Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 22nd, 2010

royal-republic-2010

Malmö-bandet Royal Republic kan inte annat än anses vara Sveriges rocksensation 2010. Sedan debuten We Are The Royal släpptes i januari så har de övertygat allt och alla som haft den stora glädjen att höra dem eller se dem live. Tre singlar från albumet har släppts hittills: All Because Of You, Tommy-Gun och Full Steam Spacemachine. Nu är det dags för den fjärde singeln. Den 15 november släpper Supernova Records/Cosmos Music Group låten Underwear digitalt. Samtidigt släpps en fantastisk video signerad Bingo Rimér som verkligen fångar upp låtens stämning. Förutom bandet och ett antal vackra kvinnor så medverkar även amerikanska Michelle Stanek som är världsmästarinna i pole dance. MISSA INTE!!!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 22nd, 2010

we-are-scientists

En gång en trio från Kalifornien bestående av Keith Murray, Chris Cain och Michael Tapper. Nu några album senare är de en New York-duo bestående av Chris och Keith. Vi pratar om det typiska Debaser-bandet We Are Scientists som i december gästar oss för andra gången. 2006 i mars stod de på Debaser Slussens scen för första gången, då under klubben Fritz´s Corners regi.

Följande kunde man då läsa på Fritz´s hemsida:
“Med en förkärlek för discobeats, framträdande basslingor och anglikanska gitarrer har Brooklyn-trion We Are Scientists gett ut egenproducerade skivor sen 2000. Det är först nu efter att debutplattan ”With Love And Squalor” släppts, som den stora publiken fått nys om bandet. Med deras dansframkallande popmelodier har de bland annat blivit jämförda med Hot Hot Heat och Franz Ferdinand”.

Nu 2010 är de aktuella med sitt tredje album, “Barbara”, och även genom den egna TV-serien “Steve Wants his Money”. Och visst stämmer väl Fritz´s gamla programförklaring fortfarande?! Dansframkallande popmelodier! Välkomna tillbaka We Are Scientists. Med på scenen finns också trummisen Andy Burrows (ex Razorlight).

Konsertdatum
3 december – Stockholm, Debaser Slussen (Klubb Screamadelica)

Mer information om We Are Scientists Sverige-spelning

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 22nd, 2010

hjaltalin

Isländska Hjaltalin presenterar nu sin splitternya video för låten “Sweet Impressions”. Bakom videon står Arni Thor Jonsson som tidigare gjort musikvideor till Damien Rice och Bang Gang såväl som internationella reklamfilmer för exempelvis Sony Ericsson och Smirnoff Ice. Huvudrollerna i videon spelas av de isländska skådespelarna Gísli Örn Garðarsson (känd från Disneys succéfilm “Prince of Persia”) och Þrúður Vilhjálmsdóttir.

“Sweet Impressions” skrevs på den estniska landsbygden under sommaren 2008 och var från början menade för Müms album “Sing Along To Songs You Don’t Know”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 22nd, 2010

Sångarna Jorn Lande (Masterplan) och Russell Allen (Symphony X) startade sitt samarbete i och med kritikerrosade albumet ”The Battle” som släpptes 2005. Två år senare var det dags för skiva nummer två, ”The Revenge”, vilken fick ett lika fantastiskt mottagande bland fans och kritiker.

Den 5 november är de åter tillbaka med tredje albumet ”The Showdown”. Återigen är låtarna skrivna av den svenske gitarrsensationen Magnus Karlsson (Primal Fear, Starbreaker) och innehåller alla de kännetecken som gjort projektet så populärt bland fansen. Sångarinsatserna är åter i absoluta världsklass och visar åter igen varför Jorn Lande och Russell Allen anses vara två av hårdrocksvärldens mest kompetenta och populära sångare.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 22nd, 2010

Enligt riksdagsbeslut kommer Rikskonserters verksamhet att helt upphöra årsskiftet 2010/2011. Detta innebär att all turnéverksamhet avslutas innan årsskiftet. Den sista konserten äger rum i Varberg 14 november då Fabio Biondi och Europa Galante står på scen.

En följd av nedläggningen är att Rikskonserter inte kommer att presentera förslag på turnerande artister/ensembler till landets arrangörer som tidigare skett i januari varje år.

Inte heller kommer Rikskonserter från och med 2011 att vara en part i samarbeten och nätverk som till exempel Musik Direkt, Ethno, Solistpriset, Ung och lovande, Swedish Jazz Celebration, Jazz i Sverige, Eric Ericsondagen, Årets kör, Alice Babs Jazzstipendium, Showcase, Tonspråk, Kalvfestivalen, Årets Musik- och Kulturskola.

Du som är musiker eller representerar en artist/ensemble ombeds att efter nyår kontakta och presenterar dina förslag för Plattformen för Musik. Det är den avdelning inom det nyinrättade Statens Musikverk, som kommer att ta över ansvaret för statens engagemang för musikområdet från och med 1 januari 2011. För mer information om Statens Musikverk, kontakta Statens Musiksamlingar på tel 08 519 554 00 eller www.smus.se.

Rikskonserters verksamhet och ansvar för Nybrokajen 11 avvecklas också till nyåret 2011. Ny huvudman för denna Sveriges äldsta konsertscen är ännu inte klar.

Två avdelningar inom Rikskonserter, Caprice Records och EMS, är undantagna nedläggningen. De verksamheterna kommer i stället att överföras till det nyinrättade Statens Musikverk 1 januari 2011.

Avvecklingen av Rikskonserter har redan inletts. Efter förhandlingar mellan arbetsgivare och fack är all personal är uppsagd från och med 1 september 2010.

Delar av personalen kommer under våren 2011 att arbeta med avvecklingen. Administrationen kommer också att vara tillgänglig under första halvåret 2011 för att av avsluta alla ekonomiska åtaganden som stiftelsen har. De sista delarna av stiftelsen kommer att avvecklas under andra kvartalet 2012.

Löpande information kommer att finnas på www.rikskonserter.se under hela 2011.

Rikskonserters personal vill härmed tacka publik, arrangörer och artister för gott samarbete och många fina musikupplevelser genom åren.

...