Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 26th, 2010

Kristian Anttilas sagolika duett med Sylvia Vrethammar har nu äntligen fått en video. Många anser att det här är en av höstens bästa låtar och kanske har de rätt? Lyssna och titta nedan.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 26th, 2010

ozzy-osbourne-sweden-rockDet finns kända artister, det finns berömda, det finns rentav legendariska – och så finns Ozzy Osbourne. Inte nog med att “The Prince of Darkness” är en av hårdrockens mest ikoniska gestalter, han har befunnit sig på toppen av sin karriär under en längre period än någon av hans kollegor. Vi är därför både glada och stolta över att nu kunna avslöja att Ozzy Osbourne kommer att göra sin enda Sverigekonsert under 2011 på Sweden Rock Festival.

Det började på allvar fredagen den 13 februari 1970 med releasen av Black Sabbaths självbetitlade debut-lp – “the Big bang” i den tunga musikens historia. Fram till 1978 skulle bandet släppa ytterligare sju album med Ozzys unikt hånfulla stämma över ödesmättade domedagsriff i oräkneliga odödliga låtar som “Paranoid”, “Iron man” och “Sabbath bloody sabbath”. 1980 anlände sångarens solodebut “Blizzard of Ozz”, ännu ett historiskt släpp som etablerade det karakteristiska Ozzysoundet med hårda riff förenade med starka melodier. Under åren som följt har Ozzys stjärnstatus växt till kolossalformat. Karriären har kantats med kommersiella triumfer som original-Black Sabbaths återförening och omstridda realitysåpan “The Osbournes”.

För att inte tala om det allra viktigaste, själva soloplattorna. Med 2010 års “Scream” är Ozzy framme vid sitt tionde studioalbum, och singeln “Let me hear you scream” är den senaste i raden av Ozzyklassiker som även inkluderar “Crazy train”, “Mr. Crowley”, “Bark at the moon” och “No more tears”. För att bara nämna några. Hans konsert på Globen tidigare i höst var slutsåld långt i förväg och har hyllats av pressen, vilket bevisar att Ozzy fortfarande är en av rockvärldens allra största.

Denne hårdrockstitan är det alltså som 2011 gör sitt allra första framträdande på SRF, och det dessutom som årets enda Sverigekonsert. Ozzy intervjuas i en stor omslagsartikel i det kommande numret av Sweden Rock Magazine, och han är inställd på att göra en bra spelning: “Jag skulle betala för att få se mina fans. Jag älskar att träffa dem och se till att de har det bra”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 26th, 2010

stone-sour

Den 18 november spelar Stone Sour tillsammans med det ökända partygänget Hellyeah på Arenan i Stockholm. Efterfrågan efter fler biljetter till konsertkvällen har varit så stor att kapacitet nu har utökats.

Ingen var beredd när Stone Sour debuterade för åtta år sedan. Att sångaren Corey Taylor och gitarristen Jim Root – då kända som anonyma, fradgande skräckfigurer i Slipknot – såg ut som vanliga människor utan sina masker var lite av en chock. Ingen väntade sig heller att de skulle få en hit med en fantastisk stråkballad (”Bother”), sälja guld och få en lika hängiven publik som huvudbandet.

Nu är Stone Sour högaktuella med tredje albumet ”Audio Secrecy”. Där ryms allt från järnhård men melodisk metal, österländskt suggestiva solon och mörk progrock till en ”November Rain”-mäktig halvballad. När bandet visar sin verkliga bredd på Arenan kommer tidigare spelningar att kännas fattiga i jämförelse.

Det är nu det börjar på allvar. Missa inte Stone Sour och Hellyeah på Arenan!

Konsertinformation:
18.11 Arenan / Fryshuset, Stockholm

Mer information om Stone Sours Sverige-spelning

...