Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 21st, 2010

jesse-malin-and-the-st-marks-social

Redan som ung trettonåring bestämde sig Jesse Malin att musiken var hans kall. Som frontfigur i hardcorebandet Heart Attack slog sig han och hans tonåriga kompisar fram i New Yorks punkscen och skapade rubriker. Detta var 1981. Nästan trettio år senare har han en gedigen CV som innefattar band som D Generation, The Finger (ett band han startade tillsammans med den inte helt okände badboyen Ryan Adams) och en solokarriär som sträcker sig längs guldkantade gator.

För den ledsamt oinvigde kan det sägas att Malins nattvandring har har tagit honom genom mörk americana till stompig Replacements-rock (ett band som han är ett hängivet fan av) och till sist landat honom i rännstenen inte långt från den tid då CBGBs fortfarande var ett hak som man knappt inte vågade gå till. Det är New York på gränsen till den överromantiska bild bara folk som inte växt upp i stan kan ha. Men det här på riktigt. Så fruktansvärt på riktigt! Och inte gör det saken sämre att New Jerseys störste son, killen som skrev ”Born To Run”, är Malins skyddsängel tillika duetpartner i den hjärteknipande låten ”Broken Radio”.

Tillsammans med sitt kompband, The St Marks Social, har Malin redan avverkat en lång turné i USA med Moneybrother som följeslagare och nu tar han sig hit för att gästa Lund och Stockholm. I huvudstaden bjuds vi även på Imperial State Electric och om inte det är en perfekt kombo så vet jag inte riktigt vad som är.

Konsertdatum
24 november – Lund, Mejeriet
26 november – Stockholm, Debaser Medis (Support till Imperial State Electric)

Mer information om Jesse Malin & The St. Marks Socials Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 21st, 2010

children-of-bodom-live-2011Som ett av Finlands (och förmodligen resten av världen inkluderad) hårdast arbetande band har Children of Bodom sedan starten 1993 skapat sig ett namn som klingar länge och väl bland fans tillika kritiker. Det är självförtroendet att inte blint kära ner sig i en av alla metalgenrer som existerar utan viljan att breda ut sig och ta plats inom både black, thrash och power metalen som gör Children of Bodom så populära som de är. I mars nästa år kommer de till Sverige på sin The Ugly World tour. Det blir två konserter, den 24 mars spelar de på Arenan i Stockholm och den 25 mars på Trädgår’n i Göteborg. Biljetterna släpps imorgon, måndagen den 22 november.

Med sex album inspelade och ett sjunde på ingång har de skapat en succé som varat i snart arton år. Deras skivor abonnerar i princip på den finska albumlistans första plats och de har inskrivna placeringar i de flesta europeiska länders radiolistor. Med förra albumet, ”Blooddrunk”, nådde de en 25:e plats på den amerikanska US Billboard-listan och göt nytt blod i den japanska Top 10-listan. Vad mer kan man begära? Turnéer? Ja.

Det är som turnémonster som bandet skapat sitt namn och sin framgång. Nightlinern är i princip deras första hem och de har spelat i varje vrå av den här planetens möjliga scener minst två gånger. Vårens schema ser inte annorlunda ut. I samband med sitt än så länge obetitlade sjunde album, kommer en två-månaders uppstartsturné som tar bandet genom 23 europeiska länder! Sen väntar resten av världen.

”The Ugly Word Tour 2011”, som bandet namngivit nästa års turné, startar i Oulu i Finland och avslutas i Antwerpen i Belgien. Redan i mars kommer de svenska metallskallarna få sin chans att bevittna bandet; på Arenan i Stockholm och Trädgår’n i Göteborg lär det vara fullpackat med COB-fans!

Supportband är Ensiferum och Machinae Supremacy

Konsertinfo
24.3 Stockholm, Arenan
25.3 Göteborg, Trädgår’n

Mer information om Children of Bodoms Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 21st, 2010

moneybrother-2009

Efter en omfattande Sverige-turné under hösten så kommer det hyllade svenska bandet Moneybrother i början av december att turnera på den amerikanska västkusten tillsammans med det kanadensiska reggaebandet Bedouin Soundclash. Följande sex spelningar är inbokade:

12/3 – Bellingham, WA – Wild Buffalo
12/4 – Seattle, WA – El Corazon
12/5 – Portland, OR – Hawthorne Theatre
12/7 – San Francisco, CA – Slim’s
12/8 – Solana Beach, CA – Belly Up Tavern
12/9 – Los Angeles, CA – Troubadour

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 21st, 2010

dan-reed-band

På det sena 80-talet var Dan Reed Network ett av svenskarnas favoritband. Hits som “Get to You” och “Rainbow Child” uppvisade en blandning av melodiös hårdrock, funk och sensuella latinorytmer som var banbrytande för sin tid. Bandet lades ner 1993, då huvudmannen Dan Reed kände att gruppen saknade relevans på 90-talets samhällskritiska rockscen. Efter flera års kämpande mot personliga demoner, följt av lärorika vistelser i Indien och Israel, fick Dan slutligen inspiration att återvända till musiken. Under 2010 hann han spela på SRF:s akustiska scen och släppa sin lågmälda och eklektiska soloplatta “Coming Up for Air”. 2011 är det dags för Dan Reed att börja rocka på allvar igen – och hans trofasta svenska fanskara jublar.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 21st, 2010

Ep’s Trailer Park, som i våras släppte sin efterlängtade tredje skiva ‘Scissors & Knives’, är förband på den svenska delen av Christian Kjellvanders turné som startar nästa vecka.

Ep’s Trailer Park uppmärksammades och hyllades även nyligen av bland andra Andres Lokko (SVD) för sitt samarbete med Martin Luuk i deras gemensamma hyllningslåt till Mario Vargas Llosa, årets Nobelpristagare i litteratur.

Turnédatum:
24/11 Spegeln – Gävle
25/11 Katalin – Uppsala
26/11 Skandiateatern – Norrköping
1/12 KB – Malmö
2/12 Sagateatern – Linköping
3/12 Sagateatern – Borås
10/12 Debaser Medis – Stockholm
11/12 Stadsteaterns Foajébar – Göteborg

Mer information om Christian Kjellvanders Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Nov 21st, 2010

inmoria

Metalbandet Inmoria från Bollnäs har skrivit kontrakt med det unga tyska skiv- och distributionsbolaget Rock It Up Records vilka kommer att släppa gruppens andra album, “A Farewell To Nothing – The Diary Part 1”, i maj eller juni 2011. Plattan spelades in vid Studio Soundcreation i hemstaden och består av följande låtar:

01. Blinded
02. The Mirror
03. Watch Me Bleed
04. End Of The Line
05. Hear My Prayers
06. In My Dreams
07. The Silence Within Me
08. Save Me
09. I Watch My Shadow Fall
10. Just Another Lie
11. My Last Farewell
12. Why

Sångaren Charles Rytkönen (känd från “Körslaget” och Morgana Lefay) lämnade Inmoria i juni på grund av personliga skäl och har sedan dess ersatts av Søren “Nico” Adamsen från danska Artillery.

Inmorias debutalbum “Invisible Wounds” släpptes i juni 2009 genom tyska Massacre Records.


...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 21st, 2010

oskar-linnros

Efter en utsåld sommarturné och gårdagens succé på Rockbjörnen fortsätter Oskar Linnros sitt segertåg. Höstens turné bjuder på spelningar över hela Sverige och i slutet av november blir det tre konserter på Berns i Stockholm. Turnén besöker dessutom både Oslo och Köpenhamn.

Oskar Linnros släppte sitt superhyllade debutalbum “Vilja Bli” i början av juni. Albumet är redan en storsäljare och singeln “Från och med du” är en av sommarens allra mest spelade låtar. På Rockbjörnen igår blev Oskar galans stora kung och tog hem två Rockbjörnar, en för årets genombrott och en för årets låt med “Från och med du”.

Under sommaren har Oskar Linnros spelat på flera av de största festivalerna, bland annat Arvikafestivalen, Storsjöyran, Göteborgs Kulturkalas och Malmöfestivalen, och i augusti gjorde han två utsålda konserter på Mosebacke i Stockholm.

Turnédatum:
23 nov – Uppsala, Katalin
24 nov – Uppsala, Katalin
26 nov – Stockholm, Berns
27 nov – Stockholm, Berns
28 nov – Norrköping, Skandiateatern
30 nov – Göteborg, Trädgår’n
2 dec – Gävle, Heartbreak Hotel
3 dec – Malmö, Babel
9 dec – Åre, Bygget
28 jan – Karlstad, Nöjesfabriken

Mer information om Oskar Linnros Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 21st, 2010

anna-von-hausswolff-2010

2010. Mycket har hänt sedan Anna von Hausswolff släntrade in på Way Out Wests scen förra året och lite blygsamt fick hela publiken på fall. Samtliga i lokalen föll pladask och det fanns inga relingar att hålla sig fast vid.

Ja, en hel del vatten under broarna; “Singing From The Grave”, Anna Von Hausswolffs debutalbum, dök upp i maj. Kritikerna slog knut på sig själva i försöken att beskriva hennes intensiva liveframträdanden och storheten med debutalbumet. “En debutskiva som många bara kan drömma om att göra” sa Fredrik Thorén på Gaffa medan Fredrik Strage satt och grät i sin lägenhet med skivan på repeat.

Folk har stått i milslånga köer för att se henne spela, för att få en glimt av det där utomjordiska som alla som sett henne predikat om. Nu är det dags att upptäcka det själv, det där som gör att du sveps med, drömmer dig bort och förlorar dig själv i den värld som Anna von Hausswolff bygger upp med sitt piano och sin röst.

”You lose it all the time, the track of time.”

Konsertdatum
26 november – Göteborg, Stenhammarsalen
27 november – Malmö, Babel
30 november – Stockholm, Bryggarsalen
1 december – Uppsala, Katalin
10 december – Vara, Vara Konserthus

Mer information om Anna von Hausswolffs Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 21st, 2010

kamelot-2010

I våras spelade Kamelot inför utsålda hus i Stockholm och Göteborg. I maj 2011 kommer de att återvända för en exklusiv spelning på Trädgårn i Göteborg. Det amerikanska metalbandet Kamelot med norska sångaren Roy Khan i spetsen har alltid haft en trogen publik i Sverige så det är ingen tillfällighet att de väljer att återvända efter bara ett år. Bandet utlovar ett nytt stageset och överraskningar för fansen under turnén.

Kamelots senaste platta heter ”Poetry For The Poisoned” och den släpptes i september.

Konsertinformation:
12.5 Göteborg, Trädgår’n

Mer information om Kamelots Sverige-spelning

...