Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 17th, 2010

firewind

Den svenska mästerregissören Patric Ullaeus står bakom den nya videon från det grekiska metalbandet Firewind där bland andra Ozzy Osbournes gitarrist Gus G. ingår. “World On Fire” spelades in helt på green screen och är baserad på gruppens kommande albums omslag. Firewinds sjätte album, “Days Of Defiance”, släpps den 25 oktober genom Century Media Records.

Göteborgaren Patric Ullaeus är en av Sveriges främsta videoproducenter och har anlitats av en rad ledande metalband såsom In Flames, Lacuna Coil, Dimmu Borgir, Kamelot och Sonic Syndicate.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 17th, 2010

Georg ”Jojje” Wadenius är tillbaka med ett nytt soloalbum, Reconnection. Medproducent är Kleerup, som också står för en del keyboards och programmeringar. Bland gästvokalisterna märks Frida (ja, DEN Frida), Nina Persson, Kleerup, Helen Sjöholm, Peter Jöback, Nicolai Dunger samt några av Norges intressantaste röster.

Reconnection rymmer ett antal låtar som betytt mycket för Wadenius genom åren i nya, fräscha arrangemang. Bland de artister vars material tolkas märks Peter Gabriel, The Police och Dire Straits. Dessutom två spår av Kleerup samt några nyskrivna instrumentalspår som bekräftar Wadenius unika identitet som gitarrist.

Wadenius kan blicka tillbaka på mer än 40 år som välrenommerad gitarrister. Han har varit medlem i Blood, Sweat And Tears, Solar Plexus och Made In Sweden. Han har spelat med en lång rad amerikanska artister, däribland Steely Dan, Simon & Garfunkel, Luther Vandross, Roberta Flack och Backstreet Boys. I eget namn har han både gjort jazzfusion och en rad uppskattade barnskivor, där Goda’, Goda’ och Zzoppa brukar räknas bland de bästa svenska albumen – inte bara för barn. Wadenius var också en nyckelperson på de tidiga, banbrytande albumen med Pugh och spelar även 40 år senare ibland med densamme.
Wadenius, som även spelade med Cornelis Vreeswijk, fick härom månaden det prestigefyllda Cornelis-stipendiet.

På senare år har han varit kapellmästare för Polar Music Prize-galan, där han träffade Andreas Kleerup. Något som nu alltså lett till fortsatt samarbete.

Reconnecting handlar om att återställa sig till sitt originaltillstånd. Det finns krafter i universum som går igenom oss, men ju längre vi håller på i livet desto mer förlorar vi kontakten med vårt ”ursprungliga” jag. Reconnecting handlar om att gå tillbaka till sitt naturliga ursprung, både själsligt och fysiskt. Och det känns som att jag spelmässigt återanknyter till mig själv på den här skivan.

Albumet släpps den 27 oktober!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 17th, 2010

peace-and-love-hakan-hellstrom

Sommarens Peace & Love var en formidabel succé och resulterade ibland annat 42 000 sålda biljetter och en Rockbjörn som ”Årets festival”. Nu planeras det för fullt inför nästa års upplaga. Från och med i dag går det att önska artister samt deltagare till Forum via festivalens hemsida.

Önskar artister/Forumdeltagare gör man på www.peaceandlove.nu.

Peace & Love 2011 blir en dag kortare än under de senaste åren. Detta eftersom Forumdagarna integreras ytterligare med musikdagarna för att ge en än mer maxad upplevelse till besökarna.

Datum för Peace & Love 2011 blir 28 juni – 2 juli (campingen öppnar 27:e juni och stänger 3:e juli).

Från och med onsdag den 27:e oktober släpps de första artisterna och biljettförsäljningen startar.

Tema för nästa års festival presenteras senare.

Om Peace & Love:
Peace & Love startade 1999 och har sålt ut varje upplaga sedan 2003. 2010 såldes totalt 42 000 biljetter. Forumdagarna har varit en del av festivalen sedan 2004 och har som syfte att försöka förändra världen på det sätt festivalen förmår, d.v.s. genom att ifrågasätta, sprida medvetenhet och väcka engagemang kring ett speciellt tema.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 17th, 2010

lady-gaga

När superstjärnan Lady Gaga uppträdde på den ambulerande amerikanska festivalen Lollapaloozas stopp i Chicago den 6 augusti i år så passade hon på att bjuda upp sin gamla vän Lady Starlight till ett högst oväntat dansnummer. Låten som valdes var nämligen “Metal Militia”, det avslutande spåret på Metallicas debutalbum “Kill ‘Em All”. Ett amatörfilmat inslag från uppträdandet kan du se nedan.

“Kill ‘Em All” släpptes ursprungligen den 25 juli 1983 genom Megaforce Records i endast 1500 exemplar men återutgavs följande år när gruppen skrev kontrakt med Elektra Records. Sedan dess har albumet sålt platina tre gånger om i USA.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 17th, 2010

Den engelska komikern och filmskaparen Sacha Baron Cohen, framför allt känd för sina geniala karaktärer Ali G. och Borat, kommer att spela Queens sångare Freddie Mercury i en ny film. Detta uppger MTV.

Filmen är ett samarbete mellan GK Films (“The Tourists”), Robert De Niros bolag Tribeca Productions samt Queen Films och kommer att inrikta sig på Queens tidiga år fram till deras historiska spelning på Live Aid på Wembley i London i juli 1985.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 17th, 2010

the-bells

Två tredjedelar av The Bells kommer från Luleå men bor inte längre kvar där fysiskt. I oktober släpper de sitt debutalbum Threads på egna bolaget Teg Publishing. Albumet är producerat av Björn Olsson (Håkan Hellström, Alf Robertsson, Franke, m.”.) och inspelat i hans studio ute på Orust under 2010. The Bells består av Jonas Teglund, Peter Nuottaniemi och Johan Forslind. Jonas Teglund spelar också med Park Hotell och i Mattias Alkbergs band Nerverna. Peter Nuottaniemi spelar med och är huvudsaklig textförfattare i The Bear Quartet sedan drygt tjugo år tillbaka.

Jonas berättar:
“Från början hade vi en idé om att vi ville göra låtar så självklara att det skulle kännas som om man redan hade hört dem förut. Skivan är rätt luftig. Vissa melodier är så tydliga att vi ofta spelar bredvid dem istället för att fylla ut dem exakt. Det finns någon slags tanke att om en melodi är nog stark så kommer den fram av sig själv, utan att man behöver stryka under den. Att uttrycket i sig kan bära melodin och att den ändå kommer när man lyssnar. Istället för att lägga till så plockade vi bort. Istället för att laga lät vi saker vara trasiga. Albumet är fullt av brister och produktionen är dessutom väldigt tydlig och avslöjande. Man hör precis alla svagheter. Jag tänker mycket på att det är så och säkert gör jag det för att man känner sina egna brister bättre än något annat.”

Digital albumsampler med 4 spår här

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 17th, 2010

Rockbandet MINORA släpper första singeln “A New Dawn” från kommande plattan “Imago” på Dead Tree Music. Singeln sålde fantastiskt bra på ITunes första veckan och bandet gick upp som nr 4:a på Aftonbladets Myspacetoppen första veckan!

Dead Tree Music och Minora kommer hålla en releasefest för kommande albumet “Imago” i hemstaden Göteborg under hösten och omfattande lansering kommer göras av Dead Tree Music.

“Minora ligger i gränslandet mellan olika genrer men är konsekventa med att deras musik ska förmedla en känsla.
Med den nuvarande sättningen har bandet under två års tid jobbat fram ett sound som de känner sig fullkomligt nöjda med.
I höst kommer den planerade releasen av deras debutalbum och bandet är för närvarande i studion och spelar in de tio spår som kommer att finnas på skivan.”

Hemsida:
www.myspace.com/minora

...