Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 11th, 2010

Metalbandet Enforcer från Arvika råkade nyligen ut för en allvarlig trafikolycka när deras turnébuss halkade av vägen under natten till onsdagen nära deras hemstad då de var på väg från Oslo till Stockholm. Fordonet kom över på fel sida av vägen och frontalkrockade med en snöplog.

Enforcers gitarrister Adam Zaars och Joseph Tholl, basisten Tobias Lindqvist samt chauffören skadades men alla överlevde mirakulöst olyckan med enbart lindriga skador som följd. “De hade änglavakt”, sa en polis på platsen. Trummisen Jonas Wikstrand och sångaren Olof Wikstrand färdades i en separat bil och var inte inblandade i olyckan.

Enforcer tvingas nu ställa in sin spelning i Stockholm ikväll och spelningarna i Tampere och Helsinki de två följande dagarna. Gruppen hade precis inlett sin Europa-turné som förband till det australiensiska hårdrocksbandet Airbourne och kommer återuppta turnén i Berlin på tisdag.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 11th, 2010

overkill-sweden-rock

Från New York kommer kanske inte lika många klassiska thrash metal-band som från Bay Area, men Anthrax och Overkill är namn som spelar i den allra främsta ligan av genrens legender. Det sistnämnda bandet är upphovsmän till albumklassiker som “Feel the fire” (1985), “Taking over” (1987) och “Years of decay” (1989), vars utmärkande drag är kombinationen av punkinfluerad aggression och starka melodier inte olika de hos vad som nu kallas power metal. Overkills femtonde och senaste studioalbum “Ironbound” är trogen dessa rötter, bara ännu råare. Som alltid är det sångaren Bobby “Blitz” Ellsworth och basisten DD Verni som håller i trådarna, och som alltid kan vi räkna med en förstklassig show när detta briljanta liveband återvänder till SRF.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 11th, 2010

petra-ahlmark-mats-bystromPetra Ahlmark och Mats Byströms släpper sitt debutalbum som duo genom Lantern Music / Naxos Distribution. Albumet “Christmas Present” innehåller tolkningar av amerikanska och svenska julklassiker.

PETRA AHLMARK
Med en uppväxt i bl a Frankrike, Spanien och Sverige fick musiken spela rollen av fast punkt i tillvaron. Med sin gitarr och sång flyttade Petra mellan föräldrar, länder, kulturer och språk. Den latinska musiken stod i centrum, och senare upptäckte hon även jazzen. Med ett ärligt uttryck, och en ovanlig nerv och inlevelse är Petra en artist som berör.

www.petraahlmark.com/jazz.html
www.myspace.com/petraahlmark

MATS BYSTRÖM
Utbildad jazzpianist i USA, och med erfarenhet från många länder som turnerande musiker i vitt skilda sammanhang, har Mats utvecklat en stor bredd och en gränsöverskridande musikalitet. Med sitt lyhörda och känsliga pianospel möter han sången som en likvärdig partner och lämnar ett personligt avtryck i musiken.

www.myspace.com/matsbystrom

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 11th, 2010

black-cards

Mycket snart kommer den första singeln från Pete Wentz nya, grymt bra band Black Cards. Pete är mest känd som basist i rockbandet Fall Out Boy, om ni minns dem? Redan nu bjuder gruppen på två låtar på deras hemsida www.blackcards.com.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 11th, 2010

Domino Records släpper nu en samlingsskiva under titeln “Black Hole”. På detta album samlar den brittiske skribenten Jon Savage det bästa från den första vågen av California punk mellan åren 1976-80.

Här finns musik från bl.a. The Dead Kennedys, The Germs, The Zeros och många fler – sammanlagt 26 låtar och en lika fullspäckad som inspirerande booklet.

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Nov 11th, 2010

niclas-friskEMI Music har skrivit kontrakt med artisten och musikern Niclas Frisk.

“Det är fantastiskt kul att även Niclas väljer att jobba med oss! Jag tror knappast att vi behöver introducera Niclas närmare – detta är ett album att längta efter”, säger Stefan Blom, VD för EMI Norden.

Niclas Frisk har efter Atomic Swing i princip jobbat med alla stora svenska artister och satt sin unika prägel i vitt skilda genrer genom åren.

Nu är det äntligen dags att stå på egna ben.“Jag har längtat efter att göra en handgjord gitarrskiva helt enkelt. Jag har skrivit några av mina bästa låtar tror jag och är stolt som en tupp över att få dom utgivna och paketerade”, säger Niclas Frisk.

´”När jag har en gitarr i händerna känner jag mig som en reinkarnerad Mark Knopfler besatt av djävulen, och har länge letat ett passande forum för att få utrycka det. “Deeper Down In Chinatown” kommer skivan att heta och är en samling låtar och texter som jag skrivit ihop under nattliga promenader i stora hårda städer runt om i världen.”

Några smakprov från skivan kommer att höras under hösten i SVT’s dramaserie ”Våra Vänners Liv” där Niclas varit med och skrivit musiken.

Deeper Down In Chinatown släpps i början av nästa år.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 11th, 2010

all-ends-2010-2

Hårdrocksbandet All Ends från Göteborg släpper nu sin nya video “Generation Disgrace”. Låten kommer från gruppens andra album, “A Road To Depression”, vilket släpptes den 15 oktober genom tyska Nuclear Blast Records. Detta var inspelningsdebuten för nya sångerskan Jonna Sailon som ersatte Emma Gelotte (syster till In Flames gitarrist Björn Gelotte) i mars förra året.

“A Road To Depression” består av:
01. Obvious
02. Generation Disgrace
03. I Know Who I Am
04. I’m A Monster
05. Hear Me Now
06. Area 1 (Hope And Fear)
07. Don’t Be Scared
08. Nobody’s Story
09. Stupid People
10. Wretch
11. Road To Depression

All Ends eponyma debutalbum släpptes i september 2008 genom GUN Records.


All Ends – Generation Disgrace (Official Video)

ALL ENDS | Myspace Music Videos

...