Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 4th, 2010

martha-wainwright

Med det bagage som det medför att vara född i en släkt vars medlemmar har gjort ett så stort avtryck på musikhistorien kanske man hade trott att Martha Wainwright skulle göra ett annat karriärsval än att stå på scen. Men, likt sin excentriske bror Rufus Wainwright är det inför publiken som Martha var född att spendera sin kreativa tid. Och spendera den väl gör hon!

I egen regi har Martha Wainwright gjort succé med sin spruckna röst som reciterar explicita texter, texter som sällan speglar verkligheten genom någon censur. ”Bloody Motherfucking Asshole” var tillägnad hennes far och hans uppfostringsteknik (eller avsaknaden av en sådan). Nog känns det oerhört befriande att höra Martha deklamera världen för hur den är.

Så när nu Martha har valt att tolka Edith Piaf, en kvinna vars liv i stora delar var tumultartat, kan det tyckas självklart. Två starka kvinnor som i detta decennium kolliderar och blir till ett. Är det någon som kan manifestera Piaf så är det Martha. Punkt. ”Sans Fusils, Ni Souliers, A Paris” som skivan heter är ett mästerverk där femton av Piafs verk dras genom det Wainwrightska filtret och mynnar ut i ett par ytterst sköna chansoner.

Live kommer det här att sparka något fruktansvärt; på det grymma och intima sättet som vi känner en sådan enorm kärlek för. Like it, love it, igen och igen och igen!

KONSERTDATUM
8 juli – Stockholm, Berns

Närmare information om Martha Wainwrights konsert i Stockholm

HEMSIDA
www.myspace.com/marthawainwright

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 4th, 2010

toni-holgersson

Toni Holgersson är tillbaka. Efter fem års tystnad ger en av Sveriges mest profilerade låtskrivare och sångare ut ett nytt album. Det nya albumet ”Ibland kallar jag det kärlek” släpps den 19:e maj och först ut från albumet är nya singeln ”Allt jag håller av” som enklast lyssnas på här – www.myspace.com/toniholgersson. En releasespelning kommer även att äga rum på Mosebacke i Stockholm den 18:e maj, så för er som kan – välkomna!

Närmare information om Toni Holgerssons konsert i Stockholm

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 4th, 2010

jens-lekman

Jens Lekman är tillbaka! Vi bockar och bugar, väntar och längtar, med armarna vidöppna och konfetti i håret. För som vi saknat honom. Det är få förunnat att lyckas sjunga om krossade hjärtan, förstörda fester och psykotiska tjejer och samtidigt få sin publik att dansa, le och kyssa främlingar på allmän plats. Och det är ännu färre förunnat att uppnå en avspänd grace under tiden de gör det. I en mix av handklapp, finurliga melodier och detaljrika texter, grundat med humor och toppat med vemod, lyckas Jens Lekman göra just detta som ingen annan.

I bagaget har Jens Lekman, förutom en mängd EP´s, singlar och CD-R´s, tre fullängsdalbum.”When I said I wanted to be your dog” (2004), ”Oh You´re So Silent Jens”(2005) och ”Night Falls Over Kortedala”(2007). Efter varje skiva har han svurit att aldrig göra musik igen. Men längtan vinner. Med sitt eleganta tonfall förmedlar Jens Lekman en romantisk dröm efter brinnande avenyer, blommande körbärsträd, svarttaxiturer, födelesedagssånger och spårvagnar till himlen; glimrande poppärlor att hålla i handen under mörka nätter likväl som ljusa sommardagar, poppärlor som skapats i en tristessen och övertygelsen om att någonting annat väntar, att det är möjligt att att ta sig någonstans, springa med hjärtat i brand med fickan full av hopp och vidare ut i världen.

I början av augusti ger sig Jens ut på en klubbturné för att värma upp inför finalen på Way Out West i Göteborg.

KONSERTDATUM
1 augusti – Dublin, Whelans
3 augusti – London, Union Chapel
4 augusti – Paris, Nouveau Casino
5 augusti – Amsterdam, Paradiso
7 augusti – Stockholm, Strand
9 augusti – Köpenhamn, Vega
10 augusti – Hamburg, Knust
11 augusti – Berlin, Lido

Närmare information om Jens Lekmans spelning i Stockholm

HEMSIDA
www.jenslekman.com

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 4th, 2010

anna-bergendahl-2010Anna Bergendahl släppte nyligen sin video till segerlåten i den svenska Melodifestivalen ”This is my Life”. I videon går bland annat Anna längs ett järnvägsspår och detta har också uppmärksammats av Trafikverket som kontaktat Lionheart International med följande invändning:

”Varje år dör och skadas barn och vuxna på järnvägen. Vuxna oftast när de för att spara någon minut kryper under bommar eller sneddar över spåren. Barnen för att de gör precis som de vuxna gör och tar en genväg till kompisar eller skola. Gemensamt är att de inte har uppfattningen att järnvägen faktiskt är livsfarlig för fotgängare. Tåg är tysta, snabba och har lång bromssträcka och lokförare har så gott som aldrig chans att få stopp på tåget i tid.
I media och reklam visas ofta bilder och inslag med personer, som helt omotiverat befinner sig på spåren eller i dess närhet. Det är enligt Trafikverkets sätt att se på saken alltid olämpligt att visa privatpersoner på järnvägsspår.”

Lionheart låter meddela följande:
“Vi på Lionheart förstår till fullo Trafikverkets kritik och invändning, men vill starkt poängtera att vare sig Anna Bergendahl eller skivbolaget på något sätt vill uppmana människor att promenera längs järnvägsspår eller uppehålla sig i dess närhet.
Videon är inspelad på ett privat järnvägsområde där reparationer av tåg och dylikt förekommer och området var vid inspelningen helt avspärrat från all trafik.
Inspelningen av videon skedde vidare under rigorösa säkerhetsbestämmelser och följdes/bevakades också av tågområdets ägare som var på plats som en extra trygghet.
Tågspåren som syns på videon ägs/kontrolleras inte heller av Trafikverket utan är det privata företagets egna spår.

Anna Bergendahls enorma popularitet efter segern i Melodifestivalen bidrar till att hon blivit ett föredöme för många, främst yngre människor, och det är olyckligt om videon till ”This is my life” skulle kunna misstolkas på något sätt.
Det är dock vår förhoppning att människor ser videon som en estetisk och välgjord produktion och uppskattar den just som en musikvideo och inget annat.

Vi har varit i kontakt med följande personer på Trafikverket som per mail svarar:”

Åke Wessman, t.f presschef på Trafikverket:
” Angående Anna Bergendahls ”järnvägsvideo”. Jag vill med det här e-brevet säga att jag och mina kolleger på Trafikverket värderar att ni på Lionheart har tagit våra invändningar på allvar. Det är ett dilemma att järnvägen är en både tilldragande och livsfarlig miljö. I Trafikverkets arbete ingår det att verka för en hög säkerhet och skapa förståelse för riskerna. Då känns det gott att även ni förstår problemet. “

Bodil Sonesson, pressinformatör på Trafikverket:
“Tack så mycket för att ni tar detta på allvar, det känns mycket bra!”

...
Av Redaktionen
2 Kommentarer
Maj 4th, 2010

Det svenska black metal-bandet Arckanum har tecknat kontrakt med det Malmö-baserade skivbolaget Regain Records. Gruppen kommer att släppa sitt nya album, “Sviga Læ”, senare i år.

“Det nya Arckanum-albumet, ‘Sviga Læ’, är en hyllning till Surtr; jätte och härskare över eldets värld Múspellzheimr, samt Loki; jätte och världarnas ärkefiende. ‘Sviga Læ’ är en manifestation av våldsamt kaos och gudarnas förgöring.”, säger Arckanums grundare och enda medlem Shamaatae.

Hemsida:
www.myspace.com/officialarckanummyspace

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 4th, 2010

Heaven & Hell – bandet som bildats av de tidigare Black Sabbath-medlemmarna Tony Iommi (gitarr), Ronnie James Dio (sång), Geezer Butler (bas) och Vinny Appice (trummor) – har låtit meddela att de ställer in alla inbokade konserter i Europa under sommaren. Däribland finns Sonisphere-festivalerna i Sverige och Finland. Anledningen är att Ronnie James Dio inte är tillräckligt frisk för att kunna turnera. Som vi tidigare meddelat så diagnosticerades han i slutet av förra året med magcancer.

Gruppens gitarrist Tony Iommi gick nyligen igenom en stamcells-behandling för en skadad hand och trummisen Vinny Appice opererade axeln i slutet av november förra året på grund av en skada han ådrog sig under den senaste turnén.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 4th, 2010

roskildefestival2009

Tävlingen om inträdesbiljett samt tur- och returbiljett till Roskildefestivalen i Danmark är i full gång på Swebus webbplats. Ta chansen att vinna, allt du behöver göra är att köra bussen säkert och snabbt i mål. De 20 med högst poäng när tävlingen avslutas 12 maj vinner.

Roskildefestivalen äger i år rum den 1-4 juli och bland de artister som kommer att uppträda finns Alice In Chains, Gorillaz, Killswitch Engage, Julian Marley, Motörhead, Muse, Nile, NOFX, Paramore, The Prodigy, Prince, Robyn, Patti Smith and Band och Teddybears.

Klicka här för att delta i tävlingen.

Lycka till!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 4th, 2010

albanos-kataklysm

Maurizio Iacono, sångare i det internationellt framgångsrika kanadensiska dödsmetallbandet Kataklysm, har öppnat en pizzeria i Chicago tillsammans med sin vän Saverio Donancricchia vars familj drivit Albano’s Pizzeri i över 20 år och bland annat listats i “Top 101 Places in America” på The Travel Channel. De som besökt en nationell metalturné-konsert i Chicago-området kan ta med sig sin biljett och få rabatt på sin beställning.

“När man växer upp i en italiensk familj känner man alltid någon som äger en pizzeria. Min far var kökschef i New York så jag växte upp med det dessutom. Jag valde musiken men på något vis sökte restaurangvärlden upp mig.”, berättar Maurizio.

Kataklysm färdigställde nyligen låtskrivandet för sitt elfte album, “Heaven’s Venom”, vilket beräknas släppas någon gång i höst genom tyska Nuclear Blast Records. Gruppen kommer i sommar även att spela på den andra scenen på dem ambulerande festivalen Ozzfest i Nordamerika.

Som vi berättat tidigare så besökte Kataklysm Sverige i januari för ett par konserter. Den 6 augusti i sommar kommer de att uppträda på den stora tyska hårdrocksfestivalen Wacken Open Air.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 4th, 2010

deftones-live-2010

Vi påminner om att Deftones, som är högaktuella med nya studioalbumet Diamond Eyes, idag/inatt håller en 60-minuters globalt sänd livekonsert via webben från Dallas. Albumet släpps i USA idag, 4 maj, medan det i Sverige släpps 5 maj.

Bandet kommer att framträda live samt svara på frågor från fans som loggat in via http://ustream.tv/deftones 4 maj kl 5pm PST / 8pm EST / 2 på morgonen lokal svensk tid (dvs 5/5).

För tio år sedan bröt Deftones ny mark då de var bland de första artisterna någonsin som sände en liveshow online på releasedagen av albumet, tillika nutida rockklassikern, White Pony. Med sitt nya album Diamond Eyes gör bandet det igen, men denna gång under medverkan av publik. Innan liveframträdandet kommer fansens frågor att besvaras live på http://ustream.tv/deftones. Värd för eventet är Jessie Jessup från Dallaskanalen KDGE, och det sänds live från Trees Music Venue.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 4th, 2010

heavy-trash

Jon Spencer är dubbelt aktuell, dels med en nysläppt samling med sitt Blues Explosion (”Dirty Shirt Rock ´N´ Roll: The First Ten Years”), dels med ny platta med bandet Heavy Trash (”Midnight Soul Serenade”) där han tillsammans med Matt Verta-Ray utforskar de skitigare delarna av rockenrollens innersta garageplatser. Den 14 maj står Heavy Trash på Debaser Slussens scen tillsammans med danska Thee Attacks, skivbolagskompisar på Crunchy Frog (och som släpper sitt debutalbum ” That’s Mister Attack to You” i Sverige nästa vecka.). Och dessutom spelar Dundertåget.

Närmare information om Heavy Trashs konsert i Stockholm

...