Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 31st, 2010

lazee

Lazees singel Calling out spelas fortfarande runt om i landet och intresset kring låten har inte lagt sig ännu. Senast i lördags kunde vi se Lazee och Apollo Drive framföra låten i det populära programmet Sommarkrysset på TV4. Låten släpptes i samarbete med organistaionen BRIS och blev ett minst sagt lyckat projekt. Men nu är det dags för Lazee att leverera ännu en ny singel.

Den nya singeln heter Do it och är en klubbig sommarhit! Låten gästas av hiphoparen Mohombi som har signats av stjärnproducenten Red One som bl.a. står bakom Lady Gagas framgång. Lazee´s och Mohombi´s samarbete resulterade i en stark låt med vassa raptexter och en gungig refräng. Räkna med Do it på sommarens dansgolv!

Inspelningen av musikvideon till Do it är precis avslutad i USA och resultatet kommer ni kunna se inom kort.

Låten släpps den 31 maj och är ett samarbete mellan Warner Music Sweden, Stenhammar Music Group och Fantabolous Music.

För mer information om Lazee:
www.lazeeonline.com
www.myspace.com/mrlazee

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 31st, 2010

MTV Push är en utmärkt plattform för musikälskare att upptäcka nya internationella musiktalanger. Varje månad utser MTV Push en ny musiktalang eller musikgrupp som de uppmärksammar lite extra. Denna månad är det The Drums som MTV uppmärksammar lite extra.

The Drums är ett amerikanskt band från Brooklyn i New York.

Jonathan Pierce och Jacob Graham i The Drums träffades på ett sommarläger när de var små och har sedan dess varit bästa vänner. Strax efter deras första möte bildade de ett band i hop. Åren gick, gruppen splittrades och de startade egna band på andra håll.

Men killarna började efter ett par år isär att bli sugna på att starta ett nytt band ihop. Så i slutet av 2008 bildade Jonathan och Jacob The Drums. Jonathan tog med sig gitarristen Adam Kessler från sitt gamla band och i NY hittade de en grym trummis i Connor Hanwick.

Den 7 december 2009 var de nominerade som en av de 15 bästa grupperna enligt BBC´s Sound of 2010. De placerade sig på plats nummer 5 efter omröstningen. The Drums medverkade även i Cliché Magazines december/januari nummer. Artikeln innehöll en exklusiv intervju med chefredaktören Miguel Ángel Jiménez och trummisen Connor Hanwick.

I NME:s (New Musical Express) första utgivningsnummer 2010 var de listade som nummer ett i deras bästa tips för året. Även Clash Magazines tipsade som dem som det hetaste musiktipset inför 2010. The Drums blev även framröstade som det största hoppet inför 2010 av Pitchfork’s läsare.

I februari 2010 turnerade de runt i Storbritannien på NME:s Awards Tour tillsammans med The Maccabees, Bombay Bicycle Club och The Big Pink. De kommer även att vara förband till ”Florence and the Machine” under deras kommande ”Cosmic Love Tour”. Samt även agera förband åt ”Kings of Leon” i Hyde Park tillsammans med ”Black Keys” och ”The Whigs” senare i år.

MTV tror också stenhårt på detta band har därför utnämnt dem till junimånads Push Artist!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 31st, 2010

solution-45

Gitarristen Jani Stefanovic valde nyligen att lämna de svenska metalbanden Solution .45 och Miseration eftersom han spendera mer tid med vänner och familj. Han kommer dock fortsätta att spela med flera av musikerna i The Few Against Many. Han ersätts i Solution .45 av Patrik Gardberg som även spelar i Torchbearer, The Few Against Many och Ammotrack.

Patrik Gardberg är inte helt okänt för bandet eftersom han även bidrog med gitarrsolon på gruppens debutalbum “For Aeons Past” vilket släpptes i Europa den 9 april genom det tyska skivbolaget AFM Records. Albumet har även släppts i Nordamerika och i Japan genom Marquee/Avalon.

Solution .45 består nu av:
Christian Älvestam (SCAR SYMMETRY) – Sång
Patrik Gardberg (TORCHBEARER, THE FEW AGAINST MANY, AMMOTRACK) – Gitarr
Tom Gardiner (HATEFORM) – Gitarr
Anders Edlund (ANGEL BLAKE) – Bas
Rolf Pilve (MISERATION, ESSENCE OF SORROW) – Trummor

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 31st, 2010

Trots att Jessica Andersson inte ens lyckades ta sig till final i Eurovision Song Contest så delar svenskarna tydligen inte musiksmak med övriga Europa. Hon behöll nämligen sin överlägsna ledning som etta på Svensktoppen även denna vecka med sitt tävlingsbidrag “I did it for love”.

Den betydligt mer unika artisten Salem Al Fakir tar sig direkt in som trea på listan med “Keep on walking” vilken lägger sig bara sex poäng efter tvåan Kalle Moraeus & Orsa Spelmän.

Vi har två ytterligare nykomlingar på denna veckas lista nämligen The Arks “Superstar” på nionde och Lalehs “Mysteris” på tionde plats.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 31st, 2010

meshuggah-2010

I början av förra veckan stod det klart att det amerikanska rockbandet Mastodon drabbats av sjukdom och tvingats blåsa av hela sin sommarturné i Europa, däribland spelningen på Peace & Love-festivalen i Borlänge. Ersättare blir det progressiva och hyllade dödsmetallbandet Meshuggah.

Meshuggah bildades 1987 i Umeå och anses av många vara ett av de mest unika metalbanden. Den ansedda tidningen Rolling Stone har bland annat utsett dem till ”one of the ten most important hard and heavy bands”. Den senaste fullängdaren obZen släpptes 2008 och tog sig bland annat in på Billboard-listans 59:e plats. Tidigare i år utgavs live cd/dvd:n Alive.

Mer info om Peace & Love finns på www.peaceandlove.nu.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 30th, 2010

lena-eurovision-song-contest-2010-vinnare-small

När finalen i Eurovision Song Contest avgjordes på Telenor Arena i Oslo sent igår kväll så stod det till sist klart att vinnaren blev den nyss 19 år fyllda Lena Meyer-Landrut. Till för bara några månader sedan var hon helt okänd även i hemlandet men hennes moderna poplåt “Satellite” har redan toppat den tyska singellistan och sålt tredubbelt guld. Märkbart chockad stapplade hon sig igenom tacktalet som slutade med att den oerhört lyckliga Lena gömde sig under den tyska flaggan. Slutligen lyckades hon hur som helst samla sig tillräckligt för att framföra vinnarlåten ytterligare en gång.

Årets seger för Tyskland känns förmodligen som en stor lättnad för landet som har vant sig vid bottennoteringar under föregående fem års tävlingar. Trots att Tyskland tävlat i Eurovision Song Contest ända sedan starten 1956 så har de bara vunnit en gång tidigare och det var 1982 med låten “Ein bißchen Frieden” framförd av Nicole.

Lena besegrade ett annars ganska uddlöst motstånd. Det var få bidrag som stack ut från övriga men det fanns några undantag som också placerade sig ganska högt. Förutom Tyskland så framfördes de mest minnesvärda bidragen i år av det populära turkiska rockbandet maNga som slutade tvåa med “We Could Be The Same”, rumänska Paula Seling & Ovi vilka slutade trea med den intensiva duetten “Playing With Fire”, Grekland med den festliga “OPA” framförd av Giorgos Alkaios & Friends som slutade på åttonde plats samt den vackra armeniskan Eva Rivas som tog den dramatiska “Apricot Stone” till en slutlig sjunde plats.

Något annat som åskådarna lär minnas från Eurovision Song Contest 2010 är det som inträffade redan under framförandet av det andra bidraget, Spaniens “Algo pequeñito” med Daniel Diges. Det som hände var att en spanjor som kallas Jimmy Jump (heter egentligen Jaume Marquet Cot) tog sig upp på scen mitt i låten och började gestikulera och störde de medverkande så pass att Spanien fick framföra sitt bidrag ytterligare en gång efter samtliga tävlande. Jimmy Jump har sedan flera år tillbaka gjort sig känd för liknande spektakel under större sportevenemang runtom i Europa.

För svensk del slutade inte finalen mycket bättre än semifinalen. Bidraget från Vitryssland, där Robert Wells medverkade på piano, slutade på näst sista plats efter att större delen av omröstningen ha varit placerad allra sist. Den föga hedrande jumboplatsen gick nu istället, med all rätt, till den stolta musiknationen Storbritannien.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 29th, 2010

wolfmother

Tidigare under veckan mottogs beskedet att rockbandet Mastodon tvingas ställa in sin spelning i sommar på Peace & Love i Borlänge. I går kom så nästa besked – Wolfmother ställer nu också in på grund av sjukdom. Festivalen letar ersättare.

En något crazy vecka men vi letar givetvis ersättare med ljus och lykta, säger presschef Ronny Mattsson.

Meddelandet från Wolfmothers management:
”I regret to inform you that due to medical reasons Andrew Stockdale, Wolfmother’s lead singer is unable to fly and as such we have been forced to cancel the full European tour for June and July including Peace & Love on 1st July, 2010”.

Peace & Love-festivalen pågår mellan 28 juni-3 juli. Wolfmother skulle ha spelat torsdag den 1 juli.

Mer info om Peace & Love finns på www.peaceandlove.nu.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 28th, 2010

anna-bergendahl-oslo-2010Igår kväll gick den andra och sista semifinalen i Eurovision Song Contest av stapeln på Telenor Arena i Oslo och det slutade inte bra för svensk del. Anna Bergendahls “This Is My Life” räckte inte till och Sverige får därför finna sig snöpligt utslagna tillsammans med bidragen från Litauen, Schweiz, Holland, Slovenien, Bulgarien och Kroatien.

De tio länder som tog sig vidare från den andra semifinalen och därmed får tävla i finalen imorgon är Georgien, Ukraina, Turkiet, Israel, Irland, Cypern, Azerbajdzjan, Rumänien, Armenien och Danmark.

Vi har dock en mer känd svensk som deltar i finalen. Robert Wells kommer nämligen att spela piano till Vitrysslands bidrag som framförs av gruppen 3+2.

Samtliga tävlande i finalen imorgon kväll är därmed som följer:
1. Safura – “Drip Drop” (Azerbajdzjan)
2. Daniel Diges – “Algo pequeñito” (Spanien)
3. Didrik Solli-Tangen – “My Heart Is Yours” (Norge)
4. SunStroke Project and Olia Tira – “Run Away” (Moldavien)
5. Jon Lilygreen and The Islanders – “Life Looks Better in Spring (Cypern)
6. Vukašin Brajić – “Thunder and Lightning” (Bosnien-Herzegovina)
7. Tom Dice – “Me and My Guitar” (Belgien)
8. Milan Stanković – “Ovo je Balkan” (Serbien)
9. 3+2 feat Robert Wells – “Butterflies” (Vitryssland)
10. Niamh Kavanagh – “It’s for You” (Irland)
11. Giorgos Alkaios and Friends – “OPA” (Grekland)
12. Josh Dubovie – “That Sounds Good to Me” (Storbritannien)
13. Sopho Nizharadze – “Shine” (Georgien)
14. maNga – “We Could Be the Same” (Turkiet)
15. Juliana Pasha – “It’s All About You” (Albanien)
16. Hera Björk – “Je ne sais quoi” (Island)
17. Alyosha – “Sweet People” (Ukraina)
18. Jessy Matador – “Allez Ola Olé” (Frankrike)
19. Paula Seling and Ovi – “Playing with Fire” (Rumänien)
20. Peter Nalitch and Friends – “Lost and Forgotten” (Ryssland)
21. Eva Rivas – “Apricot Stone” (Armenien)
22. Lena – “Satellite” (Tyskland)
23. Filipa Azevedo – “Há dias assim” (Portugal)
24. Harel Skaat – “Milim” (Israel)
25. Chanée and N’evergreen – “In a Moment Like This” (Danmark)

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 28th, 2010

mustasch-2010

Det blir ett av Sveriges största rockband genom tiderna som ersätter Mastodon på årets festival. Ralf Gyllenhammar tar sitt Mustasch till Sweden Rock och det garanterar feta riff och mäktiga refränger på Sweden Stage fredagen den 11 juni.

Nu är det verkligen dags att köpa biljett till Sweden Rock 2010 om du inte vill bli utan. Det är nu färre än 4% kvar av biljetterna!

Har ni bestämt er för att åka till Sweden Rock Festival 2010 är det hög tid att börja fundera på biljettköp nu då vi i år dessutom släpper totalt 2300 biljetter färre än i fjol.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Maj 28th, 2010

johnossi-2010

Knappt en månad kvar till festival och Pier Pressure laddar med två nya svenska namn. Johnossi som i år övertygat alla om det är Sveriges mest självklara och bästa rockband. Dessutom återvänder emorockarna Earlytobed till festivalen efter att ha slitit sig loss från Japans famn där de i år gjort stor succé.

www.pierpressure.se

Johnossi (S)
Det är bara att konstatera, 2010 är Johnossis år. De öppnade med sitt hittills starkaste album, “Mavericks”. En bombastisk indierockplatta som hyllats vida omkring och som tog sig rakt in på topplistans fjärdeplats. Förstasingeln “What’s The Point” var Trackslistans självklara etta i hela fem veckor. Som om inte det vore nog följde duon upp med en totalt utsåld Sverigeturné. ”Johnossi är i sitt livs form. Det är våldsamt imponerande, skräcktajt och bedövande elektriskt”, beskrev Aftonbladet det som.

I sommar spelar de på några av Europas största festivaler och agerar även förband till Green Day. Men framför allt är Johnossi klara för Pier Pressure.

Missa inte ett av Sveriges just nu, och för lång tid framöver, allra bästa rockband!

Earlytobed (S)
Earlytobed bildades för snart fem år sedan och var ett av de band som spelade på den första upplagan av Pier Pressure 2007. Då som ett färskt, men otroligt lovande band, gjorde de en av festivalens mest minnesvärda spelningar.

Efter det har det hänt en hel del för värmlänningarna. Det som började med ett stekhett managementavtal och flytt till Göteborg, har nu resulterat i stort skivkontrakt i Japan. De delar skivbolag med band som Sick Of It All, August Burns Red och Avenged Sevenfold. Debutplattan “The Phantomime” släpptes där i januari och japanerna har tagit emot bandet som hjältar.

Nu hungriga och mer fyllda av energi än någonsin tidigare har Earlytobed siktet inställt på resten av världen. Först ger de nya hemstaden Göteborg vad den tål när de i sommar återvänder till Pier Pressure!

Klara sedan tidigare:
HIM
PARAMORE
30 SECONDS TO MARS
TAKIDA
THE SOUNDS
DEAD BY APRIL
NEVERSTORE
HER BRIGHT SKIES
APE RAPE ESCAPE
YOU ATE MY DOG

...