Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 8th, 2010

engel-2010

ENGEL bildades 2004 utav gitarristerna Niclas Engelin och Marcus Sunesson, båda redan veteraner på Göteborgs metalscen. Efter ett par demosläpp kom så det kritikerrosade debutalbumet ”Absolute Design” hösten 2007. Bandet bestod då även av sångaren Magnus Klavborn, basisten Mikael Håkansson samt trummisen Daniel Moilanen. Ett flitigt turnerande följde därpå, och ENGEL grundmurade sitt rykte som ett hårt jobbande och grymt liveband.

Under denna period lämnar Mikael bandet och ersätts av den nuvarande basisten Steve Drennan. Våren 2009 släpps singeln ”Sense the Fire” som ett första smakprov från det inspelade och klara, andra albumet ”Threnody”. Låten vevas flitigt på Bandit Rock.

Under året turnerar också Niclas med In Flames som ersättare för deras gitarrist Jesper Strömblad. Detta tillsammans med dåvarande skivbolaget SPV’s konkurs gör att plattan blir liggande. Men nu är alltså Threnody släppt, denna gång med nya skivbolaget, franska Seasons of Mist i ryggen. Återigen hyllas ENGEL av både fans och kritiker. Inför releasen lämnar Daniel trumpallen och hans plats tas av nuvarande trummisen Jimmy Olausson.

ENGEL, har med sin industridoftande melodiska dödsmetal, skapat sin egen nisch inom det så kallade Göteborgssoundet. Kommersiellt lättfångat utan att ge något som helst avkall på det råa och hårda i musiken. Dessutom skulle bandet, med tanke på medlemmarnas gemensamma meritlistor, med lätthet kunna kalla sig för en svensk supergrupp. Men det gör de inte gärna, utan låter hellre musiken tala för sig själv istället. Nu är det alltså klart att Skrikhult tar ENGEL under vingarna och detta tillsammans med ett album av Threnody’s kaliber lär göra att många fler kommer att upptäcka bandet.

Skrikhult Production välkomnar dessutom Jonte Samuelsson till staben. Jonte har ett förflutet på Arvikafestivalen där han har varit bandbokare i 5 år.

Jonte flyttade till Falun 2010 för att ta över som projektledare på Rockstad: Falun.
Vid sidan om detta arbete kommer han även att ta hand om en del projekt under Skrikhults vingar.

Först ut av banden han kommer att jobba med är de lovande SCAR SYMMETRY som rönt framgångar främst ute i Europa genom enträget turnerande.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 8th, 2010

salem-al-fakir-2010

Nu på fredag, 12 november, står Sveriges låtskrivare i rampljuset. Då delas ett antal prestigefyllda priser ut på Berns i Stockholm, i regi av Svenska Musikförläggareföreningen. Galans syfte är att lyfta fram och premiera upphovsmännen – kompositörer och textförfattare – bakom svensk musiks framgångar, både i Sverige och internationellt.

De upphovsmän som fått flest nomineringar i år är bl.a.; Nadir ”RedOne” Khayat, som bl a genom sitt samarbete med Lady Gaga satt ännu ett djupt avtryck på världskartan för svenskt låtskrivande och musikproduktion. ”RedOne” är nominerad i tre kategorier; Årets Kompositör, Årets Internationella framgång och Årets Låt (Bad Romance) ; Oskar Linnros, vars solodebut slagit igenom stort i år, har tre nomineringar; Årets Kompositör, Årets Textförfattare och Årets Låt (Från och med du) ; konstellationen Martin ”Max Martin” Sandberg & Johan ”Shellback” Schuster är nominerade i två kategorier; Årets Kompositör och Årets Internationella framgång.

Musikförläggarnas Pris går in på sitt åttonde år i år. Priser delas ut inom nio olika kategorier. I fem av kategorierna utses de nominerade av en jury bestående av upphovsmän och förlagsrepresentanter. Dessa kategorier är Årets Kompositör, Årets Textförfattare, Årets Internationella framgång, Årets Låt och Årets Nykomling.
De nominerade i kategorierna inom Årets Konstmusikpris utses av en specialjury. Priset för Årets Mest Spelade Låt baseras på statistik från STIM. SMFF:s styrelse utser mottagaren av Hederspriset.

Vinnarna i de båda Konstmusikkategorierna samt Årets Nykomling erhåller dessutom ett stipendium av SMFF på vardera SEK 25.000.

De nominerade till Musikförläggarnas Pris 2010 är:

Årets Kompositör
Salem Al Fakir (Pompadore Publishing/EMI Music Publishing Scandinavia)
Nadir ”RedOne” Khayat (Sony/ATV Music Publishing Scandinavia)
Martin ”Max Martin” Sandberg/Johan ”Shellback” Schuster (Maratone/Kobalt Music Scandinavia)
Oskar Linnros (Universal Music Publishing)

Årets Textförfattare
Johan “Familjen” Karlsson (Hybris/Air Chrysalis Scandinavia)
Markus Krunegård (Peermusic)
Melissa Horn (Manus)
Oskar Linnros (Universal Music Publishing)

Årets Konstmusikpris – stor ensemble/opera
Victoria Borisova-Ollas
Golden Dances of Pharaohs, för klarinett och orkester (Universal Edition/Unischott Scandinavia)
Tobias Broström
Lucernaris, konsert för trumpet, live-elektronik och orkester (Gehrmans Musikförlag)
Anders Eliasson
Concerto per Violino, Viola ed Orchestra da Camera (Gehrmans Musikförlag)
Jan Sandström
O Magnum Mysterium, för blandad kör (Nea Edition)

Årets Konstmusikpris – kammarmusik
Britta Byström
Revolt i Grönska, för 7 instrument (Edition Wilhelm Hansen)
Svante Henryson
Sonat för Soloviolin (Manus)
Albert Schnelzer
Stråkkvartett Nr 2 – Emperor Akbar (Gehrmans Musikförlag)
Fredrik Österling
Lundi 1,2,3, för blockflöjt och stråktrio (Manus)

Årets Internationella framgång
Nadir ”RedOne” Khayat (Sony/ATV Music Publishing Scandinavia)
Martin ”Max Martin” Sandberg/Johan ”Shellback” Schuster (Maratone/Kobalt Music Scandinavia)
Pontus ”Avant” Winnberg/Christian ”Bloodshy” Karlsson (Miike Snow) (Universal Music Publishing)
Axel “Axwell” Hedfors/Sebastian Ingrosso/Steve “Angello” Fragogiannis (Swedish House Mafia) (Universal Music Publishing)

Årets Låt
“What’s The Point?” – John Engelbert (Johnossi) (Manus)
“Keep On Walking” – Salem Al Fakir (Pompadore Publishing/EMI Music Publishing Scandinavia)
“Bad Romance” – Nadir ”RedOne” Khayat/Stefani “Lady Gaga” Germanotta (Sony/ATV Music Publishing Scandinavia)
“Från och med du” – Oskar Linnros/Christian Olsson (Universal Music Publishing)

Årets Nykomling
Johan Moraeus (Air Chrysalis Scandinavia)
Johanna Söderberg/Klara Söderberg (First Aid Kit) (Warner/Chappell Music Scandinavia)
Anna von Hausswolff (Manus)
Andreas “Grega” Östeman (Astmabeat Publishing/EMI Music Publishing Scandinavia)

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 8th, 2010

bon-jovi-2010

Nu på torsdag kommer du att kunna se Bon Jovi live – på nätet. Klockan 14, mitt på dagen, håller de en intim konsert direkt från USA på YouTube. Det är kanske inte så revolutionerande i sig, men det är förmodligen enda chansen för de svenska fansen att få se dem live nästa år, eftersom de inte kommer till Sverige på sin världsturné 2011. Visserligen kan man åka båda till Helsingfors, Köpenhamn och Oslo, men ändå…

Du ser konserten här

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 8th, 2010

westlife-2010

Westlife ligger inte på latsidan trots 44 miljoner sålda album världen över och en 12 år lång karriär bakom sig – Kian, Nicky, Mark och Shane är hungrigare än någonsin och fredagen den 19 november släpper den omåttligt populära kvartetten Westlife sitt nya album ”Gravity” album i Sverige.

Albumet ”Gravity” är inspelat i Los Angeles tillsammans med producenten John Shanks som bland annat är hitmakare åt Bon Jovi, Take That och Alanis Morissette. John Shanks har arbetat nära bandet för att utveckla nya soundet och styrkan i de nya låtarna.

”Gravity” är Westlifes 11:e album och bandet är eniga om att detta är deras starkaste album någonsin. Med på albumet finns bland annat aktuella singeln ”Stay”, Hoobastank-covern ”The Reason” och upptempolåten ”Beautiful Tonight” som definitivt visar upp Westlifes nya styrka och självförtroende.

Fredagen den 19 november släpps ”Gravity” i Sverige.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 8th, 2010

shakira-2010Superstjärnan Shakira tilldelas MTV EMA 2010 Free Your Mind Award. Hon får priset för sitt hängivna arbete för att alla barn i världen ska ha rätt till utbildning.

Med Free Your Mind Award vill MTV uppmärksamma viktiga sociala frågor. Priset tilldelas en person eller en organisation som på ett enastående sätt har bidragit i kampen mot intolerans, fördomar och sociala orättvisor.

Idag finns det 69 miljoner barn i världen som av olika anledningar inte går i skolan. Shakira har engagerat sig i frågor som rör utbildning under hela sin karriär och hon är övertygad om att det går att förverkliga drömmen om att alla barn ska ha rätt till utbildning.

Utan en utbildning hade mina drömmar förmodligen inte slagit in, säger Shakira. Utbildning är ett effektivt verktyg för att hjälpa barn ut ur fattigdom och borde vara en rättighet för alla och inte ett privilegium för några.

Shakira har varit med och grundat välgörenhetsorganisationer vars syfte är att utveckla och finansiera utbildningsprogram i utvecklingsländer. År 2003 blev hon utnämnd till “Goodwill Ambassador” för UNICEF och till fotbolls VM som hölls i Sydafrika tidigare i år var hon ambassadör för kampanjen 1Goal. Med sin superhit Waka Waka hjälpte hon till att sprida kampanjens budskap – utbildning till alla. Intäkter från singeln gick till byggandet av 20 FIFA Football for Hope Centres i missgynnade områdena runt om i Afrika.

MTV är stolta över att tilldela Shakira MTV EMA 2010 Free Your Mind Award och där med uppmärksamma hennes arbete för denna livsviktiga fråga.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 8th, 2010

Vi ber så mycket om ursäkt för att det inte gått att komma åt Musiknyheter.nu under några timmar nu på morgonen. Det berodde på problem hos vår serverleverantör och låg helt utom vår kontroll. Förhoppningsvis är problemen nu lösta.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 8th, 2010

aeon-2010-2

Det tekniska dödsmetallbandet Aeon från Östersund har återförenats med sin ursprungliga trummis Arttu Malkki. Han lämnade gruppen redan 2002 och har sedan dess huvudsakligen spelat i tyngre och långsammare metalband.

Aeon släppte sitt tredje album, “Path of Fire”, i maj genom amerikanska Metal Blade Records.


See more from on rocktube.us

...