Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 29th, 2010

Imorgon (lördag 30 oktober) äger Scandinavian Drum Day rum i Salemkyrkan i Stockholm. Dörrarna öppnar klocka 16:00 och huvudpersonen är ingen mindre än trumlegenden Vinny Appice som spelat med bland andra Black Sabbath, Dio och Heaven & Hell. Han kommer att uppträda tillsammans med det svenska melodiska metalbandet Lion’s Share.

Bland övriga deltagare märks Seven Antonopoulos från amerikanska Opiate For The Masses och tyska Leaves’ Eyes samt Pete Lockett som bland annat spelat in skivor med Madonna och Peter Gabriel.

scandinavian-drum-day

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 29th, 2010

moto-boy-2010

Moto Boy tvingas ställa in den planerade höstturnén “Svart Lilja” på grund av en halsinfektion som orsakats bl a av överansträngning av rösten.

“Jag vet att min publik och mina fans förväntar sig och förtjänar en fantastisk konsert. Jag avskyr att ställa in, men jag har inget val” säger Moto Boy.

Köpta biljetter återlöses hos respektive återförsäljare, dock senast en månad efter planerat konsertdatum.

Nya datum planeras 2011.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 29th, 2010

anita-baker-2010

För andra året så delas amerikanska Soul Train Awards ut och i år blir det R&B-ikonen Anita Baker som belönas med utmärkelsen “2010 Legend Award” på galan som äger rum den 10 november i Atlanta, Georgia. Nästa år släpper hon sitt sjunde studioalbum “21st Century Love” på EMI:s etikett Blue Note Records.

Under de senaste åren har många nya superstjärnor såsom Kanye West och Lil Wayne förmedlat Anita Bakers musik till en yngre generation och därigenom låtit dem upptäcka hennes vackra och unika röst.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 29th, 2010

motorhead-2010

Det legendariska rockbandet Motörhead, med svenska trummisen Mikkey Dee, kommer att släppa sitt nya album “The Wörld Is Yours” den 13 december genom sitt egna bolag Motörhead Music i samarbete med EMI Music Services.

Musiken på den nya plattan är skriven och inspelad i Los Angeles och Wales i våras tillsammans med den sedvanliga producenten Cameron Webb. Under inspelningen i USA blev gitarristen Philip Campbells far sjuk och avled så småningom vilket gjorde att han var tvungen att befinna sig på hemmaplan under en del av den bokade studiotiden. Av denna anledning hyrde bandet en studio i Wales där han kunde fortsätta arbeta på idéer och spela in låtar medan Lemmy och Mikkey befann sig i USA.

Med “The Wörld Is Yours” bevisar Motörhead att deras 35:e år i karriären blir ytterligare ett högljutt år att lägga till musikhistorien. Motörhead ÄR rock!

THE WÖRLD IS YOURS
01 Born To Lose
02 I Know How To Die
03 Get Back In Line
04 Devils In My Head
05 Rock’n’Roll Music
06 Waiting for the Snake
07 Brotherhood Of Man
08 Outlaw
09 I Know What You Need
10 Bye Bye Bitch Bye Bye

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 29th, 2010

pernilla-wahlgren-2010Skådespelerskan, sångerskan och musikalartisten Pernilla Wahlgren gästar BingoLotto på söndag! Hon slog igenom på allvar i samband med Melodifestivalen 1985, då hennes låt ”Piccadilly Circus” blev något av en tittarfavorit och landsplåga. På scen står denna kväll sångartisten Magnus Carlsson.

Redan som fyraåring gjorde Pernilla debut som skådespelare, tillsammans med mamma Christina Schollin i TV-pjäsen ”Den längsta dagen”. I dag är hon en av landets mest uppskattade artister. Hon har medverkat i en mängd musikaler, varit programledare för bland annat Söndagsöppet och Småstjärnorna och tävlat i Melodifestivalen hela fyra gånger. På söndag kommer hon till BingoLotto-studion i Göteborg.

Lotta kommer att ta reda på hur det är att växa upp i en av landets mest kända familjer och hur hon lyckas kombinera en fullsprängd almanacka med att vara ensamstående fyrabarnsmamma.

Tittare och publik kommer även att få njuta av sångaren Magnus Carlsson. Han blev känd som sångare i dansbandet Barbados, lämnade gruppen för Alcazar men arbetar idag som soloartist. Magnus kommer bland annat att sjunga nya låten ”The best in me”.

På söndag är det Jackpotkväll och bingospelen är laddade med kontanter. För den som får bingo och ringer in gömmer sig tre färgfemmor bakom Lottas luckor – tillsammans med 50 000 i kontanter och en semesterresa.

Sinikka Lipponen från Skinnskatteberg är kvällens finalspelare, med chans till tre miljoner!

BingoLotto sänds på söndag 31 oktober, kl. 19.00 i TV4 Plus. Mer om programmet finns att läsa på www.bingolotto.se.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 29th, 2010

caroline-af-ugglas-live-2010

Tyvärr måste vi meddela att ytterligare konserter med Caroline af Ugglas flyttas fram, Caroline har drabbats av lunginflammation och kan inte stå på scen. Nya datum för Umeå, Sundsvall och Östersund är 25 mars, 26 mars respektive 27 mars.

Efter fjolårets magnifika succé med ”Snälla, snälla” och albumet ”Så gör jag det igen” är Caroline af Ugglas tillbaka med nytt fullängdsalbum, albumet ”Vad var det jag sa” innehåller tolv nya spår och släpptes den 22 september.

Konsertinformation:
12.11 Uppsala, Katalin
13.11 Gävle, Spegeln
27.11 Göteborg, Trädgårn
4.12 Västerås, Sigurdsgatan
11.2 Malmö, Palladium
12.2 Borås, Åhaga
13.2 Stockholm, Tyrol
25.3 Östersund, Gamla Teatern – NYTT DATUM!
26.3 Sundsvall, Spegelsalen – NYTT DATUM OCH SPELSTÄLLE!
27.3 Umeå, Sagateatern – NYTT DATUM!

Köpta biljetter till spelningarna i Östersund, Sundsvall och Umeå gäller alternativt återlöses, dock senast på den ursprungliga speldagen, d.v.s. 29.10 för Umeåspelningen, 30.10 för Sundsvallspelningen och den 31.10 för Östersundspelningen.

Mer information om alla Caroline af Ugglas Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 29th, 2010

christopher-leeDen legendariska engelska skådespelaren Sir Christopher Lee, mest känd för sina roller i “Sagan om ringen” och “Star Wars”, kommer att göra ett gästframträdande på det amerikanska heavy metal-bandet Manowars nyinspelning av sitt klassiska debutalbum “Battle Hymns” från 1982 vilket kommer att släppas någon gång nästa år.

Christopher Lee, nu 88 år gammal, har tidigare uppträtt tillsammans med det italienska metalbandet Rhapsody of Fire (tidigare Rhapsody) och har spelat in ett eget symfoniskt metalband.

Lee har spelat in mer än 250 filmer sedan 1948 och adlades av den engelska drottningen under hennes födelsedagsfirande 2009. Även om de flesta idag känner igen honom från filmer som “Star Wars”, “Dracula” och “Sagan om ringen” så anser han själv att den viktigaste rollen han spelat är porträtterandet av Pakistans grundare Muhammad Ali i 1998 års “Jinnah”.

Lee är styvkusin till Ian Fleming, författaren bakom James Bond, och är sedan 1961 gift med den danska modellen Birgit “Gitte” Kroencke Lee. Han har sedan länge ett stort intresse för det ockulta och har en egen samling med över 10 000 böcker i ämnet.

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Okt 29th, 2010

Igår lanserades Musiksverige – den nya intresseorganisationen för den kommersiella svenska musikbranschen. Bakom organisationen står SAMI (Svenska Artister och Musikers Intresse-organisation); Musikerförbundet; SYMF (Sveriges Yrkesmusikerförbund); STIM (Svenska Tonsättares Internationella musikbyrå); FST (Föreningen Svenska Tonsättare); SMFF (Svenska Musikförläggare¬föreningen); SKAP (Föreningen Svenska Kompositörer av Populärmusik); IFPI Svenska Gruppen (International Federation of the Phonographic Industry) och SOM (Svenska Oberoende Musikproducenter).

VD för Musiksverige blir 31-årrige Elisabet Widlund som har en bakgrund som scenkonstproducent, affärsutvecklare och pr-konsult.

Så här berättar de själva:
“I dag lanseras Musiksverige och vi kan äntligen berätta om vår verksamhet och ge oss in i debatten.

Vi har sett en förändring i den musikpolitiska debatten under det senaste året – låsta positioner har bytts mot dialog och respekt för varandras ståndpunkter. Nu kan den samlade svenska musikbranschen öppet diskutera nya lösningar med hela branschen i ryggen, men utan att representera en viss grupp. Det gör oss flexibla och framtidsfokuserade.

Musiksverige driver den kommersiella svenska musikbranschens frågor och har i uppgift är att ge musiken bästa möjliga förutsättningar att skapas, utvecklas och spridas.

Musiksverige fokuserar på tre områden: upphovsrätt, ett utökat musikexportstöd och att branschen tillgodoses med rätt kompetens genom dialog med högskoleutbildningar.”

Läs mer på Musiksverige.org.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 29th, 2010

the-sounds-2010

Nu startar försäljningen av biljetter till Peace & Love 2011 och nytt för i år är att det finns möjlighet att köpa sin biljett på avbetalning. Samtidigt släpps nu även de första klara artisterna. Två av Sveriges hetaste artister, nämligen Oskar Linnros och Daniel Adams-Ray, kommer. Dessutom blir det ett fint återbesök av publikfavoriterna The Sounds, internationella besök av All Time Low och Sage Francis.

Nu klara artister:
The Sounds
Oskar Linnros
All Time Low (US) Exklusivt
Daniel Adams-Ray
Maskinen
Kapten Röd
The Haunted
Sage Francis (US) Exklusivt
Asta Kask
Anna Järvinen
Carl-Johan Vallgren
Anna Ihlis
Astrolites

The Sounds första spelning utanför Skåne ägde rum på Peace & Love. Ni som har varit med förut vet att en spelning med The Sounds brukar vara något utöver det vanliga. Energisk, välspelad och överraskande är bara förnamnet när Maja Ivarsson och gänget står på scen. När de kommer till oss har de dessutom en ny platta i bagaget. Senast välte de nästan hela Borlänge centrum och nu är det dags för en efterlängtad repris.

Efter årets mest hyllade debutalbum, två fantastiska singlar, ett antal Rockbjörnar och en handfull med extremt välbesökta spelningar är vi oerhört stolta över att kunna presentera Oskar Linnros till Peace & Love 2011. Sommaren 2010 var Oskars sommar och det massiva genombrottet ledde till att han är en av de mest önskade artisterna till Peace & Love.

När vi första gången fick höra talas om All Time Low med sångaren och gitarristen Alex Gaskarth i spetsen visste vi att detta skulle bli något stort. När vi sedan fick höra debutalbumet ”The Party Scene” var vi övertygade om att det här bandet skulle göra sig perfekt på någon av Peace & Loves scener. Två album senare är grabbarna från Baltimore, Maryland hetare än någonsin och det senaste albumet ”Nothing Personal” är fortfarande lika hett som det var vid första lyssningen.
I januari kommer All Time Lows nya album och känner vi grabbarna rätt så kommer det att bli minst lika bra som de tidigare.

Höstens riktigt stora hitmakare behöver ingen närmare presentation. Ibland produceras det musik i det här landet som håller så hög klass att både förstaplatsen på Trackslistan och fjärdeplatsen på DigiListan erövras från ingenstans och Daniel Adams-Ray har verkligen dykt upp som Gubben i Lådan på den svenska musikhimlen. Vi känner honom som ena halvan av Snook samt skapare till klädmärket Lagom. Nu står han äntligen på egna ben och än så länge har vi bara hört och sett början av Daniel Adams-Ray’s framgångssaga som soloartist.

Trodde du att Straight Edge-rörelsen bara var en företeelse i Umeå under mitten av 90-talet? Då trodde du ordentligt fel och det är USA’s mest giftfria hiphopartist ett bevis på. Sage Francis första album ”Personal Journals” är en modern klassiker som blandas upp med sköna beats och ordentligt mycket politik, alltså samma koncept som genomsyrar alla hans plattor.
2010 kom det senaste albumet ”LI(F)E”, lika träffsäkert tungt och aktuellt som vanligt. I sommar kommer han till Sverige, Borlänge och Peace & Love 2011!

Biljetter och Lugn camping Deluxe
Vi har samma priser som 2010 fram till och med den 23 november. Festivalpass + Lugn camping Deluxe är en nyhet som även den ökar i pris 24 november.

Avbetalningsmöjlighet
Nytt för i år är att besökare kan delbetala ”festivalpass”, ”festivalpass med vanlig camping” samt ”festivalpass med lugn camping”. Man köper då tre biljetter i stället för en, nummer 1, 2 och 3. Dessa tre biljetter byts sedan mot en ”riktig” biljett som köparen får av Tickster. Delbetalning 1 kan endast köpas fram till och med den 28 februari. Delbetalning 3 måste vara betald och klar senast 30 april.

Lugn camping Deluxe
I år inför vi en Deluxe-camping, Lugn camping Deluxe. Denna camping kostar lite mer, men boende där erbjuds bl a detta:

-Gratis dusch
-Gratis vattentoaletter
-Gratis mobilladdning

Denna camping är också den camping som ligger närmast festivalområdet.

Mer information om biljetter, priser och mycket annat finns på www.peaceandlove.nu.

Mer info om Peace & Love finns på www.peaceandlove.nu.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Okt 29th, 2010
Foto: Göran Petersson

Foto: Göran Petersson

Kajsa Grytt, Anna Järvinen, Britta Persson, Lisa Nilsson, Lena Swanberg, Sofia Karlsson, Annika Norlin, Rebecka Törnqvist, Nina Ramsby, Anna von Hausswolff och Frida Hyvönen medverkar i en stor hyllning till poeten Sonja Åkesson. Tretton av hennes texter har fått nyskriven musik och spelats in av artisterna och ett namnkunnigt husband (Martin Hederos, Johan Berthling, Fredrik Sandsten, Jonas Kullhammar) i Atlantisstudion under producenten Göran Peterssons ledning. Dessutom medverkar Johan Norberg, Calle Bagge, Reine Fiske, Andreas ASS Söderström och Moussa Fadera.

Sonja Åkessons (1926-1977) texter fortsätter att läsas, fortsätter att engagera och envisas också med att vilja låta sig sättas till musik. Det här projektet har tagit ett drygt år och lite till. Uppdraget – att sätta ny musik till egen vald text av Sonja Åkesson. Och att framföra detta nyskrivna och obekanta under tidspress live i Atlantisstudion.

Albumet ”Sonja Åkesson tolkad av” släpps i en limiterad specialutgåva i bokformat, med en 44-sidig bokinlaga med alla texterna och bilder från inspelningen.

1. Kajsa Grytt – Utdrag ur Sjävbiografi (replik till Ferlinghetti)
2. Anna Järvinen – O, ur Hästens öga
3. Britta Persson – Man får göra det bästa av allt
4. Lisa Nilsson – Monolog
5. Lena Swanberg – Två dikter till Ann-Christine
6. Sofia Karlsson – Ja tack
7. Annika Norlin – Åkej
8. Rebecka Törnqvist – Lektion
9. Nina Ramsby – Skärvor ur en svit
10. Anna Järvinen – Ajajaj
11. Lisa Nilsson – Pastell
12. Anna von Hausswolff – Öron
13. Frida Hyvönen – Neeijjj

...