Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 30th, 2010

ingenting-2010

[ingenting], som i dagarna släpper ny singel tillsammans med Anna von Hausswolff, ger sig i sommar ut på festivalturné runtom i Sverige och Norge, med stopp på bl.a. Peace & Love-, Traena- och Arvikafestivalen. Sommarens turnéaffischer görs av 4 konstnärer från illustratörsagenturen NU Agency.

Förutom att rumla runt på svenska festivaler tillbringar [ingenting] sommaren i Norge. I grannlandet har bandet rosats ivrigt för senaste albumet Tomhet, idel tomhet – och i pressen utnämns man som arvtagare till bandet Kent. Om hur det står till med den saken får andra tvista, men i sommar sprider bandet sin sprakande kompott av självklara popmelodier, direkta texter, pukor, och existensialistisk expressionism till norska och svenska festivaler. På ö:ar i höjd med Kiruna som, omringad av valar, fjordar och höga klippor under en sol som aldrig går ner, såväl som i värmländska skogar. (Se fullständig turnéplan nedan).

[ingenting] har länge anlitat flertalet framstående konstnärer och fotografer i samband med skivreleaser.
I sommar inleds ett samarbete med NU Agency, som representerar några av Europas mest innovativa illustratörer. Illustratörerna Emma Löfström, Rina Donnersmarck, Karin Rönmark och Giedre Domzaite bidrar med unika affischer och merchandise som ska användas i samband med [ingenting]:s uppträdanden runtom i Sverige och Norge. Affischerna kommer finnas till försäljning i diverse butiker runt om i landet, bl.a. Paper Cut och Pet Sounds och merchandisen görs i samarbete med Weekday, som även kommer sälja den i sina norska och svenska butiker.

TURNÈPLAN
2 jul 2010 Borlänge SE Peace & Love
9 jul 2010 Trena NO Trenafestivalen
15 jul 2010 Arvikafestivalen
16 jul 2010 Tönsberg NO Slottsfjellsfestival
17 jul 2010 Tromsö NO Bukta
29 jul 2010 Östersund SE Storsjöyran
30 jul 2010 Karlskoga SE Putte i Parken
31 jul 2010 Mellerud SE KAOS
21 aug 2010 Trondheim NO Pstereofestivalen
27 aug 2010 Malmö SE Malmöfestivalen

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 30th, 2010

avenged-sevenfold

28 juli släpper Avenged Sevenfold Nightmare via Warner Bros Records. Detta blir alltså AX7’s femte studioalbum, producent är Mike Elizondo, som tidigare har jobbat med Dr Dre och Eminem.

Mixningen sköttes av Andy Wallace. I augusti ger sig killarna ut på en omfattande USA-turné för att supporta albumet tillsammans med kollegorna Disturbed.

Tidigare i år gick tragiskt nog trummisen ”The Rev” hastigt bort, med på turnén och nya albumet finns istället Mike Portnoy. Mike spelar vanligen trummor i bandet Dream Theater.

Avenged Sevenfold består av fyra killar från Huntington Beach, Kalifornien. Matthew Sanders (M.Shadows) sjunger, Brian Haner Jr. (Synyster Gates) på sologitarr och sång, Zachary Seward (Zacky Vengeance) på kompgitarr, och Jonathan Seward (Johnny Christ) på bas. Med sig har de alltså nu Mike Portnoy på trummor.

Första singeln från det kommande albumet heter “Nightmare” och plockades snabbt upp av radiostationer runt om i landet. På P3, P3 Rockster och Bandit kan man höra killarnas senaste alster.

Den svenska publiken har mött AX7 två gånger tidigare när de rest med Iron Maiden på deras senaste “Somewhere back in time” turné och innan dess tillsammans med Guns N’ Roses.

Bandets genombrott kom med deras album City of Evil som sålde platina och innehöll hit-singeln Bat Country. Bandet blev snabbt kända för sina spektakulära scenshower och har turnerat över hela världen. De är också det enda band som har spelat på Vans Warped turnén, Ozzfest och samtidigt varit #1 på MTV’s spellista. De har över 93 miljoner spelningar på Myspace och över 1 miljon fans på Facebook.

Hemsida:
www.avengedsevenfold.com

...
Av Redaktionen
2 Kommentarer
Jun 29th, 2010

hultsfredsfestivalen

Arrangörerna bakom Hultsfredsfestivalen 2010 har lämnat följande meddelande:

1986 arrangerades den första Hultsfredsfestivalen. Då var det ingen som trodde att festivalen skulle bli en årlig tradition och att hundratusentals musikälskare skulle komma att vallfärda till den småländska musikfestivalen under de kommande 23 åren. I år skulle festivalen ha jubilerat – den 25:e Hultsfredsfestivalen skulle ha arrangerats 7-8-9 juli. Men nu tvingas vi slänga in handduken.

Som biljettförsäljningen ser ut en vecka innan festivalen skulle ha ägt rum kan vi inte arrangera årets festival, utan vi som arrangörer tvingas slänga in handduken. Hultsfred X kommer inte att genomföras.

Att ställa in årets festival har varit ett väldigt tungt beslut att ta. Men det är det mest ansvarsfulla vi kan göra i det här läget.

Trots att det känns väldigt sorgligt att årets jubileumsfestival inte blir av, så ser vi ändå tillbaka på de 24 tidigare festivalerna med stolthet. Vi ser tillbaka på legendariska konserter samt den glädje och den kollektiva kärlek till musiken, som under årens lopp har drivit så väl oss arrangörer som våra besökare.

Vi känner även stolthet över att vi gång på gång har genomfört det omöjliga. Men i år blev det omöjliga verkligen omöjligt. Vi slänger inte in handduken för att vi vill det. Vi slänger in den för att vi måste det. Vi kan inte längre erbjuda alla besökare och alla ideellt arbetande funktionärer den upplevelse de förtjänar att få vara en del av.

Vi vill tacka alla de som någon gång har besökt festivalen samt alla de som varit med och arbetat med festivalen. Samtidigt vill vi be alla dom som hade tänkt besöka årets festival att ha förståelse för vår situation.

FRÅGOR & SVAR

ÄR ÅRETS FESTIVAL INSTÄLLD?
Ja.

VAD INNEBÄR DET?
Campingen och festivalentrén kommer inte att öppna och inga artister kommer att uppträda.

BEROR DET HÄR PÅ BILJETTFÖRSÄLJNINGEN?
Ja. Under den sista tiden har försäljningen inte tagit fart lika bra som den borde ha gjort.

VAD HÄNDER NU?
Hultsfredsfestivalen AB, som arrangerar Hultsfred X, kommer så snart som möjligt att ansöka om konkurs. Därefter kommer en konkursförvaltare se till så att allting sköts på ett korrekt sätt.

HUR PÅVERKAR DET HÄR MIG SOM BILJETTKÖPARE?
Det kan vi inte svara på just nu. I normala fall ska festivalarrangören återlösa köpta biljetter om festivalen ställs in, men ingenting kan göras innan konkursförvaltaren blivit insatt i verksamheten. Hur lång tid det kommer att ta vet vi inte för tillfället, men naturligtvis är det vår önskan att alla köpta biljetter ska kunna återlösas.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 29th, 2010

FRAMSKISS PA.inddVad får man om man mixar den tralliga radiohiten “Johnny Cash och Nina P” med det betydligt mörkare Gramminsnominerade albumet “Ashbury Apples”? Svaret kommer den 8 september då Pernilla Andersson släpper “Ö”, sitt femte album på sex år.

Pernilla Andersson fortsätter nämligen gå sina egna vägar.

Trots framgångarna med det engelska albumet i fjol byter hon tillbaka till svenska igen – med ett helt annat självförtroende än på “Gör dig till hund”-plattan från 2008.

­- Det har varit lättare att skriva på svenska denna gången, kanske för att det just är andra plattan och man hunnit landa i det, säger hon.

“Ö” är producerat av Pernilla Andersson själv, men för första gången har hon även anlitat en medproducent: David Nyström.

­- Vissa av hans idéer skulle jag aldrig kommit på själv och det har gjort skivan bättre, och processen mer spännande. För första gången har jag kunnat sjunga med någon i studion, det har inte hänt på tio år, säger Pernilla.

Även bandet är nytt.

Förutom nyss nämnda Nyström på klaviaturer spelar även basisten Jerker Odelholm och trummisen Olle Dahlstedt på skivan. Bara Pernillas eviga sidekick – Fredrik Rönnqvist – på gitarrer är med från förr.

Men trots att hon själv kallar “Ö” för “Harry Nilsson möter Fleetwood Mac i Twin Peaks” så låter det väldigt mycket Pernilla Andersson.

­- Jag har min röst och jag har mitt sätt att skriva låtar på, men det jag jag tycker skiljer denna plattan från de andra är att det är mer “lir” på den, mer “vi-går-på-feeling”. Jag ville göra en jävligt svängig skiva, det blir så lätt fint, lite vekt och för känsligt I den här genren.

Albumet innehåller bland annat första singeln “Dansa med dig”, som redan ligger på P4 Riks spellista, den suggestiva “Dek-psalm”, Dylan inspirerade “Kasta Sten”, samt en cover på Eldkvarns “Huvudet högt”.

Hösten blir intensiv för Pernilla, då hon dels har en liten roll som Ann-Louise Hansson i den kommande Cornelis-filmen “Medborgare, Godafton” (regi: Amir Chamdin) där hon sjunger duett med Hank von Helvete (Cornelis) i “Jag hade en gång en båt”.

Redan i sommar spelar hon på några utvalda festivaler, bland dem redan i veckan på “Peace & Love i Borlänge.
3/7 Borlänge – Peace & Love
9/7 Falkenberg – Stålboms
30/7 Trollhättan – Göta Kanal Rock
31/7 Helsingborg – Helsingborgsfestivalen
1/8 Borensberg – Göta Kanal Rock
2/8 Nyköping – Göta Kanal Rock
28/8 Knisslinge – Helgåfestivalen

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Jun 28th, 2010

tove-styrke-million-pieces

Idag 28 juni släpps Idol-deltagaren Tove Styrkes första singel “Million Pieces”.

“Million Pieces” är skriven av Adam Olenius från Shout Out Louds och är producerad av Lotus & 2manyfreckles. “Million Pieces” är första singeln från Tove Styrkes kommande album som släpps senare i höst.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 28th, 2010

När det australiensiska hårdrocksbandet AC/DC skulle lämna Rumänien efter att ha spelat inför 60 000 entusiastiska fans i huvudstaden Bukarest så stoppades deras konvoj vid gränsen till Ungern av nitiska anställda vid landets motsvarighet till Vägverket. Bandet avkrävdes 2 500 Euro i så kallade “böter” för att de påståtts missat att betala vägavgifter. I ett brev till de ansvariga skriver AC/DC att de inte fått något kvitto för böterna. Nu avskedas fyra anställda och ytterligare en anställd har degraderats efter incidenten.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 26th, 2010

grand-design

Det svenska rockbandet Grand Design från Västerås har släppt en ny video till låten “Air It Out”. Låten är total 80-talsrock och flörtar med klassiska band såsom Def Leppard och TNT. Grand Design släppte sitt debutalbum i november förra året genom tyska Metal Heaven.

Grand Design leds av sångaren och gitarristen Pelle Saether som länge producerat många ledande metalband vid Underground Studios i Västerås. Bland övriga medlemmar märks den tidigare Tad Morose-gitarristen Anders Modd och gitarristen Dennis Vestman, känd från Carnal Forge och Steel Attack.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 26th, 2010

blonde-redhead

Blonde Redhead – denna trio från New York – har av den långlivade och legendariska rockklubben Fritz´s Corner kallats för indie-ikoner inför att de gjorde en legendarisk spelning på Kulturhustaket sommaren 2007. Året efter kom sedan Kazu Makino och tvillingbröderna Simone och Amadeo Pace tillbaka till Stockholm för att bjuda på en uppföljning inför en lika hänförd publik, denna gång var spelplatsen Debaser Medis. Senast vi hörde något från bandet på skiva var på den drömska och sensuella plattan “23” från 2007, som släpptes på den klassiska skivbolagsetiketten 4AD. Där hade utvecklingen gått från det hårda avantgardiska till det mer lättsamma, men samtidigt hypnotiska. Tongångarna från band som tex Sonic Youth var inte lika framträdande som på de tidigare plattorna. Nu när den kungliga huvudstaden ska få bevittna konsertbesök nummer tre är bandet aktuella med nya plattan “Penny Sparkle” som släpps den 13 september. Denna gång har de bla jobbat med Van Rivers & The Subliminal Kid (Fever Ray) och Alan Moulder ( Depeche Mode ). Ett efterlängtat band är tillbaka både på platta och på scen.

KONSERTDATUM
23 september – Stockholm, Debaser Medis

HEMSIDA
www.blonde-redhead.com

Närmare information om Blonde Redheads konsert i Stockholm

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 26th, 2010

katy-perry-2010

Katy Perrys “California Gurls” med Snoop Dogg skördar just nu stora framgångar på radio- och listor världen över. På 6 veckor har den tagit sig upp i topp på Amerikansk Pop Radio.

På den europeiska radiolistan är den också #1 och i Sverige steg den förra veckan till plats #14 på Music Control. “California Gurls” är producerad av Max Martin, Dr Luke och Benny Blanco.

Den 27:e augusti släpps Katy Perrys andra soloalbum “Teenage Dream”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jun 26th, 2010

mahala-rai-bandaDet blir både skönsång och fullfjädrad fest på söndag när Mahala Raï Banda besöker Pildammsteatern. Med sin egen blandning av balkanbeats, orientalisk pop och catalansk rumba har orkestern från Bukarest beskrivits som ett klubband såväl som ett konsertband.

Mahala Raï Banda bildades i slutet av 90-talet av violinisten och kompositören Aurel Ionitsa, som härstammar från en familj av romska musiker (Lautari) från byn Clejani utanför Bukarest. Totalt är de 10 bandmedlemmar som alla härstammar från de mest kända romska musikergrupperingarna, Taraf de Haidouks från byn Clejani och Fanfare Ciocarlia från byn Zece Prajini utanför Bukarest. Med sina varierade musikinfluenser skapar de en härlig blandning av traditionell rumänsk musik, balkanbeats och moderna influenser från hela världen.

Namnet säger allt
Mahala är namnet de flesta romer använder för att beskriva en plats eller ett samhälle där romer samlas. Namnet Raï härstammar från arabiskan och är benämningen på den generation överklass av romska musiker som är högt respekterade i de romska samhällena. Banda är namnet på den orkesterblandning som är sammansatt av en blandning av instrument som fiol, trumpet, saxofon, cymbal, slagverk och ackordeon. Här mixas traditionell musik från landet med radikal modern Romsk musik från Bukarest med orientalisk pop, reggae och moderna rytmer.

Mahala Rai Banda
Söndag 27 juni kl 19 Pildammsteatern

Se hela sommarens program på www.malmo.se/sommarscen.

...