Av Redaktionen
1 kommentar
Mar 17th, 2010

vains-of-jenna

Hårdrocksbandet Vains of Jenna från Falkenberg har gått skilda vägar med sin sångare Lizzy Devine. Han säger själv följande om splittringen med bandet:

“De senaste fem åren med det här bandet har varit de bästa åren i mitt liv. Det är med en tår i ögat, men med en hel del kärlek och respekt för bandet, managern och alla andra som stöttat oss runt om i världen, som jag nu meddelar att jag inte längre är sångare och frontman för Vains of Jenna.”

Vains of Jenna bildades 2005 i Falkenberg på västkusten och har uppmärksammats i TV och radio i flera länder. Hittills har de gjort mer än 400 spelningar i ett dussin länder. Bandet skrev ursprungligen på för MTV-stjärnan Bam Margeras (“Jackass”, “Viva La Bam”) etikett Filthy Note under Universal Music redan 2006 och turnerade i USA tillsammans med Poison, Ratt och Gwar året därpå.

Hemsida:
www.myspace.com/vainsofjenna

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 17th, 2010

susanne-sundfor

Susanne Sundførs nya album ”The Brothel” hyllas unisont i norsk press!
Släpps 24 mars i Sverige.

”Enormt bra! Susanne Sundfør målar dystra bilder som får fullpott på betygsskalan” – ABC Nyheterna, 6/6

“Det här kommer få norska artister att gråta. Delvis för att hon håller en klass som de aldrig kommer kunna uppnå och delvis för att det är oemotståndligt vackert.” – Dagbladet, 5/6

”…Hon skapar musik som inte liknar något annat. Hon har en fantastiskt utrycksfull röst där hon redan har hittat sina egan unikia uttryck. Tillsammans med producenten, arrangören och multiinstrumentalisten Lars Horntveth skapar hon mörka och kraftfulla musikaliska landskap som åtminstone får undertecknad att rysa av välbehag” – Ostlendingen, 6/6

”Det var länge sedan jag har blivit så såld av en poplåt som när jag hörde singeln från Susanne Sundførs album ”The Brothel”. Ett monumentalt stycke popkonst, tillskillnad från det mesta andra vi hör nu för tiden” – Dagbladet, 5/6

”Låt mig först ställa mig i rad av gratulanter: Susanne Sundførs album ”The Brothel” är en fantastiskt och långsträckt komposition, antagligen årets låt, och antagligen det modigaste singelvalet i norsk historia” – DN Magasinet (Norge)

”Det tar luften ur mig. Susanne har gjort det stora!” – Side 2, 6/6

”Detta är definitivt inte en av de plattor som kommer bli liggande och damma i bunten” – H-avis, 6/6

Se Susanne Sundfør live på Klubb Folke på Pet Sounds Bar (Stockholm) 31 mars.

Susanne Sundfør är en singer/songwriter från Norska västkusten. Onsdag den 24 mars släpps skivan ”The Brothel” i Sverige. Skivan är uppföljaren till debuten ”Susanne Sundfør” (2007) och den ackustiska systerskivan ”Take One” (2008). 2007 vann hon Spellemanspriset (Norska Grammis) som bästa kvinnliga artist. I ”The Brothel” skapar hon en helt egen musikstil som blandar jazz med klassiskt men med underbara elektroniska, epeiska och magiska inslag.


The Brothel

Susanne Sundfør | MySpace Music Videos

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 17th, 2010

Äntligen!!! Den 22 mars släpper vi det legendariska Malmöbandet Two Sheds båda fullängdsalbum ”Out Of Our Sheds” och ”Not Good” digitalt!

”Out Of Our Sheds” släpptes ursprungligen 1991 och möttes då främst av strålande recensioner men även av förakt – för inte kunde väl ett svenskt band få lov att låta på detta sättet? Bandets egensinnighet och de mörka texterna fyllda med en stor portion svart humor väckte starka reaktioner. Att komma från Sverige och behandla tunga ämnen på detta sätt gick knappast för sig vid denna tid. Att dessutom ha ett bandnamn taget från en Monty Python-sketch gjorde det inte enklare. Det var därför inte helt förvånande att en recensent på en stor svensk tidning avfärdade albumet med en kommentar om att ett band som gör en cover på ”My Little Pony” inte går att ta på allvar. Till saken hör att låten är en originalkomposition med en mycket allvarlig text och att journalisten knappast lyssnat på albumet innan han recenserade det…

1993 släppte Two Sheds uppföljaren ”Not Good”, vilket även blev gruppens sista album. Nu hade de flesta belackare tystnat och detta album fick genomgående ett fantastiskt mottagande i pressen. ”Not Good” är tyngre och mörkare än ”Out of Our Sheds”, men samtidigt mer dynamiskt. Det kontrollerade kaoset lättas upp av nedtonade och akustiska inslag och melodierna är ännu självsäkrare än tidigare.

...