Av Redaktionen
1 kommentar
Nov 4th, 2010

roxette-world-tour-2011Våren 2011 ger sig Roxette ut på en efterlängtad världsturné med premiär den 1 mars i Kazan i Ryssland. Turnén pågår större delen av året och besöker minst fyra världsdelar. Sommarens sex utsålda spelningar gav mersmak och det är med stor entusiasm som Marie och Per återvänder ut på världsscenerna. ”Room Service”-turnén 2001 täckte Europa – förra världsturnén var ”Crash! Boom! Bang!” som ägde rum 1994-95. I Sverige gör Roxette en konsert och det är den 24 juli på Trädgårdsföreningen i Göteborg. Biljetterna släpps måndag den 8 november.

Roxette är ett av världens mest framgångsrika popband. Bandets internationella genombrott kom i slutet av 80-talet med ”The Look” från albumet ”Look Sharp!”. Sedan dess har bandet haft massor av låtar som toppat album- och singellistor världen över, t.ex “Dressed For Success”, “The Look”, ”It Must Have Been Love” “Listen to Your Heart”, “Joyride”, ”Fading Like A Flower”, “How Do You Do!” och “Dangerous”. Roxette har sålt över 75 miljoner album och både ”Listen To Your Heart” och ”It Must Have Been Love” har spelats mer än 4 miljoner gånger vardera på amerikansk radio. Under fyra år på raken lämnade bandet aldrig Billboardlistan!

”Om du för några år sedan frågat mej om det någonsin skulle bli en ny Roxette-turné så hade jag blixtsnabbt svarat NEJ!” säger Per Gessle. ”Med tanke på vad Marie har gått igenom så är det här inte bara ofattbart, det är nästan magiskt i mina ögon. Det ska bli helt underbart att få möta alla våra fans på Planeten Jorden ännu en gång.”

”Det här är vad jag längtat efter och hela tiden hoppats på sen 2002. Jag är förstås fantastiskt glad över att få möjlighet att möta publiken runtom i världen igen”, säger Marie Fredriksson.

Förutom världsturnén kan Roxette-fansen se fram emot ett helt nytt album under första kvartalet 2011.

Turnéplan
1.3 Basket Hall, Kazan, Ryssland
3.3 MTL Arena, Samara, Ryssland
5.3 Palace of Sports, Ekaterinburg, Ryssland
7.3 Siberia Arena, Novosibirisk, Ryssland
10.3 Exhibition Center, Kiev, Ukraina
12.3 Minsk Arena, Minsk, Vitryssland
14.3 Siemens Arena, Vilnius, Litauen
16.3 Riga Arena, Riga, Lettland
18.3 Saku Hall, Tallinn, Estland
1.4 Viva Cuervo Salon, Mexico City, Mexico
4-5.4 Luna Park, Buenos Aires, Argentina
8.4 Orfeo, Córdoba, Argentina
10.4 Movistar Arena, Santiago, Chile
12.4 Pepsi on Stage, Porto Alegre, Brasilien
14.4 Credicard Hall, Sao Paulo, Brasilien
16.4 Citibank Hall, Rio de Janeiro, Brasilien
17.4 Chevrolet Hall, Belo Horizonte, Brasilien
11.5 Grand Arena, Cape Town, Sydafrika
14-15.5 The Superbowl, Sun City, Sydafrika
20.5 World Trade Center, Dubai, Förenade Arabemiratet
3.6 See Fest, SFZ Schwarl frizeitentrum, Graz, Österrike
5.6 O2 Arena, Prag, Tjeckien
9.6 Plenen, Bergen, Norge
11.6 Zitadelle, Berlin, Tyskland
12.6 Hessentag, Frankfurt, Tyskland
15.6 Voelkerschalachtsdenkmal, Leipzig, Tyskland
16.6 Tanzbrunnen, Köln, Tyskland
19.6 Torwar, Warszawa, Polen
9.7 Bospop Festival, Weert, Holland
16.7 Nordkalks Dagbrot, Pargas, Finland
22.7 Tivoli, Köpenhamn, Danmark
24.7 Trädgårdsföreningen, Göteborg
31.7 Suikerrock Festival, Tienen, Belgien

Fler datum tillkommer.

Mer information om Roxettes Sverige-spelning

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 4th, 2010

rhapsmust

Så var det då äntligen dags för RHAPSODY OF FIRE att komma till Norje. Bandet är med “The Cold Embrace of Fear” framme vid sitt nionde fullängdsalbum, och 2011 gör de sin efterlängtade återkomst till livescenen. Däribland alltså på SRF, som så många av er länge önskat.

Bredbent rock, baserad på feta riff, allsångsvänliga refränger och ett sjujäkla gung är deras lika enkla som effektiva recept; MUSTASCH kommer tillbaka Sweden Rock, liksom mannen som utvecklat en helt egen stil som blues- och rockgitarrist, vi välkomnar WALTER TROUT till sommarens festival. Sist men inte minst och kanske äldst, legendariska GROUNDHOGS med gitarristen Tony McPhee i spetsen.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 4th, 2010

ara

Den 27 oktober släppte samiska ÁRA sitt debutalbum “O”. Ett album där den gemensamma visionen har varit att hitta nya uttryckselement för den samiska musiken som konstform. Tillsammans med sina meriterade medmusikanter skapar Simon Issát Marainen tidlös och kompromisslös musik från en enorm nordisk tundra rakt in i ditt inneröra under bandnamnet ÁRA. “O” är ett unikt debutalbum med inslag av jazz, jojk, folk, reggae och pop där b.la. Sofia Jannok medverkar på spåret Visálingo.

Imorgon spelar Ára på Nalen i Stockholm. Missa inte!

Konsertdatum:
5 november – Nalen, Stockholm

Mer information om Áras Stockholms-spelning

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 4th, 2010

kesha-2010Amerikanska stjärnskottet Ke$ha debuterar som # 1 på Billboard Hot 100 med nya singeln ”We R Who We R”. Ke$ha är den första kvinnliga artisten sedan Britney Spears och låten ”3” som lyckats med detta. ”We R Who We R” är producerad av Dr. Luke och kommer att finnas med på nya albumet ”Animal + Cannibal” som släpps den 19 november. Ke$ha har även fått hjälp av svenska producenterna Max Martin, Shellback och Klas Åhlund som skrivit några låtar på albumet.

”Animal + Cannibal” är en återutgivning av debutalbumet, nu med 8 nya låtar.

2010 har hittills varit ett gyllene år för Ke$ha som redan har hunnit sälja över 2 miljoner exemplar av debutalbumet ”Animal”, bland annat med superhiten ”TiK ToK”, sålt 14 miljoner downloads i USA, haft fyra Topp 10 hits på Billboard-listan, sålt guld av albumet “Animal” i fem länder och varit förband till Rihanna.

Hon är nominerad till två priser på helgens MTV Europe Music Awards (“Best New Act” och “Best Push Act”) och tre priser på American Music Awards som sänds 21 november.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 4th, 2010

adam-tensta-2010-2

Adam Tensta (27) fick nyligen skivkontrakt hos EMI Music Norden. Albumet planeras att släppas i början av 2011.

Rapparen och låtskrivaren Adam Tensta slog igenom i Sverige 2007, då han släppte låtar som ”They Wanna Know” och ”My Cool”. Den sistnämnda blev en stor radiohit och debutalbumet ”It’s a Tensta Thing” toppade listorna under 2007 och fick även en Grammis för bästa hip hop-album. Nu är Tensta redo med nytt material, som bland annat handlar om musikbranschen och artistlivet sett genom hans ögon. Den oroliga situationen i Sverige just nu är också något som berör Tensta, som är ambassadör i Alla Olika Alla Lika, ungdomsorganisationen mot fördomar och diskriminering.

Vi har under de tre sista åren fått flera lukrativa kontrakt från de stora bolagen i världen. Men inte förrän vi mötte EMI Music har vi känt den självständiga känslan som vi hållit så hårt vid sedan starten 2006, berättar Tenstas manager Babak Azarmi från RMH Management Group och lämnar ordet vidare till Adam själv:
Att vi, som ett lag, kan arbeta kring min musik är det viktigaste för mig just nu. EMI kommer att kunna bygga vidare på den grund som vi har skapat och stärka dess rötter.

Bjørn Rogstad, marknadschef för EMI Norden, ser fram emot samarbetet:

Adam Tensta är en artist som har mycket på hjärtat, något han förmedlar genom sitt nyskapande och kompromisslösa musikaliska universum. Han är en spännande och hårt arbetande artist som ser möjligheter framför begränsningar, och hans team har en tankegång som vi kan lära mycket av. Musikbranschen håller på att förändras i allra högsta grad, vilket sätter nya krav på alla, men ger också enormt mycket nya möjligheter. Vi ser detta som uteslutande positivt för både artister, publik och bransch, så länge som man är villig att ta till sig förändringarna.

Etablerade ”sanningar” är på väg att falla, det finns inget rätt och fel längre. Artister kan lita på sig själva, följa sitt hjärta, göra färre kompromiser – och kommunicera direkt med sin publik. Adam Tensta är ett lysande exempel för detta, säger Rogstad.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 4th, 2010

Igår släppte den svensk-kenyanska rapparen Daniel Adams-Ray sitt nya album “Svart, Vitt Och Allt Däremellan” genom Universal Music. Nedan ser du och lyssnar till en albumtrailer.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 4th, 2010

lazee

Två av Sveriges största namn inom Hip-hop, Adam Tensta och Lazee gör nu ett exklusivt samarbete och släpper hit singeln – Young And Restless på musiksajten Ubetoo.

Singeln Young And Restless är producerad av Charlie från 2Stripes Music och gästas av Eric Turner som även medverkar på Tinie Tempahs hitsingel Written In The Stars som just nu toppar listorna.

Lazee och Adam Tensta har valt att promota singeln på Ubetoo och andra stora sajter så som Aftonbladet, Telia och Spotify.

“Jag älskar Ubetoo. De har gett mig chansen att sprida min musik världen över. De stöder artister och ger dem chansen att sälja sin musik online, vilket är grymt bra.”, säger Lazee.

Både Lazee och Adam Tensta är även aktuella på nya albumet Evolution, ett samlingsalbum över den svenska Hip-Hop scenen de senaste tio åren.

”Jag tycker att det är så roligt att även stora artister som Adam Tensta och Lazee ser fördelarna av att marknadsföra sig på Ubetoo. De är ju de som är förebilder för alla de som vill lyckas med sin musik”, säger Anna-Clara Blixt Modin som är VD och grundare till Ubetoo.

...