Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 18th, 2010

melodifestivalen-2011På torsdag släpps biljetterna till Sveriges största och populäraste musikfest – Melodifestivalen 2011.

Melodifestivalens turné kommer sprida glädje, fest och ljus och markant höja temperaturen i det kalla vintermörkret. Med start första helgen i februari turnerar Melodifestivalen i sex veckor med premiär i Luleå och med stor final i Stockholm. Melodifestivalen kommer att bjuda på fantastisk underhållning, stjärnglans och ett stort spänningsmoment vid framröstningen av Sveriges vinnare av Melodifestivalen 2011. Upplev den fantastiska stämningen på plats, LIVE på arenorna!

“Melodifestivalen 2011 blir stjärnspäckad, fartfylld och med hög showfaktor!”, hälsar Christer Björkman, SVT

För första gången någonsin släpps biljetterna samtidigt till alla genrep, deltävlingar, Andra chansen och finalen i Ericsson Globe. Torsdag den 21 oktober släpps biljetterna till Melodifestivalen på turné.

Luleå, Coop Arena
fredag 4 februari – genrep
lördag 5 februari – matinégenrep
lördag 5 februari – deltävling 1

Göteborg, Scandinavium
fredag 11 februari – genrep
lördag 12 februari – matinégenrep
lördag 12 februari – deltävling 2

Linköping, Cloetta Center
fredag 18 februari – genrep
lördag 19 februari – matinégenrep
lördag 19 februari – deltävling 3

Malmö, Malmö Arena
fredag 25 februari – genrep
lördag 26 februari – matinégenrep
lördag 26 februari – deltävling 4

Sundsvall, Nordichallen
fredag 4 mars – genrep
lördag 5 mars – matinégenrep
lördag 5 mars – Andra Chansen

Stockholm, Ericsson Globe
fredag 11 mars – genrep
lördag 12 mars – matinégenrep
lördag 12 mars – Final

Biljetter:
Biljetterna säljs via Ticnet.se 077-170 70 70, Ticnetombud (ej till finalen), sj.se/upplevelser, 0771-75 75 75 el i SJ Resebutik. Bokade biljetter kan hämtas på Ticnet och ATG-ombud.

Biljettpriser:
Deltävlingarnas genrep 295-395 kr + serviceavgift (barnpris 175 kr).
Deltävlingarna 445-645 kr + serviceavgift.
Genrepen i Ericsson Globe 295-545 kr + serviceavgift (barnpris 145 -230 kr).
Finalen i Ericsson Globe 495-945 kr + serviceavgift.

En biljettkvot på max 6 biljetter per person gäller för samtliga deltävlingar. Till finalen är maxkvoten 4 biljetter. För genrepen finns det ingen maxkvot.

Huvudsponsorer till Melodifestivalturnén 2011: K-Rauta, Santa Maria, Statoil och Telia. Partners till Melodifestivalturnén 2011: Aftonbladet, Glacèau vitaminwater, Delicato, Mastercard, OLW, SJ, Sony Ericsson och Villaliv.

SVT producerar tv-programmen och presenterar Melodifestivalen 2011 tillsammans med Live Nation och Blixten & Co, som gemensamt arbetar med turnén.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 18th, 2010

freedom-call

Freedom Call ger sig ut på turné igen och Sverige finns med i schemat. Efter att senast ha besökt Sverige som uppvärmare åt Gamma Ray, kommer tyskarna i Freedom Call nu hit igen för fyra spelningar på svensk mark.

Dessa är en del av den stundande headlineturnén för senaste och sjätte studio albumet ”Legend of the Shadowking”, som släpptes tidigare i år. Turnén börjar i september och pågår under resten av året för att avslutas i januari 2011.

Freedom Call bildades 1998 och har efter sju album, inkluderande ett live, samt ett idogt turnerande jobbat sig upp till ett av de ledande banden inom tysk melodiös power metal. Bandet har agerat förband åt storheter som nämnda Gamma Ray, men även Saxon och Hammerfall har plockat med dem ut på turné.

Men nu sker det alltså helt i egen regi, eller som bandet själva uttrycker det:

“After having performed all this past shows as “special guests” it’s now time for us to finally put together our own thing. Of course we need YOU and your support!!”

Sverige-datum:
27.10 Växjö – Folkets Hus
28.10 Linköping – Atmosfär
29.10 Göteborg – Sticky Fingers
30.10 Västeras – Sigurdsgatan 25

Mer information om Freedom Calls Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 18th, 2010

caroline-af-ugglas-live-2010

Efter en arbetsintensiv höst med ett stort antal köruppdrag samt både skiv- och boksläpp har Caroline av Ugglas ordinerats att vila rösten.
Några av höstens konserter kommer därför att flyttas fram till nästa år. Nya datum för Malmö, Borås och Stockholm blir 11, 12 och 13 februari.

Efter fjolårets magnifika succé med ”Snälla, snälla” och albumet ”Så gör jag det igen” är Caroline af Ugglas tillbaka med nytt fullängdsalbum, albumet ”Vad var det jag sa” innehåller tolv nya spår och släpptes den 22 september.

Konsertinformation:
29.10 Umeå, Sagateatern
30.10 Sundsvall, Tonhallen
31.10 Östersund, Gamla teatern
12.11 Uppsala, Katalin
13.11 Gävle, Spegeln
27.11 Göteborg, Trädgårn
4.12 Västerås, Sigurdsgatan
11.2 Malmö, Palladium – NYTT DATUM!
12.2 Borås, Åhaga – NYTT DATUM!
13.2 Stockholm, Tyrol – NYTT DATUM!

Biljettinformation:
Köpta biljetter till spelningarna i Malmö, Borås, Stockholm gäller alternativt återlöses, dock senast på den ursprungliga speldagen, d.v.s. 24.10 för Stockholmsspelningen, 6.11 för Boråsspelningen och den 21.11 för Malmöspelningen.

Mer information om Caroline af Ugglas spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 18th, 2010

Marilyn Mansons medgrundare och originalgitarrist Scott Putesky (alias Daisy Berkowitz) har skrivit musik till en ny fetishfilm bärande titeln “Snatched”. Tidigare har han bland annat skrivit musik till legendariska David Lynchs film “Lost Highway”, “Strange Days” och “SFW”.

snatched

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 18th, 2010

kristian-anttila

Albumaktuelle Kristian Anttila besöker Stockholm, Uppsala, Göteborg och Lund i december. Kristians senaste skiva ” Svenska Tjejer” släpptes i september och nu klättrar duetten ”Magdalena” med Sylvia Vrethammar på Trackslistan.
Kristian Anttila debuterade 2003 med albumet ”Natta de mina”, han kom från ingenstans med en skiva som slog, smekte och provocerade. De påföljande skivorna ” Innan bomberna” och ”Lilla Napoleon” alstrade flera Trackshits och även en sommartoppsetta.

Kristian Anttila har sedan starten 2003 avhandlat i stort sett varenda festival och spelställe i vårt avlånga land samt tagit klivet in i medvetandet hos en större skara människor. Året är nu 2010 och Världens snuskigaste man är tillbaka.

Konsertinformation:
6.12 Stockholm, Nalen
7.12 Uppsala, Katalin
10.12 Göteborg, Brewhouse
11.12 Lund, Mejeriet

Fler datum tillkommer.

Mer information om Kristian Anttilas Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 18th, 2010

wasp-2010-2

När de amerikanska hårdrocksveteranerna W.A.S.P. spelade på Conventum Arena i Örebro i fredags kväll så fick en av säkerhetsvakterna örat avbitet av en berusad 40-årig man. Polisen omhändertog mannen som är anhållen misstänkt för misshandel. Mannen ska enligt Nerikes Allehanda även ha uttalat hot mot säkerhetsvakten. W.A.S.P. började den 13 oktober sin Europa-turné i Bergen och spelar ikväll i Göteborg.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 18th, 2010

hurts-2010

I slutet av förra året damp Manchester-duon Hurts ner på det musikaliska skrivbordet som en bomb väntandes på att brisera. ”Wonderful Life” var en låt som letade sig fram genom det digital gyttret till diverse inflytelserika mp3-bloggar. Informationen var sparsam, liksom hela bandets image, och det var inte många som visste vilka de var. Saker och ting skulle dock snabbt ändras. Väldigt snabbt.

Theo Hutchcraft och Adam Anderson har har med Hurts skapat en essens av det monokroma 80-talet med sin både återhållsamma och (då smått motsägelsefulla) bombastiska stil. Som en perfekt cocktail av Human League, Pet Shop Boys och Joy Division; elegant estetik och musikaliska ambitioner som är ”larger-than-life” strålar samman i en helig allians som slår knock på de flesta. Det hela är så pregnant med dramatik att man skulle för en sekund kunna tro att det inte är på riktigt. Men det är det förstås. Hutchcrafts röst slår undan all tvivel och det dröjer inte länge förrän man är på knän och ber om mer.

Med albumet ”Happiness” i bagaget har Hurts fått en gyllene start på en karriär som kommer att sträcka sig långt och fortsätta att sätta hjärtan och själar i brand. Bevisa oss fel!

I lördags intog de scenen på Debaser Medis, samtidigt ringlade en lång lång kö utanför med folk som inte kom in. Nu får de en ny chans. 5 Mars på Berns.

Konsertdatum:
5 Mars 2011 – Stockholm, Berns

Mer information om Hurts Sverige-spelning

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 18th, 2010

the-haunted

Metalbandet The Haunted från Göteborg börjar idag spela in sitt sjunde album vid Antfarm Studio i danska Aarhus tillsammans med producenten Tue Madsen (Moonspell, Dark Tranquillity, Sick Of It All). Plattan beräknas släppas i början av nästa år genom tyska Century Media Records. En studiorapport har startats och den hittar ni här.

The Haunted släppte i april live-DVD:n “Road Kill” som i huvudsak spelades in på de Melkweg i Amsterdam i februari 2009.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 18th, 2010

justin-bieber

Den unga kanadensiska popstjärnan Justin Bieber polisanmäldes nyligen av en tolvårig pojke. Händelsen utspelade sig då Bieber tillsammans med några vänner spelade Laserdome. När han vid ett tillfälle försökte undvika att bli träffad av en motspelare råkade han springa på pojken som alltså valde att göra en polisanmälan.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 18th, 2010

sister-sin

Hårdrocksbandet Sister Sin från Göteborg kommer att vara förband till de finska Melodifestivalvinnarna Lordi på deras spelningar i östra Europa under november månad. Med start i Tallinn den 8 november så kommer de tillsammans hemsöka Litauen, Finland, Slovakien, Ungern innan de avslutar i tjeckiska Ostrava den 19 november.

Sister Sin släppte i juli sitt tredje album, “Sound Of The Underground”, genom tyska Metal Heaven Records.

...