Av Redaktionen
1 kommentar
Mar 11th, 2010

susanna-sundfor-the-brothel

Susanne Sundfør är en singer/songwriter från Norska västkusten. Singeln ”The Brothel” har hyllats unisont hemma i Norge bland kritiker, bloggare och musikälskare. Alla som ser Susanne Sundfør blir helt knäckta hur bra hon är.

Onsdag den 24 mars släpps skivan ”The Brothel” i Sverige. Skivan är uppföljaren till debuten ”Susanne Sundfør” (2007) och den ackustiska systerskivan ”Take One” (2008).2007 vann hon Spellemanspriset (Norska Grammis) som bästa kvinnliga artist

The Brothel
1. The Brothel 6:17
2. Lilith 3:35
3. Black Widow 3:16
4. It’s All Gone Tomorrow 6:07
5. Knight Of Noir 5:02
6. Turkish Delight 4:49
7. As I Walked Out One Evening 3:18
8. O Master 4:21
9. Lullaby 4:48
10. Father Father 3:22

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 11th, 2010

stacey-kent

Den amerikanska sångerskan Stacey Kent släppte 2007 “Breakfast on the Morning Tram” på Blue Note och sålde mer än 300.000 i Frankrike. I Sverige har hon också fått mycket uppmärksamhet och har också varit här och gjort flera konserter. Nu följer hon upp skivan med ett underbart vackert franskt album.

På den nya skivan “Raconte-Moi…” tolkar hon några av klassikerna i den franska musikskatten skrivna av tex Barbara, Paul Misraki, Georges Moustaki, Henri Salvador, Michel Jonasz, Keren Ann och Benjamin Biolay,

Hon har även spelat in originalkompositioner av begåvade unga låtskrivare som Claire Denamur , Camille d’Avril (som samarbetat med Jim Tomlinson), Pierre-Dominique Burgaud och Emilie Satt, vars “La Vénus du mélo” är första singeln som nyligen adderats på P4.

Så är det jazz eller franska chanson? Stacey Kent bygger återigen broar mellan genrer, elegant och nätt stämpling hennes egna personliga signum på detta lysande album.

Tracklist:
1. Les Eaux De Mars 3:38
2. Jardin D’hiver 3:34
3. Raconte-Moi. 3:42
4. L’étang 4:24
5. La Vénus Du Mélo 3:47
6. Au Coin Du Monde 4:14
7. C’est Le Printemps 4:28
8. Sait-On Jamais ? 4:12
9. Les Vacances Au Bord De La Mer 3:29
10. Mi Amor 3:58
11. Le Mal De Vivre 4:44
12. Désuets 3:10

Flera konserter är planerade i Sverige under 2010-11.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 11th, 2010
Amon Amarth

Amon Amarth

Amon Amarth
Amon Amarth har med sin skoningslösa vikingainspirerade dödsmetall efter sju album, otaliga rövartåg världen över samt mer än 15 år som band befäst positionen som ett av de största namnen inom svensk hårdrocksexport.

Bandets senaste album, ”Twilight of the Thunder God” släpptes i höstas och kort därefter bar det av ut på ett triumfartat segertåg genom Sverige. Nu är det återigen dags för ett av Sveriges bästa liveband att peka med hela handen på hemmaplan.

Coheed & Cambria
Amerikanskt rockband som bildades i New York år 1995, Coheed & Cambrias sound är en unik fusion av progressiv rock, punk, heavy metal och post-hardcore.

Bandets strävan är att släppa fem skivor där var och en utgör ett kapitel i en längre science-fiction-berättelse vid namn ”The Amory Wars”, författad av bandets vokalist Claudio Sanchez. Diskografin består för närvarande av fyra album – “The Second Stage Turbine Blade” (2002), “In Keeping Secrets of Silent Earth: 3” (2003), “Good Apollo, I’m Burning Star IV, Volume One: From Fear Through the Eyes of Madness (2005)” och “Good Apollo, I’m Burning Star IV, Volume Two: No World For Tomorrow” (2007). Sagan är tänkt att nå sitt slut i april 2010, när femte och sista kapitlet ”Year of the Black Rainbow” når skivhyllorna. Två månader senare står på de på scen i Frihamnen.

Garcia plays Kyuss
John Garcia, vars särpräglade och unika sång gjort honom känd som ”the voice of stoner metal”, behöver ingen närmare presentation; det torde räcka med att nämna band som Kyuss, Sloburn, Unida och nu senast Hermano. Vidare har vi sidoprojekt i form av The Crystal Method, Danko Jones samt ett flertal till som anlitat den fantastiska sångrösten från södra Kalifornien.

Kyuss, upphovsmännen till genren kallad ökenrock, har de senaste åren rönt långt mer popularitet än de någonsin gjorde under sin faktiska existens i nittiotalets begynnelse. John har slutligen dukat under inför trycket från de mängder av fans som krävt att få höra dessa kultlåtar live – uppbackad av handplockade musiker har han beslutat sig för att ge dem vad de vill ha i och med detta unika projekt.

Hatebreed
Anförda av trottarpugilisten Jamey Jasta, veteranerna Hatebreed har sedan starten 1994 hunnit med sex fullängdsalbum och otaliga turnéer världen över. Genom att låta sig influeras av både thrash metal och hardcore-punk har de skapat sig ett namn som upphovsmännen till hardcore av den nya skolan, vars sound influerat en mängd band ur metalcore-genren.

Bland höjdpunkterna i bandets livekarriär finner vi en headline-position på näst största scenen av 2007 års upplaga av Ozzfest, och det är just på scen bandet kommer till sin fulla rätt – ett ursinne i musikform som släpps lös över Göteborg i juni.

69 Eyes
Helsingfors Goth ”n” Roll-vampyrer hedrades nyligen i egenskap av årets musikexport genom att tilldelas finska motsvarigheten till en grammis. Bandets senaste album ”Back in Blood” har hyllats av såväl kritiker som fans, och bandet genomför i skrivande stund en omfattande Europaturné.

I över tjugo år, utspritt över tio studioalbum, har 69 Eyes envetet harvat med att tonsätta finskt vemod och mörker på sitt egensinniga, dunkla men ändå rockiga vis, i sommar har de ögonen fästa på Göteborg.

Brian “Head” Welch
Mest känd som gitarrikonen som för fem år sedan lämnade nu-metalgiganterna Korn till förmån för ett högre kall. Avhoppet till trots har han definitivt inte legat på latsidan, utan har istället skrivit och producerat albumet ”Save Me From Myself”, vilket handlar om dennes forna liv som drogberoende bråkstake och dennes sökande efter någonting mer, något andligt.

Just nu arbetar han idogt med uppföljarskivan, vars titel ännu inte presenterats – väl klar med detta är han redo att återigen ge sig ut på vägarna för att skildra sitt livs historia med hjälp av samma musik som lyfte Korn till ett av de största banden i genren.

Raunchy
Dansk industrimetal – Raunchy inkorporerar element av melodisk dödsmetall, metalcore, thrash och industri, symbiosen av detta kallar de ”futuristic hybrid metal”. Genom att förädla sin elektronikanstrukna mastodontmetal i ett stålbad av knivskarpa melodier slog de år 2002 igenom när de som första danska band kontrakterades till tyska Nuclear Blast Records.

2008 släpptes Raunchys fjärde studioalbum ”Wasteland Discotheque” och de har sedan dess turnerat med bland andra landsmännen Volbeat och genomfört bejublade festivalspelningar på With Full Force och Summer Breeze Opean Air – i sommar har turen kommit till Metaltown.

Adept
Sveriges nästa metal- och hardcoreband att ta över världen kommer sannolikt vara Adept. I fjol tog de jättekliv i karriären när de drog i särklass mest publik till Rookiescenen på Hultsfredsfestivalen. Veckan därpå stod de på Sonisphere-festivalens stora scen inför ett enormt publikhav, några timmar innan Metallica skulle inta samma plats.

Debutalbumet “Another Year of Disaster” är ett precis så ambitiöst album man kan förvänta sig av ett band som är i stånd att ta över de riktigt stora scenerna ute i Europa. Energi, intensitet, hunger, passion och originalitet.

Efter att ha spenderat ett par månader ute på Europaturné under 2009 har Adept slipat scenvanan till veteranstatus, vilket de avser demonstrera under årets upplaga av Metaltown.

Between The Buried And Me
Amerikanskt band med ursprung i North Carolina , BTBAM spelar en väldigt unik form av progressiv hårdrock. Musiken bär spår av allt från death metal och melodisk rock till blues och jazz – detta framfört av musiker i absolut världsklass. Bandet fick stor uppmärksamhet då Dream Theater, musikermetallens konungar, valde att ta med dem på Progressive Nation Tour 2008

Bandets sjätte platta ”The Great Misdirect ” släpptes i oktober i fjol och de gör sitt första Sverigebesök under våren 2010 – ett par månader därpå gästar de Metaltown.

Antichrist
Beskrivningen ”old school” är någonting thrash metal-armén Antichrist från Växjö omfamnar totalt. Vinnarna av Close-Up Magazines demotävling Sverige Runt, och därmed första bokade bandet till tidningens egen scen på Metaltown , har gett ut andra demon ”Put To Death” på kassett. Suktar du efter en Myspacesida innehållande smakprov kan du glömma det redan nu – bandet skriver inte ens ut sin e-postadress i kassetterna; gammeldags i såväl musik som marknadsföring!

Räkna med knäckande thrash metal från Antichrist, uppblandat med en knivsudd ytterst tidig death metal.

Klara sedan tidigare:
Rammstein (GER)
Bullet For My Valentine (UK)
In Flames (S)
Kreator (GER)
Sonic Syndicate (S)
Bleeding Through (US)
Dream Evil (S)
Dark Tranquillity (S)
Nile (US)
Sabaton (S)
Finntroll (FIN)
Cynic (US)
Raubtier (S)

Fler artister tillkommer.

Biljettinformation:
18 – 19 juni 2010. Frihamnen, Göteborg

Biljetterna kostar 1450 kr inkl. serviceavgift och säljs via Livenation.se, Eventims callcenter 0771 – 651 000 och ombud, samt www.metaltown.se.

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Mar 11th, 2010

red-hot-chili-peppers

Varje fredag klockan 22.00 sänder MTV en livekonsert under en hel timme på kanalen. Nu på fredag den 12 mars klockan 22.00 är det dags för
Red Hot Chili Peppers spelning från Milano 2006.

MTV ger dig ett frikort till de mest exklusiva spelningarna från hela världen via MTV World Stage. Där bjuder de på konserter från några av världens mest populära artister från flera olika genrer. Nu på fredag är det dags Red Hot Chili Peppers livekonsert från Milano 2006.

Red Hot Chili Peppers bildades i Los Angeles 1983. Bandet skulle endast uppträda en gång som förband till Tim Allen på klubben Rhythm Lounge. De hade endast förberett en låt, “Out in LA” som sångaren Anthony Kiedis rappade till och de övriga bandmedlemmarna improviserade musikaliskt. Uppträdandet fick ett så pass bra mottagande att klubbägaren bad bandet att uppträda igen nästkommande vecka. Strax därefter signade de ett skivkontrakt.
Deras första album, The Red Hot Chili Peppers släpptes 1984. Den var dock ett kommersiellt misslyckande. Albumet såldes endast i ca 25 000 exemplar och lyckades inte göra något avtryck på någon av de större listorna i USA. Kort därefter följde diverse avhopp från medlemmar samt värvning av nya förmågor. Nästkommande albumen, Freaky Style och The Uplift Mofo Partyplan med de nya bandmedlemmarna ledde i sin tur till succé följt av flera succéalbum och hits under både 90 – och 00 – talet.

Red Hot Chili Peppers har sålt över 55 miljoner album världen över. Deras musik är en mix av funk, pop, punk och grunge. Många grupper har blivit influerade av deras musik, Offspring och Sugar Ray för att nämna några.

MTV World Stage kommande konserter:

• 19 mars – Lady Gaga och Black Eyed Peas, konsert från Malta.
• 26 mars – Artic Monkeys, konsert från Valencia, Spain.
• 2 april – Nirvana, konsert från Reading, England.
• 9 april – Foo Fighters, konsert från Wembley Arena, London.
• 16 april – Linkin Park feat Jay – Z, konsert från Milton Keynes.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 11th, 2010

nephew

Kanske är det dags för världsherravälde under dansk flagg. De senaste åren har de rödvita naboerna krängt musik som om det vore smör i solsken! Akter som Mew och Volbeat har trängt sig in på listorna världen över och nu är det dags att kapitulera för nästa rockhopp, Nephew!

Vi har ett band som gifter Depeche Modes mörkaste sidor med Rammsteins explosivitet. Ett slags vemod à la Interpol har definitivt letat sig in i och förgyller varje sekund av varje låt. Kent skulle kunna vara en blågul släkting men Nephew har i sin mix av danskt modersmål och engelska hittat en alldeles egen plats på den internationella scenen.

För oss som vill bryta ner saker i små beståndsdelar (utan att missa helheten) så är här en några läsvärda fakta.

Album som sålt dubbelplatina. Check!
Sex hitsinglar på topplistan. Check!
Uppbackning i form av kreddig producent (Timbaland). Check!

Till detta kommer en liveshow som är allt annat än träaktig och blygsam. Nephew verkar alltid slå på största trumman och uppvisa en hel världs känsloregister på sina skjortärmar. Ingen kommer att gå ifrån en konsert och känna att dom missat något. Ingen. Boka biljetter idag. Inga men.

Konsertdatum
21 april – Malmö, KB
22 april – Stockholm, Strand

Närmare information om Nephews spelningar samt biljetter hittar du här

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Mar 11th, 2010

my-dying-bride

Ett av världens största Death/Doom/Metal-band klara för Rockweekend i Söderhamn!

My Dying Bride bildades 1990 och fick uppmärksamhet med demon Towards the Sinister som hjälpte bandet att få skivkontrakt.

Bandet fick snabbt framgång med sin blandning av death och doom metal och är idag ett av de största banden inom sin genre.

My Dying Brides musik är känd för att vara väldigt nedstämd och bandet skriver väldigt stämningsfull och sorglig musik även om de ibland går åt det mer aggressiva hållet med death metal-inslag. Texterna är ofta religiöst inspirerade trots att bandet inte har någon tro. Sångaren Aaron Stainthorpe har i en intervju uttalat att han tycker religion är dumt och att det bara leder till osämja. Dock tycker han att Bibeln är en bra inspirationskälla.

Bandet kommer nu till Rockweekend för en exklusiv spelning, senast bandet spelade i Sverige var på Metaltown 2009 och innan det Arvikafestivalen 2004!

Varmt välkommen till norra Sveriges största hårdrocksfestival!

Läs mer på hemsidan:
www.rockweekend.se

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 11th, 2010

grave-diggerTyska Grave Digger har två gånger bidragit till att forma heavy metal-historien. En gång från och med debuten “Heavy Metal Breakdown” (1984), då de befann sig i frontlinjen av den exploderande tyska metalscenen. Och sedan ännu en gång under 90-talet, då de gick i spetsen för heavy metals storstilade återkomst med album som den berömda “medeltidstrilogin” – “Tunes of War” (1996), “Knights of the Cross” (1998) och “Excalibur” (1999). Grave Digger har fortsatt att skapa fanfavoriter även under 2000-talet, som “The Grave Digger” (2001) och fjolårets “Ballads of a Hangman” (ett nytt album är på väg). Nu gör ett av världens ledande “true metal”-band efterlängtad comeback på SRF, som vanligt med den outtröttlige sångaren Chris Boltendahl i spetsen.

1-dagsbiljetter till lördagen 12 juni är slut! Hög tid att köpa 4-dagarsbiljett. Fåtal kvar!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 11th, 2010

halestormHalestorm släpper sitt självbetitlade debutalbum den 24 mars! Bandet har på kort tid byggt sig ett stort namn på rock-scenen och har turnerat med bland andra Shinedown och Papa Roach. Lzzy som sjunger i bandet har även meverkat på en av Shinedowns låtar, som heter “Shed Some Light”. De har blivit hyllade i hemstaden Pennsylvania och nu är de redo att erövra Sverige och världen. De har även varit gäster hos Jay Leno!

Bandet spelar på radiostationen Bandits fest på Pub Anchor, tillsammans med kanadensiska Theory Of A Deadman den 17 Mars och på Sticky Fingers i Göteborg den 18 mars. Bandet har varit aktivt sedan 1997 med syskonen Arejay och Lzzy i spetsen, de var endast 10 och 13 år gamla när bandet startades. I det första stadiet spelade deras pappa bas innan de hittade sin nuvarande basist Josh Smith.

Ytterligare information om Halestorms Sverige-spelningar samt biljetter hittar du här

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Mar 11th, 2010

accept-2010Äntligen är väntan över för hundratusentals Accept-fans! De tyska legendarerna är äntligen tillsammans igen! De fyra gamla instrumentalisterna Wolf Hoffmann, Peter Baltes, Herman Frank och Stefan Schwarzmann har slagit sig samman med TT Quick-sångaren Mark Tornillo och i maj kommer det efterlängtade comeback-albumet ”Blood Of The Nations”. Accept är redo att ta över världen igen!

Som ett startskott för nya Accept kommer de att göra ett litet antal mycket exklusiva spelningar på små, intima klubbar och två av dessa äger rum i Helsingfors och Stockholm. Detta är unikt då det är många år sedan Accept valde att spela på så här små ställen, vilket ger fansen en möjlighet att komma nära sina idoler på ett sätt som de aldrig tidigare har kunnat göra.

Datum:
18.5 Helsingfors, Virgin Oil Co.
20.5 Stockholm, Debaser Slussen

Information om Accepts spelning i Stockholm samt biljetter hittar du här

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 11th, 2010

bruce-dickinsonDet legendariska hårdrocksbandet Iron Maidens sångare Bruce Dickinson kommer i slutet av april att bli av med sitt program “Rock Show” på den brittiska digitala radiostationen BBC 6 Music efter att ha lett detsamma sedan starten 2002. Detta är en del av BBC’s omfattande besparingar som bland annat innebär att de avbryter sina digitala tjänster.

I “Rock Show” har Bruce Dickinson presenterat det bästa inom metal och hårdrock och har intervjuat de största namnen i genren idag såsom Lemmy från Motörhead, samtliga medlemmar i Metallica, den tidigare Iron Maiden-sångaren Blaze Bayley och svenska Opeth.

Förutom sina jobb som sångare i ett av världens genom tiderna största hårdrocksband och programledare för BBC så har Bruce Dickinson även tävlat internationellt inom fäktning, varit aktiv som författare och verksam pilot för det brittiska charterbolaget Astraeus. Tidningen Intelligent Life kallade vintern 2009 Bruce Dickinson för ett levande exempel på ett universalgeni.

bruce-dickinson-friday-rock-show

...