Av Redaktionen
1 kommentar
Okt 19th, 2010

silver-columns

Längtar du tillbaka till 80-talet? Längtar du efter Pet Shop Boys, Erasure eller Bronski Beat? Den dansanta duon Silver Columns som debuterar på den kritikerrosade etiketten Moshi Moshi har jämförts med allt från de mest melodistarka banden till de lite svårare Four Tet och Hot Chip (Yes, and dance är ett paradexempel.) Silver Columns är dessutom med på den otroligt hypade samlingsplattan Kitsuné Maison Compilation 9 och är ett av alla de band som med största sannolikhet väntar en väldigt ljus framtid. I december kommer de till Sverige för två konserter.

Konsertdatum
3.12 Malmö, Debaser
4.12 Stockholm, Debaser Medis

Mer information om Silver Columns Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 19th, 2010

dark-tranquillity-2009

Det melodiska dödsmetallbandet Dark Tranquillity befinner sig just nu ute på en omfattande Europa-turné och gör i samband med denna inte mindre än fyra spelningar i hemlandet.

Med sina 20 år som band har Dark Tranquillity definitivt varit en av de viktigaste krafterna för att cementera fenomenet “The Gothenburg Sound” på världskartan. Något som haft en obeskrivlig inverkan på all världens hårda musik där efter.

Dark Tranquillity är också gruppen där Anders Fridén startade sin karriär innan han så småningom hamnade bakom mikrofonen i ett annat Göteborgsgäng vid namn In Flames.

Förra plattan “Fiction” blev deras mest framgångsrika hittills och ett bevis på att de tillhör skaran av världens absolut viktigaste death metal – band. På nytt visade gruppen att de inte är rädda för att utmana sig själv eller experimentera med nya element. Något som sedan dess fått oss att otåligt vänta på vad deras nästa steg kommer att bli.

Tidigare i år släpptes det nionde(!) fullängdsalbumet “We Are The Void”.

Konsertdatum:
25 oktober – KB, Malmö
4 november – Debaser Medis, Stockholm
5 november – Conventum, Örebro
7 november – Trädgår’n, Göteborg

Mer information om Dark Tranquillitys Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 19th, 2010

Danska Roskildefestivalen delade nyligen ut sitt pris Roskilde Festival World Music Award vilket i år går till musikakademin The Dhow Countries Music Academy på den delvis självstyrande ön Zanzibar i Tanzania. Projektet belönas med 30 000 Euro för sitt arbete med att bibehålla och utveckla musikaliska traditioner i ett område där kulturutveckling ofta ställs åt sidan till förmån för mer vardagliga utmaningar.

The Dhow Countries Music Academy erbjuder musikutbildning till unga afrikaner med fokus på regionens traditioner. Priset kommer att delas ut på WOMEX i Köpenhamn söndagen den 31 oktober. WOMEX är världens största internationella konferens för världsmusik.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 19th, 2010

rockstar-taste-of-chaosStörre, hårdare och bättre än någonsin; Rockstar Taste of Chaos är tillbaka för att än en gång söndra och härska, nu med hela åtta band på två scener. Datumet för Rockstar Taste of Chaos i Stockholm är den 17 november på Hovet. 2010 års line-up är den mest skoningslösa någonsin. Metalmassakern leds den här gången av legendariska Disturbed, som kuskar land och rike runt med obarmhärtigt stenhårda akter som Papa Roach, Buckcherry, Halestorm, As I Lay Dying, Heaven Shall Burn, Adept och Suicide Silence. Biljetter finns ännu till försäljning.

Grammy-nominerade och multi-platina-säljande kvartetten DISTURBED är ett av världens största band. Med sitt pulsomstörtande, aggressiva men melodiösa sound har bandet en exceptionell och egen stil som älskas av en stor skara hängivna fans världen över. Disturbed bildades i Chicago 1996 och har under det senaste decenniet sålt över ofattbara elva miljoner album, och hela sex miljoner digitala nedladdningar. De senaste tre albumen har till på köpet gått rakt in på Billboardlistans förstaplats.

I år markeras tioårsjubileet sedan första kritikerprisade albumet The Sickness släpptes. Självklart är det dags för David Draiman (sång), Dan Donegan (gitarr), Mike Wengren (trummor) och John Moyer (bas) att bjuda på en ny efterlängtad platta. Den sista augusti släpps albumet Asylum på Reprise Records. Första singeln Another Way To Die gick omedelbart in på Billboardlistans förstaplats och blev den låt som fortast intagit toppnotering på över tre år.

“We in Disturbed are chomping at the bit to get in front of the European crowds again and we are bringing plenty of talent with us! This year’s Taste Of Chaos will truly be an event to remember.”David Draiman

Hårt rockande nordkaliforniska PAPA ROACH har en fingertoppskänsla för att snickra hittar och har sålt över tio miljoner album med välkända singlar som Last Resort och Scars. Bandets nya album Time for Annihilation… On the Road and On the Record släpps 30 augusti på Eleven Seven Music.

“We are excited about going back to Europe and Scandinavia on this tour. The crowds are always rowdy and sharing the stage with Disturbed will be an awesome experience. Taste of Chaos has been going strong for a while now and we are honored to be part of it”Jacoby Shaddix

Explosiva Los Angeles-rockarna BUCKCHERRY tar scenen med sitt femte studioalbum All Night Long som trumfkort i rockärmen. Albumet släpps 2 augusti på Eleven Seven Music och finns redan som stream på www.buckcherry.com.

Med stenhårda Lzzy Hale som amiral för nackknäckande HALESTORM från Pennsylvania går ingen säker. Bandet släppte sitt debutalbum förra året och har fått stor uppmärksamhet med singlarna I Get Off och It’s Not You som klättrade till sjätte respektive åttonde plats på de amerikanska topplistorna.

Metalcore-hjältarna i AS I LAY DYING från San Diego firar tio år i år och har precis släppt sitt femte studioalbum, The Powerless Rise. Bandet lyckas förföra fans både från hardcore- och den mer traditionella metalscenen. Bandets singel Nothing Left nominerades till en grammy förra året.

Tyska veteranerna HEAVEN SHALL BURN, döpta efter Marduk-låten Heaven Shall Burn… When We Are Gathered, levererar en solid kompott bestående av death- och thrashmetal samt metalcore. Med sex stenhårda studioalbum i bakfickan finns mycket av ta av.

Svenska ADEPT kan inspirera den skyggaste konsertbesökare till att ge sig in i en kokande moshpit. Bandet som är från Trosa, har funnits sedan 2004, turnerar flitigt och spelar melodisk post-hardcore.

Amerikanska Suicide Silence lirar deathcore av finaste slag.

Konsertinfo
17 november – Hovet i Stockholm

Mer information om Rockstar Taste of Chaos

As I Lay Dying, Heaven Shall Burn, Adept och Suicide Silence kommer dessutom att göra egna spelningar i Göteborg och Malmö:
16 november – Brewhouse, Göteborg
21 november – Kulturbolaget, Malmö

Mer information om As I Lay Dyings Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 19th, 2010

the-gaslight-anthem

Äntligen! New Jersey-favoriterna The Gaslight Anthem återvänder till Sverige! Bandet som med sitt nya album ”American Slang” har tagit sig rakt in på albumlisterna och blivit hyllade av kritiker och fans, är nu ute på en omfattande turné, både i USA och Europa. Konserten på Debaser Medis i Stockholm är slutsålt sedan en tid men biljetter finns fortfarande till konserterna i Göteborg och Malmö.

Med det tredje albumet ”American Slang”, bjuder bandet från New Jersey på riktigt kraftfull rock ‘n’ roll. Efter två års filande på albumet och många och långa och enormt uppskattade turnéer, har bandet fått det språng i karriären de så väl förtjänade. Senast vi såg dem var i februari 2009 i Malmö, Göteborg och Stockholm. Snart är det alltså dags igen, den här gången med albumet som debuterade på 16-platsen på amerikanska Billboardlistan, och klättrat stadigt över större delarna av Europas listor.

Så, vad har hänt sedan sist? Jo, bland annat det här: sångaren och gitarristen Brian Fallon har blivit mer personlig och introspektiv, hans råa sång har blivit starkare och genom detta upplevs en allt större resonans mot bandets lika pulshöjande som dynamiska kraft. Låtar som “Bring It On”, “Orphans” och det medryckande titelspåret ”American Slang” innehåller precis den mix av andlig känsla, energi från punk och en konstnärlig ambition som vi lärt oss att älska The Gaslight Anthem för.

2009 var ett stort år för The Gaslight Anthem, bandet turnerade världen över med stöd av sitt hyllade albumet ”The ’59 Sound” och var med på ett antal stora festivaler som Coachella, Rock Am Ring/Rock im Park, Glastonbury, Pinkpop, Lollapalooza, Reading och Leeds, Hyde Park Calling, Fuji Rock, Hurricane, Gurten och Roskilde. ”The ’59 Sound” utsågs till ett av de bästa albumen förra året (och i vissa fall bästa genom hela decenniet! av NME och Kerrang!). Bandet blev även utnämnt till bästa internationella nykomling vid förra årets Kerrang! Awards.

Konsertinformation:
28 oktober – Kulturbolaget, Malmö
29 oktober – Brewhouse, Göteborg
31 oktober – Debaser Medis, Stockholm UTSÅLT!

Mer information om The Gaslight Anthems Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 19th, 2010

I kölvattnet av Sverigedemokraternas tragiska intåg i riksdagen så har folkmusiker över hela Sverige idag samlats i en manifestation mot rasism och främlingsfientlighet. I Stockholm, Göteborg och Malmö anordnades både konserter och debatter. Bakgrunden till manifestationen är en Facebookgrupp som startade i slutet av förra veckan.

“Vi vill inte att folkkultur fastnar under ett nationalistiskt paraply, där alla utövare av svensk folkkultur blir ofrivilligt utnämnda till supportrar av en främlingsfientlig kulturpolitik”, skriver nätverkets organisatörer på sin Facebooksida.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 19th, 2010

ti

Den amerikanska hiphopstjärnan T.I., eller Clifford Joseph Harris som han egentligen heter, dömdes nyligen till ett år och en dags fängelse för flera olika vapenbrott av en domstol i Atlanta, Georgia. Han har tidigare erkänt sig skyldig efter att ursprungligen ha gripits i oktober 2007 då han misstänktes ha köpt flera vapen och ljuddämpare. För två år sedan försattes han på fri fot då han betalade en borgen på tre miljoner dollar.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 19th, 2010

monster-magnet-2010

Ett av världens mest betydelsefulla stoner-rockband är äntligen tillbaka med nytt album och ny turné! I november besöker de Stockholm, Göteborg och Malmö. Biljetterna finns nu till försäljning.

Redan 1989 grundade den självklare rockstjärnan och agitatorn Dave Wyndorf Monster Magnet. Tre år senare släpptes det klassiska albumet ”Spine Of God” som än idag står sig som en av de viktigaste plattorna inom stoner-rocken. Den första riktiga stora succén för den bredare publiken kom med ”Powertrip” 1998 och är en bibel inom tungt riffskapande. Låtar som ”Space Lord” och ”Powertrip” är odödliga mästerverk och levereras fortfarande live med nerv och total intensitet som blivit bandets signum.

För tre år sedan var Monster Magnet tillbaka med skivan “4-Way Diablo”. Något som inte var helt självklart efter att Dave Wyndorf i början av 2006 tagit en överdos mitt under bandets Europaturné som ställde gruppens tillvaro minst sagt upp och ner. Han kom ur krisen och tillsammans med bandet skapade Wyndorf deras starkast album på länge.

I slutet av oktober släpper Monster Magnet sitt nya album ”Mastermind”, producerat av Matt Hyde (Monster Magnet, Slayer, No Doubt, Sum 41 etc). Bandet har ett nytt avtal med Napalm Records som länge varit ett av de ledande och inflytelserika metalbolagen i världen.

Förband på samtliga spelningar är Seventh Void med medlemmar från legendariska Type O Negative.

Turnéinformation:
7.11 Brewhouse,Göteborg
12.11 Klubben,Stockholm
13.11 KB, Malmö

Mer information om Monster Magnets Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 19th, 2010

doro-2010

Tyska bandet Doro, med heavy metal-drottningen Doro Pesch i spetsen, är klara för nästa Sweden Rock-kryssning, som går mellan Stockholm och Åbo den 7-8 april.

Biljetterna till aprilkryssningen kostar från 395 kr per person och släpps under denna vecka. Exakt datum meddelas inom kort. Ytterligare fem band tillkommer.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 19th, 2010

tove-styrke

Tove Styrke – inte bara den starkt lysande stjärnan från fjolårets Idol som under sommaren och hösten fortsatt att sprida sin stardust över Sverige.

Höstens stora hit “Million Pieces”, skriven av Adam Olenius (Shout out Louds) och Lykke Li, sopade rent allt motstånd och blev under hösten P3s mest spelade singel.
”White Light Moment”, skriven av Peter Ågren (The Amplifetes), Janne Kask samt Tove själv, är andra singeln från Toves kommande självbetitlade album och kommer att kunna avnjutas på radio från 25 oktober.

12 november släpps äntligen debutalbumet ”Tove Styrke”, producerat av bland andra Patrik Berger (Robyn), Peter Ågren (Amplifetes), Janne Kask (Lake Heartbeat) och Lotus & 2manyfreckles.

...