Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 30th, 2010
Arch Enemy

Arch Enemy

Det svenska dödsmetallbandet Arch Enemy kommer att göra sin livedebut på Färöarna den 16 juli då de kommer agera huvudakt på festivalen G! vilken äger rum i den lilla kustbyn Göta. G!-festivalen har omdefinierat hela musiklivet på Färöarna och har satt den isolerade ögruppen på kartan.

Hemsida
www.gfestival.com

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 30th, 2010

torpedo-2010

Krautpopbandet Torpedo från Stockholm har påbörjat ett högst oväntat samarbete med hitmakaren och världsartisten Justin Timberlake. Det hela började med att en reklamproducent fick upp öronen för bandet och undrade om de ville medverka i en reklam för bilmärket Audi.

Trummisen Pontus Levahn (även medlem i Tiger Lou) berättar:
“För en gångs skull en musikintresserad person som sätter ihop en reklamkampanj. Vi fick ett samtal. Han frågade om vi kunde tänka oss att skriva en låt och ge till Justin. 300 miljoner i mediabudget, en massa resor till LA, Geneve, Salzburg o.s.v. Det är en rätt osannolik kombination, sa vi. Jag vet, sa han, vad säger ni? Vi spelar Krautpop sa vi och plötsligt satt vi på planet. Justin fattade ingenting när vi kom och första dagen i studion var helt katastrof. Men han gillade att Karlsson spelade trummor i kalsongerna. Nu håller vi på att klura ut strategin, om det nu finns någon.”

Torpedo håller på för fullt med sitt nästkommande album som spelas in med Christoffer Berg (The Knife, Fever Ray) i Svenska Grammofonstudion i Göteborg.

Hemsidor:
www.torpedo.se
www.myspace.com/torpedo

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 30th, 2010

packmopedsturnen-2010

En del artister drömmer om en stor scen på en svensk sommarfestival. Mäktigt kanhända, men ganska opersonligt och inte speciellt intimt. Andra står ivrigt och väntar på sin tur att få grensla en mopedsadel, känna en ljum fartvind i ansiktet och frambringa ren spelglädje tillsammans på kvällarna. (Alternativet kan också vara att utmana regnet i gummistövlar och regnställ. Ivriga är dom ändå.).

Artisterna som åker på årets Packmopedsturné – Göran Samuelsson, Dregen, Plura, Sara Löfgren och Ola Magnell – presenterades vid den årliga presskonferensen i Karlstad igår 29/3.

Plura och Ola Magnell är luttrade moppeåkare. Dregen och Sara Löfgren är debutanter, även om Dregen medverkade vid ett par tillfällen förra året, då hans fru Pernilla Andersson var med i turnésällskapet. Övriga musiker är Bengan Blomgren, Bengt Bygren, Robert Henriksson och Fredrik Svensson.

Årets spelningar blir elva till antalet och turnén startar i den vackra Uddeholmsladan i Hagfors 27 juli.

TURNÉPLAN 2010
27 juli Hagfors – Uddeholmsladan
28 juli Filipstad – Hennickehammars Herrgård
29 juli Rudskoga – Hembygdsgården
30 juli Kristinehamn – Södra Torget
31 juli Kil – Fryksta station
1 aug Karlstad – Café August
3 aug Borgvik (Grums) – Hyttruinen
4 aug Åmål – Café XO
5 aug Sillerud – Hembygdsgården
6 aug Arvika – Hillringsbergs Herrgård
7 aug Sunne – Rottneros Park

HEMSIDA
www.packmopedsturne.se

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 30th, 2010

Nu står det klart att Konsumentföreningen Svea och Coop blir Peace & Loves första stora huvudsponsor. Samarbete har tidigare förekommit och nu fördjupas det. Det är första gången i Peace & Loves historia som ett liknande samarbete inleds.

Det känns mycket glädjande att inleda det här samarbetet med Svea, vars värdegrund stämmer väl överens med den även vi eftersträvar. Genom samarbetet visar vi de kärnvärden som vi båda brinner för: miljö, rättvisa och demokrati, säger festivalchef Patric Hammar.

Sedan 2008 har Coop haft en uppskattad butik på festivalcampingen och 2009 servade butiken cirka 24 000 campare i en veckas tid. Peace & Loves långsiktiga mål är att festivalen ska bli Krav- och Rättvisemärkt och ser därför samarbetet med Svea som ett stort steg i rätt riktning.

För oss känns det verkligen naturligt att vara med. Vi vet att allt fler unga handlar i våra Coop-butiker och att de har ett starkt engagemang i de frågor som vi brinner för, säger Kent Ryberg, VD och föreningschef för Konsumentföreningen Svea.

Konsumentföreningen Svea engagerar cirka 600 000 medlemmar i en av Sveriges största konsumentföreningar. I Sveas område finns 51 kommuner och 133 Coop-butiker.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 30th, 2010

steget

Allt började för ett år sen när de la upp några låtar på myspace. Helt plötsligt tipsades det om Steget i flera dagstidningar, i tv och på bloggar. De gjorde bara ett fåtal spelningar och frågar du de som var där är alla eniga. ”Steget live är magi”.

Sen blev det tyst. De begav sig in i studion igen under hösten för att mixa färdigt de resterande låtarna, och nu är det äntligen klara med debutalbumet ”Förändrar allting” som släpps den 12 maj (obs! obs! Nytt datum!)

Steget är en duo bestående av Matilda Sjöström på sång och Nils Dahl på piano. Det som gör dem unika är deras sätt att göra text och musik oskiljaktiga, genom att visa vad som är kärnan i känslan och melodin. Steget sätter fingret på det som spelar roll, både med ord och musik.

Även om mycket av musiken handlar om just det som är jobbigt och ger ångest, förmedlar Steget ett självförtroende och en oräddhet inför problem som andra skulle välja att gräva ner sig i. De väjer inte för det som gör ont, men utan att vältra sig i det vill de framåt, och de vill att vi ska våga.

Steget visar att varje steg man tar förändrar allting. Det går inte att låsa in Steget i en genre, eller påstå att det är singer/songwriterpop bara för att de mestadels använder enbart piano och sång. De rör sig fritt mellan catchy poplåtar med beachboyskörer till avskalade ballader med Thåströmsk svärta.

Både Matilda och Nils har en musikalisk bakgrund i flera band. Matilda är den ena halvan av duon Äkta Kärlek. Nils spelar piano med Daniel Gilbert och i reggaebandet Kultiration.

...