Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 12th, 2010

black-eyed-peas-2010

Black Eyed Peas är aktuella med en Europaturné, sitt album The E.N.D och nya singeln Meet Me Halfway. Har du missat den snygga videon till singeln kan du se den här.

BEHIND THE SCENES – MEET ME HALFWAY
Fergie berättar att Meet Me Halfway är en väldigt emotionell låt, som handlar om att människor träffas och visar riktigt kärlek till varandra. Vill du se hur videon till Meet Me Halfway spelades in, så kan du se ett Behind-the-scenes reportage här:

IMMA BE – DEEP REMIX (POET NAME LIFE, DJ AMMO & SMASH VIDZ)
Lyssna på den nya remixen av Imma Be, gjord av Poet Name Life, DJ Ammo och Smash Vidz.

I GOTTA FEELING ÄR DEN MEST NEDLADDADE SINGELN NÅGONSIN
I Gotta Feeling slår rekord. Den är, enligt Nielsen SoundScan, den mest sålda digitala singeln någonsin och slår därmed Flo Ridas “Low”. I Gotta Feeling har sålts i över 5 561 000 download. Black Eyed Peas låt “Boom Boom Pow”, ligger även den på Topp 5-listan över de mest sålda digitala låtarna, precis som Lady Gagas “Pokerface” och “Just Dance”. SoundScan började sina mätningar i juli 2003, två månader efter att Apple lanserade iTunes,

Se videon till I Gotta Feeling:

DIGSTER – BEST OF BLACK EYED PEAS
Digster.se är en tjänst med spellistor med olika teman som du just nu kan använda med programmen Spotify och iTunes. Den håller din musik uppdaterad åt dig. Dessutom gör artister som Lady Gaga, Darin, Owl City och Rise Against egna spellistor med sin favoritmusik. Nu finns en Digster: The Best of Black Eyed Peas tillgänglig via Spotify för publicering. Du hittar den här.

BLACK EYED PEAS-TÄVLING
Nu kan du vinna samtliga album från Black Eyed Peas på Universalmusic.se.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 12th, 2010

lady-gaga

Ett par hängivna fans hade stått utanför Cosmos Studio under hela söndagen för att få en skymt av sin idol, Lady Gaga, när hon skulle besöka studion för att spela in nytt material tillsammans med RedOne. Vad de inte visste var att stjärnan skulle bjuda in dem i studion. Hör dem själva berätta om hur det var och se deras privata bilder från mötet.

Inför Lady Gagas konserter i helgen som var hade fansen köat i flera dagar. En del hade klätt upp sig som superstjärnan och andra laddade upp med att framföra hela Telephone-koreografin.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 12th, 2010

peter-asplund-quartet-dalasinfoniettan

Peter Asplund Quartet och DalaSinfoniettan släppte tidigare i år den hyllade skivan Asplund meets Bernstein. Tillsammans genomför de i sommar den första konserten i festivalens historia inom denna kategori av musik.

Nu blir det åka av inom högoktanig och stämningsfull jazz och symfoni, presschef Ronny Mattsson.

Jazztrumpetaren, sångaren och kompositören Peter Asplund har gjort sex skivor i eget namn och varit grammisnominerad. Han är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har turnerat i bland annat USA, Kanada, England, Tyskland, Australien och Argentina. Han medverkar som gästsolist bakom ett flertal svenska populärartister, såväl på scen som på skiva och anses av många som en av Europas främsta jazztrumpetare.

Tillsammans med sin kvartett Peter Asplund Quartet och DalaSinfoniettan kommer han i sommar till Peace & Love-festivalen.

DalaSinfoniettan bildades 1988 och är Dalarnas alldeles egna symfoniorkester. Målet är att vara en mångsidig och bred orkester. De är en del av Musik i Dalarna och ger varje sommar bland annat flera konserter på Dalhalla samt är värd för den internationellt erkända kammarmusikfestivalen Vinterfest.

Mer info om Peace & Love finns på www.peaceandlove.nu

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 12th, 2010

elton-john

Flera västerländska artister har under det senaste året tvingats ställa in sina konserter i muslimska länder. Nu har också den brittiska superstjärnan Sir Elton John råkat ut för detta efter att ha planerat en konsert i Egypten den 18 maj. Det egyptiska Musikförbundets ordförande Mounir al-Wasimi säger att “en homosexuell man som vill förbjuda religioner och som hävdar att profeten Issa (Jesus) var gay och som förespråkar att länderna i Mellanöstern ska tillåta homosexuella sexuell frihet” inte kan spela i landet.

Elton John är som bekant öppet homosexuell och sedan 2005 även gift med sin partner David Furnish.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 12th, 2010

sofia-nizharadze

Sofia Nizharadze kommer att representera Georgien med sin sång ”Shine” under det 55:e året av Eurovision Song Contest, vilken hålls i Oslo, Norge.

Med 39 deltagande länder kommer semifinalen i Eurovision Song Contest att hållas mellan 25 och 27 maj, med finalen den 29 maj. Den unga artisten Sofia Nizharadze, som är väldigt säker på sin starka röst, kommer att tävla som det 16:e landet i den andra semifinalen som hålls den 27 maj.

Skaparna av sången ”Shine” är Grammy-vinnande tonsättaren Christian Leuzzi, som arbetade med Celine Dion när hon medverkade i Eurovision Song Contest, Hanne Sorvaag, som har stått för många av bidragen i Eurovision Song Contest, och Harry Sommerdahl, som har arbetat med välkända artister som till exempel the Scorpions, Meatloaf, Paul Stanley och Lindsay Lohan.

Sofia, som har gjort namn för sig själv med sina hitlåtar i musikindustrin, är också erkänd för sina familjerötter och sin livshistoria. Med stark samhörighet till turkisk kultur tack vare sin turkiska mormor/farmor började Sofia sin scenkarriär vid en mycket tidig ålder med stöd från sin familj. Hon tog examen med höga utmärkelser från Tbilisi State Conservatory Music Academy, där hon fullbordade sin piano- och sångutbildning. Därefter fortsatte hon sin professionella musikutbildning vid the Russian Theater Arts Academy (GITIS) och the Russian Music Academy (GNESINY).

Hon har spelat huvudrollen i många musikaler, inklusive ”Romeo och Julia” och ”The Wedding of the Jays”. Hon sjöng också en duett med den världskända tenoren Jose Carreras, och musikrecensenter kallade henne för Georgiens Celine Dion.

På grund av kriget mellan Ryssland och Georgien, lämnade Sofia sin karriär i Ryssland i augusti 2008 och återvände till Georgien. Med önskan att stödja sitt hemland på bästa möjliga sätt i Oslo, sade Sofia: ”Jag tror att Eurovision Song Contest är den viktigaste musikorganisationen i Europa och det bidrar till att länder kommer närmare varandra genom att samla alla olika kulturer. Som en person som har upplevt krig är jag mycket spänd på att få känna vänskapen och freden som skapas genom musik. Jag är väldigt stolt över att få tävla för Georgien och representera mitt hemland på en internationell arena. Jag skulle vilja tacka staten och Georgiens folk, eftersom de alltid har stöttat mig och mitt arbete.”

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 12th, 2010

skansen-korsang-2010

Den 22 maj genljuder körsång över hela Skansen. Körsångare som, precis som Skansens hus och gårdar, kommer från olika delar av landet, medverkar i den här dagen till körsångens ära.
Årets upplaga av Körsång på Skansen kommer att ge Povel Ramels musik en alldeles särskild plats då det för första gången delas ut Ramelsk körkonfekt och Karamelodiktstipendium i anslutning till Körsångens dag. Lotta och Mikael Ramel är gästartister vid den avslutande konserten, då det också avslöjas vem som blir årets Karamelodikt­stipendiat.

Invigning på Sollidenscenen
Dagen startar på Sollidenscenen kl 12.30 då Sveriges Körförbunds ordförande Bengt Hall talar och Skansenchef John Brattmyhr inviger dagen.
Det blir sen gemensam sång under ledning av förbundsdirigenterna Christina Hörnell och Tony Margeta. och utdelning av stipendium från Bachkören och Stiftelsen Madeleine Ugglas Stipendiefond. Gerd Román är programvärd på Sollidenscenen.

Körsång vid Skansens hus och gårdar
Under dagen, kl 14.00–16.00, kommer körer från Sveriges Körförbund kommer att framföra sånger vid Bollnästorget, Tingsvallen, Delsbogården, Moragården, Ordenshuset Brofästet, Bergsmansgården, Skomakeriet, Spegeldammen vid Huvudentrén, Glaspaviljongen på Sollidenplanen och Älvrosgården.

Trollungen – En sångsaga
Vid Övre säldammen är det stor dramatik. En av de elva trollungarna på Skansen har kommit bort. Det är bråttom att leta rätt på den eftersom troll spricker i solsken. Kom med och sjung och leta rätt på trollungen! Föreställningar för barn kl 13.30 och 14.30.

Ramelsk körkonfekt och ”Karamelodikt”
Denna härliga dag avslutas sedan med en stor konsert med alla 1200 medverkande körsångare under ledning av förbundsdirigenterna Christina Hörnell och Tony Margeta, med Lotta och Mikael Ramel som gästartister. Tillsammans framför de några av Povel Ramels omistliga, underfundiga låtar. Nu presenteras också 2010 års Karamelodiktstipendiat som på traditionsensligt sätt får motta sitt pris.
Sollidenscenen kl 16.00-17.00

Programmet Körsång på Skansen arrangeras i samarbete med Sveriges Körbund.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 12th, 2010

plan_b_the_defamation_of_strickland_banks_largeNu fyra år efter albumdebuten släpper Plan B uppföljningsalbumet,The Deformation of Strickland Banks. Bakom artistnamnet Plan B döljer sig tjugosexåriga Ben Drew från London.

Han har nu lämnat sina hårda år bakom sig och har tagit till sig influenser från den motown musik han växte upp med. Under sina först år som artist hade han mycket ilska och fick utlopp för den genom musiken. Nu har Ben mognat och är redo att ta sig an publiken med en mer vuxen attityd. Han säger själv att han lugnat ner sig mycket och har gått i ”anger management” eftersom han hela tiden blev arresterad.

Eftersom Ben själv insåg att det inte passade Plan B att sjunga souliga kärlekslåtar så har han på uppföljningsalbumet skapat sig ett alter ego Stirckland Banks, som är en välklädd brittisk soul-sångare med klass som sjunger bitterljuva kärlekslåtar som Love Goes Down och Writings on the wall. Sen förlorar han allting och hamnar i fänglese för ett brott han inte begått. Det låter som Marvin Gayes tidiga motown låtar som What’s Going On på ett och samma album, remixade av Londons ledande grimescen.

“He’s a version of me, an alter-ego,” berättar Ben om sitt alter ego Strickland Banks. “Strickland is my age – 26. He looks like me, and he’s from the East End. But he’s a bit more on the sensitive side, whereas Plan B is quite dark. He’s a chance for me to not have to be so serious, to go with my love of soul music. It was about creating a character that I could destroy, as well. So that I could still do my whole storytelling thing.”

Strickland Banks är besatt av 60-talet och klär sig därefter, på sina nya spelningar kommer de gamla fansen alltså att bli förvånade över att möta en helt ny artist. The Defarmation of Strickland Banks låter mycket motown och soul, men även rap influenser som lyser genom här och där. Det finns även poppiga hooks och många genrar som blandas.

Plan B är en artist som gillar att ta ut svängarna, bryta sig ur genreuppdelningar och göra helt nya regler för vad som är accepterat. Han berättar fortfarande sina historier, på ett helt nytt sätt än på debutalbumet. Ben’s inspiration kommer från alla möjliga håll, bland annat Michael Jackson, motown och klassisk musik, även kärlekslåtar är en stor favorit. Alla dessa intryck blandar han till sin alldeles egen stil på det kommande albumet. En annan stor inspirations källa är Eminem, som enligt Ben visade världen att rap och hiphop inte behöver handla om stora bilar, guldsmycken och knark.

2008 släpptes ett soundtrack till filmen Adulthood, där Plan B hade med tre låtar. Singeln Pieces toppade danslistan. Han har även medverkat på en rad andra soundtracks som till exempel Harry Brown, Shifty och som om inte detta vore nog så agerar Ben även framför kameran såväl som regisserar filmer själv.

...