Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 12th, 2010

dave-kusworth

Den brittiske rock ´n´ roll-ikonen Dave Kusworth skriver exklusivt avtal med Peace & Love Artists, vilket gör att det nu för första gången finns en internationell akt i agenturens repertoar.

För den rockintresserade är hans namn kanske mest känt som en av sångarna i det Rolling Stones- och The Faces-influerade bandet The Jacobites, som han ledde tillsammans med sin trogne vapendragare Nikki Sudden. The Jacobites rönte störst framgångar med de två kritikerhyllade albumen Robespierre´s Velvet Basement och Howling Good Times. Bandet upplöstes definitivt i mars 2006 då Nikki Sudden avled av en hjärtattack i New York i en ålder av 49 år.

År 2004 uppträdde Dave Kusworth och Nikki Sudden på Peace & Love två gånger, både som The Jacobites och soloartister.

Dave är en av vår tids mest bortglömde skatter och vi hälsar honom varmt välkommen, säger Jesper Heed på Peace & Love Artists.

Lördagen den 13 november gör Dave två akustiska set på Café Peace & Love i Borlänge.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 12th, 2010

Warner Music Group har nu förvärvat återstående andelar i Roadrunner Records efter att ursprungligen ha köpt 73,5% av bolaget i januari 2007. Roadrunner kommer att fortsätta sin verksamhet som ett självständigt märke inom Warner Music och grundaren Cees Wessels fortsätter som VD.

Warner Music är sedan tidigare ägare av namn som Atlantic Records, Warner Bros. Records, Elektra Records, Asylum Records och Rhino Records.

Roadrunner Records grundades ursprungligen i Holland 1980 under namnet Roadracer Records. De har alltseden dess gjort sig ett namn som ett av de mest framstående oberoende skivbolagen med inriktning på rock och metal. Bland de som släppt skivor på Roadrunner finns King Diamond, Type O Negative, Sepultura, Slipknot, Nickelback, Killswitch Engage och Machine Head.

...