Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 8th, 2010

lili-och-susieLili & Susie fick den 5 september 2010 årets Hedersutmärkelse av Project Save The Earth i Flunsåsparken Göteborg, för sitt mångåriga engagemang för djuren.

Lili & Susie visste inte själva om detta innan, utan det kom som en total överraskning.

Den som överräckte priset var förra årets pristagare, f d Hammerfallbasisten Magnus Rosén.

Magnus fick sitt eget för sitt hjälparbete för bl a gatubarn i Sydamerika.

Motiveringen för Lili & Susies utmärkelse löd; ”Detta med anledning av ert mycket viktiga engagemang för de utsatta djuren. Med kärlek och respekt för djurens väl har ni genom alla åren varit två starka föredömen.”

Lili och Susie höll ett tacktal, där de inte bara pratade om djuren, utan om hela mänskligheten och att vi måste vara rädda om våran jord.

Lili och Susie tyckte det var väldigt roligt att komma till Flunsåsparken och köra ett gig och få denna överraskande utmärkelse.
Lili & Susie har i många år varit mycket aktiva inom kampen mot djurförsök. De engagerar sig i djurens rättigheter och står fast vid det de tror på.
Under några år drev de en butik som sålde icke-djurtestat smink med mera med namnet The Sisters. Lili Päivärinta har tillsammans med Mog Grudd i flera år skött Djurens ö som tar hand om skadade djur och hon har även gjort TV-program om verksamheten.
Det är andra året som Hederspriset, i form av en tavla delas ut i Flunsåsparken av Project Save The Earth.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 8th, 2010

janes-addiction

Det amerikanska rockbandet Jane’s Addiction har gått skilda vägar med den forna Guns N’ Roses och Velvet Revolver-basisten Duff McKagan efter endast fem månader tillsammans. Enligt bandets egna uttalande så är de mer än nöjda med de låtar de skrivit tillsammans till det nya albumet men var på väg i olika riktningar. Detta uppger nyhetsbyrån Reuters.

Duff McKagan kommer att fortsätta sin musikaliska karriär i det egna bandet Duff McKagan’s Loaded vilka nyligen slutförde inspelningen av ett nytt album i en studio i närheten av Seattle tillsammans med producenten Terry Date som tidigare arbetat med bland andra Soundgarden och Pantera. De söker just nu nytt skivkontrakt efter att ha gått skilda vägar med Century Media Records.

Jane’s Addiction planerar att släppa sitt nästa album vintern 2011 genom Capitol Records. Som producent har de valt Rich Costey, en man som tidigare producerat album åt Muse och Franz Ferdinand.

Jane’s Addiction at The Roxy from Dave Navarro on Vimeo.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 8th, 2010

vagus-beethoven

Vägus gör det igen: spelar klassisk musik på ett sätt som inte lämnar någon utanför. Den här gången är det Beethovens liv och musik som står i fokus. Konserten innehåller också en av kompositörens mest berömda symfonier – Pastoralsymfonin.

I höstens turné gör Västra Götalands Ungdomssymfoniker, Vägus, en spännande utflykt tillsammans med Beethoven. Under sin livstid var han egensinnig kändiskompositör i Wien; senare blev han världsberömd.
Han är ett fenomen, en av våra största kompositörer någonsin. Men Beethoven levde också ett typiskt konstnärsliv – han fick kämpa mot oddsen för att lyckas, säger Simon Phipps, dirigent och initiativtagare till Vägus.

Naturen inspirationskälla
Konserten ger glimtar ur Beethovens liv, tätt sammanflätade med hans musik. Från tillvaron som ung pianovirtuos till den stora livskrisen när han förstår att han håller på att bli döv.
Dessutom spelas sjätte symfonin i sin helhet. Beethoven inspirerades av grönskande landskap och Pastoralsymfonin är fylld av alla de känslor som överväldigande naturupplevelser ger.

Beethoven för alla
Vägus tar publiken på allvar och gör konsertupplevelsen tillgänglig även för den som inte är så van vid klassisk musik.
Klassisk musik är inte popmusik, men det finns bitar som är lika roliga. Ett starkt rytmiskt driv, enkla harmonier och melodier som är lätta att ta till sig. Det gäller inte minst Beethoven, säger Simon Phipps.

Vägus
Västra Götalands Ungdomssymfoniker med dirigenten Simon Phipps erbjuder klassisk musik när den är som bäst, berömda verk och oväntade stycken framförs med lust och energi. Orkestern, som funnits sedan 2000, består av musiker mellan 14 och 20 år. Vägus gör två turnéer varje år. Våren 2011 blir det opera av Puccini i samarbete med operaprogrammet vid Högskolan för scen och musik.

Musikerna i Vägus kommer från hela Västra Götaland. I höstens konsert medverkar ungdomar från Alafors, Axvall, Falköping, Floda, Göteborg, Hjo, Kode, Kungsbacka, Kungälv, Laxå, Lidköping, Mellerud, Mölndal, Mölnlycke, Nol, Nossebro, Partille, Skövde, Styrsö, Sävedalen, Trollhättan, Uddevalla, Ulricehamn, Vargön, Vejbystrand, Vänersborg, Åsa och Örby.

Konserter
Vara Konserthus söndag 12 september kl 18.00 arr: Vara Konserthus
Stadsteatern, Skövde Kulturhus måndag 13 september 19.00 arr: Skövde kommun och Musik i Väst
Artisten, Göteborg tisdag 14 september 19.00 arr: Musik i Väst

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Sep 8th, 2010
Amon Amarth

Amon Amarth

Flera svenska metalband har bokats in att spela på den amerikanska lyxkryssningen 70000 Tons Of Metal vilken kommer att avgå från Miami i Florida den 24 januari mot turistorten Cozumel i Mexiko för att sedan återkomma fyra dagar senare. De svenska band det handlar om är dödsmetallbanden Amon Amarth och Unleashed från Stockholm samt black metal-bandet Marduk från Norrköping.

Totalt kommer inte mindre än 40 band att uppträda under kryssningens gång ombord Royal Caribbeans fartyg Majesty of the Seas. Biljetterna kostar från omkring 7000 kronor och inkluderar samtliga måltider och icke alkoholhaltig dryck från fartygets restauranger såväl som room service vilken är tillgänglig dygnet runt.

Bland övriga band som deltar finns amerikanska storheter som Death Angel, Fear Factory och Testament såväl som de finska banden Ensiferum, Korpiklaani och Sonatica Arctica.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 8th, 2010

the-sound-of-arrows

Någonstans i den helt grötiga tristessen endast en stad som Gävle kan producera har två tjugoåringar tillika kamrater slagit sina skallar samman för att på gemensamt manér visa var skåpet ska stå: rakt framför dig!

The Sound of Arrows befinner sig på samma halvplana som det digra utbudet från Sveriges andra stad (ledtråd: sjömanskostym); tonårseufori blandas med depressionen som kommer när man precis klivit steget över tjugo år fyllda. Det spritter i alla led av musiken och de anglikanska stofilerna i Pet Shop Boys får se sig omsprungna av två huliganer från norr. Debuten ’Danger’, en liten nio-spårs orgie av skön electropop, fick en stor del av oss på knä och när ’M.A.G.I.C!’ dök upp svepte den med oss i ett rus som varar än. ’Into The Clouds’ erbjöd endast fyra spår men var mer än nog för att stilla den värsta abstinensen… ge oss mer! Mer!

Tur då att vi hörsammas då! Vi blir lyckligare än små barn på julafton för The Sound of Arrows har bestämt sig för att sprida lite julglädje redan nu genom att masa sina magra arslen upp på scen och låta oss dansa natten igenom. Hela jävla natten. Tack, tack, tack!

Turnédatum
30 september – Linköping, Herrgår’n /John Doe
1 oktober – Stockholm, Strand /Klubb Popaganda
2 oktober – Lund, Mejeriet

Mer information om The Sound of Arrows spelningar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 8th, 2010

kamelot-2010

Det amerikanska metalbandet Kamelot låter meddela att de nu trots allt väljer att skjuta upp sin turné i Nordamerika efter det att deras norska sångare Roy Khan blivit allvarligt sjuk. Gruppen hade tagit in Michael Eriksen från det norska metalbandet Circus Maximus som ersättare och repat intensivt tillsammans med honom i Tampa, Florida, men till slut kändes det inte rätt att turnera utan Roy.

Kamelot skulle ha inlett sin turné i Florida idag och skulle även haft med sig den kvinnliga sångerskan Elize Ryd från Göteborgs-bandet Amaranthe.

Kamelot spelade nyligen in den nya videon “The Great Pandemonium” tillsammans med den svenske regissören Owe Lingvall från Village Road Films, även känd som trummis i metalbandet Nocturnal Rites från Umeå.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 8th, 2010

anne-lie-ryde-en-dans-pa-rosor

För 18 år sedan tolkade hon 60-talslåtar i succéalbumet “Stulna kyssar”. Nu är det dags för ett nytt album; “Dans på rosor” – denna gång bjuder hon på svenska dansbandsklassiker. Anne-Lie Rydé är äntligen tillbaka med sitt eget speciella uttryckssätt och med musik hon själv älskar.Med sig på skivan, återigen producerad av Dan Sundquist, har hon både Sven-Erik Magnusson och Peter LeMarc. Kan det bli annat än succé även denna gång?

Du trodde kanske att du hade hört dem i alla versioner som tänkas kan? Men då har du inte hört Anne-Lie Rydés underbara tolkningar av våra kära dansbandsklassiker. På albumet ”Dans på rosor” sjunger hon inte bara för dansbandspubliken som älskar takten, texterna och som snabbt kommer i gnuss-stämning. För med rockiga versioner och finstämda balladtolkningar passar den här skivan lika bra på festen som på joggingturen eller när du helt enkelt bara vill lyssna på något skönt och riktigt bra.

Låtarna har Anne-Lie valt ut med stor omsorg. – Jag älskar verkligen de här låtarna, säger Anne-Lie Rydé. Här finns bland annat klassikerna ”Inget stoppar oss nu”, ”Gråt inga tårar” och ”Höga berg, djupa hav”. Vi bjuds också på två underbara duetter. På ”Du ska tro på mig” sjunger hon med Sven Erik Magnusson. Lite mer oväntad är kanske duetten med Peter LeMarc i ”Små, små ord av kärlek”. Det här är låtar som överlevt alla trender och blivit oförglömliga klassiker och nu i versioner som vänder sig till den riktigt breda publiken. I Anne-Lies versioner blir det helt enkelt exklusivt folkligt.

Albumet ”Dans på rosor” släpps idag, den 8 september.

I helgen har du också möjlighet att se Anne-Lie framföra sina låtar live i följande TV-program:
10/9 – SVT:s Go’kväll
11/9 – TV4:s Nyhetsmorgon
12/9 – TV:s Bingolotto

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 8th, 2010

ensiferum

Det finska folkmetallbandet Ensiferum kommer i slutet av oktober att göra sin första turné i Sydafrika tillsammans med det sydafrikanska melodiska dödsmetallbandet Riddare Av Koden. Turnén inleds i Durban den 27 oktober och avslutas i Boksburg tre dagar senare.

Ensiferum släppte i september förra året sitt fjärde album “From Afar” genom Spinefarm Records. De filmade även en video till låten “Twilight Tavern” tillsammans med den populära franska fotografen Denis Goria.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 8th, 2010

glenn-danzig

Rocklegenden Danzig släppte nyligen sin nya video “On A Wicked Night” vilken spelades in i början av juni vid ökända BatCave i Hollywood Hills. Låten kommer från Danzigs nya album “Deth Red Sabaoth” vilket släpptes den 22 juni och är hans första studioalbum på sex år.

Vid inspelningen av “Deth Red Sabaoth” samarbetade Glenn Danzig med sin gamla kollega Tommy Victor från Prong samt den före detta Type O Negative-trummisen Johnny Kelly.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Sep 8th, 2010

the-wombats

Det är svettigt, härligt och rökigt, fötterna hinner nästan inte med. Med knipslug charm och adrenalintrummor spelar The Wombats in oss på dansgolvet och släpper aldrig taget. De är tre Liverpooldudes varav två är infödingar och en är norrman, Matthew, Dan och Tord och de lurade väl in oss alla på dansgolvet med ”Let’s Dance To Joy Divison” här om året. På skivan ”The Wombats Proudly Presents: A Guide To Love, Loss & Desperation” var det tätt mellan hitsen. “Moving To New York” är en riktig jäkla rökare men den stora hittens populäritet är i en egen klass; ”Let´s dance To Joy Division” fick föga förvånande 2008 års NME Award för Best Dancefloor Filler och välte barriärerna i allt vad mp3bloggar heter.

Den viktiga, kanske till och med avgörande, andra skivan är producerad av Eric Valentine (Queens of The Stone Age), släpps i slutet av året och att döma av den första singeln ”Tokyo (Vampires & Wolves)” så blir den ännu starkare än den första då de nu verkar ha gått lite längre in i dansgolvsdimman och klubbar med ett ännu större driv. Musiken är gjord för att spelas live och kommer att spelas live, energin är enorm och djävulusiskt smittsam. Cranka upp volymen!

Konsertdatum
6 Feb 2011 – Stockholm, Debaser Medis

Mer information om The Wombats Sverige-spelning

...