Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 7th, 2010
Foto: Paul Slattery

Foto: Paul Slattery

Få svenska band kan hävda en så långsiktig central plats på scenen som The Soundtrack of Our Lives (TSOOL), sextetten från Göteborg. De har med konsekvens och skärpa, alltsedan debuten 1996, fått oss att känna att vi fortfarande lever mitt i rockmusikens guldålder. Inför det nalkande 15-årsjubileet släpps “Golden Greats no.1” . Bandet har tillbringat stor del av sommaren 2010 i Svenska Grammofonstudion då de tagit fram originalinspelningarna och delvis plockat fram nyanser som på något sätt kommit bort. I omsorgsfullt restaurerade och nymastrade versioner bjuds vi på TSOOL-klassiker som de inte riktigt låtit tidigare.
För att fira albumsläppet den 24 november åker TSOOL på en vinterturné med start i Bergslagen.

Konsertinformation:
26.11 Kopparberg, Folkets Hus
27.11 Vara, Vara Konserthus
1.12 Oslo, Rockefeller
15.12 Göteborg, Trädgårn
16.12 Stockholm, Debaser Medis
17.12 Uppsala, Katalin

Mer information om The Soundtrack of Our Lives Sverige-turné

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 7th, 2010

sweden-rock-festival-2009

Biljetter till Sweden Rock Festival nästa år kommer att släppas kl. 09:00 på måndagen den 25 oktober. I samband med detta så kommer festivalen även att presentera en av huvudakterna. De som köper de 3000 första biljetterna får en unik julileumst-shirt på köpet eftersom Sweden Rock Festival firar 25 år.

2011 års upplaga av Sweden Rock Festival äger rum den 8-11 juni i Norje utanför Sölvesborg i Blekinge.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 7th, 2010

volbeat-2010

Denna rättelse gäller den skivsignering som danska Volbeat gör imorgon på Bengans i Göteborg. Tiden som gick ut för signeringen i Göteborg den 8:e oktober var fel. DEN KORREKTA TIDEN ÄR 15:00!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 7th, 2010

habik-kaoiteMellan 4-6 november är det dags igen! För elfte året i rad arrangerar vi Selam African Festival. Syftet, att lyfta upp en mångfacetterad bild av kontinenten Afrika via musiken, har alltid varit viktigt för oss. Innehållet har genom åren spänt över ett brett musikaliskt spektrum med allt ifrån ”traditionell” musik till mer moderna, urbana kulturyttringar som reggae, hip-hop, pop, raî och salsa. Gemensamt är rötter, influenser och ursprung från den afrikanska kontinenten. Det blir ju en hel del…

Södra Teaterns Kägelbana förvandlas under två dagar till en stimmig partyoas med mat, minibazaar och visuals, och avslutande konserten sker under anrika Nalens kristallkronor.

Vi inleder med Colombianska La 33 – en hyllning till det afro-colombianska soundet kryddat med en stor dos New York. Sedan följer några av Afrikas största artister: Habib Koité, Oliver Mtukudzi och Afel Bocoum med den rika och mångfacetterade afrikanska gitarrtraditionen i fokus. Bluesigt ös är bara förnamnet när dessa herrar möts! Vi avslutar med en kväll i sällskap av Hindi Zahra, en gnistrande debutant med rötter i Marocko, bas i Paris och inspiration från hela världen.

Vi har också glädjen att introducera Nairobis eklektiska crossover-drottning – Muthoni the Drummer Queen! Hon intar scenen på fredagens efterfest med en intergalaktisk mix, från elektro till soul på engelska, kikuyu och swahili!

Stocktowngänget som just lanserat sitt online-magasin stocktown.com kommer att hänga med oss på Kägelbanan – genom visuals och foton illustrerar de den kreativa utvecklingen i Afrikas storstäder -designers, konstnärer, journalister, musikproducenter, bloggare och guerillafilmare de mött genom sitt projekt Stocktown Africa.

Självklart har vi grymma DJ’s i form av High Life, Bon Chance! och Magasinet Novell, som har stenkoll på genrer som Mbaqanga, Highlife, Soukous, Afrobeat, salsa, cumbia och champeta!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 7th, 2010

Den legendariska amerikanska gitarristen Slash, tidigare tongivande medlem i Guns N’ Roses och numera spelandes med Velvet Revolver, har lanserat sitt eget produktionsbolag tillsammans med Scout Productions, företaget bakom filmer som “Transsiberian” och “Fog of War”. Bolaget heter passande nog Slasher Films och planerar att producera modern skräckfilm med en lutning mot 70- och 80-talets klassiska thrillers. Det första projektet bär titeln “Nothing to Fear” vilken börjar filmas i början av nästa år. Filmen handlar om en familj som flyttar in till en småstad på Kansas landsbygd där de träffar på en uråldrig och blodtörstig demon.

“Jag har alltid varit ett stort fan av skräckfilm och att skapa filmer som tar en tillbaka till den tiden då skräckfilmer verkligen skrämde skiten ur en är något jag alltid velat göra.”, säger Slash i ett uttalande.

slash-2010

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 7th, 2010

seal-2010SEAL är en av vår tids största sångare, superstjärnan kommer äntligen till Stockholm.

Förra månaden släpptes sjätte studioalbumet, Commitment och singeln “Secret”. Världsartisten kommer till Stockholm på en blixtvisit för att medverka i Fredagens sändning av IDOL på TV4. Det är första fredagsfinalen av höstens mest populära underhållningsprogram som har SEAL i studion. Han kommer att framföra två låtar i direktsändningen.

SEAL’s makalösa karriär spänner över två decennier, han har sålt över femton miljoner album och röjt stora framgångar inom många olika genrer. Hans förra album Soul, som även det var ett samarbete med Foster, toppade listorna världen över och sålde guld i Sverige.

SEAL’s nya album, Commitment, släpptes den 22 september på Warner Bros. Records. Detta blir sångarens sjätte studioalbum. Denna gång har han återigen samarbetat med den legendariske producenten David Foster.

Londonfödde Seal dök först upp på Englands housescen på tidigt 90-tal när han skrev texten och sjöng på technoartisten Adamskis hit “Killer”. Debutsingeln “Crazy” kom näst, och Seal fick kritikernas ros och stora försäljningsframgångar över hela världen med sina nästa fyra album. Seal’s storslagna stämma har blivit hans signatur framför allt i hitsen “Prayer for the Dying”, “Kiss From a Rose” och “Don’t Cry”.

...