Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 10th, 2010

I måndags stod det klart att musikförlaget Bonnier Music Publishing begärts i konkurs med 22 miljoner kronor i skulder i avsaknad av utmätningsbara medel. Bolaget grundades 2003 med en blygsam omsättning på några hundra tusen kronor av branschlegenden Lars Wiggman. Efter det att det tyska musikförlaget Termidor Musikverlag hösten 2008 köpte verksamheten av från den ursprungliga ägaren Bonnier Entertainment AB så gick det brant utför.

Många rykten och mycket skvaller har florerat kring bolagets utveckling men det är sannolikt så att ingen står utan skuld i härvan, vare sig säljare eller köpare. Oavsett hur det ligger till så har företaget uppenbarligen skötts extremt dåligt.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 10th, 2010

in-flames-studio-2010

Det ledande svenska metalbandet In Flames gick nyligen in i sin egna IF Studios i hemstaden Göteborg tillsammans med producenten Roberto Laghi (Hardcore Superstar, LOK, Sonic Syndicate) för att påbörja inspelningen av sitt tionde album. Den nya plattan väntas släppas i maj eller juni nästa år genom tyska Nuclear Blast Records.

In Flames bildades 1993 och har sedan dess sålt mer än 2 miljoner skivor världen över och belönats med fyra grammisar. 2006 belönades de med regeringens exportpris som första metalband. Den enda kvarvarande originalmedlemmen, gitarristen Jesper Strömblad, lämnade bandet i februari för att en gång för alla bekämpa sitt alkoholmissbruk.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 10th, 2010

anna-larsson

Anna Larsson tilldelas Kungl. Musikaliska Akademiens Interpretpris för sin stilsäkra och fantasirika förmåga att inom vitt skilda områden – från barock till vår tids musik – uttrycka maximal känsla och inlevelse. Med sin varma, kongeniala altröst öppnar hon för klangbottnar och dimensioner av oanat slag.”

Roller som Waltraute, Orfeus, Fricka och Delila – men främst urmodern Erda – har tagit henne till ledande operahus i bland annat Berlin, Wien, Salzburg, München, Köpenhamn och Aix-en-Provence. Snart väntar ännu en stor Wagner-roll, Kundry i Parsifal, på La Monnaie i Bryssel med premiär i januari 2011.

På konsertestraden gör Anna Larsson i det närmaste hela repertoaren för alt och orkester, men det är framför allt hennes tolkningar av Gustav Mahlers musik som gjort henne till ett världsnamn.

Kungl. Musikaliska Akademiens Interpretpris delas ut årligen till en artist eller ensemble på högsta konstnärliga nivå och som ses som en nyskapare på sitt instrument och/eller inom sin repertoar.

Priset är på 100 000 kronor och delas ut vid Kungl. Musikaliska Akademiens Högtidssammankomst.

Kungl. Musikaliska Akademien stiftades 1771. Idag är Akademien en fristående institution som förenar tradition med ett aktiv engagemang i dagens musikliv. Den har till uppgift att främja tonkonsten och musiklivet, främst inom utbildning, musikvetenskap och konstnärligt utvecklingsarbete. Akademien är också engagerad i den kulturpolitiska debatten.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 10th, 2010

gravitonas

Idag, den 10 november, tar det svenska bandet Gravitonas – just nu högaktuella på klubblistorna i både Ryssland och USA – ett helt nytt grepp inom den interaktiva musikkulturen genom att dra igång tävlingen ”Gravitonas 2010 Remix Contest”.

Bandet, som består av sångaren Andreas Öhrn och låtskrivaren / producenten Alexander Bard, kommer att lägga upp a cappella-versioner av tre låtar från den nya EP:n ”The Coliseum EP” (som släpptes globalt på alla digitala plattformar den 3 november) för fri nedladdning på deras hemsida. De tre låtarna är ”Dry Your Eyes”, ”Not Gonna Be Dancing” och ”Youth Is Wasted On The Young”.

Fans, DJ:s, professionella remixproducenter såväl som amatörer kommer att bli inbjudna att göra sina egna versioner av låtarna och sedan uppmuntras att ladda upp sina versioner på internet för gratis nedladdning. Gravitonas kommer sedan att välja ut två versioner per låt som läggs med på en kommersiell release i början av 2011 – ”Gravitonas Coliseum Fanworks EP”, en sexspårs-EP. Den EP:n kommer att göras tillgänglig i 100 länder som en legal digital release. All vinst från releasen kommer att delas lika mellan Gravitonas och de aktuella remixproducenterna.

Gravitonas ser verkligen fram emot detta experiment. Att involvera fans och kollegor i´produktionen av den framtida musiken känns helt enkelt som ett logiskt steg för utvecklingen av hybridkulturen på nätet. Vem vet, kanske Gravitonas nästa singel blir producerad av fans och inte av bandmedlemmarna själva. Och i så fall, vad kommer den producenten att göra nästa gång?

www.gravitonas.net

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 10th, 2010
Foto: Rasmus Lindgren

Foto: Rasmus Lindgren

Det unga Malmö-bandet Dirty Passion kommer att släppa sitt debutalbum “Different Tomorrow” den 13 december genom Denomination Records, en del av det svenska bolaget Transubstans Records. Gruppen bildades ursprungligen 2006 och har sedan dess släppt flera promoskivor samt gjort mer än 100 livespelningar ute i Europa tillsammans med band som Saxon, Faster Pussycat, Enuff Z’Nuff, Y&T och Crashdïet.

“Alla som gillar 70- och 80-tals-rock, sleaze, glam, classic rock – med influenser från Guns ’n’ Roses, Europe, Whitesnake, Skid Row, Thin Lizzy och fler – kommer att älska detta album”, säger bandet själva.

Den 10 december spelar Dirty Passion på Kulturbolaget i hemstaden som förband till Crashdïet med Nasty Idols som speciellt inbjudna gäster.

Konsertdatum
10 december – Kulturbolaget, Malmö

Mer information om Dirty Passions Malmö-spelning

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 10th, 2010

mando-diao-2010

Borlänges stoltheter Mando Diao besökte nyligen Universal Musics kontor och passade på att spela in en liten hälsning till alla fans där de berättar om sitt nya projekt – MTV Unplugged. Plattan, som släpps på fredag, gästas bland annat av Juliette Lewis (känd från sitt eget band och inte minst kultrullen “Natural Born Killers”) och Ray Davies. Dessutom gästspelar den tidigare originalmedlemmen Daniel Haglund några låtar på piano. Sångaren Gustaf Norén berättar att det kanske inte var det schysstaste att sparka honom från början…

Se Mando Diaos hälsning nedan:

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 10th, 2010

Det svenska metalbandet The Project Hate MCMXCIX, bestående av den tidigare Entombed-medlemmen Jörgen Sandström, gitarristerna Lord K. Philipson och Anders Bertilsson, trummisen Tobias Gustafsson från Karlstads dödsmetallveteraner Vomitory samt den portugisiska sångerskan Ms. Roque, har färdigställt sitt sjunde album. Det ännu obetitlade albumet kommer att släppas i början av nästa år genom det franska bolaget Season of Mist. Skivan mixades och mastrades av producenten och multi-instrumentalisten Dan Swanö.

The Project Hate släppte sitt senaste album, “The Lustrate Process”, i juli 2009 genom Vic Records.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 10th, 2010

rihanna-loud

Det är drygt en vecka kvar innan Rihannas album Loud släpps. Men för att tacka alla sina fans så har RiRi lagt ut sitt album för streaming på nätet redan nu. Bästa låten är kanske Rihannas egen version av Love The Way You Lie – Love The Way You Lie (Part II). På fredag har även videon till nya singeln Whats My Name premiär.

Klicka här för att lyssna på Loud

VILL DU SE LADY GAGA LIVE I MALMÖ?
Nästa vecka, närmare bestämt den 19 november, spelar Lady Gaga live för ett utsålt Malmö Arena. Universal Music har två biljetter till giget som de tänkte ge bort samt lite skivor och t-shirts. Du tävlar på Universal Musics Facebook genom att motivera vilken din Lady Gaga favoritlåt är och varför.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 10th, 2010

lazeeDen svenska hiphopscenen har länge regerats av veteraner. De flesta av de stora stjärnorna har varit med sen genren slog igenom stort i slutet av 90-talet. Sedan dess har scenen fullkomligt exploderat. Det finns massor av begåvade artister, konkurrensen är benhård och de nya talangerna har haft svårt att mäta framgången med de artister som etablerade sig för ett drygt decennium sedan. Men det finns två undantag. Två artister från den nya generationen som har slagit sig fram till en högre nivå och tagit sin plats hos eliten – Lazee och Adam Tensta. Den nya generationens stjärnor.

Lazee och Adam Tensta har nu på allvar slagit sig ihop och med gemensamma krafter levererar dom en singel om just den hunger som driver dem och som tagit dem dit dom är – “Young N Restless”. “Young N Restless” är producerad av Charlie från 2Stripes Music och gästas av Eric Turner som även sjunger refrängen på det brittiska stjärnskottet Tinie Tempahs hitsingel “Written In The Stars” som just nu toppar listorna.

“Young N Restless” är en anthem för den unga och hungriga generationen artister och fans. Låten är ett spår till Lazees kommande album.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 10th, 2010

mustasch-live-2011Den 28 februari firar Mustasch tioårsjubileum, det är då tio år på dagen sedan debutplattan ”The True Sound of the New West” släpptes. Detta firar bandet med två exklusiva konserter och med ett nytt album “The New Sound of the True Best”. De två konserterna är den 2 mars på Cirkus i Stockholm och den 11 mars på Lisebergshallen i Göteborg. Biljetterna till konserterna släpps den 11 november.

Bandet har tillsammans med producenten Tobias Lindell gått in i studion och spelat om alla sina bästa låtar som bandet har släppt under hela sin karriär. Skivan kommer även att innehålla den helt nyskrivna låten ”Angel’s Share”. Mustasch har tidigare vunnit Grammis i kategorin Årets Hårdrock både för albumet “Latest Version of the Truth” (2007) och “Mustasch” (2009), bägge producerade av Tobias.

”Många av låtarna har fått ett nytt arrangemang under alla dessa år som vi har framfört de live. Vi vill att våra fans ska få chansen att återupptäcka dessa låtar så som Mustasch låter 2011. Vi vill även ge tillbaks något till alla våra fans och har därför bestämt att skivan endast ska kosta 99 kr i butik, det har varit extremt viktigt för oss.” Ralf Gyllenhammar – Mustasch

Som support på de två konserterna medverkar det återförenade funkmetalbandet Electric Boys med Conny Bloom i spetsen och Bullet som på relativt kort tid har gjort sig ett namn som ett av Sveriges bästa hårdrocksband.

”Nog för att vi växlar upp ett extra steg på våra egna konserter, men när vi nu dessutom har med oss Ralfs barndomsfavvisar Electric Boys och mina nya gunstlingar i Bullet, så vore det ju jäkligt konstigt om inte det här upplägget kommer få hårdrockssjälarna att glöda och öronen att ringa!” Mats Johansson – Mustasch

Konsertdatum
2 mars – Stockholm, Cirkus
11 mars – Göteborg, Lisebergshallen

Konserten i Göteborg görs i samarbete med Nöjet Konsert.

Mer information om Mustaschs Sverige-spelningar

...