Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 1st, 2010

Sticker:Layout 1Den 20 oktober släpps en begränsad upplaga av en box döpt till RAVI SHANKAR GEORGE HARRISON COLLABORATIONS. Detta för att fira sitarlegendarens nittionde födelsedag.

Collaborations består av 3 CD och 1 DVD, och släpps i en numrerad upplaga. Alla kompositioner skrevs av Ravi Shankar och producerades av George Harrison under en tidsperiod av 20 år.

DVD:n består av ett konsertframträdande av Ravi Shankar’s Music Festival From India inspelad i Londons Royal Albert Hall, 1974. Albumen är det hyllade Chants Of India (1997), The Ravi Shankar Music Festival From India (studioversionen från 1976) och Shankar Family & Friends (1974). Den 56-sidiga boken som medföljer inkluderar ett förord av Philip Glass, en berättelse om George och Ravi ”med deras egna ord” och privata bilder från båda familjernas arkiv.

Den personliga och musikaliska vänskapen mellan Ravi Shankar och George Harrison har varit välkänd och väldokumenterad under ett flertal år nu. Det var en vänskap som var kraftfull nog att göra avtryck på den stora, musikaliska scenen under den senare delen av sextiotalet, och det består, uppenbart, även idag – från förordet av Philip Glass

1973 signade George Harrison Ravi Shankar till sin skivetikett Dark Horse Records. Det första inspelningsprojektet de två hade tillsammans, Shankar Family & Friends förde samman välkända indiska musiker så som Ustad Alla Rakha, Lakshmi Shankar, och Shivkumar Sharma med västerländska jazz- och rockmusiker såsom George, Ringo Starr, Tom Scott, Klaus Voormann, Jim Keltner och Billy Preston.

Ravi Shankar’s Music Festival From India (live from the Royal Albert Hall) var det första artisteventet som George Material World Charitable Foundation organiserade och sponsrade, och som förde samman en 17-hövdad indisk klassisk ensemble såväl som ett soloframträdande på sitar av Ravi Shankar ackompanjerad av Alla Rakha på tabla.

1997 samarbetade George Harrison och Ravi Shankar återigen på ett album. Denna gång skapade Ravi musik för forntida Sanskrit-sånger (sk chanter) och Chants Of India släpptes.

Collaborations släpps av Dark Horse Records och distribueras över hela världen av Rhino Entertainment. I Sverige släpps boxen 20 oktober.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 1st, 2010

sonic-syndicate-2010

Det internationellt framgångsrika metalbandet Sonic Syndicate från Falkenberg presenterar nu sin nya video för låten “Turn It Up”. Låten är tagen från gruppens senaste album, “We Rule The Night”, vilket släpptes i Europa den 27 augusti genom tyska Nuclear Blast Records. Videon ser du nedan.

SONIC SYNDICATE – Turn It Up from Nuclear Blast on Vimeo.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 1st, 2010

caliber-666

Dödsmetallbandet Caliber 666 från Hölö utanför Södertälje har skrivit kontrakt med det amerikanska bolaget Ibex Moon Records vilket ägs av John McEntee från dödsmetallveteranerna Incantation. Gruppens debutalbum, “Blood Fueled Chaos”, är tillgängligt digitalt via MetalHit.com från och med idag. Skivan mixades och mastrades av den före detta Dismember-trummisen Fred Estby och gästar gör inga mindre än L.G. Petrov från Entombed och Dismembers sångare Matti Kärki.

“Blood Fueled Chaos” består av:
01. To The Killing Fields
02. Black Smoke
03. Let The Blood Flow
04. Incineration
05. A Part Of The Art
06. The Worthless
07. Frontline
08. Serpents Walk
09. Genocide
10. Morphing

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 1st, 2010

tt-grace

TT Grace från Nynäshamn spelar äkta 50-tals rock’n’roll och släppte sitt debutalbum ”Original” på Crong Records i november förra året. Det är bebop-körer, slickade frisyrer och skinnjackor. Vackert, bitvis melankoliskt och fantasiskt bra! Killarna är i 20-års-åldern och har spelat ihop sedan de var 14-15.

De har spelat flitigt runt om i Sverige sedan albumsläppet, men har ändå varit något utav ett doldisband på hemmaplan. Nu är det stora genombrottet på gång!

Rayburn Anthony upptäckte bandet på en spelning i Arvika, TT Grace skickade honom senare en video och sedan var bollen i rullning.

Nyligen var bandet i USA under tre intensiva veckor med framträdanden på George Klein’s (nära vän till Elvis) tv- och
radioshower, spelning på Graceland under Elvis-veckan samt albuminspelning i Studio 19 i Nashville med Larry Rogers som producent, som bland annat jobbat med Jerry Lee Lewis, Rick Nelson, Billy Swahn och Karl Mann. Karl Mann och Rayburn Anthony sjunger även på en låt tillsammans med TT Grace sångare Dennis.

Framtiden ser just nu oerhört ljus ut för TT Grace!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 1st, 2010

ulrik-munther

Egentligen har Ulrik Munther en ganska enkel historia: som 15-åring vann han Lilla Melodifestivalens svenska och nordiska final med sin egen låt ”En vanlig dag”, ett år senare blev han tvåa i Metro Music Challenge med sin egenkomponerade låt ”Life”.

Ulrik, ursprungligen från Väst-Sverige, började tidigt spela i rockband. När musikervännerna drömde om att bli fulländade instrumentalister så satt Ulrik snarare och spelade sig igenom låtarna från Oasis ”Definitely Maybe”. Han gillade aldrig riktigt att spela andras låtar så han började skriva eget material.

Producenten Johan Åberg fick höra Ulriks låtar på YouTube och de började samarbeta. Hemma i barndomshemmet utanför Göteborg skriver Ulrik sina låtar på veckorna och hoppar på fredagarna på tåget efter skolan.
Ulriks tidigare musik, då på svenska, har redan över en miljon views på YouTube. Den nya musiken som Ulrik skriver är uteslutande på engelska.

Under september månad har Ulrik spelat på skivbolagskontor i både Stockholm, London och Berlin.
Nu har Ulrik skrivit på skivavtal med Universal Music. I skrivande stund jobbar Ulrik med sitt kommande album. Debutsingeln kommer under hösten 2010.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 1st, 2010

Mezzosopranen Matilda Paulsson från Lund är just nu aktuell i Nabucco på Danmarks nationalscen Det Kongelige Teater. Hon spelar Nabuccos dotter, prinsessan Fenena, en rolltolkning som Skånska Dagbladet efter helgens premiär kallar ”minst sagt glänsande”.
– Det är ett stort förtroende att få återvända till Det Kongelige, säger Matilda, som här gör sin första Verdi-roll.

När Matilda Paulsson gjorde sin debut på Kungliga Operan i Stockholm 2008 så var succén ett faktum. Publik och recensenter var lyriska och för många verkade det som om en stjärna på sånghimlen föddes där och då. Ändå tycker hon att hon nu, två år senare, är inne i den hittills mest betydelsefulla tiden för sin karriär.
Rosenkavaljern på Stockholms Operan var det som satte igång hjulet, berättar Matilda. Den ledde till min tysklandsdebut, debuten på Det Kongelige i Köpenhamn, min första CD och flera roller här hemma. Men nu är jag i skedet att jag har sjungit på många stora scener och börjar bli tillbakabjuden. Det känns underbart, roligt och ansvarsfullt, på något sätt är det ett mer verkligt kvitto på mitt jobb än en bejublad debut.

Och tillbakabjuden blir hon. Utöver föreställningen på Det Kongelige i Köpenhamn som pågår tom den 18 november så kommer hon att sjunga både i Xerxes och Figaros bröllop på Stockholms Operan den här vintern.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 1st, 2010

pendulum-2010

Pendulum kan ena de tuffaste rockarna och de mest frekventa klubbesökarna. Ett erkänt påstående inom båda nyss nämnda kategorier. Den 20 december intar de scenen på Berns Salonger i Stockholm med en energifylld livespelning.

Pendulum lämnade hemlandet Australien och flyttade till England 2003. Idag är de ett erkänt namn bland britterna och resten av västeuropa med sin mäktiga mix av drum´n´bass, rock och elektronisk musik.

De har just släppt sitt tredje album ”Immersion”, vilket kan beskrivas som hårt och snabbt pulserande elektronisk musik med nya dimensioner och mer bredd än tidigare. Sångaren Rob Swires röst växlar från hård och distad till mjukare utan att förlora melodierna.

Den stora nyheten den här sommaren var Pier Pressure Festival i Göteborg där de ledde ett event med tusentals gäster på Red Stage. Där förvandlade de en blandad publik till en förenad, hyperaktivt dansande organism. Pendulum är väldigt ivriga att återupprepa denna triumf när de intar scenen på Berns Salonger precis före jul.

Konsertdatum
20 december – Berns Salonger, Stockholm

Mer information om Pendulums Sverige-spelning

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 1st, 2010

take-that

Take That, den mest spännande återföreningen i brittisk pophistoria, avslöjar nu titeln på sitt efterlängtade album. Albumets titel blir Progress och kommer att släppas den 24 november via Universal Music. Första singeln blir ”The Flood” som premiärspelas på engelsk radio kl 08.15 den 8 oktober.

Återträffarnas återträff ägde rum i New York i september förra året, straxt efter Take Thats slutsålda turné ”The Circus Live” Kort därefter började de fem ursprungsmedlemmarna att skriva och producera de sex låtar som skulle lägga grunden för det kommande Stuart Price-producerade albumet Progress

Take That och Robbie Williams har tillsammans sålt över 80 miljoner album, spelat live för över 14,5 miljoner människor, vunnit 19 BRIT Awards, haft 13 albumettor, 17 singelettor, vunnit 8 MTV Awards och 5 Ivor Novello Awards. Listan kan göras lång…

Den framgång de har uppnått självständigt och i grupp är extraordinär.

Bandet kommer att komma till Stockholm under hösten för att medverka i “Skavlan” på SVT.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 1st, 2010

På söndag är det en historieberättare av rang som tar plats bredvid Lotta i BingoLotto-studion. Herman Lindqvist har skrivit över 50 böcker, och har en oerhört dramatisk period som krigskorrespondent bakom sig. För musikunderhållningen svarar Linda Bengtzing tillsammans med gänget bakom ”Champions of rock” med sin hyllning till legendariska rockgruppen Queen.

Herman Lindqvist föddes i Sverige, men är uppvuxen i Finland. Han pratar sex språk, är en riktig arbetsmyra och saknar i princip lokalsinne. Herman Lindqvist är en drastisk, rolig berättare och förhoppningsvis kommer Lotta att få honom att berätta lite om sin egen historia.

Innan han slog igenom som författare var han en välkänd krigskorrespondent. Han har bland annat bevakat Vietnamkriget, Röda khmerernas intåg i Kambodja och konflikter i Mellanöstern och Afrika. I Pakistan lyckades han lura den stenhårda censuren genom att påstå att texten han skickade hem bara innehöll namn på svenska hjälparbetare. Där stod bland annat att ”Mr and Mrs Flygplatsen är bombad, with children”. Ett trick som fick uppmärksamhet även i internationell press. Kanske kommer han också att berätta varför han inte gillade skolan, vem som var kungafamiljens skräck som barn och varför han gick med i Stockholms anarkistklubb vid 21 års ålder.

Linda Bengtzing bildade sin första sångduo i Gullspång, vid nio års ålder. Idag är hon en av Sveriges mest etablerade artister, med bland annat två finaler i Melodifestivalen bakom sig. På scen står också gänget från succéturnén Champions of Rock – Peter Johansson, Jessica Andersson och Jenna Lee James. De är för tillfället ute på en turné där de hyllar rockgruppen Queen.

Kvällens finalspelare, med chans till tre miljoner, heter Lillemor Fredriksson och kommer från Tidaholm. Det är också en Stjärnbingokväll på söndag.

BingoLotto sänds på söndag 3 oktober, kl. 19.00 i TV4 Plus.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 1st, 2010

03652680 (Page 1)På onsdagen den 27 oktober 2010 börjar firandet i Landskrona av Chopins födelseår för 200 år sedan. Frederick Chopin var en lysande musiker och kompositör under renässansens period. Hans sensibilitet och fascination för polsk folkmusik, gjorde honom till en pianots poet.

Stadsbiblioteket kommer att ordna aktiviteter för barn och ungdomar. Under dagen kommer de yngsta att lyssna på Chopin, dansa och lyssna på berättelser om den unga Frederick, både på svenska och polska. Barnen kommer att träffa en polsk författare Jolanta Horodecka–Wieczorek, som har skrivit en bok om Chopin.

För vuxna anordnas en föreläsning av Landskrona föresläsningsförening under rubriken Chopins 200 år som hålls av Håkan Falk, kantor i Landskrona församling.
Samma dag öppnar Barbara Sokolowskas fotoutställning Skuggor av berömmelsen på Landskrona Teater. Utställningen är öppen mellan 16:30 – 20:30 på onsdagen och 11:30 och 14:00 på lördagen den 30 oktober..

Firandet avslutas den 30 oktober kl. 18.00, då kommer det att ges en storslagen konsert av en av de mest framstående Chopintolkarna vi har i Sverige; Staffan Scheja. Konserten inleds med ett samtal mellan Håkan Falk och Staffan Scheja om Chopin och hans musik och därefter kommer Scheja att spela utvalda verk av Chopin.

...