Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 29th, 2010

manegarm-2

Viking metal-bandet Månegarm från Norrtälje kommer i januari i nästa år att ge sig ut på en månadslång Europa-turné som förband till de kanadensiska dödsmetallveteranerna Kataklysm under namnet “Neckbreaker’s Ball 2011”. Med på resan följer även holländska Legion of the Damned samt de tyska banden Equilibrium och Milking the Goatmachine. Turnén inleds i Tyskland den 14 januari och avslutas i Holland den 6 februari. Under resans gång besöks även Danmark, Frankrike, Schweiz, Österrike, Slovakien och Belgien. Inget Sverige-datum är inbokat utan den enda skandinaviska spelningen blir på Voxhall i Aarhus den 17 januari.

Månegarm släppte i november förra året sitt sjätte album “Nattväsen” genom Malmö-baserade Regain Records.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 29th, 2010

samantha-fox

Den 11 November för fjärde gången avgår Tallink Silja Galaxy från Värtahamnen fylld med Gayfolk från hela Europa.

Artister som te.x 80-tals legenden Samantha Fox, Magnus Carlsson som nu är i hetluften med sin nya skiva “Pop Galaxy”. Flera stora artister är på ingång och detta kommer att släppas inom kort på www.gaynight.se

Vi har valt att samarbeta med Nordens största Gaycommunity Qruiser.se (Läs artikel) som kommer att fira sitt 10 års Jubileum med oss ombord på Galaxy. Detta kommer att bli en av de största festerna för HBTfolk någonsin.

Förutom detta kommer en rad happenings och heta DJs vara ombord.

Mera info: www.gaynight.se.

Gaynight on Galaxy har arrangerat en av Europas största gaykryssningar 3 gånger Den 11 November avseglar Gaynight on Galaxy för fjärde gången med ett flertal stora artister.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 29th, 2010

Albumcover

Den publik- och kritikerrosade föreställningen ”Ugglas Revy” fortsätter sitt segertåg. Efter Karlshamn, Malmö och Göteborg entrade föreställningen den 17 september huvudstaden och succén fortsätter. Recensenterna lyriska och köerna ringlar långa.

Magnus Uggla har under det senaste året velat få och letat tid att göra en uppföljare till albumet ”Ett bedårande barn av sin tid – Magnus Uggla sjunger Karl Gerhard” som kom ut 2006.
I och med revyn har Magnus artistiska släktskap med Karl Gerhard blivit allt tydligare vilket ytterligare motiverat Magnus Uggla.
Sagt och gjort. Med hjälp från Jesper Nordenström har Magnus fortsatt att gräva i Karl Gerhards låtskatt och spelat in ytterligare 13 kupletter.

Dåtidens store satiriker; Karl Gerhard, uppmärksammas och tolkas återigen av vår tids store satiriker; Magnus Uggla.

Albumet ”Karl Gerhard passerar i revy” släpps 29 oktober och föregås av singeln ”Bom”, som går till radio den 4 oktober.

1. God afton vackra mask
2. Lite gullregn
3. I det ökända kvarteren I det ruskiga Marseille
4. Alla de gamla fina märkena
5. Kan du tänka dig honom utan hår? (Jag kan det inte)
6. Bom
7. (Det ska vara) Feda breda pågår
8. Den siste mohikanen
9. Axlarna ska slutta
10. Handarbetarvisan
11. Mitt hjärta
12. Hälsa Ada
13. Mops i mattes knä

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 29th, 2010

cradle-of-filth-2010

Det internationellt framgångsrika brittiska metalbandet Cradle of Filth släpper nu en helt ny video för låten “Forgive Me Father (I Have Sinned)” vilken du kan se nedan. Videon spelades in tillsammans med regissören Dani Jacobs som tidigare arbetat med bland andra Phil Collins, The Corrs och Moby.

“Forgive Me Father (I Have Sinned)” kommer från Cradle of Filths nionde album, “Darkly, Darkly, Venus Aversa”, vilket släpps i Europa den 1 november genom Peaceville Records på bandets egna etikett AbraCadaver. Plattan liknas av gruppens frontman och ledare Dani Filth som “Iron Maiden på crack på en kyrkogård av änglar”.

Cradle of Filths ledare Dani Filth leder för närvarande överlägset en omröstning om att bli en av Suffolk countys tio främsta ikoner som anordnas av organisationen Choose Suffolk tillsammans med turismansvarige Alex Paul.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 29th, 2010

sleepy-sun

San Fransiscobaserade Sleepy Suns psykedeliska och tunga blues-folk-rock hamnar i skymningens drömska tillstånd mellan myt och verklighet, dag och natt och mellan det jordnära och kosmiska. De rör sig sig inom samma fuzziga ljudlandskap och proggresiva utflykter på tung blues-botten som Black Mountain, Dead Meadow och The Black Angeles. Och mitt i orkanens öga när det stormar som värst tyglar Sleepy Sun kaoset och plockar fram folk-pop lika sommarvarm som The Mamas & Papas (de är med på årets Graham Nash-Tribute “Be Yourself” tillsammans med Fleet Foxes Robin Pecknold, Vetiver, Port O’Brien och Alela Diane). Det måste vara en oskriven naturlag eller något i luften de andas i hippiekulturens högborg som gett ett magiskt regnbågsskimmer sedan Grateful Dead och Jefferson Airplanes glansdagar vid Haight-Ashbury fram tills senare tids undergroundscen med Wooden Shjips och Comets On Fire. Sleepy Suns framfart har gett dem ett rykte som den neo-psychedeliska vågens nästa hjältar, de fick 2009 en plats på kvalitetsfestivalen All Tomorrow’s Parties, gjorde solklar succé som ledde till skivkontrakt med festivalens egna skivbolag ATP. Egeninspelade “Embrace” återutgavs (inspelad av Black Mountain, Cave Singers och New Pornographers tekniker) till högljuda hyllningar i NME, Uncut, Pitchfork och Clash och volymen vreds upp ytterligare i början på sommaren när uppföljaren “Fever” släpptes.

“Sleepy Sun are playing a different, possibly bigger, game than many of their psych contemporaries…terrific….hugely enjoyable.”Uncut (4/5)
“Druggy, hazy, sun-scorched blues noise from Cosmic Californians…makes you think of cattle skulls, magical rites, and oily flares brushing against motorcycle cylinders. Like the whole of Fever, it is gloriously hellish.”Mojo (4/5)
“An album of absolute beauty…a masterpiece.”Clash (9/10)

Turnédatum
18 november – Malmö, Debaser Malmö/
19 november – Stockholm, Debaser Slussen /What We Do Is Secret (med Graveyard och Darling Don’t Dance)
20 november – Göteborg, Pusterviksbaren /Woody West

Mer information om Sleepy Suns Sverige-spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 29th, 2010

Förre operachefen Bertil Bokstedt har avlidit. Bertil Bokstedt, som var född i Malmö den 3 april 1919, tillträdde som chef på Kungliga Operan 1971 efter Göran Gentele som blev chef på Metropolitan-operan i New York. Till Operan kom Bokstedt 1942 – under Harald Andrés chefstid – där han fick en mångsidig erfarenhet av hela repertoaren. 1954 utnämndes han till ordinarie kapellmästare och dirigerade bl a de flesta balettpremiärerna under ett 10-tal år men även många operaföreställningar och i samband med turnéer. 1956 blev han även dirigent vid Drottningholmsteatern för att 1967 bli t.f. ledare för föreställningsverksamheten och 1969 teaterintendent för teatern.

1964 blev han studieledare och 1967 planeringschef vid Kungliga Operan. Under Bertil Bokstedts chefsförordnande, som sträckte sig till 1977, fick flera produktioner stor uppmärksamhet, t ex Mästersångarna i Nürnberg i regi av Götz Friedrich och Die Frau ohne Schatten med Birgit Nilsson.

En av Operans absoluta legendarer bland operachefer har somnat in, säger Operans vd och operachef Birgitta Svendén.

Bertil Bokstedt gjorde sig även känd som ackompanjatör till berömda svenska sångare som Jussi Björling och Birgit Nilsson.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 29th, 2010

vincent

Det finns en frihetskänsla i Vincents musik. Kanske beror den på uppväxten bland gröna vågare i de norrländska skogarna. Kanske från den tidiga bekantskapen med nomadlivet som son till en turnerande sångare. Och kanske kunde just den känslan skönjas redan på 2008 års superits “Don’t Hate On Me” och “Miss Blue”. Men den här gången har frihetskänslan fått en mer passande kostym – ett sound som minner om en tid där just frihet var ledordet – 60-talets hippieera. En cirkel är sluten.

Som rappare turned popproducent damp Vincents debutskiva “Lucky thirteen” ned som ett bombnedslag 2007. Solosuccén var ett faktum. I samma veva lånade Vincent ut sin distinkta melodikänsla till en rad andra artister, däribland Amanda Jenssen. När nästkommande års radiolistor sammanställdes låg Vincent bakom 1:a, 2:a och 7:e-placeringarna över de mest spelade låtarna. Snart spred sig även ryktet utanför de svenska gränserna. Efter kontraktskrivning med tyska, franska och italienska majorbolag följde en hektisk Europalansering som avslutades med en förbandsturné till en viss Mark Ronson.

Efter det har det varit tyst. Men nu är Vincent tillbaka – med en virvelvind.

Det första smakprovet från kommande “Godspeed” heter “Baby Hurricane” och är skriven tillsammans med parhästen Gustav Jonsson. Låten är en explosion av Beach Boys-körer och euforiskt orgelspel. Men bakom det karaktäristiska drivet döljer sig en dos melankoli:

“Baby Hurricane” är den mest personliga låt jag skrivit, mycket på grund av att jag skrivit texterna själv den här gången. Det finns folk jag känt genom åren som har haft hjärtat på rätt ställe, men som hamnat snett. Små virvelvindar som inte stannar och tänker efter liksom. Det där kan jag känna igen mig i, säger Vincent.

Få en känsla för nya singeln här:

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 29th, 2010

digster-loggaDigster.se är Universal Musics spellistetjänst. Här kan du på ett enkelt och smidigt sätt samla på färdiga listor från flera av bolagets artister. Lady Gaga, Pearl Jam, Taio Cruz mfl väljer sina favoriter. Stämmer dom överens med dina? Eller varför inte dyka in i Digster Förfest när det vankas helg. Digster Lugna Favoriter när du behöver slappna av. Ja du fattar. Du har behovet – de har spellistan!

För att ansluta dig till tjänsten klickar du helt enkelt på länken nedan.

JA! JAG VILL TESTA DIGSTER GRATIS I 6 MÅNADER!

Universal Music är Sveriges och världens ledande musikbolag med representation i hela 71 länder. Universal Music i Sverige är helägda av Universal Music Group. Under huvudetiketten återfinns en mängd framgångsrika, klassiska skivmärken som bl.a. Motown, Interscope, Stockholm Records, Def Jam, Polar, Verve och Deutsche Grammophone.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 29th, 2010

charlie-persson-lejon-och-lamm“Jag har ju gjort det här ett tag nu. Skrivit låtar. Och sjungit dem. Ett antal album, singlar och annat. Fler spelningar än vad jag orkar minnas. I- och urlastningar, billiga hotellrum, vägkrogsmat och fyllor.

Man gör sina val, helt enkelt, och jag har valt att spela. Det är liksom det jag gör. Och kan.

Skivan ”Lejon Och Lamm” som jag släpper nu är kulmen på en två år lång total musiksvada där jag har skrivit låtar både till mig själv och till en del andra. Jag tror att det började med att jag skrev min förra skiva ”Sju Steg Till Himlen” och samtidigt började skriva låtar tillsammans med Jörgen Kjellgren. Resultatet av det samarbetet är hans soloalbum ”Noir Syndrom”. Det blev även låtar till Linda Ström, Cookies n Beans och Charlotte Berg innan ”Lejon Och Lamm” uppenbarade sig bland mina anteckningsböcker och låtskisser.

Musikaliskt har jag länge velat en göra sån här platta. Eller, jag hade den väl i blodet på något sätt och behövde få ut den. En rockplatta, rätt och slätt. Mink DeVille kompar Wilmer X. En åktur. En käftsmäll.

Textmässigt hade jag denna gång ingen direkt plan utan historierna fick komma till mig och mycket blev om här och nu. Inga krusiduller.

Kollektivet? Det är svårt att hålla ihop band nu för tiden. Förra året lyckades jag dock göra över 50 spelningar med samma uppställning och bara en galning skulle missa att utnyttja en sån grej i studion. Följaktligen; liveinspelningar på gamla anrika Cosmos i Skärmarbrink. Oborstat, snabbt, nästan slarvigt. Gasen i botten.

Och så duetten då. Ja, jag brukar göra en per album. Genom åren har det duettats med bla Kajsa Grytt, Frida Öhrn, Jennie Abrahamsson. Den här gången blev det Lars Eriksson. Ja just det, den Lars Eriksson.”

/Charlie Persson

Lejon och lamm släpps den 1/10 av Cut The Mustard.

Hemsida:
www.charliepersson.com

...