Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 17th, 2010

mike-terrana

Trummisen Mike Terrana gjorde i torsdags kväll något som förmodligen extremt få trummisar gjort tidigare då han gjorde fyra framträdanden på raken under den stora hårdrocksfestivalen Masters of Rock i den historiska småstaden Vizovice i regionen Zlín i östra Tjeckien.

De uppträdanden som Mike Terrana gjorde under kvällen var följande:
* 19:00 – 20:00 med K2 (den forna EUROPE-gitarristen Kee Marcellos nya band)
* 20:30 – 21:30 med AXEL RUDI PELL
* 22:30 – 23:45 med TARJA (originalsångerskan i finska NIGHTWISH)
* 00:00 – 00:35 Solotrumshow

Mike Terrana är en amerikansk trummis som framför allt ägnat sig åt hårdrock i sin långa professionella karriär som inleddes i New York 1984 med gruppen Hanover Fist. Mellan 1987 och 1997 arbetade han i Los Angeles med artister såsom Yngwie Malmsteen, Steve Lukather (Toto), Jennifer Batten (Michael Jackson, Jeff Beck) och Beau Nasty. 1997 flyttade han till Holland men sex månader senare bar det vidare till Tyskland där han alltsedan varit bosatt. I Tyskland arbetade hand med flera av landets ledande metalartister såom Gamma Ray, Rage och den tidigare Helloween-medlemmen Roland Grapow. Numera turnerar han och spelar in skivor med Masterplan och turnerar dessutom med Nightwishs originalsångerska Tarja Turunens soloband. Därutöver är han engagerade i flera instrumentala fusion-projekt och ställer upp på trumkliniker över hela världen för de företag vars produkter han använder.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 17th, 2010

jasmine-kara

Jasmine Kara är verkligen namnet på allas läppar i sommar, och snart släpper hon sitt debutalbum “Blues Ain’t Nothing But A Good Woman Gone Bad” på Tri-Sound.

Först ut dock är en helt rykande färsk video på nya ska-doftande singeln “Try My Love Again”. Videon släpptes i onsdags och ni hittar den längre ner.

Jasmine Kara, blott 22 år gammal, är Sveriges nya stjärnskott. Sedan hennes debutsingel ”In The Basement” släpptes i början på året så har det verkligen tagit fart kring Jasmine, och det med råge. För några veckor sedan stod Jasmine på Jazzfestivalens och tog publiken med storm. Strax därefter var hon på Bröllopsyrans finalavslutning i Kungsträdgården och uppträdde. Jasmine släpper sitt debutalbum ”Blues Ain’t Nothing But A Good Woman Gone Bad” den 28:e juli, men har redan spelat för storheter som Jay-Z och Beyonce och det är ingen mindre än Marshall Chess står som exekutiv producent på skivan (senast Marshall stod som exekutiv producent var på Rolling Stones senaste platta).

Nu har Jasmine precis även färdigställt det sista i sin debutroman, vilken är en självbiografi där hon mycket personligt berättar om sitt liv och hur hon från att vara en vanlig liten svensk/iransk tjej med en lycklig barndom i Örebro hamnar ordentligt snett i livet för att sedan räddas av sin kärlek till musiken. Hur hon därifrån kämpar sig genom en lång och vinglig resa från Örebro till Stockholm vidare till New York, LA, Vegas, Miami och sedan via London tillbaka till Sverige för att äntligen få göra den skiva hon alltid längtat efter att få göra…

Bonnier Amigo kan nu stolt presentera att de släpper Jasmines bok den 16:e augusti i år, betitlad – ”Hälsa henne att hon ska dö”.

Nedan en kort summering över Jasmine och vad som hänt hittills..
• P3 är fullkomligt lyriska över Jasmine och spelar Try My Love Again flitigt på B-listan.
• Exekutiv producent på skivan är självaste Marshall Chess, som senast var producent för Rolling Stones senaste skiva
Medverkade i Bröllopsyrans finalkväll på Kungsträdgården
• Officiell video till ”In The Basement”
• Släpper sin debutskiva ”Blues Ain’t Nothing But A Good Woman Gone Bad” den 28:e juli
• Debuterar som författare den 16:e augusti med självbiografin “Hälsa henne att hon ska dö”
• Har uppträtt för storheter som Jay-Z och Beyonce
• Har ovanligt nog som debutant fått uppträda på Jazzfestivalen i år
• Uppträder på Allsång på Skansen den 27:e juli

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 17th, 2010

shining

Det uppmärksammade black metal-bandet Shining från Halmstad kommer att göra ett av sina ytterst få framträdanden på svensk mark när de är huvudakt på Forlorn Fest som kommer att äga rum den 26-27 november på Fabriken i Umeå. Enligt organisatörerna så kommer detta att vara Sveriges allra första renodlade black metal-festival och bland övriga band som kommer att uppträda finns några av landets främsta namn inom genren såsom Ondskapt och Valkyrja.

Samtliga i nuläget bokade band är som följer:
SHINING
ONDSKAPT
VALKYRJA
HYPOTHERMIA
REV 16:8
ORCIVUS
THORNIUM
ELIMI
SORGELDOM
CHAINSAWTAN

Shining kommer senare i år att släppa sitt sjunde album “VII / Född Förlorare” vilket släpps genom det största norska oberoende skivbolaget Indie Recordings. Gruppen kommer att spela på flera andra festivaler under sommaren och i oktober och november kommer de ge sig ut i Europa tillsammans med de belgiska black metal-veteranerna Enthroned.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 17th, 2010

mystery-jets

Från det gamla imperiet i väst vars dominerande anda fortfarande stämmer i bäcken har vi fått äran att stifta bekantskap med Mystery Jets, ett band som ogenerat gräver ner sig i ett åttiotal vars fluffiga och ytliga sidor i historieböckerna många velat bränna på bål. Men ack vad jävla fel dessa människor har! Yta och fluff är precis det stöldgods som gör Mystery Jets tilldragande men med tillägg av det fenomenala sångskrivandet undertecknat den hjärtbrustne sångaren Blaine Harrison och vapendragaren William Rees. Bytet som göms i musiken inkluderar slagpåsar som Fleetwood Mac och ELO, band som alla medlemmar gladeligen skriver under på, men det som skiner igenom är den urbrittiska attityden som förgyller helheten. Trots livtaget kring åttiotalet är det inte en ohämmad tribute-cirkus som far land och rike runt utan det är precis så jävla bra som det är när man släpper ner garden och tillåter sig att tycka om musik för musikens skull utan att odla talibanskägg.

Mystery Jets har med tre album under bältet, senaste pärlan döptes kort och gott till ”Serotonin” som en skön passning till det fina ruset som uppstår vid lyssning på lagom volym (läs: stark), lagt Storbrittaniens mark under fötterna och har påbörjat sin neokoloniala bana ner i Europa. Folket har sagt sitt och försätter inte en chans att missa bandet. Utsålda konserter och hyllningar i press är vardagsmat men Mystery Jets är faktiskt här för dig och mig, inte någon eller något annat. Kom ihåg det när du ler för att de spelar favoritlåten du inte visste du gillade. Punkt slut liksom.

KONSERTDATUM
27 september – Stockholm, Debaser Slussen
29 september – Malmö, KB

Mer information om Mystery Jets Sverige-spelningar

HEMSIDA
www.myspace.com/mysteryjets

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Jul 17th, 2010

Den (delvis) levande legenden Ozzy Osbourne och hans fru / manager Sharon köpte i mars 2003 en trevåningsvilla vid havet i Malibu utanför Los Angeles i Kalifornien för 5,1 miljoner dollar. Den omkring 4500 kvadratmeter stora tegelbyggnaden med fem sovrum och fem badrum hyrs nu ut för återstoden av sommaren för blygsamma 40 000 dollar för en månad. Ett bildkollage från den lyxiga semestervillan kan ni se nedan.

ozzy-osbourne-malibu-uthyres

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 17th, 2010

timo-raisinen-2010

Nästa vecka bjuder Gröna Lunds Lilla Scen på svenska visor och pop. Mikael Wiehe spelar på Lilla Scen måndag den 19 juli kl. 20.00 och Timo Räisänen spelar på Lilla Scen tisdag den 20 juli kl. 20.00.

Mikael Wiehe
Han fick sin första gitarr när han var tio och sedan dess har musiken fyllt Mikael Wiehes liv. Han har producerat musik som präglats av både hans eget privatliv och hans politiska engagemang. 2009 gav han ut självbiografiska albumet ”Sånger från en inställd skilsmässa”, som blivit mycket uppmärksammat. Mikael Wiehe spelar på Gröna Lunds Lilla Scen måndag den 19 juli kl. 20.00.

Timo Räisänen
Från att ha kompat Håkan Hellström kör nu göteborgaren Timo Räisänen sitt eget race med svensk pop/rock och har gjort så sedan starten 2004. Med sin kraftfulla och medryckande musik har han gjort en rad samarbeten med andra artister och fångat publikens hjärtan. Timo Räisänen spelar på Gröna Lunds Lilla Scen tisdag den 20 juli kl. 20.00.

Konserter på Lilla Scen
Det kostar inget extra att se en konsert på Gröna Lunds Lilla Scen, man betalar bara vanlig entré till Gröna Lund (7-64 år 90 kr). Har man Gröna Kortet (årskort 159 kr) går man in gratis. Lilla Scen ligger på Gröna Lunds Dansbana och rymmer ca 1000 gäster under tak. Till konserten kan man avnjuta ett glas vin eller en öl från angränsande restauranger.

...