Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 23rd, 2010

aerosmith-2007

Efter en tids rykten så är det nu officiellt bekräftat att det legendariska amerikanska rockbandet Aerosmiths sångare Steven Tyler kommer att bli en av domarna i “American Idol” under den kommande säsongen. Han kommer där att göras sällskap av sångerskan och skådespelerskan Jennifer Lopez samt den ursprungliga domaren Randy Jackson. De ersätter de tidigare domarna Ellen DeGeneres, Kara DioGuardi och Simon Cowell.

Aerosmiths gitarrist Joe Perry intervjuades i Calgary Herald den 7 september och sa då följande om ryktena:

“American Idol är ett steg över Teenage Mutant Ninja Turtles… Jag kan säga en sak: när vi satte samman det här bandet så var det här ingenting Steven Tyler skulle göra”.

...
Av Redaktionen
4 Kommentarer
Sep 23rd, 2010

my-chemical-romance

My Chemical Romance är äntligen redo att släppa sitt efterlängtade album som de valt att kalla; Danger Days: The True Lives of the Fabulous Killjoys. Mästerverket planeras att släppas i mitten av november. Albumet är producerat av bandet själva tillsammans med Rob Cavallo, som tidigare jobbat med Green Day, Paramore och Kid Rock.

Under arbetet med nya albumet har de samarbetat nära med Grant Morrison, som är en välkänd skotsk författare som har jobbat med bland annat; Batman, Fantastic Four, New X-men och Superman. Till det nya albumet tar de med sig den kreativa gnista som Black Parade lämnade i deras hjärtan.

Toro berättar att detta kommer att bli deras bästa album hittils, låtarna är direkta, texterna genomarbetade och under tre och en halv minut förmedlar My Chemical Romance att allt faktiskt är möjligt.

Första singel ut heter Na Na Na (Na Na Na Na Na Na Na Na Na), den har Sverige-premiär nästa vecka.

Killarna ger sig ut på Europa turné i höst, World Contamination Tour når tyvärr inte Sverige som det ser ut nu. England, Frankrike och Tyskland är bokat så här långt.

My Chemical Romance är:
Gerard Way – sång
Frank Iero – gitarr
Ray Toro – gitarr
Mickey Way – Trummor

Bandets senaste studioalbum Black Parade sålde platina och innehöll hits som; Welcome To The Black Parade, I Don’t Love You, Famous Last Words och Teenagers. Det flög rätt in på #2 på Billboard listan, och sålde nära en kvarts miljon ex bara under första veckan. Albumet hyllades av kritikerna och genererade som sagt inte mindre än fyra moderna rock hits! My Chemical Romance turnérade världen runt och avslutade med en oförglömlig show i hemstaden New York’s Madison Square Garden.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 23rd, 2010

field-music

Från den röd- och vitrandiga fotbollstaden Sunderland kommer bröderna David och Peter Brewis där de utgör grundstommen i bandet Field Music. Fobollslaget som bildades så tidigt som 1879 har fram tills nu varit stadens stora stolthet, men nu 125 år senare är tanken att Field Music ska skriva om stadens turistbroschyrer något. Och det är inte bara med skötebarnet Filed Music som bröderna vill rita om stadskartan. Förutom detta fina popband har också David hunnit med att starta bandet School of Language, och brorsan, som även spelar trummor med powerpopbandet The Futureheads, har hobbygruppen The Week That Was. Trots mångsidighet och rastlöshet är det ändå med Field Music och sin lätt XTC- och Beach Boys doftande popmusik vi känner dem bäst.

Konsertdatum
18 november – Stockholm, Debaser Slussen

Mer information om Field Musics Sverige-spelning hittar du här

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Sep 23rd, 2010
Foto: Sarah Green, Fagersta-posten

Foto: Sarah Green, Fagersta-posten

Tungrockbandet Burning Colossus från Fagersta har i veckan valt att skriva på ett skivkontrakt med det Amerikanska bolaget Blastzone. Kontraktet gäller bandets första fullängdsplatta “A New Horizon” + tre nyskrivna låtar som kommer att spelas in i slutet av september och början av oktober.

Fullängdsskivan är redan släppt av bandet i Sverige men kommer alltså få ett tillskott på tre helt nya och fräscha låtar.
Detta kontrakt kommer gälla marknadsföring i hela USA och Kanada av skivan, både genom fysiska skivaffärer och genom digital distribution. Det hårt arbetande bandet bevisar stark vilja och engagemang genom att redan efter två år som band få ett kontrakt upplagt framför sig.

BC består av fyra medlemmar:
Jimmy Kristo – Bas och Sång
Henrik Haverinen – Gitarr
Johan Paby – Gitarr och Kör
Johan Liljekvist – Trummor

Bandet ska i slutet av November iväg över Nordsjön för att genomföra X-antal spelningar i England och Skottland och bandet har stora förväntningar inför resan och hoppas på bra drag i publiken!

Du kan följa bandet via deras Myspace på: www.myspace.com/burningcolossus.

En liten dokumentärvideo väntas av bandet efter denna miniturné som kommer inkludera exklusivt material från inspelningen av deras tre nya låtar.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 23rd, 2010

danko-jones-karate-kid

I förra Danko Jones-videon (till Full Of Regret) hade Elijah Wood, kanske mest känd från Sagan om ringen trilogin, en utav huvudrollerna tillsammans med Selma Blair, Lemmy Kilmister och Mike Watt. Inför inspelningen av videon till nya singeln Had Enough insåg bandet att det krävdes något speciellt för att toppa det. Valet var självklart och det är med glädje vi kan berätta att Ralph Macchio – huvudrollsinnehavaren i den tveklöst största trilogin någonsin – valt att medverka. Du läste rätt – Karate Kid! Daniel-san i egen hög person alltså. I videon spelar han en galen vetenskapsman som har upptäckt ett sätt att klona sig själv och bandet får i uppdrag att sätta stopp för honom. Handlingen är att ses som en prequel till Full Of Regret och utöver Ralph dyker även komikern Don Jamieson (That Metal Show / VH1) upp. Nästa år kommer ännu en stjärnspäckad video för att avsluta deras alldeles egna lilla trilogi.

Ett exklusivt behind-the-scenes klipp går att se nedan.

I verkligheten har tyvärr inte Danko tid att sätta stopp för några galna vetenskapsmän då han själv är upptagen med att experimentera i hur många av de absolut största namnen inom rock man kan spela med. I måndags öppnade de tillsammans med Korn för självaste Ozzy Osbourne på en fylld arena i Paris och nu är de för fjärde gången i år ute tillsammans med Guns ‘N Roses. Nästa månad väntar en headlineturné där flera av spelningarna redan närmar sig slutsålt.

Kommande Sverigedatum:
9/10 – Globen, Stockholm (NHL premiär)
9/10 – Debaser Medis, Stockholm
13/10 – Trädgår’n, Göteborg
14/10 – KB, Malmö

Mer information om Danko Jones Sverige-spelningar hittar du här

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 23rd, 2010

rob-zombie

Den amerikanska skräckrockaren och filmregissören Rob Zombie avslöjar nu att hans nästa projekt blir thrillern “The Lords Of Salem” vilken utspelar sig i dagens Salem där invånarna får besök av en samling 300 år gamla häxor. Zombie kommer att skriva manus till filmen under hans kommande turné och inspelningen kommer att ske nästa år.

Filmen kommer att produceras av Jason Blum, Steven Schneider och Oren Peli från Haunted Movies tillsammans med Rob Zombie och hans partner Andy Gould.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 23rd, 2010

emi-music-nordic

I syfte att tillgängliggöra sin gedigna katalog och möta den kraftigt ökande efterfrågan på inspelad musik satsar nu EMI Music Nordic på synkronisering och licensiering.

Genom att Eva Hällefors, baserad i Stockholm men med Norden som arbetsområde, nu lämnar marknadsavdelningen och tillträder en nyskapad roll som ansvarig för synkronisering och licensiering är målet att erbjuda en skräddarsydd service till ledande aktörer inom film, reklam, spel och media.

”Vi ser en stor samstämmighet bland ledande Nordiska konsumentvarumärken om att musiken har ett stort värde, vilket alla också är ense om kommer att öka framöver”, säger Paul Stuart, kommersiellt ansvarig på EMI Music Nordic.

”En betydande del använder dock en liten del av sina marknadsföringsbudgetar till musik, vilket kan tyckas märkligt. En förklaring som ofta ges är att musik anses komplext och svårhanterligt, inte minst rättighetsmässigt. Genom att lyfta in Eva, med sin erfarenhet och musikkännedom, avser vi att förenkla för dessa aktörer så att den inneboende styrkan i EMIs musik kommer till sin fulla rätt och används ännu bredare i reklam, spel och film”, fortsätter Paul.

Eva kommer närmast från en tjänst som Nordiskt exploateringsansvarig. Efter 5 års universitetsstudier arbetade hon inom webb- och reklambranschen och bl a på Svensk Filmindustri (SF). 1995 började Eva på Virgin Records (numera del av EMI) där hon bl.a. har arbetat som internationell- samt svensk produktchef under många år.

...