Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 8th, 2010

regina-spektor-2009-2

LIVE IN LONDON, Regina Spektors första liveinspelning tillika konsertfilm, kommer att släppas 24 november på Sire/Warner Bros. Records. Större delen är inspelad på berömda Hammersmith Apollo Theatre i London, och innehåller 23 framträdanden som väl fångar Reginas briljanta begåvning – och som ett extra plus inkluderas även tre nya sånger som enbart kunnat höras på konserterna. LIVE IN LONDON spelades in under Reginas Englandsturné för senaste albumet far, som gick rakt in på Billboardlistans tredjeplats när det släpptes.

För första gången någonsin kan fansen se Regina på mycket nära håll när hon framför favoriter såsom Us, Fidelity, Samson och Eet, tillsammans med bakom-scenen-material, soundcheckmaterial och mycket mer. LIVE IN LONDON är en 64-minuters konsertfilm regisserad av Adria Petty.

Regina har hyllats för sin remarkabla originalitet, sitt historieberättande och sina fängslande framträdanden. Bland andra har Rolling Stone skrivit i liverecension “put on one of the most intensely joyful rock shows we’ve seen all year.” The Philadelphia Inquirer skrev, “Everything she did was greeted with thunderous applause … the audience could not get enough. Perhaps what was most remarkable about Regina’s performance, aside from hearing Spektor’s gorgeous vocals in person, was her ability to enrapture the crowd … Spektor’s passion, vitality and sheer musical talent transformed the Electric Factory into a world of intimacy.” The Boston Globe skrev enkelt att “multitalented Spektor is capable of anything and it shows on stage”.

LIVE IN LONDON tillägnas Reginas cellist och kapellmästare Daniel Cho, som tragiskt gick bort tidigare i somras.

LIVE IN LONDON kommer att släppas i formaten DVD+CD, Blu-ray+CD, Vinyl samt digitala format och finns tillgänglig för förhandsbokning from 14 oktober via reginaspektor.com.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 8th, 2010

danko-jones-karate-kid

I förra Danko Jones-videon (till Full Of Regret) hade Elijah Wood, kanske mest känd från Sagan om ringen trilogin, en utav huvudrollerna tillsammans med Selma Blair, Lemmy Kilmister och Mike Watt. Inför inspelningen av videon till nya singeln Had Enough insåg bandet och vi att det krävdes något speciellt för att toppa det. Valet var självklart och det är med glädje vi kan berätta att Ralph Macchio – huvudrollsinnehavaren i den tveklöst största trilogin någonsin – valt att medverka. Du läste rätt – Karate Kid! Daniel-san i egen hög person alltså. I videon spelar han en galen vetenskapsman som har upptäckt ett sätt att klona sig själv och bandet får i uppdrag att sätta stopp för honom. Handlingen är att ses som en prequel till Full Of Regret och utöver Ralph dyker även komikern Don Jamieson (That Metal Show / VH1) och reklamkändisen Frank Drank upp. Nästa år kommer ännu en stjärnspäckad video för att avsluta bandets alldeles egna lilla trilogi.

I verkligheten har tyvärr inte Danko tid att sätta stopp för några galna vetenskapsmän då han själv är upptagen med att experimentera i hur många av de absolut största namnen inom rock man kan spela med. I mitten av september öppnade de tillsammans med Korn för självaste Ozzy Osbourne på en fylld arena i Paris och det följdes upp med att turnera med Guns ‘N Roses för fjärde gången i år! Igår startade deras headlineturné i Helsingfors och ett antal spelningar på den är redan slutsålda.

Kommande Sverigedatum:
9/10 – Globen, Stockholm (NHL premiär)
9/10 – Debaser Medis, Stockholm
13/10 – Trädgår’n, Göteborg
14/10 – KB, Malmö

Mer information om Danko Jones Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Okt 8th, 2010

pernilla-andersson

Lasse Stefanz tävlar med “En blick och något händer”, Pernilla Andersson ställer upp med låten “Desperados”, Linda Bengtzing sjunger “E de fel på mig” och Swingflys låt heter “Me And My Drum”. Det är de fyra första bidragen och artisterna som är klara för medverkan i Melodifestivalen 2011.

Lasse Stefanz har funnits sedan 1967, men har inte varit med i Melodifestivalen tidigare. Det har inte Pernilla Andersson eller Swingfly heller varit, men för Linda Bengtzing blir det här den fjärde gången.

De här fyra artisterna visar upp den musikaliska spännvidd som Melodifestivalen eftersträvar och alltid har eftersträvat. Från någon som kanske aldrig tidigare ens funderat på att vara med i tävlingen till någon som verkligen älskar tävlingsformen och vill fortsätta kämpa för en plats i Eurovision Song Contest, säger Christer Björkman, tävlingsproducent för Melodifestivalen 2011.

De fyra tävlande bidragen är:

Desperados
Upphovsman: Pernilla Andersson
Artist: Pernilla Andersson

E de fel på mig
Upphovsmän: Pontus Assarsson, Thomas G:son, Jörgen Ringqvist
Artist: Linda Bengtzing

En blick och något händer
Upphovsmän: Alexander Bard, Ola Håkansson, Tim Norell
Artist: Lasse Stefanz

Me And My Drum
Upphovsmän: Teron Beal, Patrik Magnusson, Johan Ramström
Artist: Swingfly

Nu fortsätter arbetet och inom drygt två veckor hopps vi kunna släppa fler av tävlingens artister, säger Christer Björkman.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 8th, 2010

pase-rock

Amerikanska Pase Rock är enligt honom själv den musikaliska motsvarigheten till schizofrent partysex. Nej, jag vet inte heller vad det betyder men vad jag vet är att det finns få motsvarigheter till den driviga beatmaskinen som han är, det överdrivna partyegot som skiner igenom och den lustfyllda atmosfären som hans musik manifesterar.

Som grundare av hiphop-gruppen Five Deez och frekvent kollaboratör till gruppen Spank Rock har Pase Rock gjort sig ett tydligt namn inom scenen men det är som DJ som han satt sitt namn på kartan orderntligt. Han har stått bakom skivspelarna på ett ton partyn vars värdnamn inkluderar Snoop Dogg, Justin Timberlake och den lagom gubbsjuke Larry Flynt. Så är det någon som vet hur man får ”the party started” (nej inte PINK!) så kan man lugnt lämna över ansvaret till Pase Rock för det var det som han var född att göra!

Datum
22 oktober – Stockholm, Debaser Medis
23 oktober – Umeå, Scharinska (Shape Up!)

Mer information om Pase Rocks Sverige-datum

...