Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 29th, 2010

praying-mantisMed sitt klassiska debutalbum “Time Tells No Lies” (1981) etablerade sig Praying Mantis raskt bland den melodiska hårdrockens främsta företrädare inom New Wave of British Heavy Metal. Tyvärr splittrades bandet kort därpå som en följd av diverse bekymmer, bland annat en dispyt med Rainbow om vem som skulle få släppa singeln “I Surrender”. Fansen, i synnerhet de japanska, glömde dock aldrig Praying Mantis, och 1990 var återföreningen ett faktum. Utmärkta comebackalbumet “Predator in Disguise” (1991) följdes av ett antal ytterligare plattor av samma klass, senast den hyllade “Sanctuary” 2009. Bandet har bytt utseende många gånger (tidigare medlemmar inkluderar forna Iron Maiden-männen Paul Di’Anno, Dennis Stratton och Clive Burr), men dess kärna är nu som alltid brödraduon Chris och Tino Troy på bas respektive gitarr. På Praying Mantis SRF-debut flankeras de av gitarristen Andy Burgess, trummisen Benjy Reid och sångaren Mike Freeland.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 29th, 2010

the-unthanks

Att systrarna Unthank har en synnerligen fin känsla för varsamt uppdaterad folkmusik visade de genom sitt förra album ”The Bairns” som nominerades till årets bästa i BBC Folk Awards 2008. Nu är de aktuella med sitt tredje album ”Here’s the tender coming” som har samma känsla men med en tydligare popkänsla och postklassiska arrangemang. Den 10 april besöker de Nalen och gör vårens enda framträdande i Sverige!

The Unthanks, tidigare kända som Rachel Unthank and the Winterset , kommer från norra England. De debuterade under en festival 2004 och året efter släpptes bandets första album ”Cruel Sister”. Sedan kompbandet The Winterset ersatts delar systrarna på huvudansvaret i The Unthanks och bandets nya konstellation har förstärkts med blåssektion och stråkensemble. Den sorgsna tonen har fått en varmare nyans och sångerna är innerligare än tidigare.

Det nya albumet bjuder på traditionellt förankrade sånger med experimentellt vackra toner som genomströmmas av varmt vemod och melankoli. Sångerna framförs på nordengelsk geordiedialekt som bidrar till en känsla av tidlöshet och vidunderliga arrangemang.

HEMSIDA
www.myspace.com/rachelunthank

KONSERTDATUM
10 april – Stockholm, Nalen

Närmare information om The Unthanks konsert i Stockholm hittar du här

...