Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 23rd, 2010

erik-gronwall-2010

Det är roligt att vara Erik Grönwall nu! Efter en tuff idolsäsong gick Erik tillslut segrande ur striden och blev vinnare av Idol 2009. Den efterföljande debutsingeln “Higher” gick raka vägen upp på singellistans förstaplats och det självbetitlade albumet, med det bästa av låtarna Erik framförde under idolsäsongen, tog hand om albumlistans dito.

Nu fortsätter resan. Den 2 juni släpper Erik Grönwall sitt album “Somewhere Between A Rock And A Hard Place” – ett album fyllt av amerikansk radiorock.

Jag sitter just nu i studion och känslan av nervevade bilrutor, vind i håret och radion på hög volym börjar infinna sig. Det blir en skiva där mina husgudar bidragit med låtar och där jag själv är med och skriver. Jag har fått blodad tand och kan knappt vänta tills det här blir klart, säger Erik.

Förutom eget låtmaterial har låtskrivare som Joey Tempest, Nicke Borg, Jörgen Elofsson, Paul Stanley och Andreas Carlsson skrivit låtar till det kommande albumet.

Den 19 april släpps första singeln “Crash And Burn” skriven av David Stenmark, Niklas Jarl och Brian McFadden. Singeln, liksom albumet, är producerat av Fredrik Thomander, Anders Wikström och Peter Månsson.

I vår och sommar äntrar Erik scener runt om i Sverige med sitt fyrmannaband och nya material.

Turnéplan:
16.4 Kalas, Uppsala
17.4 Gisleparken, Gislaved
30.4 Festivalborg, Nödinge/Ale kommun
8.5 Statt, Karlskoga
9.5 Eksjömässan, Eksjö
16.5 Liseberg, Göteborg
21.5 Rock The Lake, Växjö
22.5 Tranan, Bollnäs
11.6 Schools out, Söderhamn
12.6 Hamnen Öregrund, Öregrund
18.6 Stadsfesten, Kramfors
1.7 Stora Torget, Borås
2.7 Gatufestivalen, Enköping
3.7 Kirunafestivalen, Kiruna
4.7 Parken Zoo, Eskilstuna
9.7 Killebomfestivalen, Sölvesborg
12.7 Allsång, Öregrund
16.7 Landskronafestivalen, Landskrona
17.7 Sommarrock, Svedala
29.8 Köpingsmässan, Köping

Hemsida:
www.erikgronwall.se

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 23rd, 2010

Erja Lyytinen

Finlands unga bluesdrottning och en av världens främsta slide-gitarrister Erja Lyytinen är aktuell med nytt album som släpps den 11 april på prestigefulla RUF records. Den första singeln ”Bed of Roses” är en duett med Marco Hietala, sångare i Nightwish och hon har även lånat in stråkar från Apocalyptica. Erjas stora skicklighet som musiker och hennes kärlek till bluesen har tagit henne världen över, och hon befinner sig allt som oftast på turné. Under 2009 hade hon över 100 konserter världen över och hennes 17 Sverigespelningar fick mycket fin kritik. Örnsköldsviks Allehanda skriver “Med en mix av glädje, karisma och stor musikalisk begåvning lever Erja Lyytinen upp till sin blues-drottningsutnämning”. Barometern låter rubriken ta upp ett uppslag och skriver “Stentuff kvinna bjöd på lång kärleksakt”. Under sin turné i Sverige gjorde hon också ett flertal uppskattade live-spelningar i olika radiostudios och P4 Väst spelade in en konsert som sändes nu i mars 2010.

De senaste fem åren har Erja utvecklats enormt som bandledare, låtskrivare och albumartist. Skivan ‘Voracious Love’ fångar det bästa hos Erja Lyytinen; kärleken till blusen, men också experimentlusta och strävan efter ett eget uttryck. Singeln ”Bed of Roses” är en refrängstark ballad om slutet på ett förhållande.
Jag tycker att Marcos uttryck i sin sång ger låten en stark närvaro som känns under skinnet, säger Eja som förövrigt planerar att komma till Sverige för spelningar i samband med den nya skivan.

...