Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 16th, 2010

cavalera-conspiracy

Cavalera Conspiracy kommer i mars att släppa sitt andra album, “Blunt Force Trauma”, genom Roadrunner Records. Skivan spelades återigen in tillsammans med den tidigare Machine Head- och nuvarande Soulfly-gitarristen Logan Mader som producerade musiken tillsammans med Max Cavalera. Gruppens debutalbum, “Inflikted”, släpptes i mars 2008.

Bröderna Max och Igor Cavalera bildade 1984 det legendariska brasilianska metalbandet Sepultura. Efter det att Max lämnade bandet för att bilda Soulfly så dröjde det länge innan brödernas musikaliska vägar kom att mötas igen i Cavalera Conspiracy.

...
Av Redaktionen
7 Kommentarer
Nov 16th, 2010

En rad album utgivna av det ledande amerikanska metalskivbolaget Metal Blade Records har den senaste veckan tagits bort från Spotify. Det handlar bland annat om album från de svenska dödsmetallbanden Amon Amarth och The Crown samt flera andra artister såsom God Dethroned, As I Lay Dying, Vader och Bolt Thrower. Någon orsak till detta har inte framkommit men en anställd på Spotify har bekräftat att skivbolaget har krävt att dessa tas bort från den populära musiktjänsten.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 16th, 2010

denise-lopez-2010Denise Lopez är aktuell med sitt femte album Black Lace & Leather som släpptes digitalt den 28e oktober. Albumet är det andra som släpps från sångerskans egna label DLP International. Inför sitt nya album har sångerskan valt att lansera sitt album via nättjänsten Ubetoo Music Distribution.

“För mig är det viktigt att äga rättigheterna till min egen musik och det har jag gjort sen 1999. Tack vare nya tjänster på nätet är det numera möjligt för artister att själva distribuera och sälja sin musik till sina fans. Och behålla hela förtjänsten själv”, säger Denise.

Sångerskan arbetar med en rad kända namn på sitt nya album, exempelvis Pras Michel från Fugees, Liz McClarnon från Atomic Kitten och Niklas Petersson som bland annat producerat hits för svenska artister som Velvet, Agnes & Dr Alban. Fysiska albumet lanseras 2010-11-24.

”Jag har sålt över 500 000 album och haft förmånen att tjäna pengar på vanlig skivförsäljning. Men marknaden har förändrats. Och tekniken. Idag kan alla artister distribuera och sälja sin egen musik utan att använda ett skivbolag. Hela branschen har förändrats, och det skapar helt nya möjligheter för de som hänger med”, säger Denise Lopez.

Den relativt nystartade svenska musikdistributionstjänsten Ubetoo är en av tjänsterna som hjälper artister att via 500 online kanaler, nå ut till sina kunder över hela världen, bland annat via Itunes, Spotify och Amazon.

”Vi märker en stor skillnad nu än för bara ett år sedan. Allt fler artister väljer att starta egna bolag för att kontrollera sin utgivning och behålla all royalty själv, istället för att ge den största delen av intäkterna till skivbolaget. Den nya tekniken innebär enorma möjligheter för musikartister”, säger Anna-Clara Blixt Modin som är VD och grundare till Ubetoo.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 16th, 2010

two-door-cinema-club

Den småländska Emmabodafestivalen presenterar nu sin första bokade artist inför sommaren 2011 i form av elektropopbandet Two Door Cinema Club från Nordirland. Festivalen har dessutom släppt en begränsad upplaga av riktigt billiga biljetter till priset 745 kr vilka nu finns tillgängliga via deras hemsida.

...