Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 21st, 2010

lady-gaga

Den amerikanska superstjärnan Lady Gaga stämdes i onsdags på 35 miljoner dollar, motsvarande omkring 260 miljoner kronor, av låtskrivare och musikproducenten Rob Fusari som tidigare också var hennes pojkvän. Enligt honom själv så var det han som hittade på hennes artistnamn och hjälpte henne få skivkontrakt. Han ska även ha varit med och skrivit låtarna “Paparazzi” och “Beautiful, Dirty, Rich” vilka finns med på hennes debutalbum “The Fame”. Så snart hennes karriär tog fart så gjorde hon slut, berättar Fusari.

Rob Fusari har tidigare arbetat med en rad världsartister såsom Whitney Houston, Destiny’s Child och Will Smith. I maj 2006 bildade han Team Love Child LLC tillsammans med dåvarande flickvännen Lady Gaga för att marknadsföra hennes karriär. Han ägde 20 procent av företaget. 2008 släpptes “The Fame” genom Interscope Records, ett album som sålt i mer än 3 miljoner exemplar enbart i USA. Då hade både deras romantiska och affärsmässiga förhållande försämrats rejält och han säger sig inte ha fått 20 procent av royalties samt 15 procent av merchandise-försäljningen och ytterligare ersättning som han har rätt till. Det han fått hittills uppgår till 611 000 dollar men det är långt ifrån hela hans andel enligt honom själv.

Lady Gaga vann i januari inte mindre än två Grammys.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 21st, 2010

De två största oberoende skivbolagen i Norden – Bonnier Amigo Music Group AB och Playground Music Scandinavia AB – inleder nu ett nytt samarbete som syftar till att stärka bolagens roll på den nordiska marknaden. Samarbetet innebär enligt ett gemensamt pressmeddelande att sälj- och marknadsavdelningarna integreras vilket på sikt kommer att förbättra ställningen för oberoende artister och bolag. Bonnier Amigo och Playground representerar idag flera hundra oberoende skivbolag från hela världen.

Logistik av den fysiska distribution kommer att hanteras av ENS i Borås och på detta vis hoppas man kunna bli en ännu starkare samarbetspartner för de artister och bolag som inte vill ligga hos något av major-bolagen.

När det gäller utvecklingen av egna artister och rättigheter så kommer de två bolagen att arbeta var för sig precis som tidigare.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 21st, 2010

skyclad-201020-årsjubilerande Skyclad betraktas av många som det första folk metal-bandet. Med sin blandning av thrash metal och keltisk folkmusik framstod de som ett av de verkligt unika banden på det tidiga 90-talet, och många imponerades dessutom av de extremt fyndiga texterna av dåvarande sångaren Martin Walkyier (ex-Sabbat). Efter tio album, däribland klassiker som “Jonah’s Ark” (1993) och “Prince of the Poverty Line” (1994), lämnade Walkyier bandet 2001. Skyclad befordrade då gitarristen Kevin Ridley till frontman och återställde fansens förtroende med den imponerande “A Semblance of Normality” (2004). Senast släppte Skyclad “In the All… Together” (2009), ett stort kliv närmare deras tidiga, jordnära rötter. Du som gillar folk metal men inte upptäckt Skyclad får inte missa denna deras SRF-debut – det här är bandet som inspirerat alla dina hjältar.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 21st, 2010

För första gången på flera veckor så har det nu skett en större förändring på Svensktoppen. Amanda Jenssens långkörare “Happyland” behåller visserligen förstaplatsen men på silverplatsen har vi en nykomling i form av Kalle Moraeus & Orsa Spelmän och låten “Underbart” som klämmer sig in framför Erik Grönwall.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 21st, 2010

Det var total svensk dominans på singellistan under veckan som gick. De fjorton översta platserna innehas av svenska artister och det är fortfarande Melodifestivalens segrare Anna Bergendahl som sitter kvar i toppen med “This Is My Life” med Eric Saades “Manboy” som tvåa. Melodifestivaleffekten är tydlig då vi även på tredje plats hittar Timoteij med “Kom”.

Salem Al Fakir borde kanske ha vunnit Melodifestivalen då han förmodligen hade haft en större chans att ta hem en bra placering i Oslo men tack vare svenska folket så blev det inte på det viset utan han fick en snöplig andraplats efter att ha haft en stadig ledning under hela omröstningen till dess att folkets röster räknades in. Nu tar han dock en liten revansch då hans nya album “Ignore This” går direkt in på förstaplatsen på albumlistan och petar ner Sades comebacksuccé “Soldier of Love”. Det är ganska tydligt att det är mer unik kvalitet som gäller på albumlistan medan det är simpla melodier för dagen som gäller för singelköparna.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 21st, 2010

melechesh

Det unika israeliska metalbandet Melechesh kommer den 10 april att gå in i studion för att spela in sitt femte album under en period på 4-5 veckor. Albumet kommer att spelas in i nyöppnade toppmoderna Babajim Studios i Istanbul och beräknas släppas någon gång under sommaren genom den tyska metaljätten Nuclear Blast Records.

Melechesh bildades i Jerusalem 1993 men bandets ledare Ashmedi är av assyrisk och armenisk härkomst och de har på senare tid flyttat sin verksamhet till Holland. Debutalbumet “As Jerusalem Burns…Al’Intisar” släpptes tre år senare genom Breath Of Night Records. Just nu befinner sig bandmedlemmarna i replokalen i Amsterdam för att finslipa de nya låtarna som är klara till 90%. Gitarristen Moloch anländer med flyg under kommande vecka från sitt hem i Virginia, USA.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 21st, 2010

dream-evil

Metalbandet Dream Evil från Göteborg kommer att vara förband till kollegorna i Hammerfall när de ger sig ut på turné i Storbritannien i början av maj. Det blir totalt sett sex spelningar med start i Manchester den 1 maj och avslut på Electric Ballroom i London den 6 maj.

Dream Evil befinner sig just nu på en kortare turné genom Europa tillsammans med finska Stratovarius.

...