Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 6th, 2010

volbeat-2010

Den här veckan kommer Volbeat till Sverige! Med start i Malmö Arena den 7:e oktober sätter Volbeat igång den svenska delen av Europaturnén. Nästa stopp är Scandinavium i Göteborg den 8:e sedan vidare till Stockholm och Hovet lördagen den 9:e oktober. Bandet spelar även i Luleå den 16/10 och i Sundsvall den 17/10.

Både i Stockholm o Göteborg kommer bandet signera nya det albumet hos Bengans. Tiderna som gäller är:

• 8:e oktober 15:00 – Bengans Göteborg (Stigbergsgatan 1)
• 9:e oktober 15:00 – Bengans Stockholm (Drottninggatan 20)

Volbeat-fakta
• Etta på svenska albumlistan 2 veckor i rad!
• Albumet “Beyond Hell/Above Heaven” har sålt i över 20.000 exemplar o är nu guldcertifierat!

Mer information om Volbeats Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 6th, 2010

kleerup-2010

När Englands NME Magazine skulle välja de 20 bästa producenterna var det självklart att Kleerup fanns med på den listan. Med motiveringen; “Swedish electro producer Andreas Kleerup has been in demand ever since ‘With Every Heartbeat’, which he co-wrote with Robyn, became a huge hit in 2007. His highest-profile gig to date: remixing ‘Alejandro’ for Lady Gaga. Essential track: ‘With Every Heartbeat’.” Andra på listan var t.ex. Mark Ronson.

Just nu är Andreas Kleerup aktuell med bandet Me And My Army med bandmedlemmarna; Niels Nankler, John London Rönneklev, Joel Igor Hammad Magnusson, Patrik Herrström & Helena Arlock. De kommer att släppa en EP den 8 november.

Me And My Army ger sig i november ut på en kortare Sverige-turné. Mer information om Me And My Armys konserter.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 6th, 2010

nanne-gronvall

Genom åren har Nanne Grönvall skämt bort oss med otaliga hits, krogshower, festivaler och turnéer runt i de svenska folkparkerna.

Idag släpper hon sitt sjätte soloalbum, ”En rastlös själ”, och denna gång har hon både skrivit text, musik och även producerat skivan. Nanne säger att hon aldrig tyckt att det varit så kul att skriva som nu och dessutom producera.

Medryckande melodier, texter som biter sig fast och en enorm kärlek till publiken. Det är bara några förklaringar till Nannes stora popularitet. Hennes energi och härliga utstrålning smittar av sig på gammal som ung. Nu firar Nanne 25 år som artist och får hon själv bestämma kommer hon att fortsätta i minst 25 år till.

Under hösten fortsätter hon sitt 25-års jubilerande med fler konserter och till vintern blir det julkonsert i Båstad med gästartister som Sanne Salomonsen, Lotta Engberg och Lasse Berghagen. – Jag älskar verkligen både musiken och
publiken. Jag har helt enkelt världens bästa yrke, säger Nanne.

Turnédatum:
9/10 VARA Konserthuset
17/10 STOCKHOLM Rival
23/10 VÄSTERÅS Konserthuset
24/10 BORÅS Konserthuset
30/10 UPPSALA Konserthuset
31/10 GÖTEBORG Lorensbergsteatern
14/11 GÄVLE Konserthuset

Mer information om Nanne Grönvalls Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
4 Kommentarer
Okt 6th, 2010

steve-lee-gotthard

Sångaren i det framgångsrika schweiziska hårdrocksbandet Gotthard, Steve Lee, avled igår eftermiddag i Nevada, USA, efter att hans motorcykel blivit påkörd av en långtrådare. Han blev 47 år gammal. Detta uppger den schweiziska dagstidningen Blick.

Steve, hans flickvän Brigitte Voss-Balzarini, och Gotthards basist Marc Lynn hade stannat vid sidan av vägen när olyckan var framme. Han avled på platsen innan räddningspersonal nådde fram. Orsaken är under utredning.

Gotthards senaste album, “Need To Believe”, släpptes i september förra året genom tyska Nuclear Blast Records och har sålt platina i hemlandet.

Gotthard turnerade i Europa i november förra året tillsammans med svenska veteranerna Europe och har tidigare spelat tillsammans med bland andra AC/DC, Deep Purple, Bryan Adams och Bon Jovi.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 6th, 2010

melissa-auf-der-maur

Vi känner alla till henne, på ett bra eller än bättre sätt; sen dagarna i Hole, då hon dominerade bakom basen och slängde med sin röda man; när The Smashing Pumpkins satt lite smått i skiten och behövde en ersättare för avhoppade D’Arcy Wretzky drog Melissa Auf der Maur det tunga lasset på ett briljant sätt. Men lite förberedde hennes fans för vad som komma skulle när hon släppte den självbetitlade albumbomben 2004. Lysande gästspel från James Iha, Mark Lanegan och Josh Homme till trots så var det Auf der Maurs show från start till slut och kritikerna följde med vart hon än gick.

Så varför har det tagit sex år för henne att komma tillbaks?

Frågan kanske är befogad om man är döv, blind och stum för borta har hon aldrig varit utan Auf der Maur har fortsatt längs den eklektiska bana som varit hennes liv. Hon har turnerat med Ric Ocasek (The Cars), frontat Black Sabbath-tributen Hand of Doom, spelat med en bunke vänner i The Chelsea etc etc etc. Puh!

Och med den meritlistan som är lång nog att gå några varv kring jorden har Melissa Auf Der Maur placerat skåpet precis på rätt plats i och med nya albumet ”Out of Our Minds”. Skivan är en verklig signal om hennes ambitioner; förutom att vara en skiva så tillkommer en kortfilm samt ett seriealbum. Ett grandiost projekt som hyllats på fler håll än det finns väderstreck. Till detta kommer naturligtvis en turné och en plats på scen på Debaser Slussen. Man bockar och bugar, niger och tackar, för detta är en show man inte får missa!

Konsertdatum
21 november – Stockholm, Debaser Slussen

Mer information om Melissa Auf Der Maurs Sverige-spelning

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 6th, 2010

sarea-2009

Den 20 oktober släpper Norrköpingsbaserade Sarea sitt debutalbum Alive genom det nya svenska hårdrocksskivbolaget Supernova Records under Bonnier Amigo. Skivan består av elva låtar och är enligt egen utsago en “melodisk käftsmäll”.

Första singeln ”Another Me” är redan släppt och videon till den kan ni beskåda nedan.

...