Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 20th, 2010

christer-sjogren-bingolotto-2010

Christer Sjögren, Gunhild Carling och Elisabeth Andreassen står för de musikaliska inslagen i BingoLotto imorgon söndag. Elisabeth och Christer är etablerade sedan många år och Gunhild Carling håller på att bli en riktig profil i TV:s Dansbandskampen.

Christer Sjögren är väl fortfarande mest känd som sångare i ett av Sveriges största dansband genom tiderna; Vikingarna. Han höll i mikrofonen i hela 26 år och blev lite av Sveriges dansbandskung. Han har också haft en parallell karriär som soloartist, med en förkärlek för Elviscovers och religiösa sånger. Häromveckan var också denne genuine värmlänning, uppvuxen i Hagfors, med i släktforskningsprogrammet ”Vem tror du att du är?”

Elisabeth Andreassen upptäckts av Lasse Holm 1980 och var året därpå, tillsammans med Kikki Danielsson, med i svenska Melodifestivalen. ”Dag efter dag” hette låten. Fyra år senare slog hon sig ihop med norskan Hanne Krogh och bildade gruppen Bobbysocks. Med låten ”La de swinge” tog de hem Norges första seger i Eurovision Song Contest.

Gunhild Carling må vara mest känd från ”Dansbandskampen”, men är jazzmusiker i botten. Förutom att hon är en lysande musikant kan hon också bjuda på show utöver det vanliga när hon till exempel spelar på tre trumpeter samtidigt.

Denna kväll är det extra mycket spel med bland annat ett fjärde bingospel. Perfekt för den som vill fylla på plånboken. Där är det bara kontantvinster och det går att vinna upp till 10 000 kronor!

Kvällens finalspelare kommer från Skåne, närmare bestämt Furulund utanför Lund. Hon heter Elsa Eriksson och kan kanske åka hem från Göteborg med tre miljoner kronor i bagaget!

BingoLotto sänds på söndag 14 november, kl. 19.00 i TV4 Plus.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 20th, 2010

roky-erickson

En av rockhistoriens mest inflytelserika personer gjorde i år comeback med det hyllade albumet “True Love Cast Out All Evil” som helt rättvist beskrivits som en stor triumf. I mitten av december kommer Roky Erickson till Sverige för tre spelningar.

Uppvuxen i Texas bildade han som 18-åring ”13th Floor Elevators” och blev pionjär för den pskykedeliska rockmusiken. 1966 släppte bandet singeln “You’re Gonna Miss Me” och skrev in sig i historieböckerna. Det blev starten på Roky Ericksons karriär som sedan dess varit med om några skarpa svängar för ta honom dit han är idag.

Några år senare skickade en domare honom till Rusk State Hospital där han genomgick elchocksbehandling och kraftig medicinering. När han tre år senare lämnade sjukhuset var den en förändrad person, i dåligt skick. Vägen tillbaka var lång, men med hjälp av sin yngre bror han besegrat både myndigheter och demoner. Så sent som 2007 gjorde han sina första spelningar i Europa någonsin. En pånyttfödd, märkbart lycklig och i högsta grad levande 60-årig legend som förstummade alla.

Tidigare i år släppte Roky sitt första album på nästan 15 år. Inspelat tillsammans med Austin-gruppen Okkervil River stod han för en överväldigande comeback och en av 2010 års absolut starkaste skivor.

“Den drygt sextioårige sångaren i all sin bräcklighet låter bättre än sina yngre jag. Det kan bara kallas en triumf.”
4 av 5, DN

“Närvaron i rösten är minst lika magnetisk som förr.”
4 av 5, Aftonbladet

“Som comebackalbum är det en stor triumf. Inga svaga kort, Roky Erickson sjunger otroligt bra…”
8 av 10, Sonic

“Resultatet är årets mest omskakande musikupplevelse.”
Nöjesguiden

Konsertdatum:
14 december – Münchenbryggeriet, Stockholm
16 december – Trädgår’n, Göteborg
17 december – KB, Malmö

Mer information om Roky Ericksons Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 20th, 2010

doro-2010-2Kärt barn har många namn heter det. I detta fall stämmer det verkligen för Doro Pesch kan kallas mycket. Legendar, givetvis. Instution, absolut. Men framförallt är hon metaldrottningen numero uno! Om Rob Halford ska vara ”The Metal God”, ja då är Doro helt klart ”The Metal Queen”!

Den riktiga karriären började 1982, då Doro klev med i tyska Warlock. Bandet rönte stora framgångar med albumen ”Burning The Witches”,”Hellbound” och ”True as Steel”.

1988, efter fjärde albumet ”Triumph and Agony” och en förbandsturné till DIO tog det så slut.

Interna problem och rättighetsfrågor rörande namnet Warlock bidrog till splittringen.

Doro startade sin solokarriär året efter med albumet ”Force Majeur”. Det har sedan dess blivit ytterligare tio studioalbum och detta tillsammans med ett flitigt turnérande har givit Doro en stor skara fans världen över och cementerat hennes rykte som drottningen av metal!

Senaste albumet ”Fear No Evil” släpptes förra året. Och det är med detta i bagaget som Doro ännu en gång besöker Sverige. Denna gång blir det endast ett gig på svensk mark.

www.doromusic.de

Datum:
9/4 Malmö – KB

Läs mer om Doros Sverige-spelning här

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 20th, 2010

Spelbolaget Ladbrokes lät för några dagar sedan meddela följande:

“För första gången någonsin har vi på Ladbrokes idag bestämt oss för att stänga spelen på IDOL, därför betalar vi redan nu ut vinster till alla kunder som spelat på IDOL-Jay. Jay Smith har varit favorit sedan första programmet och vi anser honom redan nu som vinnare av IDOL 2010, detta med hela 4 omgångar kvar” säger Andreas Gillberg, Ladbrokes Nordenchef.

”I fredagens program ska idolerna tolka klassiker och Jay kommer framföra både ”Fly me to the moon” av Frank Sinatra och ”Like a prayer” av Madonna. Ingen utmaning känns för stor för Jay och allt annat än vinst ser vi som osannolikt för skåningen. Han har en fantastisk röst men det som gör att han sticker ut från övriga fältet är scennärvaron och karisman som påminner om en världsstjärnas” fortsätter Gillberg.

Alla som satsat pengar på Jay som vinnare under säsongen får alltså redan nu utbetalt sina vinster. Dock kommer Ladbrokes fortsätta att ta emot spel på tävlingarna redan från fredagens deltävling i Löfbergs Lila Arena i Karlstad. De två som Ladbrokes tror ligger närmast den andra finalplatsen bredvid Jay är Olle Hedberg och Linnea Henriksson, båda två spelas till 2,20 gånger pengarna.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 20th, 2010

jan-johansen-vasby-melodifestival

Schlagervinnaren och artisten Jan Johansen är konferencier för Väsby Melodifestival som arrangeras i början av nästa år. Väsby Melodifestival är Sveriges första melodifestival för personer med funktionsnedsättning. Idag mötte de nio tävlande Jan Johansen som delade med sig av sina bästa tips och råd för att lyckas på scen.

Jan Johansen leder Väsby Melodifestival som går av stapeln den 30 januari 2011 på Scandic Infra City i Upplands Väsby. Väsby Melodifestival är Sveriges första melodifestival för personer med funktionsnedsättning (exempelvis Downs syndrom, Aspbergers syndrom).

Musiken är en fantastisk bro mellan människor. När jag fick frågan att vara med så var det självklart att svara ja. Glädjen och energin från de tävlande är fantastisk. Och frågan är egentligen vem som lär vem, säger Jan Johansen.

Jan Johansen är enormt professionell och lyckas på ett väldigt inspirerande sätt få med sig alla de tävlande. Han är en varm person som visar på ett äkta engagemang, säger Yvonne Boberg, enhetschef Upplands Väsby kommun och initiativtagare till Väsby Melodifestival.

Personer med funktionshinder är en grupp och enskilda som alltför sällan syns och uppmärksammas, det ska vi ändra på med Väsby Melodifestival. Nu ger vi dem en plats att synas på och möjligheter att uttrycka sig med sång och musik, säger Yvonne Boberg.

De nio tävlande är:
Inger Öhrvall, Upplands Väsby – Vindarna viskar ditt namn (Thomas Holmstrand/Linda Jansson (numera Dahl)/Peter Dahl)
Åsa Wallin, Upplands Väsby – Stad i ljus (Py Bäckman)
Emmelie Berquist, Sollentuna – Håll om mig (Ingela ”Pling” Forsman/Nanne Grönvall)
Henrik Hildingsson, Sollentuna – Vandraren (Mats Wester/Py Bäckman)
Björn Berglund, Vallentuna – Tycker om när du tar på mig (Per Gessle)
Denise Lindström, Vallentuna – Idas sommarvisa (Astrid Lindgren/Georg Riedel)
Lina Pettersson, Sigtuna – Håll om mig (Ingela ”Pling” Forsman/Nanne Grönvall)
Simon Bernhardsson/Patrik Ingö, dansare Josefin Pousette, Täby – Diggi-loo diggi-ley (Britt Lindeborg/Torgny Söderberg)
Sara Dahlström, Täby – Håll om mig (Ingela ”Pling” Forsman/Nanne Grönvall)

Kapellmästare för Väsby Melodifestival är Per-Ove Stålknapp som leder en sjumannaorkester med elever och lärare från Musikskolan i Upplands Väsby.

Om Väsby Melodifestival
Väsby Melodifestival är en musikfestival för personer med funktionsnedsättning (exempelvis Downs syndrom, Aspbergers syndrom). Upplands Väsby kommun som arrangerar Väsby Melodifestival har bjudit in deltagare från Sollentuna, Täby, Sigtuna och Vallentuna. Varje kommun har fått utse högst två tävlande. I Upplands Väsby har två kvalificerat sig vid en audition, andra kommuner medverkar med tävlande som handplockats. Från Sigtuna kommer en deltagare och två från de andra kommunerna. Väsby Melodifestival arrangeras för första gången i januari 2011, men planeras bli ett återkommande arrangemang. Väsby Melodifestival genomförs av Upplands Väsby kommun/Väsby Välfärd med stöd från bland andra lokala företagare.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 20th, 2010

system-of-a-down

Det unika armenisk-amerikanska rockbandet System Of A Down kommer enligt inofficiella uppgifter att spela på Palais Omnisports de Paris Bercy i Paris den 6 juni nästa år. Detta väntas vara en av många konserter som den återförenade gruppen kommer att göra under den europeiska festivalsommaren. Ett officiellt uttalande kommer att göras inom en snar framtid, möjligtvis så tidigt som under den närmaste veckan.

System Of A Down vann en Grammy och nådde topplaceringen på den amerikanska Billboardlistan två gånger innan de under 2006 valde att gå skilda vägar. Medlemmarna har sedan dess satsat på en rad olika projekt var för sig. Sångaren Serj Tankian släppte 2007 sitt första soloalbum “Elect The Dead”. Basisten Shavo Odadjian har spelat in musik tillsammans med medlemmarna i Wu-Tang Clan och har även flera aktiva webbprojekt. Gitarristen Daron Malakian och trummisen John Dolmayan har fortsatt spela tillsammans i Scars On Broadway.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 20th, 2010

Sedan 1980 delar Liseberg vartannat år ut det prestigefulla Liseberg Applause Award. Priset går till en nöjespark vars innehåll, originalitet och kreativitet varit en inspiration för hela nöjesparksindustrin.

Liseberg Applause Award brukar kallas för nöjesparksbranschens egen Oscar. Priset har delats ut femton gånger och bland de tidigare vinnarna finns bland andra tyska EuropaPark (1990) och amerikanska Cedar Point (1996).

Vinnare av Liseberg Applause Award 2010 är amerikanska nöjesparken Dollywood.

Motiveringen lyder:
”Dollywood är en helt unik park som i sin dagliga verksamhet visar prov på enastående kvalitet och originalitet. Det märks i parkens unika tematisering, bland attraktionerna och i parkens arkitektur men också i mötet med den serviceinriktade och vänliga personalen. Detta i kombination med en hängiven organisation som sätter familjeupplevelsen i första rummet gör Dollywood till ett föredöme för hela branschen.”

Dollywood, som är en del av Herschend Family Entertainment, ligger i Pigeon Forge i Great Smoky Mountains-området i Tennessee, USA.

Priset, som delades ut under öppningsceremonin för 2010 års IAPPA-mässa i Orlando, Florida, togs emot av Dolly Parton som är en av delägarna till parken.

Det är en stor ära att få dela ut det här priset till Dolly Parton och hennes fantastiska park Dollywood. Jag har besökt parken flera gånger och är lika imponerad varje gång, säger Mats Wedin, vd Liseberg AB och ordförande i juryn för Liseberg Applause Award.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 20th, 2010

amaranthe-2010

Det unga lovande metalbandet Amaranthe från Göteborgs-området kommer i mars nästa år att tillsammans med amerikanska Symphony X spela på festivalen 8eme Festival Méditerranéen de la Guitare i den tunisiska huvudstaden Tunis.

Amaranthe gick nyligen in Jacob Hansens studio i danska Ribe för att påbörja inspelningen av sitt debutalbum vilket kommer att släppas någon gång under våren 2011 genom finska Spinefarm Records.

Amaranthes sångerska Elize Ryd blev utvald att hantera den kvinnliga sången på amerikanska metalveteranerna Kamelots senaste Europa-turné.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 20th, 2010

lowe

Det svenska synthbandet LOWE inleder sin USA-turné med en unik spelning på Times Square nu på måndag den 22 november. Det är första gången ett utländskt band blivit inbjudna till den legendariska showen The Real Radioshow där världspremiären av kommande singeln ”Breathe in Breathe out” kommer spelas.

LOWE har sedan debutalbumet “Tenant” 2004 blivit nominerade till “Bästa Låt”, “Bästa Album” och vunnit priset som “Bästa Nykomling” på Scandinavian Alternative Music Awards. De har gjort stor succé i Östeuropa där de turnerar regelbundet, de spelar inför miljonpublik på tv-galor och följs av hängivna fanclubs från bl a Ryssland, Ukraina och Grekland. 2011 släpper LOWE sitt efterlängtade trejde album “Evolver”.

Det är fantastiskt roligt att LOWE öppnar USA-turnén med en live spelning på Times Square. LOWE är redan stora i Östeuropa och nu är USA redo för denna 80-talsdoftande synthtrio, säger bokaren Claes Nordling på Swedish Showcase.

Vi är otroligt spelsugna och ser fram emot att möta den kräsna publiken i väst, säger bandet förväntansfullt.

Att åka till USA och gigga har varit en dröm sen barnsben, och jag känner att jag aldrig någonsin kommer bli densamma igen efter den här turnén, fortsätter basisten Rickard Gunnarsson.

LOWE är Leo Josefsson (sång), Rickard Gunnarsson (bas) och Tobias Ersson (synthesizer).

Turnén inleds med spelningen på Times Square, sedan fortsätter de med elva spelningar för att sedan återvända med en avslutningskonsert i New York:

LOWE – NORTH AMERICAN EVOLVER TOUR 2010
Nov 22 The Real Radioshow, New York City, NY, USA kl 19 (EST)
Nov 24 New York City, NY, USA
Nov 26 Portland, ME, USA
Nov 27 Salem, MA, USA
Nov 28 Ottawa ON, Canada
Nov 29 Toronto ON, Canada
Nov 30 Secret show, TBA, Canada
Dec 01 Peterborough, ON, Canada
Dec 02 Pittsburgh, PA, USA
Dec 03 Three Rivers, MI, USA
Dec 04 Secret show, TBA, USA
Dec 05 Toledo, OH, USA
Dec 06 New York City, NY, USA

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 20th, 2010

enforcer-sweden

Metalbandet Enforcer från Arvika har fått en hel del internationell uppmärksamhet på sistone och i slutet av januari kommer de att göra sina första spelningar i Japan. Med på turen följer Skövde-bandet Mean Streak samt de japanska metalveteranerna Solitude. Två konserter är inbokade i Osaka och Tokyo.

Enforcer spelade nyligen in en ny musikvideo för låten “Midnight Vice” i Stockholm tillsammans med den världsberömde svenske regissören Patric Ullaeus. Låten kommer från gruppens andra album, “Diamonds”, vilket släpptes i våras.

...