Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 16th, 2010

dream-evil-2010-2

Heavy metal-bandet Dream Evil från Göteborg presenterar nu sin nya video “The Ballad”, den andra videon från gruppens femte album “In The Night”, vilken du också själv kan se nedan. Återigen är det Patric Ullaeus från Revolver som står bakom videon.

Dream Evil kommer nästa år att återvända till USA för att spela på festivalen ProgPower i Atlanta i september tillsammans med bland annat svenska Therion och norska Arcturus.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 16th, 2010

Över 11 miljoner har sett humorgruppen The Axis of Awesome moderna klassiker ”4 Chord Song” på Youtube. I klippet visar bandet med stor musikalisk skicklighet och en god portion humor hur mer eller mindra alla låtar som skrivits bygger på fyra ackord. Nu presenterar RAW Comedy stolt The Axis of Awesome i Sverige och Norge. För första gången gästar humorgruppen Skandinavien och uppträder i Malmö, Göteborg, Stockholm och Oslo.

Australienska humorgruppen The Axis of Awesome har de senaste åren gjort succé både på nätet och runt om i världen med sin musikaliska humor. På comedyfestivalen The Fringe i Edinburgh sålde de i år ut samtliga föreställningar och kammade hem fullpottsrecension på fullpottsrecension. Förra året vann de ”Time Out Award” för bästa australienska akt på Sydney Comedy Festival och ett av de tyngsta priserna på Melbourne International Comedy Festival.

På scen bjuder The Axis of Awesome på en fantastisk blandning av comedy och musik. För närmare bekantskap med deras enastående talanger rekommenderas följande klipp:

Turné hösten 2010:
26 oktober Göteborg, Konserthuset
Biljetter på gso.se eller 031-7265310

27 oktober, Malmö, Luftkastellet
Biljetter på ticnet.se

29-30 oktober, Stockholm, RAW Comedy Club på Maxim
Biljetter på ticnet.se

31 oktober , Oslo, Folketeateret
Biljetter på billettservice.no

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 16th, 2010

kid-rock

Born Free är Kid Rock’s åttonde studioalbum, det är producerat av Rick Rubin och mixat av Greg Fidelman. I veckan släpps första singeln, även den kallad Born Free till radio.

På nya albumet möter vi en ny rockigare Kid Rock, borta är hiphopen/rappen och metalinfluenserna. Istället har han fokuserat på att göra ett rockigt album, elgitarrer och härliga riff som är en beprövad kombination. Med sitt nya mognare sound lyckas han med bedriften att släppa ett album utan en ”Parental Warning” sticker på, för första gången på många år.

Kid Rock växte upp i Detroit, som nu har fungerat som inspiration till nya albumet, såhär säger Kid Rock om hur det nya albumet blev till:

“The catalyst for this record was Detroit, and my thoughts on the world through the lens of Detroit. Watching everything go downhill over the past few years, the economy, the loss of jobs everywhere, I wanted to make a record that reflected the times but that still had soul.”

Större delen av albumet spelades in under två veckor i Los Angeles med en handfull musiker, bland andra Benmont Tench, Red Hot Chilli Pepper’s Chad Smith, David Hidalgo från Los Lobos och gitarristen från Chavez, Matt Sweeney. Kid Rock tog sig även till Nashville och Atlanta för att samarbeta med bland andra Bob Seger, Sheryl Crow och Zac Brown.

Det mest uppmärksammade samarbete på albumet är det med rapartisten T.I. och Martina McBride. Tillsammans gör de låten ”Care”. Kid Rock kände själv att samarbetet kändes naturligt eftersom hans musikintresse startade i hiphop-världen för att under senare år mer utvecklas åt rock hållet.

Kid Rocks senaste album släpptes 2007 och heter ”Rock n Roll Jesus”. Albumet innehöll sommarhiten ”All summer long” som toppade radiolistorna i hela Europa förra sommaren. Albumet debuterade #1 på billboardlistan och höll sig på listan i 100 veckor, blev även det bäst säljade rockalbumet 2008 i hemlandet.

Kid Rock har en unik förmåga att röra sig obehindrat mellan olika genrer. Han uppträdde till exempel på vitt skilda galor förra året, det är inte många artister som återfinns på VMA’s, EMA’s. CMA’s och the Hip Hop Honors.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 16th, 2010

irma-schultz

Joni Mitchell är en artist vars fotspår trampats av många. Irma Schultz Keller fastnade för henne för länge sedan och nu har hon återvänt till Mitchells låtskatt. Den här gången har hon valt att översätta ett antal av hennes låtar som hon spelat in på skivan “Blank som is”. Den 17 september tolkar hon Joni Michell i Musikplats Stockholms livekonsert. Fritt inträde, start kl 12.30 i Radiohusets entré.

Välkommen!

Musikplats Stockholm, fredag 17 september kl 12.30-13.00

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 16th, 2010

europe

Vilken sommar Gröna Lund har bjudit oss på! På fredag är det sommaravslutning och de som får äran att summera och avrunda är inga mindre än Sveriges största rockband genom tiderna – Europe! På med mössan men lämna för guds skull inte skinnjackan hemma, det är dags för the final countdown av sommaren 2010.

Till förmån för Drottning Silvias Childhood Foundation inleddes sommaren av inga mindre än Erik Grönwall och Peter Jöback. En vecka senare såg vi stenhårda Mustasch fullständigt skaka sönder scenen och redan då visste vi det – Gröna Lund skulle bli en av våra största scener för livemusik denna sommar.

Hästpojken, Olle Ljungström, Caroline af Ugglas, Ebbot, David Urwitz, Kristian Anttila är bara en liten del av de konserter som Gröna Lund bjudit oss på denna sommar. För dessutom har vi äntligen fått se mannen bakom oräkneligt antal hits, John Fogerty, dra rekordpublik i strålande sol. Vi har sett Erik Hassle göra ett bejublat Sverigebesök, vi har sett hiphop och reggae i världsklass i Nas & Damien Marley, som trots inställt Hultsfredsbesök ändå bestämde sig för att göra ett stopp i Sverige, och vi har dessutom blivit bjudna på rockpoesi i klassiskt format signerat av Ulf Lundell. Och när vi ändå pratar svenska storheter, ni missade väl inte Marit Bergman, The Ark eller Amanda Jenssens konserter? För två veckor sedan fyllde vi parken med uppvikta jeans, rutiga skjortor och pomada och tyska rockabillyundret The Baseballs stod för underhållningen.

Det börjar redan nu lukta historisk konsertsommar på Gröna Lund. Men vem nöjer sig med det? Vi gillar grädde på moset, så låt oss därför ge er ett tips: missa inte sommaravslutningen på Gröna Lund på fredag, med inga mindre än Europe på Stora Scen!

Konsertdatum
17 september – Gröna Lund, Stockholm

Biljetter till Europes konsert på Gröna Lund säljs i Gröna Lunds entréer på konsertdagen. (80 kr fram till kl 18.00 och 150 kr mellan 18-20.30) Innehavare av Gröna Kortet har fri entré.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 16th, 2010

dimmu-borgir-2009

Det världsledande norska symfoniska black metal-bandet Dimmu Borgir presenterar nu sin första video från det nya albumet “Abrahadabra”. Den utvalda låten är “Gateways” och bakom videon står regissören Sandra Marschner från Katapult Films som tidigare arbetat med bland andra Children of Bodom, Marilyn Manson och Mando Diao.

I videon till “Gateways” gästas Dimmu Borgir av sångerskan Agnete Kjølsrud från norska Djerv där den svenske basisten Victor Brandt (Totalt Jävla Mörker, Satyricon) även är turnerande medlem.

Dimmu Borgirs nya album “Abrahadabra” släpps i Europa den 27 september och i Nordamerika den 12 oktober.

...