Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 1st, 2010

iron-and-wine-2010

Med några högklassigt lågmälda storverk på suveräna indiebolaget Sub Pop blev Iron and Wine en Nick Drake för Kurt Cobain-generationen och via den vansinnigt vackra versionen av The Postal Service’s “Such Great Heights” som hördes i fina kultsuccéfilmen “Garden State” från 2004, fick filmprofessor Sam Beam (Iron and Wines alter ego) sitt definitiva genombrott som folkindieskald hos indiepubliken, americanainbitna, filmälskare (In Good Company, Twilight, I’m Not There) och TV-seriesberoende (O.C, Grey’s Anatomy, L Word, One Tree Hill).

Debuten “The Creek Drank The Cradle” var en 4:a kanals hemmainspelning av spöklik folkbluesindie som sakta fängslade sina lyssnare men redan på akustiska uppföljaren förstärktes den nakna ljudbilden med fler musiker och instrument. Iron and Wine har varit i ständig rörelse och ljudbilden har utvecklats för varje album, ep, singel, och download som släppts. I grunden kretsar allt runt Sam Beams förtröstansfullt väna röst och de utsökt välskrivna melodierna från en av de främsta singer/songwriters som kommit fram under 2000-talet, samt de finstämda arrangemangen som fått växa genom samarbeten med tex multimusikaliska öken-svänggänget Calexico på fenomenala ep’n “In The Reins” och framförallt på kritikerhyllade “The Shepard’s Dog” från 2007, vars rika och vågade ljudbild är Sam Beams ambitiösaste verk hittills.

Denne sofistikerade indie-folksångare med den amerikanska folk-indiescenens mäktigaste skägg har besökt landet vid ett flertal tillfällen när han varit aktuell med nästa steg i sin utveckling, så i början av nästa är han tillbaks då nya albumet “Kiss Each Other Clean” släpps i januari, hans första via legendariska labeln 4AD. Ren genuin amerikansk sång- och låtskrivarkvalitet av högsta klass.

Konsertdatum
2 februari – Stockholm, Debaser Medis
4 februari – Göteborg, Trädgår’n

Mer information om Iron and Wines Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 1st, 2010

denise-lopez1

Denise Lopez är aktuell med sitt femte album Black Lace & Leather som släpptes den 28e oktober. Albumet är det andra som släpps från sångerskans egna label DLP International. Inför sitt nya album har sångerskan avslutat samarbetet med Universal för att släppa sitt album via nättjänsten Ubetoo Music Distribution.

“Jag vill äga rättigheterna till min egen musik. Tack vare nya tjänster på nätet är det numera möjligt för artister att själva distribuera och sälja sin musik till sina fans. Och behålla hela förtjänsten själv”, säger Denise.

Sångerskan arbetar med en rad kända namn på sitt nya album, exempelvis Pras Michel från Fugees, Liz McClarnon från Atomic Kitten och Niklas Petersson som bland annat producerat hits för svenska artister som Velvet, Agnes & Dr Alban.

”Jag har sålt över 500 000 album och haft förmånen att tjäna pengar på vanlig skivförsäljning. Men marknaden har förändrats. Och tekniken. Idag kan alla artister distribuera och sälja sin egen musik utan att använda ett skivbolag. Hela branschen har förändrats, och det skapar helt nya möjligheter för de som hänger med”, säger Denise Lopez.

Den relativt nystartade svenska musikdistributionstjänsten Ubetoo är en av tjänsterna som hjälper artister att via 500 online kanaler, nå ut till sina kunder över hela världen, bland annat via Itunes, Spotify och Amazon.

”Vi märker en stor skillnad nu än för bara ett år sedan. Allt fler artister väljer att starta egna bolag för att kontrollera sin utgivning och behålla all royalty själv, istället för att ge den största delen av intäkterna till skivbolaget. Den nya tekniken innebär enorma möjligheter för musikartister”, säger Anna-Clara Blixt Modin som är VD och grundare till Ubetoo.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 1st, 2010

eventim-mobilbiljetterBiljettföretaget Eventim befinner sig just nu i slutskedet av tester för att lansera sin mobilbiljett. Försäljningsstart av biljetter som skickas direkt till köparens mobiltelefon är planerad till november i år.

”Inte en dag för tidigt”, är den spontana reaktionen från de flesta stora arrangörer. Kulturbolaget blir den första arrangören att testa den nya leveransmetoden.

Självklart vill vi vara försökskaniner, säger Totte Lundgren på Kulturbolaget i Malmö, just nu tittar vi på en passande konsert att testköra lösningen med.

Mobiltelefonens användningsområde är i dagsläget så bred att vi nu bedömmer marknaden redo för detta, säger Lars Aadde på Eventim, vi tittar också på själva bokningsprocessen via mobilen som ett nästa steg i vår mobilsatsning, det är mer invecklat och det gäller att möta marknadens krav.

Hur tjänsten fungerar
Biljettköparen väljer leveranssättet Mobilbiljett i bokningsprocessen på www.eventim.se och ombeds därefter uppge telefonnummer, tillverkare och modell för den telefon biljetten skall skickas till. Biljetten skickas sedermera som sms eller WAP-länk, beroende på vad som lämpar sig bäst för telefonen. Väl vid evenemanget skannas biljetten direkt från telefonen med Eventims toppmoderna inpasseringssystem.

Om Eventim
CTS EVENTIM Sweden AB hade sin operativa start i januari 2009. Samarbetspartners är både etablerade svenska evenemangsarrangörer såsom Kulturbolaget och Luger samt internationella aktörer som Live Nation.

Eventims tyska moderbolag, CTS EVENTIM AG är aktiva på 18 marknader och SDAX-noterade på Frankfurtbörsen. De är marknadsledande inom biljettförsäljning och liveunderhållning i Europa. Fler än 70 miljoner biljetter till över 100 000 evenemang säljs årligen genom system utvecklade av EVENTIM-gruppen.

...