Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 17th, 2010
Amanda Jenssen

Amanda Jenssen

Nu på fredag inleder den flerfaldigt grammisbelönade sångerskan och tidigare Idol-deltagaren Amanda Jenssen sin vårturné genom Sverige med en utsåld spelning på Katalin i Uppsala. Turnén fortsätter därefter genom hela Sverige och avslutas på Metropol i Hultsfred den 1 april. Information om samtliga spelningar samt biljetter hittar du här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 17th, 2010

the-bones

Punkbandet The Bones från Karlskrona kommer i slutet av april att släppa sin första DVD “Burnout Berlin” genom tyska Century Media Records. DVD:n kommer att innehålla deras spelning i Berlin den 11 oktober 2008 och en hel del annat material som ännu inte avslöjats.

Bandet kommer att inleda en Europa-turné i tyska Magdeburg den 7 maj och kommer även att uppträda på festivalen Peace & Love i Borlänge i början av juli.

The Bones bildades i Karlskrona redan 1996 och släppte debutalbumet “Screwed, Blued & Tattooed” fyra år senare. 2006 spelade man in en låt tillsammans med Karlskrona HK som sedan dess spelas i samband med lagets hemmamatcher.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 17th, 2010

combichrist

Det ledande norska EBM-bandet Combichrist spelade igår som förband till Rammstein på Malmö Arena och nu på fredag kommer de att göra en helt egen spelning på Musikens Hus i Göteborg för att sedan avsluta besöket i vårt land genom att återigen framträda tillsammans med Rammstein i Globen på lördag.

Combichrist bildades 2003 av Icon of Coils sångare och frontman Andy LePlegua och har snabbt blivit ett av världens mest uppmärksammade band inom genren.

Konsertdatum
19 februari – Musikens Hus, Göteborg (förband: Auto Auto)
20 februari – Globe Arena, Stockholm (förband till Rammstein)

Närmare information om konserterna samt biljetter hittar du här.

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Feb 17th, 2010

the-percivals

Göteborgs-baserade Adore Music har tecknat kontrakt med det lokala garagerockbandet The Percivals som av skivbolaget beskrivs som Göteborgs svar på The Kinks, The Sonics, Arctic Monkeys, The Libertines, The Ramones och The Mummies.

The Percivals kommer att spela på Pusterviksbaren i Göteborg den 12 mars tillsammans med Jonas Schwartz. Närmare information om spelningen samt biljetter hittar du här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 17th, 2010

Den amerikanska rockabillypionjären Delmar Allen “Dale” Hawkins avled i fredags i Little Rock, Arkansas, efter att ha kämpat mot koloncancer sedan 2006. Han är framför allt känd för låten “Suzie Q.” från 1957, en låt som valdes ut bland de 500 låtar som formade rock and roll enligt The Rock and Roll Hall of Fame. Creedence Clearwater Revivals version av låten på deras debutalbum från 1968 hjälpte bandet till en framgångsrik karriär och är förmodligen den mest kända versionen.

Dale Hawkins uppmärksammades 2007 för sitt bidrag till delstaten Louisianas musik genom att upptas i Louisiana Music Hall of Fame.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 17th, 2010

I lördags tog sig Andreas Johnson vidare till finalen i Melodifestivalen med låten “We Can Work It Out” och ny tecknar upphovsmannen Marcos Ubeda ett exklusivt förlagsavtal med snabbt växande Lionheart Music. Han har varit representerad i melodifestivalsammanhang inte mindre än 13 gånger tidigare (därutöver tre gånger i andra länders uttagningar) och 1999 vann han Eurovision Song Contest med “Take Me To Your Heaven”, framförd av Charlotte Nilsson.

Finalen i Melodifestivalen äger rum på Globen i Stockholm den 13 mars.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 17th, 2010

black-rebel-motorcycle-club

Är ni redo för MYCKET Black Rebel Motorcycle Club i vår?! I mars släpper trion ett nytt efterlängtat studioalbum, “Beat the Devil’s tattoo”, och i maj kommer den hit för en omfattande Sverigeturné:

27/5 MALMÖ KB
28/5 STOCKHOLM Nalen
29/5 GÖTEBORG Brewhouse

Närmare information om spelningarna hittar du här.

“Beat the Devil’s tattoo” är utgiven på Black Rebel Motorcycle Clubs eget skivmärke, Abstract Dragon, och den nya trummisen – danskan Leah Shapiro, med förflutet i Raveonettes liveband – briljerar med sin unika rytmiska känsla.

Det nya BRMC är precis så svart, smutsigt, pulserande, varmt, sexigt, elektriskt och omtumlande som fansen förväntat sig!

Titelspåret, tillika första singeln, kan avnjutas här.

Black Rebel Motorcycle Club är Peter Hayes, Robert Levon Been och Leah Shapiro.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 17th, 2010

aerosmith-2007

2007 kom Aerosmith, en av rockvärldens verkliga giganter, för första gången till Sweden Rock Festival och gjorde vad många än idag räknar som den bästa spelningen i festivalens historia.

Sedan dess har Aerosmith genomgått en omskrivet stormig tid. Många har undrat: är sångaren Steven Tyler kvar i bandet? Kommer de att splittras, eller kanske skaffa en annan sångare?
Dessa frågor vet vi nu svaret på – Aerosmith ska definitivt inte splittras, och Steven Tyler är i allra högsta grad kvar i bandet! Och inte nog med det. Tyler, gitarristerna Joe Perry och Brad Whitford, basisten Tom Hamilton och trummisen Joey Kramer återvänder till Sweden Rock Festival 2010.

Bostons stoltheter har sedan debuten 1973 erövrat såväl rock’n’rollfansen som MTV-publiken. De har skapat otaliga historiska låtklassiker som “Walk This Way”, “Dude (Looks Like a Lady)” “Toys in the Attic”, “Dream On” och “Livin’ on the Edge”, och sleazegenren som vi känner den skulle inte ens ha existerat utan dem. Och som om inte allt detta vore nog: på scen är de proffs ut i fingerspetsarna.

Steven Tyler säger: “Den svenska publiken liknar ingen annan. Vi är alla mycket uppspelta över detta!”

“Detta blir vår första spelning på vår Europaturné”, kommenterar Joe Perry, “vi kan knappt vänta tills vi får kicka igång vår turné i Sverige och jag är övertygad att det blir suveränt!

Enda spelningen i Skandinavien!

...