Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 28th, 2010

93506852EM003_Cirque_Du_Sol

Inspirerad av Las Vegas-showen ‘Viva Elvis’ av Cirque Du Soleil släpps i november en Elvis-skiva du aldrig trott att du skulle få höra. Albumet är en hyllning till Kungen av Rock som skulle ha fyllt 75 år i år.

”Hur skulle Elvis musik har låtit om den hade spelats in idag?” frågade albumets producent Erich van Torneau sig själv under arbetet med Cirque Du Soleils storslagna Las Vegas-show. I arbetet med att musiksätta showen växte ett uppdaterat Elvis-sound fram och ett nytt album för att hylla Elvis musikaliska storhet tog form. ”Vi har lyckats skapa ett nytt Elvis-album som bibehåller Elvis Presleys själ och karaktär, men albumet bygger broar mellan hans dåtida musik och framtida generation av fans.”

Elvis inspelade röst kvarstår men musiken är uppdaterad till dagens sound. Nya soundet speglar Elvis mångsidighet och förmåga att bemästra olika musikaliska genres – från blues till rockabilly, från soul till gospel och från musik från Södern till Las Vegas-pop. Du får till och med möta Elvis röst med musikalisk uppdatering av garagerock, punk och hip-hop.

”Viva ELVIS är en fängslande musikupplevelse” säger Adam Block, Senior Vice President/General Manager på Legacy Recordings. ”Det är så kreativt, så modernt och utan tvekan placeras Elvis i ett nutida sound som kommer tilltala nya och gamla fans i alla åldrar.”

Albumet innehåller låtar från Elvis genombrott och sträcker sig fram genom hans succékantade karriär. ”Burning Love”, ”Suspicious Minds”, ”Blue Suede Shoes” och ”It’s Now Or Never” är ett urval av de låtar som varsamt och med respekt för ursprungsversionerna har fått sig ett uppdaterat sound och styrka.

Viva ELVIS är en hyllning i 2000-talets anda för rockens första och största superstjärna. Kung Elvis musik lever!

Albumet släpps den 8 november i ett exklusivt samarbete mellan Legacy Recordings, Elvis Presley Enterprises Inc. och Cirque Du Soleil.

www.vivaelvis.com

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 28th, 2010

Ingen har kunnat undgå nya stjärnskottet Mike Posners hit, “Cooler than me”. Låten ligger redan 6:a på Billboard.com Charts listan. Nu har en ny remix släpts av låten med ingen mindre än svenska hiphoparen Lazee. Samarbetet mellan Mike Posner och Lazee resulterar i en ännu starkare version av “Cooler than me”. Lazee bidrar med sitt flow och coola texter och remixen har redan gjort succé på internet.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 28th, 2010

Vi ber så mycket om ursäkt för det kortare uppehåll som varit i nyhetsflödet på Musiknyheter.nu. Anledningen är att jobb och sjukdom tagit lite mycket av vår tid men nu är vi tillbaka igen som vanligt. Hoppas ni njuter av det vackra vädret i sommar!

...