Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 17th, 2010

Ikväll visades det femte avsnittet i den populära musiktävlingen Körslaget i TV4. De fyra kvarvarande körerna, Team Picasso, Team Strömstedt, Team Moraeus och Team Rongedal framförde som vanligt två låtar var. De två körer som fick minst röster från tittarna denna gången var Team Strömstedt och Team Rongedal. Veteranen Niklas Strömstedts kör från Växjö tvingades till slut lämna tävlingen.

Det är ett avsnitt kvar innan finalen i Körslaget visas om två veckor, lördagen den 1 maj.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 17th, 2010

de-lescano-nar-jag-sjunger-igenDe Lescano är för tillfället aktuella med singeln ‘När jag sjunger igen’, som spelas flitigt på P3. Klicka här för att streama låten direkt!

De Lescano är resultatet av ett samarbete mellan låtskrivaren och artisten Staffan Hellstrand, gitarristen och låtskrivaren Fredrik Blank och den argentinsk-finska sångerskan och låtskrivaren Isabel De Lescano.

Det hela startade för drygt ett år sedan och i slutet av maj ligger det självbetitlade debutalbumet färdigt för release. En blandning av psykedelika, sonic youth-rock, new order-pop, electro och brasilianska rytmer präglar skivan, där alla sånger sjungs av Isabel. Det hela blir en bedårande clash mellan Staffan Hellstrands väldokumenterade popsnickeri, Isabels särpräglade röst och bandets djärva produktionsidéer.

Det självbetitlade albumet släpps den 19 maj.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 17th, 2010
Candlemass

Candlemass

Förutom de tiotusentals turister som sitter fast på olika platser runt Europa så drabbas även turnerande band av den stillastående flygtrafiken som blivit resultatet av vulkanutbrottet under glaciären Eyjafjallajökull på södra Island. Metalveteranerna Candlemass skulle idag ha spelat på den holländska festivalen Roadburn och skulle där fira sitt 25-årsjubileum med en unik två timmar lång spelning. De skulle bland annat ha framfört sitt klassiska debutalbum “Epicus Doomicus Metallicus” i sin helhet tillsammans med originalsångaren Johan Längquist. Bandet funderade ett tag på bila ner men då det handlade om 18-20 timmar så fanns ingen villig chaufför och bandmedlemmarna hade kommit fram i mindre presentabelt skick tidigt på morgonen så den tanken övergavs snart.

Den isländska vulkanen har fortsatt att spy ut aska under det senaste dygnet och de flesta länder i Europa har stängt sina luftrum och problemen väntas fortsätta under åtminstone söndagen. Vad som händer därefter vet i nuläget ingen. Vulkanen kan lägga sig i dvala när som helst eller så kan utbrotten fortsätta i veckor eller till och med månader. Det senaste utbrottet i början av 1820-talet varade i drygt ett år.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 17th, 2010

Efter att förra veckan ha återtagit förstaplatsen på den svenska singellistan så får Eric Saade återigen se sin låt “Manboy” nedpetad till andra plats. Denna gång är det “Stereo Love” med rumänska Edward Maya & Vika Jigulina som står för bedriften. Det har rört sig rejält på listan även bakom dessa. På tredje plats hittar vi nu Lady Gaga feat. Beyoncé med “Telephone” som klättrar fyra placeringar från föregående vecka. Vår Melodifestival-segrare Anna Bergendahl tappar två placeringar och faller ned till fjärde plats. Den engelska sångerskan Cheryl Cole är tveklöst veckans raket då hon tar sig upp från 23:e till 5:e plats.

På albumlistan har det också hänt en hel del. Förra veckans etta, Rolandz, tappar två placeringar och Lady Gaga halkar ned från andra till femte plats. Direkt in på förstaplatsen går den forna Guns N’ Roses-gitarristen Slash med sitt självbetitlade nya album. Sensationen Susan Boyle tar ett rejält kliv upp från sjunde till andra plats.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 17th, 2010

På torsdagens konsert under Swedish Jazz Celebration delades en rad priser och utmärkelser ut. Årets nykomling blev saxofonisten Elin Larsson och årets guldkatt gick till basisten Anders Jormin.

Jazzradions pris Jazzkatten delades ut i fem kategorier:

Årets jazzmusiker: Jacob Karlzon
Årets jazzgrupp: The Stoner
Årets nykomling: Elin Larsson
Årets guldkatt: Anders Jormin
Årets kompositör: Fredrik Ljungkvist

Läs mer om Jazzkatterna på:
www.sr.se/p2

Till den nordiska finalen av Young Nordic Jazz Comets valdes sextetten Isabel Sörling från Högskolan för scen och musik i Göteborg. Juryns motivering lyder: “För ett dramatiskt tätt gruppspel och en musik där genomkomponerade partier växlar med fria på ett sätt som griper tag med sin starka intensitet och närvaro.”

Robert Zachaus stipendiefond: Erik Oscarsson
Charles och Laila Gavatins stipendiefond: Ove Ingemarsson
Gyllene Skivan: Bernt Rosengren “I´m flying”
Jazz i Sverige 2010: Samuel Hällkvist

Swedish Jazz Celebration fortsätter fredag och lördag på Konserthuset och Kulturhuset.

...