Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 17th, 2010

the-haunted-sweden-rock

Göteborgs The Haunted gjorde sensation redan med 1998 års självbetitlade debut. Bandet, som växt fram ur askan från de banbrytande At The Gates, gjorde sig raskt ett namn på egna meriter genom att blåsa nytt liv i den klassiska thrash metal och föra den in i framtiden. Publik och kritiker är rörande eniga om att nämnda debut och uppföljaren “The Haunted Made Me Do It” (2000) hör till vår tids viktigaste metalplattor. Även som etablerat band har The Haunted fortsatt att glädja och inte sällan utmana sina många fans – de tre senaste albumen “Revolver” (2004), “The Dead Eye” (2006) och “Versus” (2008) är moderna klassiker även de. För närvarande håller The Haunted på att spela in sitt sjunde studioalbum, och 2011 är det dags för SRF-publiken att återse dem där de imponerar allra mest – på scen.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 17th, 2010

medina

Det var en lyckad kväll för danska popdrottningen Medina som tog hem kategorierna :

”Best Newcomer Of The Year”
“Best Female Artist Of The Year”
“Best Album Of The Year”
“Songwriter Of The Year” (tillsammans med Providers )
“Hit Of The Year” för ” Vi to” (“The One”)

Provider (producent-duon som även producerat för Rasmus Seebach) vann “Producers Of The Year”

I Sverige är Medina aktuell med två album som släpps idag; “Welcome To Medina” och “Welkomen To Medina” samt singeln “Addiction”. Nu är det Sveriges tur!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 17th, 2010

escape-the-fateIgår kväll gick startskottet på Bullet For My Valentines tre Sverigespelningar. Första konserten ägde rum på Annexet i Stockholm men tyvärr måste vi meddela att Escape The Fate inte kommer att medverka. Bandet har ställt in turnén och kommer inte att medverka på någon av Bullet For My Valentines konserter under hösten. Anledningen är att bassisten Max Green har lagts in på rehab för drog och alkoholmissbruk.

Funeral For A Friend är fortfarande med på samtliga tre konserter i Sverige dvs den 16 november på Annexet, 19 november på Lisebergshallen och 20 november på KB i Malmö och kommer i och med det inträffade att göra ett något längre set.

Ca-tider för samtliga konserterna är:
Funeral For A Friend kl 20.00 – 20.40
Bullet For My Valentine 21.10 – 22.30

Konsertinformation
16.11 Stockholm, Annexet
Biljetter: LiveNation.se, Stockholm Globe Arenas biljettkassa 077-131 00 00 samt Ticnet-ombud

19.11 Göteborg, Lisebergshallen
Biljetter: LiveNation.se, Liseberg 031-400 200, Ticnet 077-170 70 70 samt Ticnet-ombud.

20.11 Malmö, Baltiska Hallen
Biljetter: Live Nation.se, Kulturbolaget.se, Eventim-ombud & callcenter 0771-651 000.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 17th, 2010

beatles

Alla Beatles 13 legendariska remastrade studioalbum plus samlingsalbumet Past Masters finns nu tillgängliga på iTunes både som individuella spår och i iTunes LP-format med extra bildmaterial. Dessutom har de båda dubbelalbumen The Beatles 1962-1966 (det röda albumet) och 1967-1970 (det blå dubbelalbumet) släppts, liksom en digital box som innehåller alla de remastrade Beatlesalbumen samt konsertfilmen ”Live At The Washington Coliseum 1964” från Beatles första USA-turné, som dessutom alla Beatlesfans kan streama gratis fram till årsslutet.

”Vi är jätteglada att Beatles musik nu också finns på iTunes” säger Paul McCartney. ”Det är fantastiskt att se att låtarna som vi från början gav ut på vinyl får lika mycket uppskattning i den digitala världen som de fick när vi släppte dem för första gången”.

“Jag är särskilt glad över slippa frågor om när Beatles kommer till iTunes,” säger Ringo Starr. ”Äntligen – vill du ha oss, så finns vi där nu, The Beatles från Liverpool till idag! Peace and love, Ringo

Beatles är tillsammans med Metallica bland de få välkända artister vars musik inte finns tillgänglig på Spotify.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 17th, 2010

Elin Kling

På lördag är Larz-Kristerz tillbaka på Dansbandskampens scen. Den scen Larz-Kristerz intog för snart två år sedan och fullkomligt dominerade och slutade som bekant med Dansbandskampens första seger.

Sedan dess har tre album släppts och senaste albumet ”Små Ord Av Guld” har just nått, precis som de föregående albumen, platinaförsäljning.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 17th, 2010

anna-calvi

Efter en hyllad turné tillsammans med Grinderman släpper Anna Calvi sitt självbetitlade debutalbum den 17 januari nästa år.

Tillsammans med producenten Rob Ellis har Calvi skapat ett självsäkert album med en unik styrka i röst och gitarrspel och ett sound som bl.a. är inspirerat av Maria Callas och Nina Simone.

I höst är Anna Calvi support till Interpol på deras Londonspelningar och i början av nästa år är hon aktuell med en Europaturné.

...