Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 6th, 2010

uffie-2010

Popfenomenet Uffie, eller Anna-Catherine Hartley som hon egentligen heter, föddes i norra Florida, flyttade till Hong Kong med sin familj vid fem års ålder. Som rebellisk tonåring flyttade Uffie till den franska huvudstaden för att på något vis börja odla sin identitet. I Paris upptäckte hon electron och skaffade sig många nya vänner. En av dessa var DJ Feadz från Ed Banger Records som kom att hjälpa Uffie i hennes framtida karriär. Tillsammans började de utveckla ett eget sound influerat av hip-hop, grime, house och electro.

Under 2005 började Uffie släppa musik via sin Myspace-sida. 2006 slog debutsingeln ”Pop the Glock” (Ed Banger) ned som en bomb vars splitter spred sig snabbt världen runt. Under 2007 medverkade Uffie med sin stenhårda stämma på Justices klubbmonster ”Tthhee Ppaarrttyy”. Nu tre år, 19 miljoner spelningar på Myspace och massvis med liveframträdanden senare, har det extremt efterlängtade debutalbumet ”Sex, Dreams and Denim Jeans” (Ed Banger) släppts. Bland medproducenterna på albumet hittar man några av vår tids största elektroniska genier, så som Mr Oizo, Mirwais, SebastiAn och Feadz. Resultatet är en uppvisning ändlöst fascinerande futuristisk popmusik. Som om detta inte vore nog är albumspåret ”ADD SUV” ett samarbete med en av modern tids största låtskrivare och producenter, Pharrell Williams.

I slutet av november besöker det franskamerikanska popfenomenet Uffie åter svensk mark för att ge oss två kokande klubbnätter vi sent kommer glömma.

Konsertdatum
19 november – Göteborg, Nivå
20 november – Stockholm, Strand ( Klubb Popaganda)

Mer information om Uffies Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 6th, 2010

hindi-zahra

Imorgon lördag kommer äntligen Hindi Zahra tillbaka till Sverige för att spela på Selam African Festival 2010, Nalen efter succén i Skavlan. Då passar hon även på att gästa TV4 Nyhetsmorgon på söndagsmorgonen den 7 november. Programmet sänds mellan 07.58-11.30 men kan även ses på webben i efterhand på TV4 Play.

Uppvuxen i Marocko men bosatt i Paris blandar hon zignerarjazz, med inslag av Manu Chao och är en nordafrikanske Patti Smith.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 6th, 2010

jason-derulo-2010

Jason Derulo är på måndag tillbaks med sin femte! singel från det hyllade debutalbumet “Jason Derulo”. “The Sky’s The Limit” är precis som “In My Head” och “Ridin’ Solo” ytterligare en klockren uptempo låt som garanterat drar igång även den tuffaste av publiker.

...