Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 14th, 2010

loch-vostok

Det progressive dödsmetallbandet Loch Vostok från Uppsala blir tvungna att genomföra sin Europa-turné som förband till landsmännen i Therion utan basisten Tomas “Tym” Jonsson. Han har drabbats av diskbråck vilket lett till starka smärtor och läkaren har givit honom rådet att inte ge sig ut på turné. Han ersätts tillfälligt av Jimmy Matsson från Gävle-bandet Planet Rain.

Europa-turnén tillsammans med Therion och norska Leprous kommer att inledas i Holland den 29 oktober och avslutas i Polen den 29 november.

Loch Vostok gick nyligen in i studion för att påbörja inspelningen av sitt fjärde album, “Dystopium”, vilket väntas släppas i slutet av året. Gruppens senaste album, “Reveal No Secrets”, släpptes i juni 2009 genom amerikanska Nightmare Records.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 14th, 2010

robyn-2010

På grund av det stora trycket på Robyn i Stockholm så släpps imorrn ett datum till på anrika Berns Salonger. Biljettsläpp 09.00 imorgon onsdag 15:e.

Varför gillar alla Robyn? Varför har Robyn magnetisk, nästan narkotisk, dragningskraft på såväl identitetssökande tonåringar som småbarnsgenererande 30-nånting? Varför utgör hon en gemensam nämnare för både hårdrockare, indiepoppare och electronica-snobbister? Varför ber kritiker vid hennes altare, varför slickar alla hipsters smulorna från hennes bord, varför lyckas Robyn slita bort rigida finkultursivrare från den konservativa stelbentheten?

Det handlar naturligtvis först om att Robyn slänger sofistikerad, omedelbar popmusik rakt in i moderniteten, och att berättelserna förmedlar frihet och styrka lika mycket som eftertanke och utsatthet. Men i hög utsträckning beror det kanske på att hon på ett naturligt sätt representerar kvaliteter som är tilldragande ur ett rent mänskligt perspektiv. Robyn är en samlande symbol för integritet, oräddhet och smakfullhet – egenskaper som var och en för sig är attraktiva, men sammantaget genererar genuin inspiration. ”Så vill jag vara”, tänker män och kvinnor. ”Jag vill kanalisera sådan kreativitet, jag vill leva lite extra, jag vill släppa tyglarna och dansa fritt.” Robyn motiverar dem.

Nu när Body Talk pt 1 fått sitt första syskon, den likaledes hyllade Body Talk pt 2, vecklar Robyn ut fortsättningen på sitt storslagna drama om urban längtan. Hennes konserter har blivit triumfer av suggestiv, preciserad energi, och visar att popmusik på scen år2010 fortfarande kan lämna rusiga känslor avatt ha varit med om något speciellt.

I december gratulerar vi Sveriges tre storstäder. Hänryckningens tid är kommen.

Turnédatum
14 december – Stockholm, Berns – Utsålt
15 december – Stockholm, Berns – Extra datum!
17 december – Göteborg, Trädgår’n – Utsålt
18 december – Malmö, Slagthuset

Mer information om Robyns Sverige-spelningar.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 14th, 2010

En high school-lärare i Florida har fått en reprimand för att han inkluderade det legendariska hårdrocksbandet Mötley Crües basist Nikki Sixxs memoarer “The Heroin Diaries: A Year in the Life of a Shattered Rock Star” på en lista över rekommenderad läsning utan att ha blivit godkänd av skolans administration. Läraren Jason Galitsky ansåg att boken skulle vara ett effektivt, men helt valfritt, komplement till hans kurs i avancerad psykologi.

“Det är ditt ansvar att skydda studenterna från sådant som kan skada deras mentala eller fysiska hälsa samt deras säkerhet”, skrev skolchefen Bryan Blavatt i ett brev till läraren.

“The Heroin Diaries: A Year in the Life of a Shattered Rock Star” släpptes till butikerna i september 2007 genom MTV Pocketbooks. Inte mindre än 25% av den genererade vinsten doneras direkt ill Nikki Sixxs välgörenhet Running Wild In The Night som hjälper utnyttjade och övergivna barn och ungdomar från gatan.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 14th, 2010

lykke-li

Lykke Li, hon som gör det vackra fult och det karga skönt, hon som reser friktionsfritt mellan musikens Antarktis och poplåtarnas Amazonas, hon som tycker det är moget att vara naiv och romantiskt att vara taggig, lämnar oss snart.

Lykke Li sitter någonstans, just nu, inne i ett hemligt rum, och skapar en farkost av ny musik som kommer att bära henne långt ut i världen. Det är många som vill se, höra och känna, och hon kommer inte att komma tillbaka på länge.

Debutalbumet ”Youth Novels” kom att betyda så mycket för så många. Men innan hon låser om sig för att koncentrerat ordna så att det nya blir ännu bättre än det gamla, vill Lykke Li bjuda oss på något speciellt, något intimt. Lykke Li vill ta den här chansen att se oss i ögonen på nära håll innan 2011 gör allting storslaget igen. Berlin, Paris, London och New York får henne, och om du är på Kägelbanan den 8:e November får du henne också.

Men – och vi säger detta med rynkad panna, uppfodrande blick och ett manande pekfinger – detta blir sista gången på ett tag och kommer garanterat vara en av årets mest eftertraktade scenhändelser. Om du någonsin ska lyda ett råd så är det nu: gör dig redo att ordna biljetter.

Som en bonus har Lykke Li gjort en kortfilm i öknen. Kolla den här.

Turnédatum
1 Nov – Berlin, Heimathafen
2 Nov – Paris, La Maroquinerie
4 Nov – London, Heaven
8 Nov – Stockholm, Kägelbanan
1 Dec – New York, Le Poisson Rouge

Biljetterna är ute nu! Först till kvarn. Mer information om Lykke Lis spelning i Stockholm hittar du här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 14th, 2010

man-2010

Det moderna metalbandet M.A.N från Göteborg kommer i november och december att ge sig ut på en längre Europa-turné som förband till kanadensiska Threat Signal. Med på turnén följer även danska Raunchy, schweiziska Sybreed samt på en del av spelningarna även ryska Illidiance. Turnén inleds i Bournemouth den 14 november och avslutas i Köln den 7 december.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 14th, 2010

hank-von-helveteHans-Erik Dyvik Husby agerar inom kort Cornelis Vreeswijk i den uppmärksammade långfilmen om den svensk-holländske nationalpoeten, en film som har premiär i november 2010 med titeln ”Cornelis”.

Dyvik Husby är primärt en sångare – mest känd som frontpersonen Hank Von Helvete i den provokativa norska gruppen Turbonegro – och har i den kapaciteten nu gjort ett avtal med samma etikett som Vreeswijk en gång lanserades av, Metronome.

På Metronome, numera ägd av Warner Music, kommer han initialt att släppa två album. Först medverkar han på det soundtrack som släpps i samband med långfilmen, där sjunger han bl.a. Cornelis-låtarna ”Ågren” och ”Huvudlösen för aftonen”, detta till komp hämtat direkt från de ursprungliga Metronome-inspelningarna på 1960- och 70-talen. I december följs detta upp med ett album där Dyvik Husby samarbetar med Cornelis son Jack Vreeswijk. Ett lämpligt samarbete eftersom Dyvik Husby i dag säger: ”Jag hittade min Cornelis med hjälp av Jack, inte genom att se dokumentärer och härma Cornelis.”

Dyvik Husby var som Hank Von Helvete i Turbonegro från mitten av 1990-talet en ledande rockprofil och en av de internationellt mest uppmärksammade skandinaviska rockexporterna. Men han hade också ett tungt drogberoende, i slutet av 1990-talet var läget fatalt och han förklarades vid ett tillfälle efter en överdos som kliniskt död. I samband med att han häromåret tog sig ur beroendet valde han att lägga karaktären ”Hank” på hyllan och har istället fokuserat på att agera. Först i en norsk uppsättning av musikalen ”Jesus Christ Superstar” och nu alltså i Amir Chamdins långfilm ”Cornelis”.

Om sin roll som Cornelis säger Hans-Erik:
”Cornelis levde som en rockstjärna. Hans missbruksproblem var identiska med de jag själv har krigat mot. Rollen är bra för mig mentalt eftersom jag tvingas möta mina gamla demoner. ”

Om Cornelis som favoritartist:
”Folk här i Sverige frågar mig vem som är Norges motsvarighet till Cornelis. Då svarar jag…”Cornelis!”. Cornelis var och är jättestor i Norge”” Cornelis har gjort en låt för varje del av livet och jag har en favorit för varje humör jag är på.”

Regissören Amir Chamdin, tidigare bl.a. sångare i gruppen Infinte Mass, säger om varför han valde just Dyvik Husby:

”Jag hade sett Turbonegro live och tänkte att Hans-Erik Kunde passa. När vi hörde att han var på behandlingshemmet Narconon åkte vi dit och lät honom provfilma. Inom en minut visste jag.”

Om ”upptäckten” säger Hans-Erik:

”Narconon ligger i Eslöv utanför Malmö. Det är hemstaden för Johan Glans som spelar Anders Burman i filmen. Anders grundade Metronome, så på ett konstigt sätt fick tiden på Narconon en koppling till Metronome utan att någon var medveten om det.”

...