Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 30th, 2010
Amon Amarth

Amon Amarth

Det internationellt framgångsrika svenska dödsmetallbandet Amon Amarth från Stockholm kommer att släppa sitt åttonde album, “Surtur Risinge”, i vår genom amerikanska Metal Blade Records. De senaste åren har varit de mest intensiva i bandets karriär hittills med omfattande turnéer i både Europa, Nordamerika och Australien tillsammans med bland andra de amerikanska metalveteranerna Slayer.

AMON AMARTH är:
Johan Hegg: Sång
Olavi Mikkonen: Gitarr
Johan Söderberg: Gitarr
Ted Lundström: Bas
Fredrik Andersson: Trummor

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 30th, 2010

drive-by-truckersTyvärr måste vi meddela att konserten med Drive-By Truckers på Brewhouse i Göteborg den 1/12 och på KB i Malmö den 2/12 har ställts in!

Meddelande från artist:

”Drive-By Truckers har tvingat att ställa in konserter på delar av sin Europaturné.

Bandmedlemmar har varit sjuka i flera dagar och i går kväll, kollapsade Mike Cooley på grund av utmattning och uttorkning.

Läkare har rekommenderat sängläge.

Vi är mycket ledsna för att behöva ställa in dessa konserter, speciellt i Skandinavien där vi har en trogen publik.
Vi kommer att göra allt för att komma tillbaka inom en snar framtid.

Tack för er förståelse”

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 30th, 2010

bullet-2010Den 31 juli 2009 hängde Bullets trummis Gustav Hjortsjö backstage på Sävsjöfestivalen. Plötsligt fick han syn på en välbekant gestalt mitt i festivalmyllret: Saxons legendariske sångare Peter ”Biff” Byford. Gustav tänkte under inga omständigheter gå miste om den chansen, utan stegade bestämt fram till herr Byford och förklarade vänligt att sångaren bara måste göra ett gästspel på Bullets nästa skiva.

Kanske det, svarade Byford. Vad heter skivan?

Det visste inte Gustav. Gruppen turnerade fortfarande stenhårt på ”Bite the Bullet” och hade knappt börjat fundera på nästa album.

Men vilken låt vill du att jag ska gästspela på då? fortsatte ”Biff”.

Lätt panikslagen pep Gustav fram den första någorlunda rock’n’roll-orienterade titel han kunde komma på:
– ”Highway Pirates”.

En månad senare träffades de igen, på Skogsröjet i Reijmyre. Ungefär 40 sekunder in i det hårdslående och briljanta titelspåret kan du i dag höra Biff Byfords bidrag: en busvissling.

När Bullet nu släpper sitt tredje album står de inför en ny upplevelse. Det är, egentligen, allra första gången som de måste leva upp till omgivningens högt ställda förväntningar. Vilket bara är en naturlig följd av alla framgångar som bandet rönte med 2008 års föregångare ”Bite the bullet”; skivan rusade upp till albumlistans tredje plats och gjorde Bullet till ett av de mest bokade banden i hela Sverige året därpå. Succén kulminerade när de gjorde ett hyllat framträdande som förband till idolerna AC/DC på ett utsålt Ullevi. De tilltagande förväntningarna verkar dock mest ha inspirerat det småländska heavy metal-bandet som med ”Highway Pirates” faktiskt levererar sitt starkaste album hittills.

”Highway Pirates” är mixad av Tobias Lindell, som tidigare har jobbat med stora svenska rockband som Europe, Mustasch och Hardcore Superstar. Tillsammans med Bullet har han lyckats skapa ett sound som är retro och modernt på samma gång. Hampus Klangs och Erik Almströms gitarrljud är så porlande rent och klart att en svensk backpacker skulle kunna snorkla i det. Bullet är, och kommer alltid att vara, ett band som man upplever allra bäst live – men ”Highway Pirates” är ett verk som fullt ut fångar känslan av hur det är att gå på en konsert med gruppen. Det är en sjudande rock’n’roll-soppa, som består av lika delar hembränt och lårsvett och har kokats över en brinnande traktor.

”Bite the Bullet” gav gruppen katapultskjuts framåt och satte dem på kartan. Biff Byfords genomskärande busvissling markerar att ”Highway pirates” är startskottet för nästa kapitel i framgångssagan om Bullet.

bullet-highway-pirates

Highway Pirates
Back on the Road
Stay Wild
Blood run hot
Fire and Dynamite
Down and out
Knuckleduster
Heavy Metal Dynamite
Citylights
Into the Night

“Highway Pirates” släpps den 4 februari 2011 genom Black Lodge / Sound Pollution.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 30th, 2010

Sean Banan har Skakat Rumpan av Sverige. Guldsäljande Skaka Rumpa har haft mer än 400 000 klick på You Tube, 1:a på Itunes,1:a på Spotify.
Nu önskar Sean Banan Ett Gott Nytt Jul, med ny singel.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 29th, 2010

annie-lennox-2010

En som aldrig har släppt en julskiva förut är Annie Lennox, mest känd som den ena halvan av 80-talssuccén Eurythmics. På nya skivan A Christmas Cornucopia tolkar hon gamla julklassiker, men har också skrivit en helt ny jullåt – Universal Child – som jag personligen tycker är nästintill episk och mycket väl kan bli en tidlös klassiker som det görs oändliga covers på och kanske även en svensk version av Magnus Carlsson.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 29th, 2010
Foto: Åsa Chew Nilsson

Foto: Åsa Chew Nilsson

Det var många fans som hade tagit sig ända till Sollentuna och Arena Satelliten för att se Beside the Bridge tävla i finalen i East Coast Riot, i fredags, den 26 november. Bandet med merparten av sina medlemmar från Bålsta vann rocktävlingen på både juryns val och publikröstning.

Rockbandet gjorde ett proffsigt intryck både spel-, sång- och scenmässigt och deltog med tre egna låtar – ett krav för att få vara med i tävlingen. Medlemmarna i Beside the Bridge är i åldrarna 15-16 år och har spelat ihop i ett och ett halvt år. Bandet består av Joel Chew, sångare, Markus Bengtsson, gitarr och körsång, Rasmus Blomquist, trummor, Charlie Karlgren, gitarr och Niklas Wistrand, bas. Markus kommer från Kungsängen, de andra fyra från Bålsta. I en intervju med bandet direkt efter finalen säger medlemmarna att det känns otroligt bra men lite overkligt. ”Vi vann på publiken och juryns val tre gånger i rad” säger Rasmus och syftar på de två deltävlingar som bandet vunnit tidigare i tävlingen. Rasmus spelade trummor trots inflammation i tumfästet och har börjat känna av smärtan igen efter allt adrenalin.

”Vi vann tack vare fansen. Det är för dem vi spelar, utan dem skulle det inte alls vara lika kul att spela”, säger Charlie. ”Vi älskar våra fans” tillägger Rasmus.

Förutom äran belönades bandet med en prissumma på 10 000 kronor. Killarna berättar att de ska använda pengarna till att spela in en EP. På frågan om vad som ska hända härnäst svarar Joel: ”Vi jobbar på en hemsida och ska lägga ut låtar på Spotify”. Bandet ser också fram emot nästa tävling som de ska delta i, Musik Direkt som äger rum i mars 2011. Totalt ställde ett 25-tal band upp i tävlingen. Övriga band som tävlade i finalen var Spectra, Naked Conspiracy, Last Breeze och Komposters. Arrangör var Arena Satelliten.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 29th, 2010

mariah_carey_jul

Det är Första Advent och det är officiellt okej att börja förbereda sig inför julen som verkligen närmar sig med stormsteg. Julklappar. Julskinka. Julgröt. Jultomte. Julskyltning. Jul-Kalle. Och all julmusik. Mariah Careys klassiker All I Want For Christmas Is You är en låt som alltid får mig på julhumör. I år följer hon faktiskt upp dundersuccén med en ny julskiva, Merry Christmas II You med bl.a. en helt nyskriven jullåt som andas väldigt mycket Motown – Oh Santa! Se videon för att få den perfekta julstämningen!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 29th, 2010

robyn-2010-2

Lagom till att vi skriver önskelista till jultomten nås vi av ett lyckobud: Sveriges enda oomtvistliga popstjärna, Robyn, följer upp sina alldeles väldigt utsålda konserter i december med fyra konserter – i rad! – på Stockholms sekelskiftesarena Cirkus. Exklusiva sådana.

Beskedet följer ett år av triumfatorisk Eriksgata över världen: oräkneliga konserter har varvats med framträdanden hos såväl David Letterman och Jay Leno som MTV Music Awards och relationssåpan Gossip Girl. Som om tiden och inspirationen vore oändlig har Robyn samtidigt fortsatt arbetet med Body Talk-trilogin, hennes storslagna drama i tre delar om urban längtan.

Sålunda finns skäl att ånyo ställa oss frågorna vi ställde i höstas: Varför gillar alla Robyn? Varför har Robyn magnetisk, nästan narkotisk, dragningskraft på såväl identitetssökande tonåringar, småbarnsgenererande 30-nånting som electrosniffande hipsters, hårdrockare och avtrubbade kritiker?

Det handlar först och främst om att Robyn slänger sofistikerad, omedelbar popmusik rakt in i moderniteten, om berättelser som förmedlar frihet och styrka lika mycket som eftertanke och utsatthet. Men även för att hon på ett naturligt sätt representerar kvaliteter som är fascinerande ur ett rent mänskligt perspektiv. Robyn är en samlande symbol för integritet, oräddhet och smakfullhet – egenskaper som var och en för sig är attraktiva, men sammantaget genererar genuin inspiration. ”Så vill jag vara”, tänker män och kvinnor. ”Jag vill kanalisera sådan kreativitet, jag vill leva lite extra, jag vill släppa tyglarna och dansa fritt.” Robyn motiverar dem.

Som en samlande påminnelse om varför 2010 är Robyn-året, släpptes förra veckan Body Talk – ett representativt destillat av de starkaste stunderna på karriärmanifestet Body Talk Pt 1 (som Jan Gradvall i Di kallade ”det starkaste internationella popalbum som någon artist släppt under 2010”) och den likaledes hyllade Body Talk Pt 2, samt de fem nya låtarna från minialbumet Body Talk Pt 3.

Robyns konserter har blivit triumfer av suggestiv, preciserad energi, och visar att popmusik på scen år 2010 fortfarande kan lämna rusiga känslor av att ha varit med om något speciellt.

Vårens konserter på Cirkus blir ett löfte om att berusningen gäller även 2011.

Konsertdatum
27 mars – Stockholm, Cirkus
28 mars – Stockholm, Cirkus
29 mars – Stockholm, Cirkus
30 mars – Stockholm, Cirkus

Mer information om Robyns Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 28th, 2010

system-of-a-down

Det återförenade armenisk-amerikanska rockbandet System of a Down kommer enligt obekräftade uppgifter att vara en av huvudakterna på nästa års upplaga av Metaltown. Festivalen kommer att äga rum den 17-17 juni i Göteborg och den officiella bekräftelsen av bandets medverkan kommer att göras imorgon kl. 13:00 via festivalens hemsida.

För närmare information, se www.metaltown.se.

System of a Downs återföreningsturné väntas meddelas officiellt under morgondagen tillika med en rad europeiska festivalspelningar på bland annat brittiska Download samt de tyska festivalerna Rock am Ring och Rock im Park.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Nov 27th, 2010

tove-styrke-2Tove Styrke – inte bara den starkt lysande stjärnan från fjolårets Idol som under sommaren och hösten fortsatt att sprida sin stardust över Sverige. Höstens stora hit “Million Pieces”, skriven av Adam Olenius (Shout Out Louds) och Lykke Li, sopade rent allt motstånd och blev under hösten P3s mest spelade singel. “White Light Moment”, skriven av Peter Ågren (The Amplifetes), Janne Kask samt Tove själv, är andra singeln från Toves kommande självbetitlade album och kan avnjutas på radio sen den 25 oktober.

12 november släpps äntligen debutalbumet “Tove Styrke”, producerat av blandandra Patrik Berger (Robyn), Peter Ågren (Amplifetes), Janne Kask (Lake Heartbeat) och Lotus & 2manyfreckles.

Glöm inte att titta in på Toves sprillans nya hemsida:
www.tovestyrkemusic.com

Redan under hösten kommer Tove att smygstarta sin turné:
08 dec MALMÖ DEBASER (WARRIORS)
09 dec GÖTEBORG PARKEN
11 dec UMEÅ SCHARINSKA
17 dec STOCKHOLM DEBASER MEDIS (SHAPE UP!)

Mer information om Tove Styrkes Sverige-spelningar

...