Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 31st, 2010

kalle-moraeus-underbartEfter att ha tävlat med “Underbart” i melodifestivalen har Kalle inte slagit av på takten.
Kalle Moraeus leder just nu framgångsrikt Orsakören i Körslaget och i söndags tog Kalle Moraeus och Orsa spelmän klivet upp till Svensktoppens första plats med sin “Underbart”.

Att vi skulle komma in på Svensktoppen hade jag lite på känn, men att vi skulle peta ner fantastiska Amanda Jenssen från tronen var oväntat – säger en glatt överraskad Kalle Moraeus.

Inte nog med detta, 19 maj släpper Kalle sitt tredje album i eget namn.
Detta är det närmsta barnafödande en man kan komma, detta är en stor platta med enormt mycket kärlek bakom.

Producent för albumet är Johan Moraeus, som även har skrivit “Underbart” tillsammans med Lina Eriksson.

Albumet kommer att ge oss prov på Kalle fantastiska musikskatt samt som en av sveriges främsta spelmän genom tiderna.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 31st, 2010

the-dead-weather-sea-of-cowardsJack White’s The Dead Weather släpper nya “Sea Of Cowards” 12 Maj via Third Man/Warner Bros. Records.

Alison Mosshart, Jack White, Jack Lawrence och Dean Ferita är The Dead Weather. Debutalbumet kom förra året och redan nu är de klara med uppföljaren som heter “Sea of Cowards”.

De fyra medlemmarna kommer från Nashville och släppte förra året kritikerrosade “Horehound” som rusade in på #6 på Billboardlistan på releasedagen.

Bandet gick in i studion samtidigt som de genomförde Horehoundturnén och den här gången har The Dead Weathers breddat sitt sound ytterligare och skapat ett album som är det mest levande du kommer höra i år.

Första singeln “Die By The Drop” är en duett mellan Mosshart och White. Videon är regisserad av Floria Sigismondi och har premiär den sjätte april.

Tracklist:
1. Blue Blood Blues
2. Hustle And Cuss
3. The Difference Between Us
4. I’m Mad
5. Die By The Drop
6. I Can’t Hear You
7. Gasoline
8. No Horse
9. Looking At The Invisible Man
10. Jawbreaker
11. Old Mary

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 30th, 2010
Arch Enemy

Arch Enemy

Det svenska dödsmetallbandet Arch Enemy kommer att göra sin livedebut på Färöarna den 16 juli då de kommer agera huvudakt på festivalen G! vilken äger rum i den lilla kustbyn Göta. G!-festivalen har omdefinierat hela musiklivet på Färöarna och har satt den isolerade ögruppen på kartan.

Hemsida
www.gfestival.com

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 30th, 2010

torpedo-2010

Krautpopbandet Torpedo från Stockholm har påbörjat ett högst oväntat samarbete med hitmakaren och världsartisten Justin Timberlake. Det hela började med att en reklamproducent fick upp öronen för bandet och undrade om de ville medverka i en reklam för bilmärket Audi.

Trummisen Pontus Levahn (även medlem i Tiger Lou) berättar:
“För en gångs skull en musikintresserad person som sätter ihop en reklamkampanj. Vi fick ett samtal. Han frågade om vi kunde tänka oss att skriva en låt och ge till Justin. 300 miljoner i mediabudget, en massa resor till LA, Geneve, Salzburg o.s.v. Det är en rätt osannolik kombination, sa vi. Jag vet, sa han, vad säger ni? Vi spelar Krautpop sa vi och plötsligt satt vi på planet. Justin fattade ingenting när vi kom och första dagen i studion var helt katastrof. Men han gillade att Karlsson spelade trummor i kalsongerna. Nu håller vi på att klura ut strategin, om det nu finns någon.”

Torpedo håller på för fullt med sitt nästkommande album som spelas in med Christoffer Berg (The Knife, Fever Ray) i Svenska Grammofonstudion i Göteborg.

Hemsidor:
www.torpedo.se
www.myspace.com/torpedo

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 30th, 2010

packmopedsturnen-2010

En del artister drömmer om en stor scen på en svensk sommarfestival. Mäktigt kanhända, men ganska opersonligt och inte speciellt intimt. Andra står ivrigt och väntar på sin tur att få grensla en mopedsadel, känna en ljum fartvind i ansiktet och frambringa ren spelglädje tillsammans på kvällarna. (Alternativet kan också vara att utmana regnet i gummistövlar och regnställ. Ivriga är dom ändå.).

Artisterna som åker på årets Packmopedsturné – Göran Samuelsson, Dregen, Plura, Sara Löfgren och Ola Magnell – presenterades vid den årliga presskonferensen i Karlstad igår 29/3.

Plura och Ola Magnell är luttrade moppeåkare. Dregen och Sara Löfgren är debutanter, även om Dregen medverkade vid ett par tillfällen förra året, då hans fru Pernilla Andersson var med i turnésällskapet. Övriga musiker är Bengan Blomgren, Bengt Bygren, Robert Henriksson och Fredrik Svensson.

Årets spelningar blir elva till antalet och turnén startar i den vackra Uddeholmsladan i Hagfors 27 juli.

TURNÉPLAN 2010
27 juli Hagfors – Uddeholmsladan
28 juli Filipstad – Hennickehammars Herrgård
29 juli Rudskoga – Hembygdsgården
30 juli Kristinehamn – Södra Torget
31 juli Kil – Fryksta station
1 aug Karlstad – Café August
3 aug Borgvik (Grums) – Hyttruinen
4 aug Åmål – Café XO
5 aug Sillerud – Hembygdsgården
6 aug Arvika – Hillringsbergs Herrgård
7 aug Sunne – Rottneros Park

HEMSIDA
www.packmopedsturne.se

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 30th, 2010

Nu står det klart att Konsumentföreningen Svea och Coop blir Peace & Loves första stora huvudsponsor. Samarbete har tidigare förekommit och nu fördjupas det. Det är första gången i Peace & Loves historia som ett liknande samarbete inleds.

Det känns mycket glädjande att inleda det här samarbetet med Svea, vars värdegrund stämmer väl överens med den även vi eftersträvar. Genom samarbetet visar vi de kärnvärden som vi båda brinner för: miljö, rättvisa och demokrati, säger festivalchef Patric Hammar.

Sedan 2008 har Coop haft en uppskattad butik på festivalcampingen och 2009 servade butiken cirka 24 000 campare i en veckas tid. Peace & Loves långsiktiga mål är att festivalen ska bli Krav- och Rättvisemärkt och ser därför samarbetet med Svea som ett stort steg i rätt riktning.

För oss känns det verkligen naturligt att vara med. Vi vet att allt fler unga handlar i våra Coop-butiker och att de har ett starkt engagemang i de frågor som vi brinner för, säger Kent Ryberg, VD och föreningschef för Konsumentföreningen Svea.

Konsumentföreningen Svea engagerar cirka 600 000 medlemmar i en av Sveriges största konsumentföreningar. I Sveas område finns 51 kommuner och 133 Coop-butiker.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 30th, 2010

steget

Allt började för ett år sen när de la upp några låtar på myspace. Helt plötsligt tipsades det om Steget i flera dagstidningar, i tv och på bloggar. De gjorde bara ett fåtal spelningar och frågar du de som var där är alla eniga. ”Steget live är magi”.

Sen blev det tyst. De begav sig in i studion igen under hösten för att mixa färdigt de resterande låtarna, och nu är det äntligen klara med debutalbumet ”Förändrar allting” som släpps den 12 maj (obs! obs! Nytt datum!)

Steget är en duo bestående av Matilda Sjöström på sång och Nils Dahl på piano. Det som gör dem unika är deras sätt att göra text och musik oskiljaktiga, genom att visa vad som är kärnan i känslan och melodin. Steget sätter fingret på det som spelar roll, både med ord och musik.

Även om mycket av musiken handlar om just det som är jobbigt och ger ångest, förmedlar Steget ett självförtroende och en oräddhet inför problem som andra skulle välja att gräva ner sig i. De väjer inte för det som gör ont, men utan att vältra sig i det vill de framåt, och de vill att vi ska våga.

Steget visar att varje steg man tar förändrar allting. Det går inte att låsa in Steget i en genre, eller påstå att det är singer/songwriterpop bara för att de mestadels använder enbart piano och sång. De rör sig fritt mellan catchy poplåtar med beachboyskörer till avskalade ballader med Thåströmsk svärta.

Både Matilda och Nils har en musikalisk bakgrund i flera band. Matilda är den ena halvan av duon Äkta Kärlek. Nils spelar piano med Daniel Gilbert och i reggaebandet Kultiration.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 29th, 2010

praying-mantisMed sitt klassiska debutalbum “Time Tells No Lies” (1981) etablerade sig Praying Mantis raskt bland den melodiska hårdrockens främsta företrädare inom New Wave of British Heavy Metal. Tyvärr splittrades bandet kort därpå som en följd av diverse bekymmer, bland annat en dispyt med Rainbow om vem som skulle få släppa singeln “I Surrender”. Fansen, i synnerhet de japanska, glömde dock aldrig Praying Mantis, och 1990 var återföreningen ett faktum. Utmärkta comebackalbumet “Predator in Disguise” (1991) följdes av ett antal ytterligare plattor av samma klass, senast den hyllade “Sanctuary” 2009. Bandet har bytt utseende många gånger (tidigare medlemmar inkluderar forna Iron Maiden-männen Paul Di’Anno, Dennis Stratton och Clive Burr), men dess kärna är nu som alltid brödraduon Chris och Tino Troy på bas respektive gitarr. På Praying Mantis SRF-debut flankeras de av gitarristen Andy Burgess, trummisen Benjy Reid och sångaren Mike Freeland.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 29th, 2010

the-unthanks

Att systrarna Unthank har en synnerligen fin känsla för varsamt uppdaterad folkmusik visade de genom sitt förra album ”The Bairns” som nominerades till årets bästa i BBC Folk Awards 2008. Nu är de aktuella med sitt tredje album ”Here’s the tender coming” som har samma känsla men med en tydligare popkänsla och postklassiska arrangemang. Den 10 april besöker de Nalen och gör vårens enda framträdande i Sverige!

The Unthanks, tidigare kända som Rachel Unthank and the Winterset , kommer från norra England. De debuterade under en festival 2004 och året efter släpptes bandets första album ”Cruel Sister”. Sedan kompbandet The Winterset ersatts delar systrarna på huvudansvaret i The Unthanks och bandets nya konstellation har förstärkts med blåssektion och stråkensemble. Den sorgsna tonen har fått en varmare nyans och sångerna är innerligare än tidigare.

Det nya albumet bjuder på traditionellt förankrade sånger med experimentellt vackra toner som genomströmmas av varmt vemod och melankoli. Sångerna framförs på nordengelsk geordiedialekt som bidrar till en känsla av tidlöshet och vidunderliga arrangemang.

HEMSIDA
www.myspace.com/rachelunthank

KONSERTDATUM
10 april – Stockholm, Nalen

Närmare information om The Unthanks konsert i Stockholm hittar du här

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 28th, 2010

När den första kören skulle röstas ut ur Körslaget igår kväll så gjorde TV4 bort sig rejält i direktsändning. Det stod mellan bröderna Rongedals kör å ena sidan och hårdrocksbandet Mustaschs sångare Ralf Gyllenhammars kör å andra sidan. När det skulle avslöjas vilken kör som fick lämna tävlingen så fick programledaren Gry Forssell först fel besked av produktionsteamet och berättade därför att Team Rongedal åker ut. Till sist så fick hon informationen korrigerad och berättade istället att det var Team Gyllenhammar som fick lämna Körslaget 2010. Detta måste vara en av de största tabbarna som någonsin gjorts i direktsänd TV i vårt land.

Mustasch behöver dock inte hänga läpp särskilt länge. Senare i vår kommer bandet nämligen att agera förband till legendariska KISS när de besöker Stockholm och Malmö för två spektakulära shower.

...