Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 3rd, 2010

all-ends-2010

Hårdrocksbandet All Ends från Göteborg har tecknat ett nytt kontrakt med tyska Nuclear Blast Records för att släppa sitt andra album, “A Road To Depression”. Skivan är den första med gruppens nya sångerska, Jonna Sailon, som i mars förra året ersatte Emma Gelotte, syster till In Flames gitarrist Björn Gelotte.

“A Road To Depression” producerades av Roberto Laghi som tidigare arbetat med bland andra In Flames, Mustasch, Hardcore Superstar och Dia Psalma.

All Ends släppte sitt eponyma debutalbum i september 2008 genom GUN Records.


All Ends – What do you want

ALL ENDS | MySpace Music Videos

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 3rd, 2010

basshunter-2010

Allas vår svenske superstjärna Basshunter fortsätter att erövra utlandet. Nu väntar en helg av allehanda aktiviteter för Jonas, då han blivit speciellt inbjuden av Perez Hilton – eller The Queen of all Media, som Perez själv beskriver sig – att uppträda på Perez exklusiva fest, One Night In London, tillsammans med bland andra Kelis. Festen går av stapeln ikväll på The O2.

På söndagen kommer Basshunter sedan att framträda på kanalen T4:s On The Beach sida vid sida med en stjärnspäckad lineup som bland annat innehåller Jason Derülo, Alexandra Burke, Dizzee Rascal och Faithless.

Jonas “Basshunter” Altberg släpper sin nya singel Saturday, som är producerad av cutfather, i England den 19 juli.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 3rd, 2010

godhate

Dödsmetallbandet Godhate från Västerås presenterar nu sin nya video för låten “Godhate” som är tagen från gruppens senaste album, “Equal In The Eyes Of Death”, vilket släpptes i januari i år genom slovakiska Metal Age Productions.

“Det här är den första videon jag gjorde för Godhate och den var menad enbart som ett test för att se om jag kunde hantera redigeringsprogrammet och senare göra en riktig video till låten ‘In Praise Of Sin’. Men som en del av er känner mig så blev det till slut ett mer seriöst projekt än jag planerade. Nu när det är färdigt så vore det synd att inte släppa ut den här grejen.”, berättar gruppens gitarrist och sångare Tony Freed.

...
Av Redaktionen
19 Kommentarer
Jul 3rd, 2010

berns-salonger-loggaBerns träffade i torsdags Syndikalisterna i ett försök att få ett slut på den blockad som riktats mot företaget sedan i februari 2010. Under blockaden har gäster, artister och arrangörer trakasserats. Företaget har smutskastats med lögner, beskyllningar utan grund och utsatts för en stark press.

Berns ville ha klart för sig vilken rättslig grund Syndikalisterna har för sina krav. Båda parter enades dock om att det inte fanns någon rättslig grund för kraven, utan enbart grundad på Syndikalisternas egna uppfattningar. Från Berns sida, som alltid är noga med att uppträda korrekt, var det ett viktigt konstaterande.

“Berns är angelägna om att all personal som arbetar vid Berns skall ha goda anställningsförhållanden, såväl fast anställd personal som personal anställd av entreprenadföretag. Syndikalisterna bedriver sedan en tid en kampanj mot bemanningsföretag och för att stärka anställningstryggheten för den enskilde individen. Berns har också i ökad utsträckning övertagit verksamheten i egen regi. Det måste också stå organistioner fritt att bedriva opinionsarbete för sina uppfattningar. Man åstadkommer emellertid inte förändringar genom utpressning och trakasserier av ett enskilt bolag. Lagförändringar kan endast ske genom demokratiskt fattade beslut i Sveriges Riksdag”, säger Yvonne Sörensen Björud, vd på Berns, i en kommentar.

Vid gårdagens förhandling företrädde organisationen fyra medlemmar. När blockaden inleddes gällde den sju personer. När NCA, på grund av arbetsbrist, tvingades säga upp personal sade sig Syndikalisterna ha åtta medlemmar bland de uppsagda. Trots att antalet personer har minskat, har kraven på skadestånd ökat från Syndikalisternas sida. Vid gårdagens förhandling ställde Syndikalisterna krav på ett skadestånd som motsvarar kostnader på ca. 1,4 miljoner kronor. Det avsåg ersättning till fem personer, varav en person inte företräddes av Syndikalisterna.

Berns avser nu att gå vidare med en så kallad negativ fastställelsetalan. Det innebär att Berns ber Tingsrätten fastställa utifall Syndikalisternas krav på företaget är legitima. Ett utslag i Tingsrätten kan senare komma att utgöra grund för skadeståndsanspråk. Berns ser få alternativ till detta beslut och avsikten är att få slut på trakasserierna, vilka annars
hotar att pågå under lång tid och medföra att företaget lider avsevärd skada. På sikt kan det medföra svårigheter att upprätthålla sysselsättningen för dem som är anställda av Berns.

“Jag är besviken på Syndikalisternas agerande eftersom de, trots inte kan presentera något skäl för att kräva skadestånd, fortsätter med sin aggressiva kampanj”, säger Yvonne Sörensen Björud. “De gjorde själva en förhandlingsframställan men samtidigt pågick en kampanj och smutskastning gentemot Berns.”

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jul 3rd, 2010

the-crown-2010

Det återförenade dödsmetallbandet The Crown från Trollhättan har tecknat ett nytt världsomspännande skivkontrakt med Century Media Records. Gruppens kommande album, “Doomsday King”, väntas släppas redan i september.

“Några av de allra tidigaste Century Media-kontrakteringarna var Unleashed, Grave, Tiamat, Asphyx, Morgoth – den gyllene tidsåldern i den första dödsmetallvågen. Vi är fortfarande kära i dödsmetall och är mer än stolta över att meddela kontrakteringen av de svenska dödsmetallegenderna The Crown. De har inte förlorat någon aggression sedan början av 90-talet och är fortfarande en garant för en dos dödsmetallförstörelse. Hyser du några tvivel så besök en av sommarfestivalerna och lyssna till de nya låtarna innan albumet kommer i höst.”, säger Jens Prüter, A&R-ansvarig på Century Media i Europa.

The Crown 2010 består av:

Jonas Stålhammar (GOD MACABRE, MACABRE END, ABHOTH) – Sång
Marko Tervonen – Gitarr
Marcus Sunesson – Gitarr
Magnus Olsfelt – Bas
Janne Saarenpää – Trummor

The Crown splittrades för drygt sex år sedan på grund av alltför många turnéer som misslyckats på grund av dålig hantering av oprofessionella bokningsbolag. Bandet släppte sitt senaste album, “Possessed 13”, i oktober 2003 genom amerikanska Metal Blade Records.

The Crown kan den närmaste tiden upplevas live på nedanstående festivaler:

10 juli – Getaway Rock Festival, Gävle
12-14 augusti – Party.San Open Air, Bad Berka (Tyskland)
21 augusti – Summer Breeze, Dinkelsbühl (Tyskland)
1-2 oktober – Way Of Darkness, Lichtenfels (Tyskland)
2-3 oktober – Death Feast Ultimate, Oberhausen (Tyskland)

...