Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 13th, 2010

mtv-logoVärldens största musikfest: Sensation – Celebrate life with house har äntligen tagit sig till nordligare breddgrader för att genomföra en klubbturné i Sverige under de kommande veckorna. De kommer att göra fyra stopp och startskottet går av stapeln nu på lördag den 16 oktober på nattklubben Etagé i Malmö.

MTV Sverige och Smirnoff Vodka har lyssnat till de svenska fansens efterfrågan och gått i hop i ett unikt samarbete med att ta Sensation till Sverige. På lördag gör klubbturnén Celebrate life with House sitt första stopp i Malmö. Därefter följer Helsingborg den 23 oktober, Stockholm den 29 oktober och Sundsvall den 6 november.
Denna klubbturné kan sammanfattas som en förfest inför den stora Sensation – festen som äger rum den 13 november i Parken, Köpenhamn. 10 000 – tals killar och tjejer kommer att för tredje året i rad klä upp sig i vitt och förvandla den danska nationalarenan till det största och det mest galna dansgolvet i Skandinaviens historia – Celebrate life with house!
2010 års Sensation – fest kommer att bli större, vitare och coolare än någonsin tidigare och Sverige står för uppvärmningen.

MTV ger även dig och en danstokig kompis en unik chans att kamma hem biljetter till denna housefest i Köpenhamn. Besök http://www.mtv.se/taevla/sensation/ för att tävla och för att se ett klipp från eventet i Amsterdam tidigare i år.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 13th, 2010

rockkarusellen-logga

Vill du spela live? Turnera runt med andra artister? Få feedback från jury och publik? Sikta på seger eller ”bara” öka din erfarenhet av att stå på scenen och spela musik? Det finns många skäl att anmäla sig till Studiefrämjandets Rockkarusellen – Sveriges bästa musiktävling!

Trots tävlingsmomentet är inte Rockkarusellens huvudsyfte att deltagarna ska tävla med varandra. Varje artist är med på sina egna villkor för att utvecklas som musiker och scenpersonlighet. Rockkarusellen jobbar för en jämställd musikscen. Alla får delta oavsett ålder, erfarenhet och musikstil. Varje artist är garanterad minst tre spelningar. Anmälan görs på www.rockkarusellen.se under perioden 15 okt -15 nov.

Säsongen 2010 deltog runt 600 band och artister och de gjorde tillsammans över 400 spelningar runt om i hela landet. Sverigevinnare blev Clara Lindsjö från Uppsala som charmade både jury och publik med sitt personliga uttryck. Priset blev en Sverigeturné med 16 spelningar!

Deltävlingarna startar i januari och riksfinalen är i maj. Rockkarusellen anordnas av Studiefrämjandet i samarbete med landets fritidsgårdar.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 13th, 2010

oceansize

En uppsjö av brittiska band kom fram i Radioheads fotspår, alla med episka och svävande ljudlandskap. Ett av dessa var Oceansize, ett band från Manchester som bildades 1998 och består av Mike Vennart (vokalist, gitarr), Steve Durose (gitarr), Richard ”Gambler” Ingram (gitarr, keyboard), Mark Heron (trummor) och Steven Hodson (bas).

Att lyckas kategorisera Oceansize musik är dock inte det lättaste. Oceansize är så mycket, så otroligt mångsidiga. Bland de genrer som bandet hämtar influenser ifrån hittar man alltifrån progressive rock, indie rock, alternative metal, heavy metal, space rock, shoegaze och avant-garde. Oceansize musik är minst sagt episk och storslagen.

I bandets begynnelse lyckades man snabbt bygga upp en lokal fanskara och fick, efter flera egensläppta singlar och EP:s, utmärkelsen ”Manchesters bästa osignade band”. Under 2002 åkte bandet på turné vilket bland annat resulterade i ett succéframträdande på South By Southwest i Texas. Det i sin tur väckte intresset för Beggar’s Banquet som signade bandet och släppte direkt EP:n “Relapse”.

Oceansize har sedan dess uteslutande skördat framgångar med fyra kritikerrosade album, ett stort antal EP:s och singlar. Och tillsammans med detta har bandet också kunna bygga upp en stadigt växande beundrarskara. I september släpptes bandets senaste album “Self Preserved While Bodies Float Up” på Superball Music och nya framgångar ska härmed skördas.

Spelningen på Obaren i Stockholm blir bandets andra i Sverige någonsin. En sjukt efterlängtad sådan.

Konsertdatum:
17 oktober – Stockholm, Obaren

Mer information om Oceansizes Sverige-spelning

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 13th, 2010

Damon Gough som är Badly Drawn Boy släpper den 8/11 sitt nya album “It’s What I’m Thinking Part I – Photographing Snowflakes”. Den hyllade singer/songwritern som bland annat fått Mercurypriset för sin debutplatta fick sitt stora genombrott när han skrev filmmusiken till publikfavoriten “About A Boy” med Hugh Grant i huvudrollen. Detta är den första delen av en planerad triologi och har redan hyllats i England, Mojo ger plattan 4 av 5 möjliga och skriver: “some of his most soul-searching, heartstring-tugging and excellent tunes so far… the Boy’s properly back on song.”

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 13th, 2010

YouTube startar nu en ny global online audition för att kunna bilda “YouTube Symphony Orchestra 2011” (youtube.com/symphony). Detta sker i samarbete med den kände dirigenten Michael Tilson Thomas och flera kända musikinstitutioner som bland annat London Symphony Orchestra, Sydney Symphony och Berliner Philharmoniker och presenteras av Hyundai.

YouTube Symphony Orchestra 2009 blev en stor succé efter att vi fick in tusentals med bidrag från hela världen som sedan ledde till att mer än 90 musiker från 30 länder fick spela inför ett utsålt Carnegie Hall i april 2009.

De amatörmusiker som väljs ut för att medverka denna gång kommer att få åka till Sydney för en vecka av repetitioner och lektioner i Sydney Opera House under mars 2011. Veckan avslutas sedan med en föreställning den 20 mars i Sydney Opera House. Konserten dirigeras av Michael Tilson Thomas och streamas live på YouTube.

Vår online audition öppnar 13 oktober 2010 och avslutas 28 november 2010. Musiker från hela världen bjuds in att delta genom att ladda upp videofilmer på dem själva spelandes sitt instrument. Vi råder musikerna att välja ett stycke musik som på bästa sätt visar deras musikaliska och tekniska förmåga. Nytt för i år är att vi har ytterligare en tävlingskategori där vi söker soloimprovisatörer. I denna sektion kan musiker av valfritt instrument ladda upp en improvisation som är baserad på den nya kompositionen “Mothership” av kompositören Mason Bates. Vinnaren får äran att framföra sitt solo under föreställningen i Sydney Opera House. En expertjury som består av musiker från ledande orkestrar runt om i världen kommer att ta fram semifinalisterna i båda kategorierna.

YouTube-användare kan rösta på semifinalisterna online från 10 december 2010 till 17 december 2010. De musiker som sedan väljs ut från dessa semifinalister namnges 11 januari 2011 på YouTube. För de officiella reglerna vänligen gå till vår YouTube Symphony Orchestra Channel.

Dirigenten Michael Tilson Thomas säger: “Vi undersöker hur klassisk musiks 1200-åriga tradition kan träda in i en högteknologisk värld och vad detta kommer att innebära för dess uppdrag och arv. YouTubes symfoniorkester i Carnegie Hall var första steget i den processen. YouTubes symfoniorkester 2011 i Sydney Opera House kommer att bli nästa steg när vi försöker expandera utanför replokalen, bortom konserthuset och få kontakt med en global publik.”

“Detta är ett magiskt sätt att sammanföra och inspirera människor. Förra året hjälpte vi till med att ifrågasätta normerna för en hel bransch, och tillhandahöll en digital mötesplats för klassiska musiker runt om i världen. Under 2011 vill vi se hur det musiksamhälle som existerar online samverkar för att skapa något verkligt speciellt genom det här projektet”, säger Ed Sanders, Senior Marketing Manager på YouTube.

...