Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 10th, 2010

lamb-of-god

Nu är det som många väntat på klart! Den sedan länge utsålda spelningen med Lamb Of God, Job For a Cowboy, August Burns Red och Between The Buried And Me flyttas upp en våning, från Klubben till Arenan. Vill du inte göra samma misstag igen så se till att få tag i en biljett denna gång!

Biljetterna kommer att ta slut snabbt och släpps nu på fredag den 12 februari kl. 09.00.

OBS Tidigare köpta biljetter till Klubben gäller fortfarande till Arenan och behöver inte bytas.

När Lamb of God gav ut debuten ”New American Gospel” år 2000 kunde ingen – åtminstone inte medlemmarna själva – ana att ett nytt amerikanskt evangelium hade skrivits på riktigt. Men inget band har bättre representerat den musik som snart kom att kallas New Wave of American Heavy Metal, och som tio år senare fortsätter att övertyga en allt bredare publik om människans inneboende behov av förbannat tung metal.

Som om inte Lamb of God räckte för att garantera den kommande vinterns mest adrenalinpumpande upplevelse får de sällskap av omtalade death metal-fenomenet Job For A Cowboy. Arizona-kvintetten håller också på att omdefiniera vad som är amerikansk metal, med ett evangelium av det riktigt brutala slaget. Albumen ”Genesis” och aktuella ”Ruination” har visat att bandet är ett Cannibal Corpse eller Suffocation för 2000-talet. I Sverige har de knappt spelat förut (fjolårets efterlängtade gig på Metaltown i Göteborg fick ställas in på grund av sjukdom) så detta är ett tillfälle att ta vara på.

Och som om inte detta vore mer än nog så bakar vi in August Burns Red och Between The Buried And Me för att göra upplevelsen total.

Det är alltså inte mindre än fyra band som spelar på Arenan den 5 mars, så du vet var du bör infinna dig om du är beroende av tung metal och långvariga adrenalinkickar.

Vi ses där!

Hemsidor:
www.lamb-of-god.com
www.myspace.com/lambofgod
www.myspace.com/jobforacowboy
www.myspace.com/augustburnsred
www.myspace.com/betweentheburiedandme

Speldatum:
5 MARS – ARENAN, STOCKHOLM

Närmare information om spelningen hittar du här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 10th, 2010

demonical

De svenska dödsmetallbanden Demonical och My Own Grave kommer snart att ge sig ut på en drygt två veckor lång Europa-turné tillsammans med finska Deathbound. Turnén, som går under namnet “Accession to the Throne Tour 2010”, kommer att inledas nu på fredag på Snövit i Stockholm och därefter bär det av till Danmark. Närmare information om Stockholms-spelningen hittar du här.

Turnén består totalt sett av 16 spelningar i Sverige, Danmark, Holland, Belgien, Tyskland, Schweiz, Italien, Slovenien, Ungern och Tjeckien. Ett tidigare inbokat datum i den kroatiska huvudstaden Zagreb den 25 februari har tyvärr fått ställas in.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 10th, 2010

sony-music-gain-music

Sony Music har blivit nya delägare i bolaget Gain Music Entertainment. Det göteborgsbaserade bolaget är idag en ledande aktör inom rock och hårdrock i Sverige och har distribuerats av BMG/Sony Music sedan 2003.

Gain startades som ett produktionsbolag av Magnus Lundbäck 1996 och en av de första artisterna som kontrakterades var Hardcore Superstar som än i dag ligger kvar på bolaget. 2001 blev Markus Tagaris ny delägare och bolaget har sedan dess utvecklats inom de flesta områdena i musikbranschen. Gain driver i dag skivbolag, management, studio, samt förlaget Gain Publishing. På bolaget ligger idag: Ammotrack, Avatar, Crashdïet, Hardcore Superstar, Hide The Knives, Nitrodive, Vanity BLVD och Within Y.

“Vi har jobbat nära Sony Music länge och detta var ett naturligt steg. Vi vill tillsammans flytta fram våra positioner inom rock och hårdrock i Sverige men även i resten av världen. Vi känner också att vi kan tillföra en bredd av både artister och kompetens inom många områden, som på sikt kommer att generera större marknadsandelar för bägge parter”, säger Markus Tagaris.

“Vi är väldigt glada över att knyta Gains repertoar och affärsverksamhet än närmare Sony. Det känns extra intressant i och med att vi nu också får in artistmanagement i vår verksamhet”, säger Hasse Breitholtz, VD på Sony Music i Sverige.

Gain kommer fortsättningsvis att jobba med svenska rock- och hårdrocksakter på samma sätt som man tidigare gjort på labeln, men samarbetet innebär också att Gain kommer att jobba med Sony Musics internationella rockakter.

Markus Tagaris och Magnus Lundbäck behåller majoriteten av aktierna i bolaget och kommer att sitta kvar i styrelsen tillsammans med Sony Musics VD Hasse Breitholtz.

På bilden från vänster: Hasse Breitholtz (VD Sony Music), Markus Tagaris (Gain), Magnus Lundbäck (Gain), Mats Hidegård (Business & Legal Affairs Sony Music).

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 10th, 2010

timo-raisanen

Melodifestivalaktuelle Timo Räisänen släpper nytt och beger sig ut på Sverigeturné i vår. Albumet ”The Anatomy of Timo Räisänen” släpps den 24 mars och är Timos fjärde med eget material. Under vårens Melodifestival är Timo Räisänen en av artisterna som värmer upp publiken på arenan inför tävlingen och i ”Eftersnack” på webben efteråt bjuder han på egna schlagertolkningar. Nyligen gjorde Timo succé som programledare för P3 Guld.

Timo Räisänen inledde sin framgångsrika solokarriär hösten 2004 och har redan hunnit släppa fyra album och kallats Sveriges bästa liveartist lika många gånger som han gått upp på en scen. På P3 Guld 2007 vann han kategorin “Årets manliga artist” och året därpå kunde han gå hem med Guldmicken under armen, publikens pris för årets bästa liveakt.

Timo Räisänen har tidigare spelat med Håkan Hellström och Her Majesty. Solodebuten kom 2005 med “Lovers are lonely”. Året därpå kom “I’m Indian” och 2007 släpptes “Love Will Turn You Around”. 2008 kom “…And Then There Was Timo” med tolkningar av låtar av artister som Whitney Houston, Radiohead, In Flames och Sahara Hotnights.

Turnédatum:
26 mar – Linköping, Konsert & Kongress
27 mar – Uppsala, Katalin
9 apr – Malmö, Babel
10 apr – Helsingborg, The Tivoli
16 apr – Göteborg, Brew house
17 apr – Sundsvall, Aveny
23 apr – Västerås, Sigurdsgatan 25
25 apr – Cinderella Viking Line
28 apr – Stockholm, Debaser Medis
30 apr – Eskilstuna, Harrys
1 maj – Huskvarna, Popadelica
21 maj – Växjö, Rock the lake
28 maj – Hässleholm, Siesta Festivalen
29 maj – Vara, Vara Konserthus

Närmare information om spelningarna samt biljetter hittar du här.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 10th, 2010

wolfmother

Ännu fler artister. Tar det aldrig slut? Nej, inte än på ett tag. Vi har som vanligt fått dårfnatt och kör så det ryker. Klara nu är bland annat de hårt riffande Wolfmother och proggmetalbandet Mastodon. Heta indieakten donkeyboy och Imperial State Electric, Nicke Anderssons (The Hellacopters) nya band, vill inte vara sämre och tänker också bjuda på allt de har i Borlänge i sommar. I och med dagens släpp har cirka 60 artister konfirmerats. Ännu fler tillkommer framöver.

När Wolfmother och Mastodon dundrar igång lär fenomenet krullhår på armarna hända på ett antal ur publiken. Och när Shout out Louds och Rootvälta sätter fart är oddsen höga för crazydans, även på ålderdomshemmet i närheten av scenområdet. Vi vet att det bor ett riktigt skönt gäng där, säger presschef Ronny Mattsson.

Nu klara artister:
Wolfmother (AUS)
Mastodon (US)
Imperial State Electric
Shout out Louds
Gallows (UK)
Donkeyboy (N)
A Day to Remember (US)
Tutankamon
Andreas Grega
Rootvälta
Housemeister (DE)

Wolfmother spelar klassisk hårdrock á la Deep Purple, AC/DC och Jimi Hendrix. Ett flertal har säkert sett dem på Grammyutdelningen, Live Earth och genom Guitar Hero. Wolfmother spelar endast på Peace & Love och Hultsfred i sommar.

Atlantabandet Mastodon har mer än hyllats och är det ledande bandet inom den nya skolan av amerikansk heavy metal. Fyra plattor i ryggen har man hunnit med sedan starten för tio år sedan.

Nicke Andersson, från nyligen insomnade The Hellacopters, kommer med sitt nya band Imperial State Electric. Tillsammans med bland annat Dregen från Backyard Babies visar bandet prov på äkta rock n roll med tydliga drag av The Hellacopters men även nya inspirationskällor. Bandet har beskrivits som en blandning av Big Star, The Who och Kiss.

Efter tre års väntan kan vi äntligen gotta oss i den nya skivan “Work”, och tro inte att Shout out Louds legat på latsidan, efter omfattande utlandsbesök, ett besök hos David Letterman och turné med The Strokes, så kan man acceptera att det dröjer en tid mellan skivorna.

Under de senaste åren har England fått uppleva en renässans inom punkrock, och väldigt mycket av detta är på grund av Gallows, bandet som Bad Religions sångare Brett Gurewitz anser är det bästa som har släppts sedan Refused. Efter att ha spelat på världens största festivaler, turnérat med AFI, medverkat med filmmusik i Hollywoodproduktioner och vunnit fina utmärkelser är Gallows riktigt heta.

Vårt grannland Norge har många finfina artister. Sedan glansdagarna med Aha har det hänt en hel del. Kings of Convenience och Röyksopp banade vägen inom indiescenen och landets senaste tillskott är donkeyboy. Med singeln “Ambitions” har de redan sålt platina.

Att förklara A Day to Remembers musikstil är inte alltid det lättaste, de har beskrivits som poppunk, metalcore, emo med vissa inslag av death metal och så vidare. Vi nöjer oss med att säga att ADTR är ett grymt rockband som vi är oerhört stolta över att kunna presentera. Bandet har gjort sig kända genom att bygga upp en stor och trogen skara fans runt om hela världen och Sverige är inget undantag.

Vad händer ifall man sätter ihop medlemmar från briljanta band som Peter, Bjorn and John, The Concretes och Shout out louds i ett gemensamt band? Man får ett popband vid namn Tutankamon med faraonsk touche som kommer att välta både kupol, pyramider och sfinx.

Årets nya och mest färgstarka stjärnskott på pophimlen är utan tvekan Andreas Grega. Efter att ha släpat runt med folkpunkbandet Kungers i flera år bestämde sig Andreas för att stå på egna ben vilket ledde till ett enormt genomslag. Efter en lång Sverigeturné som förband till Lars Winnerbäck och det hyllade debutalbumet “En sak i taget” så har Andreas Grega på bara ett halvår gått från Rookiescenen på Hultsfred till eget framträdande på P3 Guldgalan.

Ett av Sveriges bästa reggaeband, Rootvälta, besökte Peace & Love första gången redan 2001 och Borlängebandet har sedan dess besökt oss med jämna mellanrum och framfört sin gungande reggae. Bandet är inne på sitt 22:a år och låter just nu bättre än någonsin tidigare. De har under dessa år besökt både Jamaica och USA för att sprida sitt budskap om fred och kärlek.

Tysklands, och kanske till och med Europas absolut häftigaste Dj kommer till Peace & Love i sommar. Housemeister ligger inte på latsidan och har under sin karriär hunnit med betydligt mer än någon Dj gjort de senaste åren och under den tiden har han hunnit skapa sig ett riktigt stort namn inom technoscenen.

För mer information besök gärna www.peaceandlove.nu.

...