Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 15th, 2010

rage-2010

Rage är det utan motstycke mest produktiva bandet i tysk heavy metal-historia. Hela 19 studioalbum har det hittills blivit sedan 1986, och dessutom ett antal ep:s och livesläpp. Vad som imponerar ännu mer är att denna samlade katalog håller så jämn kvalitet. Som pricken över i har Rage lyckats skapa ett helt eget sound med element från både heavy metal, thrash metal och power metal. Vad många kanske inte vet är att bandets musik funkar utmärkt även i akustisk skrud. Vilket är precis vad huvudmannen Peavy Wagner, gitarrgeniet Victor Smolski och trummisen André Hilgers avser att demonstrera. Just det, på SRF 2011 är den akustiska scenen tillbaka i ett lite större format och det är odistat som gäller för Rage – vågar man hoppas på att få höra jätteklassikern “Don’t Fear the Winter” i detta avskalade tillstånd?

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 15th, 2010

royal-republic-2010

Idag är det äntligen dags för releasen av det kritikerrosade Malmö-bandet ROYAL REPUBLICs nya singel Underwear! Nedan kan du själv beskåda den fantastiska videon som är regisserad av modefotografen Bingo Rimér.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 15th, 2010

white-lies-2010

Med ett romantiskt patos och passionerat förhållande till musiken har White Lies på bara några få år vuxit i den storslagna dräkt som de nu bär. Med episkt mörka tongångar som kontrasteras med hoppfulla texter som slår an en ton i oss alla, har de vunnit över fans från alla håll och kanter och erövringen av världen fortsätter. Nästa år gästar killarna Sverige för en konsert. Den 28 februari spelar de på Cirkus i Stockholm med Crocodiles som förband.

De tre unga männen som utgör White Lies, Harry McVeigh (sång, gitarr), Charles Cave (bas) och Jack Lawrence-Brown (trummor), har trots sin unga ålder, spelat ihop i många år. Redan när de var femton år påbörjades embryot till det som skulle mynna ut i succén White Lies, då under namnet Fear of Flying, och under några månader i 2007 så skapade de en berättigad hajp. Tillsammans med demonproducenten Ed Buller, som spelat in sådana storheter som Suede och Pulp, skapade de debuten ”To Lose My Life…”, ett album som klev rakt in på den brittiska albumlistans förstaplats 2009 och hamnade på US Billboards Top Heatseekers fjärde plats. Media hyllade bandet som ett nytt Glasvegas och med placeringar på listorna i över tio länder drog White Lies ut på en kritikerrosad turné som tog dem till fans runtom hela världen.

Nya albumet ”Ritual” släpps måndagen den 17 januari. Albumet innehåller tio spår och är producerat av Alan Moulder (Smashing Pumpkins, My Bloody Valentine, Nine Inch Nails) på Assault & Battery studios i London. Första singeln från albumet, ”Bigger Than Us” släpps digitalt nu på fredag den 19 november.

Konsertdatum
28 februari – Stockholm, Cirkus

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 15th, 2010

katie-melua-opel

Den populära georgisk-engelske artisten Katie Melua utsågs till ny märkesambassadör för Opel / Vauxhall på en webbsänd presskonferens idag. Samarbetet inleds i och med hennes omfattande Europa-turné nästa år då hon besöker inte mindre än 50 av kontinentens största städer.

“Vi är mycket spända över att arbeta tillsammans med Katie. Vauxhall handlar helt om att vara brittisk, framåtskridande och energisk och vi tycker att Katie förkroppsligar dessa värden perfekt. Därtill är vi väldigt måna om långvarig miljömedvetenhet och socialt ansvar och eftersom det ligger mycket nära Katies hjärta gör det vårt samarbete än mer passande”, säger Peter Hope, marknadsansvarig på Opel / Vauxhall.

Katie Melua själv ser lika positivt på samarbetet. “Jag gillar det sätt Opel / Vauxhall tar sig an frågor som miljöskydd och hållbar utveckling och jag känner mig väldigt bekväm med partnerskapet”, säger hon.

Katie Melua har sedan hennes debutalbum “Call Off The Search” släpptes 2003 sålt mer än 10 miljoner album världen över och var Storbritanniens bäst säljande artist både 2005 och 2006.

Den 22 maj nästa år spelar Katie Melua på Cirkus i Stockholm.

Mer information om Katie Meluas Sverige-spelning

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 15th, 2010

the-way-of-purity

Det svenska metalbandet The Way of Purity, med den norska sångerskan Tiril Skårdal i spetsen, kommer mellan jul och nyår att delta i turnén “Blackfest Over X-Mass Tour 2010” tillsammans med norska Gorgoroth, österrikiska Belphegor samt Singapore-bandet Impiety. Den veckolånga turnén inleds i tyska Essen den 26 december och avslutas i Pinarella Di Cervia i Italien den 1 januari.

The Way of Purity släppte i våras debutalbumet “Crosscore” genom det italienska bolaget Worm Hole Death / Aural Music.

De norska black metal-veteranerna Gorgoroth gick nyligen in i deras svenska trummis Tomas Asklunds (Dark Funeral, Dissection m.fl.) studio Monolith för att påbörja inspelningen av ett nytt album som beräknas släppas i slutet av nästa år genom Malmö-baserade Regain Records.

...