Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 2nd, 2010

mans-zelmerlow

Efter ett i högsta grad intensivt år, där vi sett mer av Måns Zelmerlöw än någonsin förr, under den karriär som faktiskt inte är mer än 5 år gammal, är det äntligen dags för årets första skivsläpp 15 November.

Tillsammans med producenten Peter Nordahl har Måns kunnat förverkliga något som han beskriver som
ett drömprojekt. ”Christmas with Friends” är en klassisk julskiva, där Måns tolkar sitt personliga urval. Han har även själv varit med och skrivit en av de nya låtarna, ”Vit som en snö”. Inspelningarna är gjorda i Atlantis (fd Metronome)-studion i Stockholm där Peter Nordahl har lett en full orkestersättning tillsammans med Måns och inbjudna vänner som Björn Skifs, Pauline och Pernilla Andersson. De ger oss varma tolkningar av säsongens stora klassiker.

Helt ny i en låtlista, där det mesta är välbekant, är ”December”, skriven av Jörgen Elofsson, AndreasCarlsson och Niklas Strömstedt. Måns kommer att synas i TV4 ”Förkväll” och ”Nyhetsmorgon” i samband med skivsläppet. Där han kommer att prata om skivan och framföra ett par av sångerna.Närmare jul kommer Måns, förutom medverkan i några av de klassiska julprogrammen, att genomföra några julkonserter tillsammans med Sonja, Shirley, Sanna, Björn Kjellman och Brandur.

”Christmas with Friends” är årets utgåva i den serie av framgångsrika skivproduktioner som gjorts till förmån för organisationen Childhood, i samarbete med ICA. Julskivan kommer att säljas exklusivt i ICAs butiker. Kunder med ICA Kort kan köpa skivan till specialpriset 89 kr, övriga 149 kr. 10 kr per album går oavkortat till Childhood.

Stiftelsen World Childhood Foundation har som syfte att värna om barns rätt till en trygg barndom och särskilt arbeta för bättre levnadsvillkor för barn som lever i utsatta miljöer. Childhood har idag över 100 projekt i 15 länder.

“Christmas with Friends ” Tracklist:
Jag drömmer om en jul hemma
Christmas Song
I Pray on Christmas (med Björn Skifs)
December
Oh, come all ye faitful
All I want for Christmas Is you (med Pauline)
Tometen jag vill ha en riktig jul
The angel Gabriel (med Lunds studentsångare)
Winter wonderland
Christmas (Baby please come home)
Vit som en snö (med Pernilla Andersson)

Julkonserter tillsammans med Sanna, Shirley, Sonja, Björn Kjellman & Brandur
1 dec Falun – Lugnet
11 dec Malmö – Baltiska Hallen
15 dec Halmstad – Arenan
17 dec Skövde – Arenan
18 dec Göteborg – Lisebergshallen

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 2nd, 2010

ace-of-base

Petri H. Lundén på artistmanagementbolaget Hagenburg har tecknat ett exklusivt managementavtal med Sveriges tredje största popband genom tiderna Ace of Base, som fortfarande har rekordet i “Guinness book of records” för debutalbumet “Happy Nation/The Sign” med över 23 miljoner sålda exemplar och som har registrerats för 9 gånger platina i USA.

“Svårslaget rekord med tanke på dagens skivmarknad, men med totalt över 60 miljoner fans som köpt Ace of Base skiva därute så ser jag verkligen fram emot att bygga upp Ace of Base tillbaka där dom hör hemma dvs på toppen” säger Petri H. Lundén som också är manager för bl.a. Europe och The Cardigans.

“Vi letade manager i 3 år i Los Angeles, New York och England men hittade ingen som kändes 100%. Till slut hade vi dock fått så många rekommendationer från alla väldens hörn att träffa Petri Lundén så att vi sökte upp honom i Göteborg. Det räckte med ett möte för att vi skulle inse att vi verkligen träffat rätt. Petri fyller alla krav vi har och lite till. Han har kontakterna, erfarenheterna och vi delar samma vision.” säger Ulf Ekberg i Ace of Base.

Ace of Base är aktuella hösten 2010 med sitt 5:e album “The Golden Ratio” (Universal) som följs av en världsturné under 2011.

Ace of Base är Jonas Berggren, Ulf Ekberg, Julia Williamson och Clara Hagman.

www.aceofbase.com

Hagenburg är Nordens största artistmanagement och representerar förutom Ace of Base klienter som Europe, The Cardigans, Peter LeMarc, Anette Olzon (Nightwish) m.fl.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 2nd, 2010

adele-2010

Brittiska Adeles debutalbum 19 från 2008 innehöll hitsinglar som Chasing Pavements och Cold Shoulder, toppade Englandslistan och har sålt över två miljoner exemplar hittills. Adele nominerades till Mercurypriset och vann dessutom två amerikanska Grammys för Bästa nykomling och Bästa kvinnliga pop.

Nu är hon äntligen tillbaka med singeln Rolling In The Deep som är skriven och producerad tillsammans med den prisbelönade producenten Paul Epworth och som Adele själv beskriver som “a dark bluesy gospel disco tune”. Radiodatum för singeln är den 15 november och releasedatum den 16 januari.

Adeles nya album 21 (XL Recordings/Playground) släpps den 24 januari 2011 och är till största delen inspelat i Malibu med den legendariske producenten Rick Rubin (Johnny Cash, Jay-Z, Red Hot Chilli Peppers) samt i London med Paul Epworth (Plan B, Bloc Party, Florence) och Adeles stora inspirationskällor har denna gång varit Wanda Jackson, Yvonne Fair, Andrew Bird, Mary J Blige, Mos Def, Elbow, Tom Waits och Kanye West. Så här säger Adele själv om det kommande albumet:

“It’s different from “19”, it’s about the same things but in a different light. I deal with things differently now. I’m more patient, more honest, more forgiving and more aware of my own flaws, habits and principles. Something that comes with age I think. So fittingly this record is called “21”. The whole reason I called my first album “19” was about cataloging what happened to me then and who I was then, like a photo album you see the progression and changes in a person throughout the years”.

...