Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 3rd, 2010

Barbara Hendricks sjunger in julen i en av Stockholms vackraste jugendkyrkor – Engelbrektskyrkan. Konserten sänds live till Folkets Hus och Parkers digitala biografer den 18 december kl 19.00.

Konserten med Barbara Hendricks sänds live till ett sextiotal biografer i Folkets Hus och Parkers digitala biokedja i Sverige. Föreställningen sänds samtidigt till en publik i Helsingfors. Det är Folkets Hus och Parkers hittills största direktsändning av en svensk föreställning, vad gäller antalet biografer.

Folkets Hus och Parkers uppdrag är att genom den nya digitala tekniken sprida högkvalitativa kulturupplevelser live till människor på orter som saknar stora scener. Tillsammans med Barbara Hendricks vill vi bjuda publiken på en storartad musikalisk upplevelse och göra det i hela landet, säger Gunno Sandahl, kulturchef på Folkets Hus och Parker.

Konferencier är skådespelaren Michael Nyqvist. Medverkande artister är förutom Barbara Hendricks, Drottningsholms Barockensemble, Engelbrekts kammarkör (kördirigent är Bengt Eklund) och en barnkör från Nacka musikklasser. Två mycket välkomna gäster är den välkände sångaren och gitarristen Eric Bibb och jazzmusikern och kompositören Georg Riedel. Medverkar gör dessutom jazzmusikerna Ali Djeridi och Andreas Hellkvist.

Repertoaren omfattar både vår mest älskade klassiska julmusik från Europa och julspirituals från andra sidan Atlanten. I den färgstarka musikpaletten finns allt från solosång, körsång, orkestermusik till mer jazziga toner.

Det känns fantastiskt att det nu finns möjlighet att sprida vår julkonsert med budskap om Peace on Earth i hela vårt avlånga land, säger Barbara Hendricks, nyss hemkommen från ett FN-uppdrag i Etiopien.

För att se vilka orter som sänder konserten: http://fhp.nu/barbarahendricks.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 3rd, 2010

manado-state-university-choir

Manado State University Choir är en blandad kammarkör på dryga 20 sångare som kommer från provinsen Norra Sulawesi i Indonesien. Den har hyllats för sitt uppseendeväckande artisteri, förmåga att beröra publiken och inte minst för sin vackra körklang och mångsidighet. 10 och 11 november gästar kören Stockholm.

På repertoaren har denna kör allt från tidig europeisk musik till samtida stycken i den västerländska kanonen, från traditionell och koreograferad, indonesisk musik till populärmusik och stycken från Sydostasien och Afrika.

Kanske kan man säga att The Manado State University Choir inte bara representerar inte landet Indonesien. På ett mer sammansatt sätt representerar den också en ny världsomspännande riktning för körmusiken. Musiken de framför är kulturell, religiöst och språklig mångsidig och rymmer improvisation, experiment, mångkulturella möten. Här kan ett stycke ur den europeiska kanonen vara sammanvävd med modern indonesisk musik.

Som en ensemble av sin samtid strävar MSUC efter att bygga broar mellan olika kulturer och samhällen för att delta i skapandet av en fredlig värld där musik och kultur blomstrar för alla. Kärlekens och andlighetens krafter är djupt inbäddade in MSUC filosofi och i medlemmarnas dagliga liv.

Ledare för MSUC är dirigenten André de Quadros, människorättsaktivist och professor i musik vid universitet i Boston. Han har en bakgrund som violinist, musiketnolog och musikpedagog, och under hans ledning har kören fortsätter kören att utveckla och förädla sina enastående kvaliteter, både hemma i Indonesien och utomlands. MSUC har gjort framgångsrika framträdande i Österrike, Sydkorea och Nederländerna under tidigare internationella turnéer också fått ta emot en rad priser och utmärkelser.

Konserter:
10 nov STOCKHOLM, kl 12:30 Kungl. Musikhögskolan
10 nov STOCKHOLM, kl 19:00 Eric Ericsonhallen (Skeppsholmskyrkan)
11 nov STOCKHOLM, kl 19:00 Södra Latins gymnasium

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 3rd, 2010

peter-jablonski

För fjärde gången ger sig Växjös egen kammarorkester Musica Vitae ut på turné till Spanien. Konsertagenturen Sanz-konzert i Barcelona arrangerar turnén och orkestern besöker Valencia och Albacete i östra Spanien och Burgos och Avilés i norra Spanien. Med på resan är pianisten Peter Jablonski och dirigenten Staffan Larson. Repertoaren vi tar med oss består av kompositörerna Arenskij, Verdi, Beethoven, Mendelsohn, Mozart och Suk. Vi ser verkligen fram emot att få framföra vår tolkning av musiken för spanjorerna tillsammans med Peter och Staffan. Vi gör avtryck och tar med oss intryck av mötet med andra länder. Innan vi åker låter vi publiken på hemmaplan få en försmak av konserterna. Växjö Palladium 5/11 kl 19.00.

Musik i Syd har i uppdrag att verka för ett rikt, aktivt och varierat musikliv i Skåne och Kronoberg. Som musikproducent och arrangör har Musik i Syd en samordnande roll och medverkar till att musiklivet för såväl barn som vuxna stimuleras och utvecklas. Musik i Syd verkar också som nav för – och ofta även initiativtagare till – en mängd projekt och festivaler runt om i Kronoberg, Skåne och Öresundsregionen.

...