Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 4th, 2010

de-lyckliga-kompisarna

Nu kommer De Lyckliga Kompisarna med ett nytt album! 14 låtar i den gamla goda stilen.

Det fanns en tid då DLK åkte runt i en gammal Ford Granada och spelade på suspekta kulturnästen som numera är rivna och ersatta med bostadsrätter och golfbanor. De sjöng Hockeyfrilla och Drick sprit och hålla käften. De var tysta i några år i början av 2000-talet, men sen gick det inte längre. Nu är DLK här igen och häcklar den moderna tidens olater, spelar fort och galet, och verkar tycka att det är roligt.

Efter skivsläppet den 26 mars ger sig DLK ut på vårturné. Med starka nya låtar och många gamla fina örhängen i bagaget lär ingen bli besviken. Snart i en stad nära dig!

Närmare information om konsertdatum samt biljetter hittar du här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 4th, 2010

basia-bulat

I samma stund som det precis har avslutats ett OS borta i Vancouver och Kanada får vi ett besked om ett efterlängtat konsertbesök från just de breddgraderna. Sverige som under de senaste åren fullkomligt invaderats av fantastiska artister från Kanada bjuder med varm hand in Basia Bulat från London/Ontario till Debaser Medis och Ljunglöfska salen samt Debaser i Malmö. Med sin hemstickade folklore har hon funnit massor av vänner efter sitt senaste hyllade album, “Heart of my Own”, Nils Hansson gav den full pott i DN. Du som redan är vän med Amy MacDonald bör genast kolla upp Basia. Du lär finna en vän för livet som du vill hålla i handen över irländska hedar, över stormiga hav och upp över snöbetäckta kanadensiska bergstoppar.

Konsertdatum
5 maj – Stockholm, Debaser Ljunglöfska Salen
6 maj – Oslo, Cafe Mono
8 maj – Malmö, Debaser Malmö

Närmare information om Sverige-spelningarna samt biljetter hittar du här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 4th, 2010

Schlagerveteranen Christer Sjögren kommer att spela en av rollerna när den lika bisarre som talangfulle Thorsten Flinck sätter upp Strindbergs tragedi “Fadren” för TV 4. Värmlänningen kommer att spela pastorn i dramat. Detta uppger Aftonbladet nyligen i en artikel.

Bland övriga rollinnehavare märks Thorsten Flinck själv samt Maria Bonnevie.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 4th, 2010

monotonix

Monotonix har vid ett otal tillfällen kallats för det mest spännande och intensiva rockbandet i världen, och har vid ännu fler tillfällen bevisat att det är sant. Att spela rock’n’roll i Tel Aviv verkar inte höra till vanligheterna, men det är precis det Monotonix gör. De bildades 2005, ur missnöjet kring hur musikscenen ser ut i Israel, skaffade sig den galnaste liveshowen världen sett på år och dar och har sedan dess gjort poliskåren lika jävla förbannad var de än spelar. Det kommer bli svettigt, galet och alldeles underbart. Ni som såg dem på Way Out West förra året vet vad vi snackar om.

Konsertdatum:
18 maj – Oslo, John Dee
19 maj – Stockholm, Debaser Slussen /What We Do Is Secret
+Satan Takes A Holiday
20 maj – Malmö, Debaser Malmö

Närmare information om Sverige-spelningarna hittar du här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 4th, 2010

Oasis bandfoto

Oasis bandfoto

MTV ger dig ett frikort till de mest exklusiva spelningarna från hela världen via MTV World Stage. Där bjuder de på konserter från några av världens mest populära artister från flera olika genrer.

Nu är det dags för det brittiska indiepopbandet Oasis. De bildades 1991 med Liam Gallagher i spetsen. Brodern Noel anslöt till gruppen 1993. Med 60 miljoner sålda album i världen är bandet mest känt för sitt album (What’s the Story) Morning Glory. Det är Storbritanniens näst mest sålda album någonsin med hits som Wonderwall och Don´t Look Back In Anger.

I augusti 2009 lämnade Noel Gallagher bandet och det spekulerades i om bandet skulle upplösas eller inte. Idag står det klart att de kvarvarande medlemmarna kommer att fortsätta, men under ett nytt namn. Noel Gallagher planerar att göra en solokarriär med två konserter i Royal Albert Hall den 25 och 26 mars som avstamp. Oasis upplöstes officiellt i februari 2010.

Oasis första album Definitely Maybe (1994) utsågs 2006 till ”Bästa Album Någonsin” av den brittiska albumlistan som då firade 50 år och som i samband med det gjorde en omröstning kring alla de album som funnits på listan sedan starten. I omröstningen slog Oasis band som Beatles, The Smiths, Stone Roses, Rolling Stones och Radiohead.

Oasis tredje studioalbum Be Here Now (1997) är det snabbast säljande albumet någonsin i Storbritanniens historia. Det sålde 695 761 exemplar bara under de första fyra dagarna efter släppet och låg även listetta i 28 länder även det endast fyra dagar efter albumsläppet.

År 2000 släppte de Standing on the Shoulder of Giants. Ett album som togs illa emot av både fans och recensenter. Sen dess har de släppt två album; Heathen Chemistry (2002), och Don’t Believe the Truth (2005). Det senaste albumet har lyckats väl både i Storbritannien och internationellt. Bandet turnerade under hela 2005 över hela världen inför slutsålda arenor.

Oasis har många fans världen över. Till och med Vatikanen, som inte är känd för att förespråka populärkultur, har nu listat musik som de rekommenderar. Däribland hittar man Oasis album (What’s The Story) Morning Glory?

Oasis nomineringslista kan göras hur lång som helst. Missa inte denna livekonsert nu på fredag klockan 22.00 på MTV med Oasis som kom att bli ett av 90-talets största och mest betydelsefulla band.

MTV World Stage kommande konserter:
• 12 mars – Red Hot Chili Peppers, konsert från Milano.
• 19 mars – Lady Gaga och Black Eyed Peas, konsert från Malta.
• 26 mars – Artic Monkeys, konsert från Valencia, Spain.
• 2 april – Foo Fighters, konsert från Wembley Arena, London.
• 9 april – Nirvana, konsert från Reading, England.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 4th, 2010

alice-in-chains-2009

Grungebandet Alice in Chains blev tillsammans med Nirvana, Soundgarden och Pearl Jam ett av de absolut största banden inom den inflytelserika så kallade “grungerörelsen”. De slog igenom 1990 med albumet Facelift. I höstas kom bandets första studioalbum sedan 1995 och i sommar gör de den enda festivalspelningen på Peace & Love.

Alice in Chains bildades i Seattle 1987 och slog igenom 1990 med albumet Facelift. Den ursprunglige sångaren Layne Staley brottades med ett svårt heroinmissbruk och gjorde ett av sina sista framträdanden med gruppen 1996. Denne avled tragiskt den 5 april 2002, ironiskt nog på årsdagen av en annan av grungens största namn, Kurt Cobain. Alice in Chains upplöstes men återbildades 2005, nu med William DuVall som sångare. Att ersätta en röst och person som Staley är inte lätt men DuVall har nu vuxit in i rollen.

Hösten 2009 släppte bandet sitt första studioalbum sedan 1995 – Black Gives Way to Blue, ett album som hyllats av såväl fans som kritiker och kallats för en storstilad comeback. Staleys ande finns fortfarande med runt Alice in Chains och flera av låtarna handlar om hur starkt hans tragiska bortgång påverkat bandet. Överlag kan dock konstateras att Alice in Chains helt klart återuppstått och står på egna ben.

Alice in Chains har sedan starten sålt 17 miljoner album världen över. De har inspirerat och sått fröet till många andra band, exempelvis Creed, Nickelback, Staind och Godsmack.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 4th, 2010

kulturnatt-stockholmLördagen den 24 april bjuder Stockholms kulturliv på en av årets största kulturhändelser – Kulturnatt Stockholm. För första gången arrangeras en särskild kulturnatt i Stockholm.

Paris och Berlin har det! Nu ska Stockholm också få sin årliga kulturnatt som öppnar dörrarna och bjuder in stockholmarna att uppleva konst, teater, musik, dans, mat och dryck m.m. under en och samma kväll, säger kulturborgarrådet Madeleine Sjöstedt (FP).

Kulturnatt Stockholm börjar kl. 18:00 med en invigning på Raoul Wallenbergs torg i centrala Stockholm och fortsätter sedan till kl. 24:00 med mängder av kultur och festligheter runt om i staden. Ett 120-tal kulturarrangörer, exempelvis museer, teatrar, gallerier, biografer, bibliotek mm. håller sina dörrar öppna och bildar tillsammans Kulturnatt Stockholm.

Kulturnattskortet
Ett särskilt kulturnattskort som ger fri entré till alla medverkande ställen kommer att säljas för 150 kr. Med kulturnattskortet kan man också åka gratis på specialinsatta kulturnattsbussar och kulturnattsbåtar som tar besökarna till nattens olika destinationer med utgångspunkt från Nybroplan. Kulturnattskortet kommer att säljas via Ticnet från och med den 29 mars.

Under Kulturnatt Stockholm bidrar mer än 120 olika kulturarrangörer med programinnehåll. Här är några smakprov på vad som händer i Stockholm den 24 april:

Kulturhuset
På Kulturhuset arrangeras kvällsvisningar av utställningarna “Känn dig själv”, “Tokyo Stories” och “TA PLATS”. I bottenvåningen på nya scenen Sergels torg 3 kan man under kvällen förvandla oljud till musik med LAVA eller längst upp i huset dansa argentinsk tango till midnatt. Det går också bra att låna en bok i läsesalongen, vila benen i Teaterbarens nya bar eller utforska Seriefestivalen SPX10 (Small Press Expo) som pågår i hela huset.

Moderna Dansteatern
Återöppnade Moderna Dansteatern bjuder på SU-ENs butohföreställning BLUSH som är en febrig dansföreställning i rödaste rött. I nya verksamheten ”VALVET underground” arrangeras en tributekväll till hårdrocken med Saga, Friðgeir, Halla och Nadja. Poser, riff och dist hela kvällen lång.

Bio Rio
Biografteatern Rio bjuder på kulturmix a la Rio med filmmingel, bar, regissörsamtal och livemusik. Det blir också Stockholmspremiär på ”Den Sjungande Korpen” en konsertdokumentär av Jonas Myrstrand med Freddie Wadlings besjälade sång – så långt ifrån ett kraxande man kan komma.

Dramaten sjunger
Dramaten sjunger i natten! 25 röster ni förut mest hört tala sjunger ut på Dramatens stora scen! Välkomna! 23.00-00.30 med efterföljande mingel.

Kungliga Operan
Kungliga Operan slår upp dörrarna under Kulturnatt Stockholm och bjuder bland mycket annat på utdrag av baletten Våroffer, operarepertoarens pärlor med solister, kör och Hovkapellet. Kom in bakom kulisserna och få inblick i Operans vardag. Njut av dans, sång och musik, mat och dryck, kostymprakt och spökvandringar.
Under kvällen ges som ordinarie föreställning baletterna Bolero/Les Noces/Våroffer, med start kl 18:00 (föreställningsbiljett krävs).

Allhelgonakyrkan
I Allhelgonakyrkan anordnar Kammarmusikens Vänner en konsert med den framstående norska stråkensemblen Engegårdkvartetten.

Museiparken
Etnografiska museet, Tekniska museet, Sjöhistoriska museet, Polismuseet och Riksidrottsmuseet bjuder in till en nattlig utflykt i Museiparken på Ladugårdsgärdet. Bland annat kan besökaren på Polismuseet träffa en nattlig polispatrull från Östermalmspolisen eller besöka Etnografiska museets magasin för en visning av mänskliga skelett.

Medelhavsmuseet
På Medelhavsmuseet blir det ”En natt på museet”. Museet släcks ner och besökaren bjuds med på en ficklampsvandring i bland mumier och tusenåriga kultplatser.

Rumänska kulturinstitutet
Rumänska kulturinstitutet visar ett nytt videoprojekt i institutets fönster det blir också performance på Skeppsbrokajen och ljudkonst med konstnärerna Oana Camilleri, Zhifei Yang och Yan Jun. Utställningen There Is No Alternative samt Herta Müller-rummet håller extraöppet under Kulturnatten. Programmet kryddas med rumänsk nutida musik och poesiuppläsningar utförda av Kammarensemblen samt poeterna Anna Hallberg och Sofia Stenström.

Orionteatern
På Orionteatern kommer det att vara release för boken “vårt sätt att leva tillsammans kommer att ändras” redaktör Daniel Suhonen. Det är en samling texter med rödgröna visioner för ett annat samhälle. Det blir debatt om kultur politik och samhälle. Musik, poesi och fest.

Läs mer om kvällen/natten på: www.kulturnattstockholm.se.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 4th, 2010

elektra

I höst, den 11 september 2010, direktsänder Kungliga Operan den kritikerrosade uppsättningen Elektra till ett 60-tal biografer i Folkets Hus och Parkers digitala biokedja. Direktsändningen är en del i en satsning med tre direktsändningar från Operan under 2010 – Läderlappen, Elektra och Svansjön.

Elektra är ett rasande brutalt musikdrama om hämnd och besatthet. Tillsammans med sin älskare har Klytaimnestra mördat sin man Agamemnon. Besatt av hämndbegär försöker Elektra övertala sin betydligt fogligare syster Chrysothemis att döda modern och älskaren. Det är en emotionell motorväg i blod och katastrof, och hastigheten är den högsta från första till sista tonen.

Presscitat Elektra:
“Det finns inte en död sekund i Staffan Valdemar Holms uppsättning av ‘Elektra’ på Kungliga Operan… ett vidunderligt kraftprov… Ja, detta är en föreställning av världsklass” (DN).
“…mästerligt uppförd, framförd och utförd är denna Elektra” (Aftonbladet)

11 sep, kl 19.30: Elektra (opera) Längd: 1.45. Ingen paus

Musik: Richard Strauss
Regi: Staffan Valdemar Holm

I rollerna:
Klytaimnestra Marianne Eklöf
Elektra Katarina Dalayman
Chrysothemis Emma Vetter

Här kan du uppleva Elektra på en bio nära dig: Alingsås, Anderslöv, Bengtsfors, Boden, Boxholm, Bureå, Båstad, Falun, Filipstad, Gnesta, Gusum, Göteborg (Roy), Hagfors, Hallunda, Heby, Helsingborg, Iggesund, Kallhäll, Karlskoga, Katrineholm, Kumla, Kungsbacka, Köping, Lammhult, Lilla Edet, Lund (Kino), Lysekil, Malmö (Spegeln), Mörrum, Norrköping (Lilla Teatern), Nyköping, Nynäshamn, Osby, Sigtuna, Skelleftehamn, Skoghall, Skärhamn, Smedjebacken, Spånga, Stenungsund, Stockholm (Rio), Strängnäs, Svalöv, Sälen, Söderhamn, Tomelilla, Torslanda, Trollhättan, Tumba, Ulricehamn, Visby, Västerås (Elektra), Ystad, Åseda, Älmhult.

Mer info: www.fhp.nu/operan.

...