Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 1st, 2010

mtv-logoFebruari månad lider mot sitt slut och därmed går Jason Derulos title som februari månads PUSH-artist mot sitt slut. Han lämnar över tronen till mars månads Push-artist Justin Bieber.

MTV Push är en utmärkt plattform för musikälskare att upptäcka nya internationella musiktalanger. Varje månad utser MTV Push en ny musiktalang eller musikgrupp som de uppmärksammar lite extra.

Mars månads Push-artist är Justin Bieber. Han är en femtonårig kanadensisk sångare som började sin karriär med att delta i en sångtävling i Kanada. Eftersom hans familj och vänner inte kunde komma och titta på när han tävlade så laddade han upp sitt uppträdande från tävlingen på Youtube. Usher såg hans video och gjorde allt för att få till ett möte med honom och resten är historia.

Bieber har signat ett kontrakt med Island Records och hans första album “My world” släpptes i november 2009. Första singeln “One time” har toppat många listor världen över.

Surfa in på www.mtv.se för att läsa mera om denna unga musiktalang.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 1st, 2010

lady-gaga

Lady Gaga, den internationella superstjärnan och trefaldiga vinnaren i Brit Awards, bekräftar idag att hennes vansinnigt framgångsrika Monster Ball Tour förlängs. Efter idel utsålda shower i Storbritannien, Australien och Japan förlängs nu turnén, med premiär i Stockholm på Ericsson Globe den 7 maj. Därefter fortsätter turnén med nya datum i Tyskland, Holland, Belgien och Frankrike innan den återvänder till Storbritannien.

Med en show som brittiska Sun beskrev som både häpnadsväckande och “den bästa liveshow du kommer se i år” bjuder The Monster Ball Tour på en spektakulär visuell upplevelse som tar fenomenet Lady Gaga och visionen om den största stjärnan inom popmusik idag till en högst levande och verklig plattform. Av stjärnan själv kallad “mer en musikal än en konsert” bjuder showen både fansen och Lady Gaga på en vild resa från start till slut. Från den Gaga-pimpade Rolls Roycen och genom 15 kostymbyten är showen, precis som The Times uttryckte saken, “one helluva ride”.

När Europa är avklarat kan Nordamerika se fram emot Lady Gagas första stora arenaturné som besöker 30 städer. Mer information och schema finns snart tillgängligt på Ladygaga.com.

Som internationell turnépromotor och producent för The Monster Ball Tour står Live Nation Global Touring, under ledning av Arthur Fogel (CEO/chairman Live Nation Global Touring) som med anledning av detta kommenterar “vi är enormt glada att kunna ta The Monster Ball Tour till fans over hela världen. Lady Gaga är en exceptionell artist och produktionen är bortom jämförelse”.

Special guests kommer att bekräftas inom kort.

Närmare information om konserten samt biljetter hittar du här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 1st, 2010

carly-simon

Carly Simon, en av de största låtskrivare, kompositörer och artister vi skådat de senaste fyra decennierna, kommer tillbaka den 3 mars 2010 med lanseringen av albumet Never Been Gone som släpps av Iris Records tillsammans med Warner Music.

Carly Simons Never Been Gone kommer att öppna ögonen för en helt ny generation fans när hon återupplivar låtar som har skrivits under hennes långa och enormt framgångsrika karriär. Albumet spelades in i hennes hem i USA, på ön Marthas Vineyard, och innehåller till stor del akustiska arrangemang av Carlys största kompositioner såsom Youre So Vain, Let The River Run och Right Thing To Do.

Benjamin Taylor, Carlys son, var upphovsman till idén och Carly blev genast entusiastisk. Carly Simon förklarar att hon omarbetat var och en av låtarna på albumet och hon hoppas att musiken ska tala för sig själv.

Carly Simon firade gudsonen John Fortes (Fugees) förvandling efter hans fängelsestraff genom att samarbeta med honom i låten “You Belong To Me”. Att få jobba med vänner och familj som står henne nära har varit bland de mäktigaste ögonblicken i hennes livstid, menar Carly.

Även Sally Taylor, Carlys dotter, medverkar och gör “Boys in the Trees”.

Albumet är mixat och mastrat av Carlys långtida samarbetspartners Frank Filipetti och Bob Ludwig.

På albumet “Never Been Gone” har tio av Carly Simons mest älskade och välkända låtar fått ett helt nytt sound. Med på albumet finns även två låtar som aldrig tidigare har släppts.

1) Right Thing To Do
2) It Happens Every Day
3) Never Been Gone
4) Boys In The Trees
5) Let The River Run
6) Youre So Vain
7) You Belong To Me
8) No Freedom*
9) Thats The Way Ive Always Heard It Should Be
10) Coming Around Again
11) Anticipation
12) Songbird*

* Nya låtar

En del av intäkterna från “Never Been Gone” kommer att gå till Carly Simons musikterapiprogram som är ett samarbete mellan Carly Simon och Berklee College of Music som arbetar för att sprida en helande kraft till samhället genom musik.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 1st, 2010

therion

Det unika svenska symfoniska metalbandet Therion spelar just nu in sitt nya album “Sitra Ahra” vilket planeras släppas någon gång i juni genom tyska Nuclear Blast. Gruppen har nyligen också avslöjat sina kommande turnéplaner. Turnerandet inleds med tre spelningar i Mexiko i början av juni. Under sommaren blir det några enstaka festivalspelningar i Europa och i slutet av oktober inleds en längre Europa-turné men som vanligt blir det inga spelningar i Sverige. Hittills är datum inbokade i Holland, England, Belgien, Frankrike, Tyskland, Tjeckien, Österrike, Kroatien, Slovenien, Italien, Spanien, Serbien, Bulgarien och Grekland.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 1st, 2010

frisprakarn

Håkan Bäckman växte upp i Sollentuna tillsammans med sina föräldrar och en av tre äldre bröder i en arbetarklassens kärnfamilj där barnen fick lära sig tidigt att arbeta hårt för att nå sina mål, och för lille Håkan var de målen tydliga: bli hockeyproffs.

När han senare upptäckte hiphopen prövade han att skriva rhymes och blev fast. Då skrev han på engelska, men när den första vågen med rap på svenska kom kändes det naturligare att växla till modersmålet; han rimmade på sitt namn Håkan, och blev därefter Frispråkarn.

Med sin musik vill Frispråkarn ge folk något vettigt att lyssna på – något som får dem att tänka till, även om det först och främst är ett behov av att skapa och uttrycka sig. “Att folk sen vill lyssna är verkligen en bonus,” säger han.

Och hittills har det verkligen visat sig att folk vill lyssna på Frispråkarn. Hans första musikvideo “Den ena dan e den andra lik”, som spelades in med kapital från den egna semesterkassan, närmar sig snabbt 120 000 visningar på YouTube, i år representerade Frispråkarn svensk hiphop i Melodifestivalen och den 3 mars släpper han sitt andra album, döpt till “Dom kallar mig disträ” – en platta fullproppad med heta hiphopbeats producerade av superduon Astma & Rocwell (som bl a står bakom hits åt Amanda Jensen, Andreas Grega, Promoe och Petter), Kei One (Adam Tensta, Johan Vega, Jennifer Brown m fl) samt finska Three Legs Luigi. På skivan gästas han dessutom av Sam-E från gruppen Medina, Johan Vega och skönsjungade Shy.

Men förutom musiken, vad är viktigt för Frispråkarn?

“Jag anser att det är viktigt med medmänsklighet och värme mot varandra. Mer av ge och ta än bara ha. Personligen för mig är det viktigt att må bra och se till att folk runt mig mår bra, och att värdera det man har.”

...